معرفی کامل فیلم «کمدی انسانی»/ سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر
سلام سینما- فیلم سینمایی «کمدی انسانی» پنحمین ساخته محمدهادی کریمی در بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم یک داستان پرافت و خیز بیوگرافیک است که آن را میتوان یک کمدی-تراژدی در بستر تاریخ معاصر دانست. «کمدی انسانی» از دهه ۳۰ تا دهه ۶۰ روایت می شود. بنا برگفته ی سازندگان این فیلم پربازیگر، هیچ یک از کاراکترها نام ندارند و گویا تک تک آن ها معادلی هستند بر آدمیانی که دور و برمان پر شدهاند. محمدهادی کریمی پیش از این فیلم های «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»، «برف روی شیروانی داغ»، «امشب شب مهتابه» و «غیرمنتظره» را کارگردانی کرده است.
محمدهادی کریمی ، کارگردان، نویسنده و تهیه کننده فیلم «کمدی انسانی»:
"این فیلم تنها قصهای بود که ساختناش برایم فراتر از یک ارضای روحی بود، چرا که در فیلمسازی همیشه تنها بهانهام برای ساختِ یک قصه، نوعی کاتارسیس و پالایش شخصی است و لاغیر! اما این بار ساخت «کمدی انسانی»، فراتر از ابزاری برای تصعید روحی خودم و مخاطبانش یک هدف و انگیزه بالا برای ادامه زیستن در این حوزه بود. کاری بسیار بسیار سخت آن هم در بخش خصوصی، بدون پشتیبانهای مالیِ قدر و پولهای عجیبی که راه به سینما باز کردهاند. این اتفاق تنها به لطف دوستان همراه افتاد و توکل به حمایت و هدایت اویی که تنها داراییام همیشه بوده است… «کمدی انسانی» را در کمال ناباوری اطرافیانی که ساختِ فیلم را غیرممکن میدانستند، شروع کردم تا فیلمی که بسیاریها در بسیار زمانها دوستاش خواهند داشت، شکل بگیرد و فراروی دوستدارانش جان بگیرد."
خلاصه فیلم:
فیلم یک کمدی موقعیت از زندگی تراژیک فردی است که می بایست علیرغم خواست درونی اش همرنگ با مردم پیرامونش زندگی کند.
عوامل فیلم:
کارگردان، نویسنده، تهیه کننده: محمدهادی کریمی/ مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری/ صدابردار: بابک اردلان/ طراح چهره پردازی: شهرام خلج/ طراح صحنه و لباس: علی نصیرینیا/ مدیر تولید و مجری طرح: محمدباقر طسوجی/ جانشین تولید، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: حمید غفاریان/ تدوین: محمدهادی کریمی، امیررضا مهدیون/ جلوههای ویژه بصری: بهنام خاکسار/ جلوههای ویژه میدانی: محمد فتحی/ صداگذار: علیرضا علویان/ موسیقی: بهزاد عبدی/ طراح نامواره: صبا گلباز/ عکس: حبیب مجیدی
بازیگران: علیرضا شجاع نوری ، هومن سیدی ، آرمان درویش ، لیلا زارع ، فرخ نعمتی ، هستی مهدوی فر ، مهوش افشارپناه ، عباس احمدی مطلق ، سعیده عرفان ، زینب قادری ، حمیدرضا سام خانیان ، فتاح نظریان ، بابک جعفریه ، عطا مرادی ، بهاره کیان افشار ، نیکی کریمی ، ثنا حاجی زاده
بازیگران نوجوان: ایلیا نصرالهی ، سام غفوری
عکس های فیلم و پشت صحنه:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم کمدی انسانی مراجعه کنید.
حواشی فیلم:
فیلم «کمدی انسانی» در نیمه مرداد ماه 1395 کلید خورد.
فیلم «کمدی انسانی» دارای ۱۸ لوکیشن اصلی و ۵ لوکیشن فرعی است.
صحنه های مسابقه بوکس مربوط به بخشی از داستان در دوره جوانی شخصیت اصلی فیلم است که نقش آن را آرمان درویش بازی میکند؛ کاراکتر اصلی و حریف روسیاش، در سالن بوکس مجموعه شیرودی فیلمبرداری شد.
«کمدی انسانی» بیستمین فیلمنامه محمدهادی کریمی در سینمای ایران است كه به مرحله ساخت می رسد.
علیرضا علویان درباره صداگذاری فیلم «کمدی انسانی» گفت:
"در «کمدی انسانی» به تدریج از یک فضای داستانی کلاسیک چارلز دیکنزی به فضایی آبستره(انتزاعی) می رسیم و همین ویژگی است که صداگذاری این دو بخش را حساس می کند. حساسیت صداگذاری در «کمدی انسانی» از آنجا ناشی می شود که باید بکوشیم علیرغم این تغییر تدریجی فضا، وحدت مضمونی در طراحی صدا حفظ شده و کاملا در خدمت مفهوم قرار گیرد."
سامان وفایی درباره روند اتالوناژ «کمدی انسانی» گفت:
"پردازش رنگ ، نور و جنس تصویر در این فیلم برای من جزو زیباترین و در عین حال دشوارترین تجربه های چند سال اخیر بوده است. با توجه به زمان و تاریخ رویدادهای فیلم که در چند دهه ی مختلف از تاریخ گذشته ی ایران اتفاق می افتد سعی کرده ایم تا با پرداخت رنگ و نور مناسب، هریک از این برهه های تاریخی را به گونه ای از هم متمایز کنیم. از طرفی به علت وجود کاراکترهای خاص و با هویت در این فیلم سعی شده است هرکدام از این کاراکترها کنتراست و غلظت رنگی مختص خود را داشته باشند."
محمدهادی کریمی درباره شباهت نام «کمدی انسانی» با آثار ادبی و هنری گفت:
"فیلم ما ارتباطی به آثار سینمایی و ادبی با نام مشابه ندارد، اما موقعیت مرکزی فیلم یک موقعیت کمدی است که به طور توامان می توان نگاهی تراژیک به آن داشت. شاید از نظر برخی کمدی جلوه کند و از نظر برخی دیگر تراژدی و در کل همین دوگانگی مد نظرم بود. "
محمدهادی کریمی درباره ساخت فیلم «کمدی انسانی» گفت:
"همیشه فیلم هایی ساخته ام که نه ربطی به مد و جریان روز داشته و نه ربطی به کلیشه های سینمای تجاری. فیلم «کمدی انسانی» هم در ادامه همان روند قبلی ساخته می شود."
صبا گلباز، خطاط ، نقاش و طراح نامواره ی آثار هنری درباره چگونگی ارتباط با فضای محتوایی فیلم جهت خلق لوگو گفت:
"«كمدى انسانى» تراژدی همیشه تکرار شونده ی بشری است با همان آرکئوتایپ یا کهن الگوهای داستان كهن؛ موتیف هایی که هر بار نامکرر می نماید از این رو نامواره ی این اثر می بایست یادآور چیزی باشد که پهلو به همان کهن الگو ها بزند. خط هم بی پیرایه ، زبان ارتباطی از غارها و سنگ نبشته ها تا رسم الخط های امروزین است که تنها یک وسیله ی ارتباطی و تعاملی نیست و به هنر ناب پهلو میزند."
لوگوی فیلم:
پوستر فیلم:
آنونس فیلم: