جستجو در سایت

1401/11/24 00:00

نمره قبولی برای اتاقک گلی

نمره قبولی برای اتاقک گلی

  

اتاقک گلی روایت جنایات منافقین در جریان حمله به ایران و مقابله نیروهای نظامی ایران و روستاییان با آنان است. فیلم اگرچه در ابتدا داستانی کلیشه‌ای در خصوص عشق شاهو به خزال و وجود مانعی بر سر این وصلت که پدر خزال باشد را روایت می‌کند اما خیلی مخاطب را منتظر نمی‌گذارد و وارد داستان اصلی خود می‌شود. اتاقک گلی از فیلم‌نامه‌ای نسبتاً منسجم برخوردار است و صحنه‌های پرتعداد جنگی نیز باورپذیر و تأثیرگذار از آب درآمده است.

از جمله نقاط قوت دیگر فیلم می‌توان به بازی بازیگران اشاره کرد. تورج الوند که سال گذشته با فیلم نگهبان شب اثر رضا میرکریمی به سینما معرفی شد در دومین تجربه جدی سینمایی خود بازی قابل قبولی را ارئه داده و زوج او آناهیتا افشار نیز با اینکه اصالتی کردی ندارد توانسته است از پس زبان کردی بربیاید. سایر بازیگران بومی هم توانسته‌اند ترکیب یکدستی را بسازند.

یکی از نکات پراهمیت اثر توجه ویژه آن به شخصیت زنان است. شاهو در هر شلوغی و درگیری به دنبال مادر پیر و زمین‌گیر خود است و او را فراموش نمی‌کند و در اولویت قرار می‌دهد. شأن مادر همواره در فیلم حفظ می‌شود و مهم است. خزال نیز پا به پای مردان و بدون ترس، اسلحه به دست می‌گیرد و از خانه و مردمش دفاع می‌کند. در سوی مقابل نیز در یک سکانس کلیدی که یکی از منافقین زن، مجروحین و رزمندگان را به رگبار می‌بندد فیلم‌ساز با یک تیر چند نشان می‌زند. هم بی‌رحمی و کینه منافقین را به تصویر در می‌آورد که هر جا دستشان برسد امان نخواهند داد و هم به حضور پررنگ زنان در عملیاتی که منافقین ترتیب دادند اشاره می‌کند.

در مجموع، اتاقک گلی که محصول مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد فرهنگی روایت فتح و موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، نمره قابل قبولی را می‌گیرد و می‌تواند سندی تصویری از ستم‌هایی که بر مردم بی‌گناه این سرزمین رفته است باشد.