پاسخ ترانه علیدوستی و شهاب حسینی به اتهام سیاه نمایی اصغر فرهادی/ فرهادی اگر قصد کار سیاسی داشت نماینده مجلس می شد
به گزارش سلام سینما، در گزارش نشست خبری فیلم فروشنده پس از موفقیت در جشنواره کن یکی از سوال های اصلی و مهم از اصغر فرهادی اتهام سیاه نمایی و حتی وطن فروشی برخی رسانه های دلواپاس بود که با پاسخ جامع اصغر فرهادی درباره این موضع همراه بود.
خبرنگار سلام سینما نظر شهاب حسینی و ترانه علیدوستی دو بازیگری که بیش از هر بازیگر دیگری در این سال ها با اصغر فرهادی کار کردند درباره برچسب های سیاه نمایی و وطن فروشی و ... که به آقای فرهادی زده میشود جویا شدند.
ترانه علیدوستی در پاسخ به این اتهامات به آقای فرهادی گفتند:
14 سال از آشنایی من با اصغر فرهادی و اولین همکاری که با وی داشتیم میگذرد به ندرت دیدم آدمی که اینقدر دغدغه کشورش را داشته باشد.
باید بپذیریم فارغ از اینکه جریان های سیاسی چه داخل ایران و چه خارج از ایران ممکن است یک فیلم را به هر دلیلی بالا ببرند کسانی که در سینما فعالیت میکنند همواره ه در حال دادن یک مانیفست اجتماعی سیاسی نیستند و دغدغه سینمایی هم دارند.
فکر نمیکنم خود فیلمساز ها زندگیشان را میگذارند برای اینکه یک کشوری رو سیاه یا سفید نشون بدهند. برای این کار میتوانستند مشاغل دیگری انتخاب کنند. آقای فرهادی اگر پیام سیاسی مستقیم داشت مثلا نماینده مجلس می شدند.
در فستیوال ها و مراسم های مختلف سینمایی در هر سال سینماگران زیادی از مناظق مختلف جهان میبینیم . بعید میدونم هیچ کدام از فیلم ها با این سوال از سوی مردمش مواجه باشند که آیا ما را سیاه نشان دادی؟ ما را چطور نشان دادی؟
آرزو میکنم یک روز ی این بحث از سینما حذف شود
همچنین شهاب حسینی در پاسخ به این برچسب زنی ها گفت:
من یک خاطره ای از جدایی نادر از اسیمین عرض میکینم. زمانی که ما در مرحله پیش تولید جدایی نادر از اسیمین در دفتر آقای فرهادی جمع شدیم . یکی از دوستان آقای فرهادی فیلم مستندی از اتفاقات واقعی دادگاه های خانواده برای تماشای ما آوردند
من یادم هست هنگام تماشای فیلم یک لحظه برگشتم اقای فرهادی را نگاه کردم و اشک در چشمناش جمع شده بود. آقای فرهادی بعد فیلم گفتند که بچه ها مشکلات مردم را ببینید چون باید فیلمی بسازیم که این مشکلات رو خیلی خوب بازتاب بده.
به عقیده من اگر اقای فرهادی اون موقع میگفتند بچه ها یک فیلمی بسازیم باهاش اسکار بگیریم یا فیلمی بسازیم که درباره الی کنارش خیلی کوچکتر بنظر بیاد یا هر نیتی جز حرفی که زدن داشتند من بعید میدونم اتفاق ویژه ای برای فیلم می افتاد.
این دغدغه ها و تفکر اقای فرهادی در فیلمسازیشان هست که دست بر روی نکاتی میذارند که برای تمام مردم جهان قابل درک است.
هم ایشون هم بنده و خیلی ها دیگه قائلن به این که اشتراکات انسانی از تفاوت هایشان بیشتر است
مثلا در فیلم درباره الی بحث قضاوت و دروغ مطرح میشود یا در در جدایی نادر از سیمین بحث راستایی یا دروغ مطرح میشود . این چیزی نیست که صرفا من ایرانی بفهمم و کسی که در شرق دور یا افریقا و استرالیا زندگی می کند متوجه نشود.
به همین دلیل من همیشه ارزو داشتم هر کشوری مثل تمام محصولات داخلی و صادراتی تولید میکند. ما فیلمی داریم که فیلم ایرانی عنوان میکنیم و فیلم هایی به آن ساخت ایران می گوییم. فیلمی که ساخت ایران هست قاعدتا قابلیت ارائه جهانی دارد. در واقع جز محصولات فرهنگی صادراتی محسوب می شود. و بنظرم اقای فرهادی این روش رو خیلی خوب انجام میدهد.
فارغ از تمام این برچسب هایی (سیاه نمایی و ...) که به کارهای ایشان زده می شود به نظرم اصلا اینطور نیست و اتفاقا ایشان همواره با یک روحیه ملی و عرق مثال زدنی نسبت به آب و خاکشان کار کردند و ما هم که در کنار ایشان بودیم شاهد این ماجرا بودیم .