جستجو در سایت

1398/06/07 02:38

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار
نگاهی به بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار در سینمای ایران به انتخاب کاربران سلام سینما. «متری شیش و نیم» و «سرخ پوست» محبوب‌ترین این فیلم‌ها هستند.

اختصاصی سلام سینما- پریناز ایزدیار کار خود را با سینما شروع کرد اما در سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» که ویژه ماه مبارک رمضان بود دیده شد و برای خود جایگاهی در عرصه تصویر دست و پا کرد. بعد از این سریال و نقش‌آفرینی راحت و روان ایزدیار جلوی دوربین و به واسطه چهره مهربان و دوست داشتنی‌اش خیلی زود به سینمای جریان اصلی راه پیدا کرد.

هرچند سال‌های زیادی از حضور پریناز ایزدیار در سینمای ایران نمی‌گذرد اما او در همین زمان کوتاه چیزی بیش از بیست فیلم و سریال بازی کرده است و فیلم‌های درحال اکران و قراردادهایی که برای فیلم‌های درحال تولید بسته است، به خوبی نشان می‌دهد که فیلمسازان چقدر علاقمند به همکاری با او هستند.

در این یادداشت به بهانه تولد این بازیگر جوان به پرامتیازترین فیلم‌های او به رای کاربران سلام سینما نگاهی انداخته‌‌ایم و نقشش در هر فیلم را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

1- متری شیش و نیم

امتیاز فیلم: ۸.۴

کارگردان: سعید روستایی

خلاصه داستان: در بزنگاه روزهای سخت، اعتیاد و مواد مخدر هم گریبان زندگی مردم این شهر را رها نمی کند. داستان «متری شش و نیم» داستان جستجوی پلیس مبارزه با مواد مخدر برای پیدا کردن فروشنده بزرگ شیشه در پایتخت است...

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار به انتخاب کاربران سلام سینما/ متری شیش و نیم

سعید روستایی در دومین فیلم خود هم مانند فیلم اول به سراغ پریناز ایزدیار رفت. هرچند «متری شیش و نیم» فیلمی مردانه است و نه زنانگی در آن جا دارد و نه کاراکتر زن اصلی دارد، اما ایزدیار موفق می‌شود با حضور کوتاه خود کمی این فضای مردانه را تلطیف کند.

دلیل انتخاب او اصلا بی‌ارتباط به لطافت و معصومیت ظاهری او نیست. روستایی به دنبال بازیگری می‌گشت که در یک سکانس بتواند تماشاگر را احساسی کند و حضور پررنگی را روی پرده به تصویر بکشد تا برای لحظاتی هم که شده، آن جهان مردانه و پر از خشونت، جای خود را به دل‌نگرانی عاشقانه و گریه‌های یک زن زیبا بدهد.

این اولین بار است که ایزدیار را با موی بلوند می‌بینیم. هم چهره‌اش را متفاوت کرده و هم به لطافتش افزوده است و از سوی دیگر بیش از هروقت دیگری یادآور آن شمایل «دختر کم هوش اما زیبا»ی معروف در سینمای آمریکا و سنت فیلم هالیوودی است.

 

2- سرخ پوست

امتیاز فیلم: ۸.۱

کارگردان: نیما جاویدی

خلاصه داستان: زندانی قدیمی در جنوب ایران به دلیل مجاورت با فرودگاه تازه تاسیس شهر در حال تخلیه است. رئیس زندان سرگرد نعمت جاهد به همراه مامورانش مشغول انتقال زندانیان به زندان جدید هستند تا اینکه...

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار به انتخاب کاربران سلام سینما/ سرخ پوست

«سرخ پوست» مهمترین نقش‌آفرینی ایزدیار در نقش اول و اصلی یک فیلم است. همانطور که گفته شد چهره او به شکلی است که تماشاگر خیلی راحت او را در جایگاه دختر مهربان و زیبا اما مظلوم به‌خاطر می‌آورد.

نیما جاویدی هم از همین ویژگی پریناز ایزدیار در «سرخ پوست» بهره می‌گیرد. او نقش یک مددکار اجتماعی را در زندان بازی می‌کند که بسیار با عطوفت و مهربان است. همه وقت و انرژیش را برای کار با زندانیان می‌گذارد، رابطه خوبی با آنان دارد و در عین حال قرار است همان عنصر مطلوبی باشد که قهرمان مرد یا زندانبان خشن را به مهر خود گرفتار می‌کند و موجب تغییر شخصیتش می‌شود.

این دقیقا همان شمایلی است که تماشاگر از پریناز ایزدیار در ذهنش ساخته: زن مهربانی که برای آسایش دیگران پا روی حقوق و آرامش خودش می‌گذرد و خود را در خطر می‌اندازد. اخلاقی مادرانه که در یک دختر کم‌سال نمود پیدا می‌کند.

 

3- ابد و یک روز

امتیاز فیلم: ۸.۱

کارگردان: سعید روستایی

خلاصه داستان: خانواده در تدارک مراسم عروسی سمیه هستند، اما اتفاقاتی روابط خواهران و برادران را سرد می کند که در نهایت باعث ماجراهایی می شود...

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار به انتخاب کاربران سلام سینما/ فیلم ابد و یک روز

اولین حضور مهم پریناز ایزدیار در نقش زن اصلی. شمایل «دختر کم هوش اما زیبا» که به آن اشاره کردیم و برای تماشاگر بسیار پررنگ است، از همین «ابد و یک روز» است که اصلا نطفه‌اش شکل می‌گیرد. هرچند ایزدیار تجربه حضور در آثار سینمایی را تا پیش از فیلم اول روستایی داشته است، اما این فیلمی است که او را به عنوان یک بازیگر جدی و قابل اعتنا معرفی می‌کند.

او در «ابد و یک روز» نقش دختر یک خانواده بی‌بضاعت را بازی می‌کند که برای همه خواهرها و برادران خود، مانند یک مادر می‌ماند و به فکر همه است و در موقعیتی قرار دارد که باید تن به ازدواجی اجباری بدهد تا خانواده از فلاکت مالی نجات بیابد. هرچند خودش مجبور به مهاجرت به افغانستان و از دست دادن زندگیش خواهد شد.

ایزدیار موفق می‌شود برای بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم فجر دریافت کند و همین بر اعتبار هنری‌اش ناگهان می‌افزاید و مسیر بازیگریش را به نوعی تغییر می‌دهد.

 

4- خوک

امتیاز فیلم: ۷.۱

کارگردان: مانی حقیقی

خلاصه داستان: حسن خشمگین است. او مدتی است موفق به فیلم ساختن نشده. ستاره‌ی محبوبش صبر ندارد و می‌خواهد با کارگردانان دیگر همکاری کند. همسرش دیگر عاشقش نیست. دخترش بزرگ شده و دیگر مستقل است. مادرش پیر شده و کم‌کم حافظه خود را از دست داده. مزاحم جذابی او را هر جا می‌رود تعقیب می‌کند و اصرار دارد حسن او را وارد دنیای سینما کند. از همه بدتر، قاتلی در سطح شهر مشغول کشتن کارگردانان سینمای ایران است، اما حسن را نادیده گرفته. حسن رنجیده است: آیا او مهمترین فیلمساز این شهر نیست؟ پس چرا قاتل تحویلش نمی‌گیرد؟ هنگامی که نام حسن به عنوان مظنون اصلی پرونده قتل‌ها در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، اوضاع دیگر غیرقابل تحمل می‌شود. حالا حسن ناچار است برای اعاده حیثیتش نقشه‌ی هوشمندانه‌ای بکشد...

بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار به انتخاب کاربران سلام سینما/ فیلم خوک

کاراکتر پریناز ایزدیار در «خوک» با باقی نقش‌آفرینی‌هایش اختلاف‌های بارزی دارد و می‌توان آن‌را متفاوت‌ترین کاراکتر در کارنامه بازیگری او دانست.

او در «خوک» نقش دختری را بازی می‌کند که هوادار دو آتیشه یک کارگردان سینما است و شبیه به کنه به او می‌چسبد و همه‌جا دنبالش به راه می‌افتد تا به نوعی به‌دستش بیاورد.

از این دخترهای سیریشی که دنبال سر آدم‌های معروف راه می‌افتند. البته او کمی هم مایه‌های جنون‌آمیز دارد که هم کاراکتر را بامزه می‌کند و هم با دردسرهایی که برای قهرمان فیلم می‌سازد، در مسیر روایت موثر واقع می‌شود.

 

5- خط ویژه

امتیاز فیلم: ۷

کارگردان: مصطفی کیایی

خلاصه داستان: پول هنگفتی که به دست چند جوان می افتد و...

فیلم خط ویژه در لیست بهترین نقش‌آفرینی های پریناز ایزدیار به انتخاب کاربران سلام سینما

«خط ویژه» مصطفی کیایی از آن فیلم‌های جوانانه‌ایست که هم تعقیب و گریزی و هیجان‌انگیزند و هم سرحال، بامزه و سرگرم‌کننده. یکی از اولین فیلم‌هایی که درباره اختلاس‌های این روزهای اقتصاد ساخته شد.

پریناز ایزدیار در «خط ویژه» نقش نامزد یکی از اخلال‌گران بانکی یعنی محسن کیایی را بازی می‌کند. او هرچند شخصیت مثبت سریال است اما دیگر آن «دختر کم هوش اما زیبا» نیست. ( از آنجایی که فیلم قبل از «ابد و یک روز» ساخته شده هنوز این تم مشخص روی ایزدیار ننشسته است و تبدیل به ترینش نشده.)

او در اینجا نقش آدم مثبت و پاستوریزه داستان را بازی می‌کند. در میان همه آن جوانان گیر و گرفت‌دار و یاغی او همان دختر باز مهربان و البته قانونمند و سربه راه است که در خانواده‌ای با وضع مالی خوب و بدون عقده بزرگ شده است. در عین حال او دختر باهوشی است که خیلی زود می‌فهمد نامزدش دارد دروغ می‌گوید و ریگی به کفشش است.

هرچند بقیه سعی می‌کنند او را بپیچانند اما از جایی به بعد او هم وارد بازی آن‌ها می‌شود و اتفاقا خیلی هم به کارشان می‌آید و بهشان کمک می‌کند. نقش‌آفرینی او در «خط ویژه» هرچند کوتاه اما تاثیرگذار است.

 

بهترین نقش آفرینی های دیگر بازیگران:

بهترین نقش‌آفرینی‌ های گلشیفته فراهانی در ایران


بهترین نقش‌آفرینی‌های ترانه علیدوستی


معرفی بهترین نقش آفرینی های طناز طباطبایی


معرفی بهترین نقش‌آفرینی‌های بهرام رادان