وقتی کیانو ریوز در عجیبترین نقش ممکن جلوی دوربین رفت

کیانو ریوز در طول دوران کاریاش نقشهایی در ژانرهای بسیار متنوعی ایفا کرده است؛ از عاشقانه و علمیتخیلی تا کمدی، اکشن، وحشت، شکسپیری، و حتی صداپیشگی در فیلم باباسفنجی! با این حال، شاید جالب باشد بدانید که او فقط یک بار در ژانر وسترن ظاهر شده است — و آن هم در فیلمی بهمراتب عجیبتر از یک وسترن کلاسیک.
تنها تجربه وسترن ریوز به فیلم «حتی گاوچرانها غمگین میشوند» (Even Cowgirls Get the Blues) بازمیگردد؛ اثری سوررئال، کوئیر و غیرقابل دستهبندی که در سال ۱۹۹۳ به کارگردانی گاس ون سنت ساخته شد و اقتباسی است از رمانی از تام رابینز. در این فیلم، ریوز نقش مرد جوانی به نام «جولیان» را ایفا میکند — کاراکتری فرعی و در حاشیه، اما خواستنی برای شخصیت اصلی داستان.
بیشتر بخوانید:
کیانو ریوز نقشی در مارول را رد کرد
کیانو ریوز راوی تولد تیم آمریکایی کادیلاک در فرمول یک شد
قهرمان داستان، زنی به نام «سیسی» (با بازی اوما تورمن) است که با شستهایی غیرعادی و بسیار بزرگ به دنیا آمده و بهدلیل همین ویژگی عجیب، مهارتی خارقالعاده در اتواستاپزدن دارد! هدف او رسیدن به نیویورک و تبدیل شدن به مدل یک شرکت تامپون (!) به مدیریت مردی عجیبوغریب به نام «کنتس» (با بازی جان هرت) است.
در ادامه داستان، سیسی به مزرعهای به نام Rubber Rose Ranch منتقل میشود که توسط گاوچرانهای زن کوئیر اداره میشود. آنها در تلاشاند تا با استفاده از دارو، پرندگان بومی را از مهاجرت بازدارند و از خطر حفظشان کنند! نیروهای دولتی سعی در سرکوب این جامعه دارند، اما با مقاومت عجیب زنان — از جمله استفاده از بوی بدنشان! — مواجه میشوند. فیلم با یک تیراندازی نهایی به پایان میرسد.
فیلم پر است از حضور بازیگران شناختهشده در نقشهای فرعی و کوتاه، از جمله: اد بگلی جونیور، رُزَن بار، شان یانگ، هیتر گراهام، ادوراد جیمز آلموس، کارول کین، لین شای، و حتی نویسنده معروف ویلیام اس. باروز. پت موریتا (بازیگر مشهور فیلم «بچه کاراتهکار») نیز نقش یک عارف غارنشین را ایفا میکند.
با اینکه نقش ریوز در این فیلم چندان پررنگ نیست، اما ترکیب عجیب، فضای سورئال، و ساختارشکنیهای فرامتنی این اثر باعث شده «Even Cowgirls Get the Blues» همچنان در حافظه سینمای مستقل دهه ۹۰ باقی بماند — هرچند به سختی بتوان آن را یافت، چرا که در حال حاضر در هیچ پلتفرم استریمی پخش نمیشود.
منبع: slashfilm