جستجو در سایت

1394/06/19 01:16

معرفی فیلم «مزار شریف»، عکس های فیلم، پشت صحنه، پوستر و آنونس

معرفی فیلم «مزار شریف»، عکس های فیلم، پشت صحنه، پوستر و آنونس
فیلم سینمایی «مزار شریف»، ساخته عبدالحسن برزیده از 18 شهریور ماه به سرگروهی سینما استقلال اکران می شود.

سلام سینما- فیلم سینمایی «مزار شریف»، چهارمین ساخته عبدالحسن برزیده از 18 شهریور ماه به سرگروهی سینما استقلال اکران می شود. این فیلم ماجرای حمله طالبان به کنسولگری ایران و کشتار دیپلمات‌های ایرانی را در 17 مرداد 1377 در شهر مزار شریف، طبق روایت تنها شاهد ماجرا به تصویر می‌کشد. یکی از مسائل حساسیت‌برانگیز این واقعه، چرایی ماندن دیپلمات‌ها در آن موقعیت خاص در مزارشریف است که به گفته عبدالحسن برزیده در ارتباط با این اتفاق در فیلم صحبت خواهد شد. «مزار شریف» که مقطعی از تاریخ معاصر را روایت می کند، با زیرنویس فارسی در برخی از سینماها نمایش داده می شود تا هموطنان ناشنوا بتوانند به راحتی در کنار دیگر «مزارشریف» را تماشا کنند. عبدالحسن برزیده پس از 11 سال دوری از سینما، «مزار شریف» را کارگردانی کرده است. «مزار شریف» محصول حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است و موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز، پخش این فیلم را بر عهده دارد.

فیلم «مزار شریف» در بخش مسابقه سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن و دیپلم افتخار بهترین جلوه های ویژه میدانی و بصری را دریافت کرد. این فیلم در بخش های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین نقش اول مرد(حسین یاری)، بهترین صدابرداری، بهترین صداگذاری و بهترین چهره پردازی نامزد دریافت سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فیلم فجر شد.

 

خلاصه فیلم «مزار شریف»:

داستان کشتار دیپلمات های ایرانی در کنسولگری ایران در شهر مزار شریف افغانستان است که به دنبال حجوم نیروهای طالبان منجر به شهادت 10 تن از کارکنان کنسولگری ایران شد.

 

شعار فیلم «مزار شریف»:

هیچ جنگی به نفع هیچ مردمی نیست.

 

عوامل فیلم «مزار شریف»:

کارگردان: عبدالحسن برزیده/ نویسنده: مهدی شیرزاد/ تهیه کننده: منوچهر شاهسواری/ مدیر فیلمبرداری: علیرضا زرین‌دست/ صدابردار: حسن زاهدی/ طراح چهره پردازی: سعید ملکان/ جلوه های ویژه میدانی: علی قرایی/ مدیر هنری: مشکین مهرگان/ مدیر صحنه: سوفیا شکری/ مدیر دکور صحنه و لباس: محمد معصومی/ جلوه های ویژه بصری: امیررضا معتمدی/ تدوین: محمدعلی سجادی/ موسیقی: بهزاد عبدی/ منشی صحنه: زهرا برزیده/ مدیرتولید: مسعود فیروزه/ مدیر روابط عمومی فیلم: علی زادمهر/ عکاس: مهدی دلخواسته/ تصویربردار پشت صحنه: امیر حمیدی

بازیگران: حسین یاری، مسعود رایگان، مهتاب کرامتی، عمار تفتی، ابراهیم برزیده، علی عطایی، رضا عزیزی، مسعود سخایی، مهدی آگاهی، پدرام یوسفی، محمد آقامحمدی، امیرحسین فتحی، حسین باشه آهنگر، عباس حبیب

 

عکس فیلم و پشت صحنه «مزار شریف»:

 

حسین یاری در نمایی از فیلم مزار شریف

 

مهتاب کرامتی در نمایی از فیلم مزار شریف

 

مهتاب کرامتی و حسین یاری در نمایی از فیلم مزار شریف

 

مسعود رایگان در نمایی از فیلم سینمایی مزار شریف

 

نمایی از فیلم مزار شریف

 

نمایی از فیلم مزار شریف

 

فیلم مزار شریف با بازی حسین یاری

 

 «مزار شریف» فیلمی درباره حمله طالبان به کنسولگری ایران و کشتار دیپلمات‌های ایرانی

 

فیلم سینمایی مزار شریف ساخته عبدالحسن برزیده

 

حسین یاری و علیرضا زرین دست در پشت صحنه فیلم مزار شریف

 

پشت صحنه مزار شریف

 

عکسی از نقاشی چهره شهدای مزار شریف:

 

نقاشی چهره شهدای مزار شریف

 

برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم مزار شریف مراجعه کنید.

 

حواشی «مزار شریف»:

حسن برزیده درباره فیلم «مزار شریف» و رفتار مسئولین با داغداران این ماجرا گفت:

"متأسفانه حتی از یک عذرخواهی ساده هم از داغداران این ماجرا نکردند و حتی مورد بی مهری قرار گرفتند. امیدوارم با ساخت این فیلم این عذرخواهی را رسما اعلام کنند و یاد بگیرند جایی که اشتباه کردیم باید صادقانه بپذیریم. در فیلم مشخص است که طالبان با خشونت ها و رفتار غیرانسانی به دنبال نفع شخصی هستند اما دولت پاکستان متهم اصلی این پرونده است. این فیلم نه تنها برگی از تاریخ کشور است بلکه حکایتی را تصویر می کند که ادامه دارد و به هیچ وجه محدود به تاریخ خاصی نمی شود و مربوط به نگرش آدم هاست. این افراد از دینداران سو استفاده می کنند و امروز داعش و افراطی گری به هرشکلی دیده می شود و فقط یک فیلم تاریخی یا سیاسی نیست بلکه می تواند اجتماعی باشد."

در فیلم «مزار شریف» از بازیگران افغان نیز استفاده شده است.

حسین یاری در ارتباط با حضورش در فیلم «مزار شریف» در نقش مدد شاهسون، تنها بازمانده این حادثه گفت:

"پیرامون شخصیت تحقیق کردم اما بیشتر از خود فیلمنامه کمک گرفتم و شکل روایی آن تعیین کننده بود. ترجیحم این بود که با این شخصیت صحبت نکنم. شکل روایی چندان مستند گونه نیست اما من بیشتر دوست داشتم به متن وفادار باشم."

مهتاب کرامتی درباره بازی در نقش زن افغان گفت:

" بعد از خواندن فیلمنامه، از بازی در نقش یک زن افغان به نوعی ترسیدم و فکر می‌کردم از پس این کار برنمی‌آیم. به همین دلیل از عبدالحسن برزیده خواهش کردم که بعد از تست گریم و باورپذیر شدن این کاراکتر برای حضور در این فیلم سینمایی اعلام آمادگی کنم."

منوچهرشاهسواری درارتباط با حضور مسعود رایگان در فیلم سینمایی «مزار شریف» در نقش مامور شورای عالی امنیت گفت:

"مسعود رایگان در سخت‌ترین شرایط ممکن با ما همراه شد به این معنا که گروه تولید فیلم «مزار شریف» در مقطعی از کار دچار گرفتاری شد که مسعود رایگان به خاطر رفاقتی که داشت، به کمک ما آمد و ما را از بحران نجات داد."

همسر شهید صارمی با اشاره به بازی ابراهیم برزیده بازیگر نقش شهید صارمی در فیلم «مزار شریف» گفت:

"فیلم «مزار شریف» با بازی وی خیلی خوب بود و بازیگر نقش شهید صارمی در فیلم مزار شریف به شکلی حرکت و رفتار می کرد که خیلی شبیه شخصیت واقعی بود و حتی این واقعی بودن  در طراحی لباس نیز وجود داشت."

ابراهیم برزیده، پسر عبدالحسن برزیده در دومین کار سینمایی اش، نقش شهید محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران را بازی می کند. او درباره این نقش گفت:

"یک علاقه شخصی نسبت به این نقش دارم که این شخصیت یک بار دراماتیک جذابی دارد که این شخصیت را دوست داشتنی تر می کند و علاقه ای که برای کارش قائل است که دلخوشیها و خانواده اش رها کرده است تا در یک شرایط خشن و سخت در افغانستان کار کند و جانش را هم در راه هدفش فدا کند. حتی آخرین تماسی که از سفارت به ایران رسیده است مربوط به خبر رسانی شهید صارمی است و توجه به این ویژگی هاست که من این نقش را دوست داشته باشم."

مهتاب کرامتی درارتباط با لهجه ی  افعانی اش در فیلم «مزار شریف» گفت:

"من برای زبان افغانی بسیار تمرین کردم .زمانی که فیلمبرداری در الموت داشتیم، معلم زبان افغانی من کنارم بود و در کنار من بازی می کرد؛ برای همین به راحتی با هم ارتباط داشتیم و حتی دیالوگ های عادیمان هم به زبان افعانی بود البته همیشه معلمم اشکالات من را تصحیح می کردند و مدتی هم بعد از فیلم طول کشید تا بتوانم این لهجه را از خودم دور کنم."

مجتبی راعی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینمای ایران درباره فیلم «مزار شریف» گفت:

"این فیلم اجرای کاملا حرفه‌ای داشت و کارگردانی، فیلمبردای، صدا و موسیقی آن حرفه‌ای بود. این فیلم موفق شد به یک استاندارد حرفه‌ای برسد. من فکر می‌کنم تماشاگر سینمای بدنه از این فیلم خوشش بیاید."

مهدی شیرزاد بازنویسی «مزارشریف» را به عهده داشته و اصل فیلمنامه توسط عبدالحسن برزیده نوشته شده است.

علیرضا زرین‌دست، فیلمبردار باسابقه سینمای ایران درباره فیلمبرداری فیلم «مزار شریف» گفت:

"پروژه بسیار سخت و در عین حال لذت بخشی بود و نزدیک به 6 ماه به طول انجامید. در «مزار شریف» بسیاری از لوکیشن ها در یک سوله واقع در کمال شهر بازسازی شده بود بنابراین نورپردازی و سختی های بازسازی صحنه های خارجی در یک فضای داخلی کار را مشکل می کرد. این اثر سینمایی یکی از فیلم های قابل اعتنا در این دوره از جشنواره فیلم فجر خواهد بود."

در ابتدا قرار بود فرهاد اصلانی به جای مسعود رایگان در این فیلم بازی کند.

بهزاد عبدی با اشاره به ضبط موسیقی فیلم «مزار شریف» در اوکراین گفت:

"از آنجا که امکان ضبط مناسب در ایران وجود نداشت به اوکراین رفتیم که تمام کارهای قبلی‌ام را پیش از آن در آنجا ضبط کرده بودم. تم اصلی این کار انسانیت است و ربطی به مکان و شخصیت ها ندارد. برای ضبط موسیقی این فیلم از یک ارکستر بزرگ ۸۰ نفری کمک گرفته شد."

برای فیلمبرداری بخش های افغانستان در فیلم «مزار شریف»، سوله ای به مساحت پنج هزار مترمربع در شهر کرج ساخته شد اما به دلیل اجاره ای بودن این مکان، بعد از اتمام فیلمبرداری، این دکور خراب شده است.

محسن مومنی، شریف رییس حوزه هنری درباره فیلم «مزار شریف»  گفت:

"فیلم سینمایی «مزارشریف» به خوبی در قالب یک اثر هنری به موضوع افراط و تفکر خشن و تاریک تکفیری پرداخته است."

حسن زاهدی، صدابردار فیلم «مزار شریف» بازی مهتاب کرامتی در یکی از سکانس های دشوار این فیلم را تحسین کرد.

عبدالحسن برزیده با تشکر از حسن روحانی، رئیس جمهور گفت:

"طی تحقیقات بسیاری که برای ساخته شدن این فیلم سینمایی داشتم، متوجه شدم حسن روحانی که در آن زمان دبیر شورای امنیت ملی بود از وارد شدن ایران به یک جنگ بزرگ جلوگیری کرد در واقع پس از فاجعه کشته شدن دیپلمات های ایران در افغانستان داشتیم وارد یک جنگ دیگر با افغانستان می شدیم اما حسن روحانی به عنوان دبیر شورای امنیت ملی در آن زمان از وقوع این جنگ جلوگیری کرد بنابراین جا دارد از این بزرگ به خاطر تدبیر و درایتی که به خرج داد، تشکر کنم."

عبدالحسن برزیده، کارگردان فیلم با تشکر از سهیل جهان بیگلری گفت:

"در این روزها اسم سهیل جهان بیگلری که در زمان ساخت فیلم مسئولیت ریاست سازمان سینمایی سوره را بر عهده داشت و به ما در ساخت این فیلم بسیار کمک کرد، گاهی فراموش می شود و من اینجا بر خود واجب می دانم که از وی تشکر کنم."

فیلم «مزار شریف» در دهمین دوره جشنواره "باتومی" گرجستان به نمایش در می‌آید.

 

عکسی از حروف نشانه فیلم «مزار شریف»: (طراح: حمیدرضا پور نصیری)

حروف نشانه فیلم «مزار شریف»

پوسترهای فیلم «مزار شریف»:

 

پوستر فیلم مزار شریف

 

(طراح پوستر: بهزاد خورشیدی)

بهزاد خورشیدی درارتباط با طراحی پوستر «مزار شریف» گفت:

"رابطه عاطفی زن افغان و دیپلمات ایرانی حس خوبی را منتقل می کند بنابراین تصمیم گرفتم پوستری را طراحی کنم که در آن یک اثر ساده همراه با موتیف و رنگ های درخشان دیده شود که به نوعی راویتگر فضای فیلم و موقعیت جغرافیایی فیلم باشد."

 

پوستر فیلم مزار شریف با بازی مهتاب کرامتی و حسین یاری

 

عکس های اکران خصوصی فیلم «مزار شریف»

اکران خصوصی فیلم «مزار شریف» در تاریخ 1 شهریور ماه در سینما استقلال برگزار شد.

 

مهتاب کرامتی در اکران خصوصی فیلم سینمایی «مزار شریف»

 

اکران خصوصی فیلم «مزار شریف»

 

برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم مزار شریف مراجعه کنید.

 

فیلم مزار شریف در زمان جشنواره - سایت سلام سینما:

این فیلم در زمان جشنواره با 98 رای از سوی کاربران، امتیاز 5.53 از ۱۰ را در بین فیلم‌های سی و سومین جشنواره فیلم فجر در سایت سلام سینما بدست آورد.

 

لینک صفحه جشنواره فیلم مزار شریف در زمان جشنواره سی و سوم

 

آنونس فیلم «مزار شریف»: (ساخت آنونس: حسن ایوبی)

 

 

سایت رسمی فیلم «مزار شریف»: www.mazarsharif.ir

صفحه اینستاگرام فیلم «مزار شریف»: mazarsharifmovie