عباس جمشیدیفر واقعی کیست؟
به گزارش سلام سینما، عباس جمشیدیفر از جمله بازیگرانی است که بیشتر به بازی در نقشهای کمدی و یا کوتاه شناخته میشد اما در یک بزنگاه بالاخره این بازیگر موفق شد تیپ پیشفرض خود در نگاه مخاطبان را تغییر داده و سطحی دیگر از تواناییهای خود را نشان دهد. این یادداشت مروری دارد بر مسیری که عباس جمشیدیفر برای رسیدن به این نقطه پشت سر گذاشته است.
آغاز راه: تئاتر
جمشیدیفر که دانشآموخته هنرستان سوره است بالافاصله به همراه همدورهای خود یعنی جواد عزتی به صحنه تئاتر راه پیدا کرد. همچون همه هنرمندان جوان که کارهای ابتدایی خود را با همکاری و حضور دوستان هنری نزدیک جلو میبرند، جواد عزتی نیز بارها در جایگاه کارگردان با عباس جمشیدیفر همکاری داشت. صحنه تئاتر از همان ابتدا به این بازیگر امکان حضور در نقشهای متفاوت را داد. به حدی که جمشیدیفر در اولین اجراهای صحنهای خود موفق شد جایزه بازیگری جشنواره تئاتر فجر را از آن خود کند.
محاصره شده با نقشهای کمدی
تلویزیون با عباس جمشیدیفر سر ناسازگاری داشت. این بازیگر در مصاحبهای اشاره کرد که نسبت به همه انتخابهایش آگاهی نداشته و از طرفی غم نان هم منجر به انتخاب بعضی از این نقشها شده است. هر چند در بسیاری از این کمدیها با کارگردانهایی چون سیروس مقدم (پیامک از دیار باقی)، رضا عطاران (بزنگاه) و سعید آقاخانی (روزگار خوش حبیب آقا) همکاری داشت اما هیچ کدام منجر نشد که حتی این بازیگر به نقش اولِ یک سریال کمدی دست پیدا کند.
درهای بسته سینما
اولین تجربه سینمایی عباس جمشیدیفر مربوط به فیلم دیوار به کارگردانی محمدعلی طالبی است. هر چند این دیوار فیلمی جدی محسوب میشود اما نقش کوتاه جمشیدیفر آنچنان به او فرصت نداد تا از قالب نقشهای کمدی فاصله بگیرد. در نتیجه آنچه در تلویزیون او را احاطه کرده بود، در سینما نیز گریبانش را گرفت. خروس جنگی به کارگردانی مسعود اطیابی آغاز این مسیر تکراری برای جمشیدیفر در سینما بود.
تغییر مسیر و اقبال بلند
جمشیدیفر در مصاحبهای گفت که یک سال پیش از حضور در سریال زخم کاری دیگر از نقشهای کمدی خسته شده بود. هر چند خود را علاقهمند به این ژانر میداند و از نظرش اجرای نقش کمدی بسیار هم کار دشواری است اما برایش ادامه این مسیر ممکن نبود. در نهایت همانطور که این بازیگر در در اوایل دهه نود تصمیم گرفت دیگر در نقشهای خیلی کوتاه حضور پیدا نکند، در مرحلهای دیگر مصر شد تا به بازیگر کمدی بودن خاتمه دهد. در ابتدا با حضور در سریال یاغی، آن هم در نقش یک خلافکار، شروع این تغییر مسیر رقم میخورد و در نهایت این تصمیم با پیشنهاد نقش وکیل هلدینگ ریزآبادی در فصل اول سریال زخم کاری از طرف مهدویان محقق شد. البته این بازیگر پیش از این در فیلم کمدی شیشلیک سابقه همکاری با مهدویان را در کارنامه کاری خود داشت. جمشیدیفر معتقد است جواد عزتی معرف او به مهدویان بوده است اما عزتی در هیچ مصاحبهای به این معرفی اعتراف نکرده است. جمشیدیفر در مصاحبههایش بارها جواد عزتی را یکی از عوامل رشد و موفقیتش معرفی کرده و خود را مدیون این بازیگر میداند.
اوج میگیرد
هر چند مخاطبان پرتعداد زخم کاری در چهره شدن عباس جمشیدی نقش داشتند اما حضور در فصل اول جوکر و اجرای جالب او با سنتور و لحظات بامزهای که این بازیگر در این برنامه پرمخاطب خلق کرد موجب شد تا نامش بر سر زبان عموم مردم بنشیند. همچنین حضور این بازیگر در برنامه شبهای مافیا به کارگردانی سعید ابوطالب و همزمانی تقریبی این سه برنامه به شهرت و محبوبیت بیشتر این بازیگر به عموم مخاطبان نقش پررنگی داشته است.
بازگشت متفاوت به کمدی
جمشیدیفر بعد از ایفای چند نقش جدی و همچنین تبدیل شدن به یک چهره، دوباره بازگشتی به نقشهای کمدی داشته است. در سال گذشته با دو فیلم کمدی شهسوار (حسین نمازی) و تمساح خونی (جواد عزتی) بازگشتی به نقشهای کمدی داشته است. البته جمشیدیفر امسال سریال داریوش را نیز در شبکه نمایش خانگی داشت. سریالی که بین فضایی خشونتآمیز و کمدی در نوسان بود. او این بار با شمایلی متفاوت در نقشهای کمدی ظاهر میشود و انتخابهای حسابشده او را در قامت یک ستاره نمایش میدهد.