جستجو در سایت

1404/03/23 07:29

5 فیلم جنگی جدید که تبعات مخرب جنگ را نشان می دهند

5 فیلم جنگی جدید که تبعات مخرب جنگ را نشان می دهند
کدام فیلم‌های جنگی در قرن جدید تاثیری مهیب از عوارض جنگ به تصویر کشیده‌اند؟

اختصاصی سلام سینما - جنگ، در هر شرایطی و با هر دلیل و بهانه‌ای که آغاز شود، هولناک و مخرب است. این نکته‌ای است که حتی اگر تجربه نکرده باشیم (و امیدواریم هیچ‌گاه تجربه نکنیم) می‌توانیم با دیدن انبوهی از فیلم‌های بزرگ سینمایی دریابیم. در این مطلب به پنج فیلم مهم جنگی هزاره جدید پرداخته‌ایم که تبعات مخرب جنگ را در زندگی افراد مختلف به‌شکلی تکان‌دهنده نشان داده‌اند.


بیشتر بخوانید:

10 فیلم جنگی باکیفیتی که اسمشان را نشنیده‌اید

15 فیلم جنگی برتر نتفلیکس که نباید از دست بدهید


1. فیلم هتل رواندا (2004)

«هتل رواندا» (تری جرج را) داستانی بر اساس یک ماجرای واقعی در مورد نسل‌کشی رواندا در سال 1994 است؛ زمانی که در بحبوحه یک جنگ داخلی حدودا صد روزه، صدها هزار نفر از اعضای برخی از گروه‌های قومی توسط شبه‌نظامیان مسلح کشته شدند. «هتل رواندا» داستان یک مدیر هتل (با بازی دان چیدل) را به تصویر می‌کشد که در آن دوره سعی می‌کند گروهی از پناهندگان را از خطر کشته‌شدن نجات دهد. این فیلم عاطفی در عین نشان‌دادن اثرات هولناک درگیری‌های داخلی، تصویری از انسانیت و شجاعت مردم عادی را هم نشان می‌دهد.

2. فیلم نامه‌هایی از ایوجیما (2006)

کلینت ایستوود در فیلم تحسین‌شده «نامه‌هایی از ایوجیما» تصویر تلخی از نبرد میان سربازان آمریکایی و ژاپنی در اواخر جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد و آن را از دید سربازان ژاپنی (که در نهایت شکست می‌خورند) به تصویر می‌کشد. ایستوود این فیلم را همراه با فیلم «پرچم‌های پدران ما» (که بر سربازان آمریکایی تمرکز دارد) ساخت تا دوگانه‌ای گزنده در مورد جنگ بسازد. آن‌چه این دو فیلم نشان می‌دهند این است که در جنگ برنده واقعی وجود ندارد و همه بازنده‌اند. ضمن این‌که ایستوود موفق می‌شود شباهت میان طرفین متخاصم را برجسته کند.

3. فیلم قفسه رنج (2008)

فیلم «هرت لاکر» به کارگردانی کاترین بیگلو که در ایران با عناوینی چون «قفسه رنج» یا «مهلکه» شناخته می‌شود، در مورد زندگی یک تیم خنثی‌سازی مهمات منفجره در جنگ عراق است و تصویری هولناک و فراموش‌نشدنی از زندگی افرادی خلق می‌کند که به معنای واقعی کلمه هر لحظه با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. آن‌چه بیگلو در این فیلم برنده جایزه اسکار مطرح می‌کند این است که زندگی در چنین وضعیتی می‌تواند دیدگاه آدم‌ها نسبت به زندگی را برای همیشه تغییر دهد. جنگ پدیده‌ای موقت نیست که اثراتش پس از مدتی از بین برود بلکه همواره با افراد درگیر خواهد ماند و این، تنها یکی از تلخی‌های بی‌پایان جنگ‌ها است.

4. فیلم 1917 (2019)

تماشای فیلم تاثیرگذار سم مندس با عنوان «1917» درست مثل این است که دو ساعت زیستن در یک منطقه جنگی را از نزدیک تجربه کنیم. دوربین دائما در حال حرکت، دوری حداکثری از کات و در عوض تاکید بر یک نمای طولانی، و نمایش اتفاقات به‌صورت پیوسته و استراتژی وفادار ماندن به گذر زمان واقعی (جز معدودی از لحظات) باعث می‌شوند تا در طول فیلم احساس کنیم درست کنار دو سربازی قرار داریم که در این داستان مربوط به جنگ جهانی اول قرار است پیام مهمی را از این سوی جبهه به آن سو منتقل کنند. اگر می‌خواهیم حس غرق‌شدن در یک زندگی پراضطراب جنگی را تجربه کنیم، «1917» یکی از بهترین گزینه‌ها است.

5. فیلم در جبهه غرب خبری نیست (2022)

سینما چند بار سراغ رمان تکان‌دهنده «در جبهه غرب خبری نیست» (اریش ماریا رمارک، 1929) رفته و تقریبا هر بار آثار تاثیرگذاری خلق کرده است. آخرین مورد فیلم ادوارد برگر است که پوچی جنگ جهانی اول را به هولناک‌ترین شکل ممکن به تماشاگر منتقل می‌کند.

داستان سربازان جوان و گاه نوجوانی که در طول فیلم دنبال‌شان می‌کنیم و با پرپر شدن تک‌تک آن‌ها روبه‌رو می‌شویم، یکی از تکان‌دهنده‌ترین آثار در مورد بی‌معنایی جنگ است و نسخه ادوارد برگر این ویژگی را با موفقیت از رمان به فیلم منتقل کرده است.
 


اخبار مرتبط
ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image