جستجو در سایت

1404/08/17 18:53

کاهش 20 درصدی مخاطبان سینمای ایران

کاهش 20 درصدی مخاطبان سینمای ایران
آمار نشان می‌دهد که تعداد مخاطبان سینمای ایران در 8 ماه ابتدایی سال 1404 نسبت به مقطع مشابه سال قبل سقوطی 20 درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش سلام سینما

تعداد تماشاگران سینما در هشت ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۲۰‌میلیون نفر به ۱۶‌میلیون نفر رسیده که به نظر می‌رسد علت آن را فقط در دلایل غیرسینمایی نمی‌توان جست‌وجو کرد. بررسی آمار ثبت‌شده در سامانه مدیریت و فروش سینماها (سمفا) نشان می‌دهد که فروش کلی سینما از ابتدای فروردین ۱۴۰۴تا پایان ۱۵ آبان‌ امسال به بیش از ۱۳۲۰‌میلیارد تومان رسیده است و در این مدت ۱۶‌میلیون تماشاگر فیلم‌های اکران‌شده در سالن‌های سینمایی بودند.

در این هشت ماه پرفراز‌ونشیب ایران که جنگ ۱۲روزه و حواشی آن بر میزان مخاطبان و فروش سینما بی‌تاثیر نبود، پرفروش‌ترین فیلم سینماها «پیرپسر» ساخته اکتای براهنی با ۲میلیون نفر تماشاگر بوده و اگرچه تعداد مخاطبانش از فیلم «مرد عینکی» کمتر است اما ۱۸۲‌میلیارد تومان فروش در گیشه برایش ثبت شده است.

«مرد عینکی» ساخته کریم امینی که دومین فیلم پرفروش سال تا نیمه آبان است، با بیش از ۲‌میلیون تماشاگر، به میزان ۱۷۶‌میلیارد تومان بلیت فروخته و اکرانش همچنان ادامه دارد.  سومین فیلم پرفروش گیشه در هشت ماه ابتدایی سال نیز «صددام» ساخته پدرام پورامیری است که با یک‌میلیون و ۶۰۰هزار نفر تماشاگر، به فروش ۱۳۴‌میلیارد‌تومانی رسید.

نکته قابل‌توجه، مقایسه آمار هشت ماه ابتدایی امسال با مدت مشابه سال ۱۴۰۳ است که اگرچه به مدد افزایش قیمت بلیت سینماها، فروش کلی فیلم‌های امسال بیشتر از سال گذشته بوده، ولی تعداد مخاطبان تقریبا نزدیک به چهار‌میلیون نفر کمتر شده است. طبق آمار سمفا، از اول فروردین تا پایان ۱۵ آبان سال ۱۴۰۳ فروش کلی سینما ۱۱۵۴‌میلیارد تومان بوده و بیش از ۲۰‌میلیون نفر به تماشای فیلم‌های روی پرده رفته بودند.

پرفروش‌ترین فیلم در آن مقطع، «تگزاس۳» به کارگردانی مسعود اطیابی بوده که از زمان اکرانش، یعنی خردادماه ۱۴۰۳ تا نیمه آبان، بیش از چهار‌میلیون تماشاگر داشته و فیلم‌های «تمساح خونی» ساخته جواد عزتی و «زودپز» ساخته رامبد جوان در رده‌های بعدی قرار داشتند که هر کدام بیش از دو‌میلیون نفر تماشاگر داشتند. 

کارشناسان سینمایی برای کاهش آمار مخاطبان سینما دلایل مختلفی را بیان می‌کنند؛ از جمله حال و هوای اجتماعی و اقتصادی مردم، و یک دلیل مهم دیگر را هم اشباع مخاطب از تماشای فیلم‌های کمدی می‌دانند. 

اما اگر به آمار امسال برگردیم، از ابتدای آبان تاکنون سه فیلم «آقای زالو» ساخته مهران احمدی، «کج‌پیله» به کارگردانی ‌هاتف علیمردانی و انیمیشن «یوز» ساخته رضا ارژنگی پرفروش‌ترین فیلم‌های دو هفته گذشته بوده‌اند. «قرمز یواش» ساخته علی جبارزاده هم که تقریبا بی‌سر‌‌و‌صدا از دو روز قبل روی پرده آمده، فعلا ۲۱ سالن در اختیار دارد و تا بامداد جمعه بیش از ۲۰۰ بلیت فروخته است.

فیلم «پیرپسر» هم که چند روز پیش نسخه غیرقانونی و قاچاق آن در فضای مجازی منتشر و برای جبران خسارت به‌سرعت راهی اکران آنلاین در یکی از پلتفرم‌های اینترنتی شد، پس از گذشت چند روز در آنجا نیز توقیف شد، ولی با وجود فروش ۶۰هزار بلیت و اینکه نسخه رایگان آن با بهترین کیفیت در دسترس است، هنوز مشکلش برای ادامه اکران آنلاین برطرف نشده است. به این ترتیب فیلم پرحاشیه اکتای براهنی پس از حدود پنج ماه اکران در سینما، با بیش از دو‌میلیون تماشاگر و حدود ۱۸۲‌میلیارد تومان فروش به کار خود پایان داد.

در میان فیلم‌های روی پرده پیش‌بینی می‌شد که دو فیلم «غریزه» ساخته سیاوش اسعدی و «آقای زالو» با توجه به تبلیغات خبری و حاشیه‌ای و همچنین گروه بازیگران، مخاطبان بیشتری را به سینما بکشانند؛ اما با توجه به مدت زمانی که روی پرده بودند در مقایسه با برخی دیگر از فیلم‌های سال گذشته در جذب مخاطب عقب‌تر هستند. 

منبع: دنیای اقتصاد


اخبار مرتبط
ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image