جستجو در سایت

1404/04/16 11:02

کارگردان آداب شکار روباه: ۶۹۰ کیلومتر راه آمده‌ایم، اجازه بدهید بیشتر بمانیم!

کارگردان آداب شکار روباه: ۶۹۰ کیلومتر راه آمده‌ایم، اجازه بدهید بیشتر بمانیم!
کارگردان نمایش «آداب شکار روباه» که از شهر بجنورد برای اجرای این نمایش به تهران آمده است، می‌گوید: ما برای اجرای این نمایش ۶۹۰ کیلومتر راه آمده‌ایم تا به تهران برسیم و امیدوارم مسئولان هنری به این شرایط توجه داشته باشند و فرصتی بیشتر برای دیده شدن زحمات گروه ما در نظر بگیرند.
به گزارش سلام سینما

نمایش «آداب شکار روباه» به نویسندگی ابراهیم عادل نیا و کارگردانی محمد شاکری از جمله نمایش‌هایی است که با الهام از شخصیت آغامحمد خان قاجار ساخته شده. این نمایش سال گذشته به عنوان کاری از شهر بجنورد، استان خراسان رضوی، در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت و مورد توجه قرار گرفت.

این نمایش اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ به پیشنهاد اداره‌کل هنرهای نمایشی، در جشنواره بین‌المللی تئاترهای حرفه‌ای تاجیکستان نیز اجرا شد و قرار بود از ۲۷ خرداد ماه اجرای عمومی خود را در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر انجام بدهد که اجرای آن به دلیل جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به تاخیر افتاد. این اثر نمایشی از روز هشتم تیر روی صحنه رفت و حالا کارگردان آن با ارایه توضیحاتی درباره این اثر نمایشی از شرایط ویژه گروه‌های تئاتری در مقطع فعلی می‌گوید.

شاکری که نمایش خود را با الهام از شخصیت آغامحمد خان قاجار روی صحنه می‌برد، درباره جذابیت‌های این شخصیت تاریخی برای هنرمندان می‌گوید: آنچه در این متن برایم بسیار جذاب بود، این است که صرفا بازسازی یک واقعه تاریخی نیست بلکه از تاریخ جلوتر می‌آید و به امروز می‌رسد. به طوری که تماشاگر امروز، دغدغه‌های خود را در این کار پیدا می‌کند چراکه این نمایش به دلمشغولی مخاطب امروز پهلو می‌زند.

او ادامه می‌دهد: اگر نگاهی نمایشی به زندگی شاهان داشته باشیم، زندگی بسیاری از آنان به دلیل زیست‌شان، جنبه دراماتیک دارد و نقطه مشترک آنان حرص و ولع‌شان برای جاودانگی است. دقیقا به دلیل همین میل، در زندگی آغا محمد خان قاجار نیز اتفاقاتی رخ می‌دهد که هم این میل را تشدید می‌کند و هم بر جنبه‌های دراماتیک زندگی او می‌افزاید.

شاکری که جزو نخستین کارگردانانی است که اجرای خود را بعد از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی آغاز کرده است، درباره دغدغه‌های هنرمندان تئاتری برای اجرای نمایش در این مقطع توضیح می‌دهد: شاید از نظر حرفه‌ای، هیچ منطقی برای یک گروه نمایشی، اولویت اجرای تئاتر در این مقطع را توجیه نمی‌کرد اما مدیران هنری به حق تلاش کردند که جریان عادی زندگی را ایجاد کنند. ما هم همراه شدیم ولی انتظار داریم آنان نیز کمی نگاه مهربان‌تری به گروه‌های نمایشی مانند گروه ما داشته باشند.

این کارگردان با تشریح دشواری‌های ساخت و آماده سازی یک اثر نمایشی می‌افزاید: وقتی گروهی برای خلق یک نمایش ماه‌ها تلاش می‌کند، امید و انتظارش این است که زحماتش در شرایط معقولی به بار بنشیند و تماشاگر نتیجه این زحمات را ببیند. به هر روی شرایط بسیار غم‌انگیزی را پشت‌سر گذاشتیم و اضطرابی اجتماعی کل جامعه را در بر گرفت و حالا همه تلاش بر این است که زندگی عادی به مدار پیشین خود بازگردد.

او اضافه می‌کند: قرار بود اجرای نمایش ما ۲۷ خرداد آغاز شود که به دلیل جنگ تحمیلی و تعطیلی تئاتر، این اتفاق رخ نداد. ما اجرایمان را با تاخیر آغاز کردیم و بعد از ۴، ۵ شب اجرا با تعطیلی تئاتر به دلیل سوگواری تاسوعا و عاشورا رو به رو شدیم که خود دوباره وقفه‌ای در اجرای ما ایجاد کرد. این در حالی است که هنوز بخشی از تماشاگران آمادگی حضور در سالن‌های تئاتر را ندارند. تعدادی از آنان تازه دارند به تهران بازمی‌گردند و بعضی از آنان هنوز دچار اضطراب و نگرانی هستند. تنها خواسته ما این است که مدیران هنری، شرایط گروه‌هایی مانند ما را در نظر بگیرند.

شاکری که از شهر بجنورد برای اجرای این نمایش به تهران آمده، ادامه می‌دهد: ما برای این اجرا۶۹۰ کیلومتر راه پیموده‌ایم. تامین هزینه اسکان و سفر و جا به جایی دکور برای یک گروه نمایشی واقعا دشوار است. همه خواسته ما این است که مدیران هنری شرایطی فراهم کنند تا بیشتر بتوانیم روی صحنه بمانیم و فرصت بیشتری برای ارایه زحمات خود به تماشاگران داشته باشیم.

او تاکید می‌کند: بحث ما فروش گیشه نیست بلکه دیده شدن تلاشی است که به انجام رسانده‌ایم.

این کارگردان با مقایسه شرایط فعلی و دوران کرونا یادآوری می‌کند: در دوران کرونا تعداد زیادی از هنرمندان حرفه‌ای تئاتر کار نکردند و گروه‌های جوان و دانشجو چراغ تئاتر را روشن نگه داشتند. ما هم معتقدیم در هر شرایطی باید وظیفه هنری و حرفه‌ای خود را انجام بدهیم و نگذاریم چراغ صحنه خاموش شود ولی طبیعتا از آن طرف هم از مدیران انتظار داریم تا شرایط ما را درک کنند.

نمایش «آداب شکار روباه» از ۱۸ تیر ماه اجرای خود را از سر می‌گیرد.

این نمایش به تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان با بازی حکمت ‌شیردل، احسان ‌کمالی، آزاده حیدرزاده هر شب ساعت ۱۹ به مدت یک ساعت در تالار چهارسو مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود.  

 


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image