«کامیون»/ معرفی فیلم های سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر 36
سلام سینما- فیلم سینمایی «کامیون» ساخته کامبوزیا پرتوی در بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. «کامیون» هشتمین فیلم کامبوزیا پرتوی در مقام کارگردان و بیست و دومین فیلم او در مقام نویسندگی است. کامبوزیا پرتوی در جشنواره سال گذشته، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای «فراری» دریافت کرد.
خلاصه داستان فیلم:
یک راننده کامیون ایرانی، خانوادهای از اهالی کردستان عراق را برای یافتن پدر خوانده به تهران می آورد.
عوامل فیلم:
نویسنده، کارگردان، تهیه کننده: کامبوزیا پرتوی/ مدیر فیلمبرداری: تورج اصلانی/ فیلمبردار: مهدی اصلانی/ تدوین: مصطفی خرقهپوش/ دستیار کارگردان و برنامهریز: رامین راستاد/ صدابردار: پرویز آبنار/ طراح گریم: بابک اسکندری/ طراح صحنه: بابک صبحی/ مجری طرح: هومن احمدی توفیقی/ عکاس: کسری پرتوی/ مشاور رسانهای: منصور جهانی/ محصول: موسسه سینمایی خط سوم
بازیگران: سعید آقاخانی, نیکی کریمی, تروسکا جولا, نسرین مرادی, رامین راستاد
عکس های فیلم و پشت صحنه:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم کامیون مراجعه کنید.
حواشی فیلم «کامیون»:
سیدجمال ساداتیان از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر درباره فیلم «کامیون» گفت: "به داعش پرداخته و یک موضوع اجتماعی را دستمایه قرار داده است و کار قابل قبولی است".
«کامیون» تازهترین فیلم پرتوی درمقام کارگردان بعد از تجربهی فیلم «کافه ترانزیت» است که دوازده سال پیش ساخته شد. او درباره دوری 12سالهاش از جشنواره فیلم فجر پس از «کافه ترانزیت» گفت: "4سال اول رئیسجمهور پیشین، این که کارگردانی نکردم یک تصمیم خودخواسته بود، ولی در 4 سال دوم دولت او ممنوعالفعالیت شدم. پس از آن، در 4سال اول دولت آقای روحانی هم سعی کردم فیلم بسازم ولی نتوانستم مجوز بگیرم. فیلمنامهای که در دست داشتم و بعد، این فیلمنامه را جایگزین کردم و توانستم مجوز بگیرم و آن را بسازم. در واقع این فیلمنامه بدون تغییر و ممیزی ساخته شده است".
سعید آقاخانی نقش اصلی فیلم «کامیون» را ایفا می کند. کامبوزیا پرتوی درباره حضور او در این فیلم گفت: "فکر میکنم یکی از شانسهایی که این فیلم داشت، حضور آقای آقاخانی بود."
ابتدا قرار بود نیکی کریمی به عنوان تهیه کننده در این اثر حضور داشته باشد اما به دلیل عدم حمایت فارابی، او از تهیه کنندگی این کار انصراف داد.
کامپوزیا پرتوی درباره انتخاب بازیگر این فیلم گفت: "اگر بخواهیم به عقب برگردیم، انتخاب من بهروز وثوقی و لوکیشن مد نظرمان هم ترکیه بود. اما وقتی لوکیشن به ایران رسید و زمان ساخت رسید، اولین انتخابم سعید آقاخانی بود و به دلیل آشنایی و همکاری قبلی با او و اصالت کردیاش این انتخاب قطعی شد."
کامبوزیا پرتوی، فیلمنامه نویسی فیلمهای «من ترانه پانزده سال دارم»، «دیشب باباتو دیدم آیدا»، «فراری»، «محمد رسول الله(ص)» و همچنین کارگردانی فیلم های «گلنار»، «کافه ترانزیت» و ... را در کارنامه هنری خود دارد.
خبرهایی مبنی حضور آینور( Aynur )، ستاره سرشناس موسیقی کُردی از کشور ترکیه در این اثر سینمایی منتشر شده بود که با واکنش تند فرجی، مدیرکل دفتر سینمای حرفهای همراه بود. فرجی اعلام کرد که طبق نظر اکثر مراجع، تکخوانی زن حرام است و به تبع آن استفاده موسیقی با کلام زن در فیلم نیز همین فتوا را خواهد داشت.
کامبوزیا پرتوی درباره تفاوت یا شباهت این فیلم به دیگر آثارش گفت: "حتما شباهتهایی وجود دارد. چون نگاه من که تغییر نکرده و این فیلم هم در ادامه جهانبینیای است که تا الان به سینما و جهان پیرامونام داشتهام."
فیلم سینمایی «کامیون» در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه «سیلوانا» در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشنهای مختلفی در تهران از جمله؛ آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و ... فیلمبرداری شده است.
فیلم «کامیون» یکی از چهار اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر است که به موضوع داعش پرداخته است. فیلمنامه این فیلم درباره طالبان در سال 2001 نوشته شده بود اما با توجه به روی کار آمدن داعش تصمیم به تغییر فضای آن شد.
تورج اصلانی درباره فیلم «کامیون» گفت: "قصه «کامیون» خیالی نیست و هایپررئال نوشته شده است. به جزئیات توجه دارد و چالش های خاصی را برای من به عنوان فیلمبردار ایجاد می کرد. از نور مصنوعی اصلا استفاده نشده و تلاش شده از نظر بصری جلوه رئال کار بارز باشد."