معرفی «ماجرای نیمروز: رد خون» تصاویر و حواشی/ جشنواره فجر 37
اختصاصی سلام سینما- فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز: رد خون» که ادامه فیلم «ماجرای نیمروز»، برنده بهترین فیلم جشنواره سی و پنجم فجر است، در بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این چهارمین دوره متوالی است که محمدحسین مهدویان در جشنواره فیلم فجر شرکت میکند. در اولین دورهاش «ایستاده در غبار» جایزه بهترین فیلم را گرفت، با «ماجرای نیمروز» سیمرغ بهترین فیلم و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کرد. «لاتاری» هم هرچند همانطور که تهیهکننده فیلم محمود رضوی در پستی اعلام کرد که حضورش در جشنواره از ابتدا منوط به پذیرش این شرط بوده است که در داوری مورد قضاوت قرار نگیرد، اما مورد استقبال ویژهای توسط تماشاگران قرار گرفت و در اکران عمومی هم جوابش را پس داد.
حالا در پنجمین حضور مهدویان در جشنواره، باید منتظر «ماجرای نیمروز: رد خون» باشیم. هرچند که ضربالمثل معروفی در تاریخ سینما هست که میگوید همیشه سری دوم فیلمها از سری اول ضعیفتر میشوند، اما باید صبر کرد و دید این کارگردان جوان اینبار چه میکند. هرچه باشد در همان تاریخ سینما «پدرخوانده ۲» از فیلم اولش بهتر از آب درآمد!
روایت کلی این فیلم پیرامون اتفاقات بعد از پایان جنگ ایران و عراق در سال۱۳۶۷ و عملیات مرصاد می باشد و قصه همان گروه اطلاعاتی- عملیاتی «ماجرای نیمروز» است که بعد 7 سال و در بحبوحه آتش بس متوجه تحرکاتی در نیروهای منافقین میشوند. با حمله منافقین به خاک ایران و شروع عملیات مرصاد، باقیمانده این گروه وارد معرکه جدیدی میشوند.
خلاصه داستان:
خونهی افشین رو گشتن. خونهی خواهر منو. بهشون نگفتی من کیام؟ نگفتی چه کارایی از دست رفیقات برمیآد؟
- بوی سیگار میدی.
- اینم گزارش کن.
عوامل فیلم:
تهیهکننده: سیدمحمود رضوی، کارگردان: محمد حسین مهدویان، سناریو: حسین تراب نژاد و ابراهیم امینی، پژوهش: محسن جعفرزاده، مدیر فیلمبرداری: هادی بهروز ، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، طراح گریم: شهرام خلج، انتخاب بازیگر و بازیگردان: ابراهیم امینی، موزیک: حبیب خزاییفر، مونتاژ: محمد نجاریان ، صداگذاری و میکس: مهرشاد ملکوتی، مدیر صدابرداری: هادی ساعدمحکم، مدیر برنامهریزی: حسین فلاح، دستیار اول کارگردان: وحید شیخلر، فیلمبردار: مهران ممدوح، سرپرست گروه فیلمبرداری: محمد ابراهیمیان، عکاس: مجید طالبی، منشی صحنه: فرشته حجازی، جانشین تولید: مسعود زمانی، مدیر تدارکات: علیرضا اصلانی، جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان، جلوههای ویژه بصری: سینا قویدل، مجری طرح و مدیر تولید: کامران حجازی، مدیر روابط عمومی سیمای مهر: محمدصادق لواسانی، محصول موسسه سیمای مهر
بازیگران: محسن کیایی, بهنوش طباطبایی, جواد عزتی, هادی حجازی فر,در نقش کمال، هستی مهدوی, مهدی زمین پرداز, حسین مهری, احمد قزوینی، امیرحسین هاشمی در نقش شادکام
عکسهای فیلم و پشت صحنه:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم ماجرای نیمروز : رد خون مراجعه کنید.
حواشی:
-فیلمبرداری «ماجرای نیمروز: رد خون» از ۱۹ شهریور آغاز شد و ۲ آذر در پایگاههای شکاری مهرآباد تهران به پایان رسید. محمدحسین مهدویان با انتشار پستی درباره پایان فیلمبرداری نوشت: "شکر خدا تا اینجایش به سختی ولی با خوبی و خوشی به انجام رسید، ولی میدانم برای اینکه این فیلم رنگ پرده را ببیند، راه سختتری در پیش داریم. "
-همه عوامل فیلم از سختی و حجم کار بسیار بالای آن میگویند. سید محمود رضوی در همین راستا با انتشار پستی در اینستاگرام خود نوشت: "سلام علیکم. «ماجرای نیمروز » یا همان «رد خون» از نظر سنگینی و بزرگ بودن پروژه با تمام کارهای قبلی موسسه سیمای مهر قابل مقایسه نیست. از روزی که فیلمبرداری شروع شده هر روز آن سخت و طاقتفرسا بوده و هست، اما ۱۸ روز اخیر سختترین روزهای پروژه بود که به لطف خدا خوب پیش رفت. روزهایی که سکانسهای پر بازیگر همراه با بیش از ۱۰۰ دستگاه خودروهای زرهی سبک و سنگین و روزانه چند صد هنرور و بعد از تمرینهای فراوان باید اجرا میشدند، ولی به علت بعد مسافت از محل اسکان تا محل فیلمبرداری، کل تیم ۱۵۰ نفره ما وقت کافی برای استراحت نداشتند و بی اغراق میتوانم بگویم کمتر از ۴ ساعت در روز فرصت استراحت پیدا میکردند، اما همه با هم و خستگیناپذیر تمام تلاش خود را به کار بستند تا کار به نحو احسن و با بهترین کیفیت و بهترین خروجی پیش برود و سکانسهای مهم و سخت فیلم، اجرا شود. "
-پوستر اين فيلم سينمايي در آستانه توليد اثر در فضاي رسانه اي و مجازي منتشر شد؛ اقدامي که تا اندازه اي در سينماي ايران غيرمتعارف است و سابقه نداشته براي فيلمي که هنوز ساخت آن حتي شروع نشده، پوستر طراحي شود.
-درميان بازيگران اصلي فيلم، بهنوش طباطبايي، محسن کيايي و هستي مهدوي براي اولين بار است که در فيلمي از مهدويان جلوي دوربين مي روند.
-ابتدا قرار بود «ماجراي نيمروز » با حضور الناز شاکردوست کلید بخورد، اما شاکردوست کمي بعد به دلیل مشکلات جسمي، از بازي در اين فيلم کناره گيري کرد. زیرا او بايد نقشي پرتحرک را در اين فيلم ايفا مي کرد، اما از آنجا که بهتازگي از مصدوميتي که سر فيلم قبلي برايش پيش آمده، رهايي پيدا کرده بود، شرايط جسماني بازي در چنين نقشي را نداشت.
-مهرداد صدیقیان و احمد مهرانفر دو بازیگر سری اول هستند که در «رد خون» حضور ندارند.
- گروه فیلمبرداری، تدوین و طراحی صحنه، همان گروه فیلم اول است.
-چهرههای نظامی و سیاسی واقعی زیادی در «ماجرای نیمروز: رد خون» به تصویر کشیده شده اند. شهید صیاد شیرازی یکی از این چهرهها است که در فیلم حضور موثری دارد.
- حسین مهری که در سری اول در نقش عباس زریباف، نفوذی مجاهدین در سیستم اطلاعاتی، ظاهر شده بود در «ماجرای نیمروز: رد خون» هم همین نقش را با گریمی متفاوت ایفا میکند.
-فیلمبرداری «ماجرای نیمروز: ردخون» قرار بود زودتر از اینها شروع شود: گروه حدود یک ماه مشغول تمرین پینت بال بودند و به دلیل قصه پر حجم، مدتها دنبال لوکیشنهای مناسب در اطراف تهران میگشتند. اما ظاهرا با وجود پروانه ساخت فیلم، مثل قسمت اول، این یکی هم با تردیدهایی درباره ماهیت و نوع برخورد با وقایع سیاسی آن روزگار مواجه شد. تردیدهایی که منجر به بازنویسی متعدد فیلمنامه شد.
-محسن کیایی درباره همکاریاش با مهدویان در «ماجرای نیمروز۲:رد خون» گفت: " فیلمنامه «ماجرای نیمروز » به دستم رسیده و آن را مطالعه هم کرده بودم اما متاسفانه به دلیل اینکه در پروژه دیگری حضور داشتم نتوانستم در آن فیلم حضور داشته باشم. بهنظرم «ماجرای نیمروز ۲» نسبت به فیلمهای قبلی محمدحسین مهدویان فیلمنامه بسیار بهتری دارد. نقشی که در «ماجرای نیمروز : رد خون» بازی میکنم نسبت به نقشهایی که تا امروز بازی کردهام بسیار متفاوت و کاملا از خودم دور است. "
پوستر:
طراح لوگو:محمد روح الامین ، طراح پوستر:کارگاه سه در چهار.
ویدئوهای پشت صحنه:
تیزر فیلم:
محمدحسین مهدویان در ۲۳ اردیبهشت سال ۱۳۶۰ در بابل به دنیا آمد. در یکی از ملتهبت...
هادی حجازیفر در ۱۷ خردادماه ۱۳۵۵ در خوی به دنیا آمد. پدرش رئیس آموزشوپرو...
جواد عزتی از همان اولین آثار تلویزیونی تبدیل به یک کمدین محبوب شد. اوج کار او در سری...