بهمن فرمانآرا: پرونده مرگ مشکوک کیومرث پوراحمد را پیگیری کنید
به گزارش سلام سینما بهمن فرمان آرا در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با بیان اینکه سینمای پوراحمد در قلب مردم جا گرفته است، گفت: آنچه جامعه سینماگران و البته مرا آزرده خاطر کرده مرگ مشکوک کیومرث پوراحمد و قتل داریوش مهرجویی است که چونان زخمی عمیق و التیام نیافته است. عمق این زخم به اندازهای است که با وجود اینکه سعی کردند آن را فراموش کنیم، اما هنوز داغداریم.
او در ادامه این گفتوگو اضافه کرد: کیومرث برای من هم دوست خوب و هم فیلمساز ارزندهای بود و متاسفم که پرونده مرگ مشکوک او آنگونه که باید بررسی و رسیدگی نمیشود. چرا تکلیف این پروندهها مشخص نمیشود؟ و این موضوع مهمی است که همچنان به عنوان یک مطالبه از سوی جامعه سینمایی و مردم مطرح است.
زندگی و زمانه کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد ۲۵ آذرماه سال ۱۳۲۸ در شهر نجف آباد اصفهان زاده شد. پوراحمد فعالیت خود را با نقدنویسی در دهه ۵۰ آغاز کرد و مهمترین نقدهای سینمایی خود را در ماهنامه فیلم به جای گذاشت.
پوراحمد از سال ۱۳۵۳ با دستیاری نادر ابراهیمی به عنوان کارگردان مجموعه تلویزیونی «آتش بدون دود» کار خود را آغاز کرد. او در سال ۱۳۵۵ با مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فیلم کوتاه «هدف» از داستانهای بهرام صادقی را ساخت و در ادامه فیلمهای «زنگ اول» و «زنگ دوم» را برای کانون ساخت و جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره جهانی کودک همان سال را دریافت کرد.
این فیلمساز فقید سینمای ایران در سالهای نزدیک به انقلاب اسلامی در ایران، فیلم «هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق» درباره ثمین باغچه بان، مستند تلویزیونی «خلیج فارس؛ جغرافیای فقر و غنا» را ساخت و در سال ۱۳۵۸ برای کارگردانی فیلم «آواز خوان» جایزه بهترین فیلم زنده حرفهای از جشنواره کودک ایران و دیپلم افتخار دانشکده هنرهای دراماتیک را دریافت کرد و نخستین ساخته او در بعد از انقلاب به سال ۱۳۵۹ برمیگردد که فیلم کوتاه «به ترتیب قد» را ساخت.
پوراحمد در سال ۱۳۹۵ با دستیاری عباس کیارستمی در فیلم «خانه دوست کجاست؟» توانست تجربههای ارزندهای در مسیر فیلمسازی برای کودک دست یابد و به پشتوانه همین تجربه بود که فیلم «بی بی چلچله» را ساخت و در اواخر دهه ۶۰ و آغاز دهه ۷۰ با «قصههای مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، برای کودکان ایران بعد از جنگ تحمیلی به ارمغان آورد. ساخت فیلم «خواهران غریب»، سریال معمایی «سرنخ»،«شب یلدا»، «گل یخ»، «اتوبوس شب»، «۵۰ قدم آخر»، «کفشهایم کو؟»،«تیغ و ترمه» و«پرونده باز است» را در کارنامه خود به جای گذاشت. همچنین پوراحمد زندگینامه خود را در کتابی تحت عنوان« کودکی نیمهتمام» منتشر کرد. مرگ هولناک و البته مشکوک آن در فروردین ۱۴۰۲ داغ بزرگی است که بر دل بسیاری از سینما دوستان و عموم جامعه هنری و مردم باقی مانده است.
کیورث پوراحمد متولد ۲۵ آذر ۱۳۲۸ در اصفهان است.
وی فعالیت هنری خو...
داریوش مهرجویی متولد 1318 در ایلام است. او در 17 سالگی به سینما علاقهمند می&zw...