نشست خبری خانه سینما برگزار شد
به گزارش سلام سینما به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره خانه سینما در آغاز این نشست گفت: در سال 92 اکثریت اعضا به این رای دادند که صنوف بروند و ثبت قانونی وزارت کار شوند تا همه کارهای ما طبق دیگر صنوف قانونی پیش برود که پلاک و شناسه و هویت مستقل پیدا کردن پیامد این ثبت خواهد بود. از آن به بعد هیات مدیرهها موظف شدند صنوفشان باید در وزارت کار ثبت قانونی شود؛ البته برخیها به سرعت این کار را کردند، اما برخیها به کندی به آن پرداختند.
اسعدیان افزود: طی جلسات متعدد با روسای صنوف چندین بار اعلام کردیم که برخی صنوف مانند صنف مدرسان و جلوههای بصری نمیتوانند ثبت قانونی در وزارت کار شوند و هرکدام دلایلی دارد. برخی در شرف ثبت هستند و برخی هم نمیخواهند ثبت شوند و ما نمیتوانیم آنها را ثبت کنیم.
وی افزود:دوستان انجمن آهنگسازان میگویند دوست نداریم شان ما زیر سوال برود پس نمیخواهیم ثبت شویم.
اسعدیان گفت:اگر این سخت گیریها را برای ثبت قانونی در وزارت کار نمیکردیم، خانه سینما به لحاظ حقوقی دچار مشکل میشد و این را رسما به عزیزان اعلام کردیم و مدارکش هم موجود است، اما صنوفی که هنوز این مرحله را طی نکردند هیچ چیز از آنها حذف نمیشود، تا زمانی که خودشان ثبت نکنند برای انتخابات نمیتوانند حضور داشته باشند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما بیان کرد: روز 28 مرداد جلسه مجمع را با 21 صنف پیش بردیم و تا زمانی که مشکل 11 صنف دیگر حل نشود، حضور نخواهند داشت.
وی گفت:در شورای عالی تهیه کنندگان 4 تشکل وجود دارد که در وزارت کار ثبت شده اند، اما جالب اینجاست شورای عالی تهیه کنندگان به ثبت اداره کار نرسیده است و با این تفاسیر، اعضای شورای عالی تا زمانی که ثبت اداره کار نشوند نمیتوانند در جلسه مجمع عمومی خانه سینما برای انتخابات حضور داشته باشند.
اسعدیان ادامه داد:در بحث مالی 35 درصد خرج رفاهی اعضای خانه سینما شده است و در مورد کارت هدیههای 200 هزارتومانی که جنجال زیادی به پا کرده بود مصاحبه مفصلی با جزئیات انجام دادم.
وی ادامه داد: اگر سکوت میکنیم و پاسخ نمیدهیم و اگر با رسانههایی که با ما تماس میگیرند گفتگو نمیکنیم، به این خاطر است که پراکنده گویی نکرده باشیم تا در چنین نشستی کامل برای همه توضیح بدهیم.
اسعدیان گفت: تصور میکنم طی چند ماه آینده همه صنوف به جز چند صنف که کلا نمیتوانند ثبت اداره کار شوند، خود را ثبت کنند و این تصور دوپارگی خانه سینما از بین برود.
وی گفت:خیلیها فقط چند سلبریتی را میبینند که بالای یک میلیارد دستمزد میگیرد و این را به کل سینما نسبت میدهند که اصلا درست نیست.
اسعدیان افزود:برخی مواقع عزیزانی به خصوص در حوزه بازیگری مصاحبه میکنند که به ما رسیدگی نمیشود اگر خرجها را بگوییم و رسانهای کنیم دیگر جای هیچ حرفی باقی نمیماند، اما ما قرار نیست بی حیایی کنیم و اگر دعوایی وجود دارد درون گروهی حل میکنیم.
وی گفت: در هیات مدیره دنبال تامین منابع مالی مستمر هستیم که آنچنان درگیر بودجه وزارت ارشاد نباشیم و امیدوارم هیات مدیره بعدی هم این راه را ادامه دهد.
اسعدیان بیان کرد: 6 میلیارد و 800 میلیون تومان بودجه از ارشاد گرفتهایم اما بیش از 8 میلیارد گزارش مالی دادهایم و بخشی از این آمار، کمکهای ناچیز چندصدهزار تومانی به اعضا است. متأسفانه ویترین سلبریتیها را میبینند که دستمزدهای کلان میگیرند اما اکثر اهالی سینما با حقوقهای ناچیز کمتر از 2 میلیون تومان بازنشسته میشوند. حقوق مدیرعامل خانه سینما 5 میلیون تومان است. الان در این کشور چه کسی با 5 میلیون تومان کار مدیرعاملی را انجام میدهد؟ خانه سینما به لحاظ مالی نحیف است و امیدوارم این مشکل حل شود.
اسعدیان ادامه داد:برای تشکیل مجمع عمومی داشتن پروانه وزارت کار کفایت میکند و برای ثبت شرکتهای هیات مدیره نیاز به شناسه داریم؛ هر وقت طی این دو ماه شناسه را بگیرند هیات مدیره را ثبت قانونی خواهیم کرد.
او ادامه داد: شاید این حرف من باعث دلخوری برخی عزیزان شود، اما ما دورههایی داشتیم که تهیه کنندهها و کارگردانها نبودند و انتخابات نیز دچار مشکل نشده است.
اسعدیان گفت: تلاش برای آشنایی بیشتر وزارت کار با جزئیات کارمان و دریافت کد برای هنرمندان، از دیگر کارهای ماست که خروجیهای خوبی خواهد داشت.
رزاق کریمی نیز در این نشست گفت: ما به دنبال همدلی و یکپارچگی هستیم، اما به صورت قانونمند و به ثبت رسیدن صنوف در اداره کار یکی از آن هاست که از سال 92 شروع شد و الان به اینجا رسیدیم که 21 صنف ثبت شده اند.