جستجو در سایت

1400/11/11 19:55

حواشی جنجالی و جالب چهلمین جشنواره فیلم فجر

حواشی جنجالی و جالب چهلمین جشنواره فیلم فجر
حاشیه های جنجالی و جالب از روز به روز چهلمین جشنواره فیلم فجر( سال ۱۴۰۰ ) / از انتقاد جواد عزتی و مهدویان تا اعتراض خبرنگاران و عکاسان

اختصاصی سلام سینما – چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر، مهم‌ترین رویداد سینمای ایران از ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ برای اهالی رسانه، منتقدان و هنرمندان آغاز شد.

پیش از آغاز این دوره از جشنواره فجر که برای دومین بار است در دوران پاندمی کرونا برگزار می‌شود، حواشی آن سر و صدا به پا کرد. از ابتلای دبیر جشنواره به کرونا تا انصراف مسعود کیمیایی و پسرش، پولاد کیمیایی از جشنواره بعد از اعلام داوران سودای سیمرغ و حضور شهاب حسینی، ازجمله این حواشی بودند.

روز یازدهم | ۲۱ بهمن ۱۴۰۰

- از حواشی این روز، اعلام نامزدهای چهلمین جشنواره فیلم فجر بود که با تاخیر اعلام شد و خبرها حاکی از آن بود که اختلاف شدیدی میان اعضای انتخاب داوران وجود دارد.

 

روز دهم | ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

- از پرحاشیه‌ترین نشست‌های خبری چهلمین جشنواره فیلم فجر، نشست خبری فیلم «خائن کشی» بود. به دلیل اینکه مسعود کیمیایی و پسرش از جشنواره فیلم فجر انصراف داده بودند، تا پیش از آغاز نشست، کسی نمی‌دانست که آیا این نشست برگزار می‌شود یا نه، زیرا در جشنواره‌های سال‌های گذشته در صورت عدم حضور کارگردان، نشست خبری فیلم هم اجازه‌ی برگزاری نداشت اما امسال خلاف سال‌های گذشته پیش رفت و نشست خبری فیلم «خائن کشی» بدون حضور مسعود کیمیایی، کارگردان فیلم برگزار شد.

نشست رسانه‌ای فیلم خائن کشی برگزار شد - چهلمین جشنواره فیلم فجر

 

- امیر آقایی به دلیل ابتلا به کرونا در نشست رسانه‌ای فیلم «خائن کشی» نتوانست حاضر شود.

 

روز نهم | ۱۹ بهمن ۱۴۰۰

- جمعی از پیشکسوتان ارتش و خانواده شهدای ارتش در اکران فیلم «۲٨٨٨» در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور یافتند.

 

- در این روز، اولین ویدیو از فیلم توقیفی «قاتل و وحشی»‌ که یکی از پرسروصداترین فیلم‌های دوره قبل جشنواره است که امکان حضور در بخش مسابقه را پیدا نکرد، منتشر شد.

 

روز هشتم | ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

- طناز طباطبایی در فتوکال فیلم «بی‌رویا» اعلام کرد که به دلیل اینکه گریم سریال جدیدش را دارد و موهایش رنگی است، در این روزها کلاه می‌گذارد و با این ظاهر آمده است.

طناز طباطبایی - با کلاه در جشنواره فیلم فجر چهلم 1400

 

- در این روز، گل‌های رز توسط انجمن اوتیسم به حاضران در خانه جشنواره فیلم فجر اهدا شد.

 

-  امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خانه جشنواره حاضر شد.

 

- بهروز افخمی که عضو هیات انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر بود، در دو گفت‌وگوی مختلف درباره‌ی تماشای فیلم‌های حاضر در جشنواره امسال، اظهارات متفاوتی داشت.

 

- پایان‌بندی فیلم «بی‌رویا» یکی دیگر از حواشی این روز که مخاطبان را درگیر خودش کرد.

 

روز هفتم | ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

- پخش زنده نشست خبری فیلم «موقعیت مهدی» در بعضی از پلتفرم‌ها به دلیل حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متوقف شد و ادامه‌ی آن هم دیگر پخش نشد. مشخص نیست که این توقف به دلیل حضور وزیر بوده یا صحبت‌های هادی حجاری فر؟!

 

- به دلیل اکران فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» در جشنواره فیلم فجر چهلم، فرزندان شهیدان باکری، همت و دستواره حضور پیدا کردند.

 

روز ششم | ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

- از امروز، چهلمین جشنواره فیلم فجر در شهرستان‌ها و استان‌های کشور آغاز شد. (مشاهده برنامه زمانی)

 

مریلا زارعی که بعد از ۳ سال، امروز با فیلم «هناس» به جشنواره فیلم فجر آمده بود، در فتوکال فیلم اعلام کرد که چون کسالت دارد، ماسکش را برنمی‌دارد.

مریلا زارعی در فتوکال فیلم اعلام کرد که چون کسالت دارد، ماسکش رو برنمی‌دارد

 

- از امروز به منظور جلوگیری از همه‌گیری بیماری کرونا در پیک ششم این بیماری، تیم ستاد مبارزه با کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خانه جشنواره مستقر خواهد شد.  این تیم از اهالی‌رسانه و هنرمندانی که در بدو ورود علائم مشکوک به کرونا داشته باشند؛ تست خواهند گرفت و جواب این تست یک ساعت بعد آماده خواهد بود.

 

- ابراهیم حاتمی‌کیا تهیه‌کننده فیلم سینمایی «شب طلایی» به دلیل ابتلا به کرونا در مراسم اکران و نشست خبری این در برج میلاد حضور نداشت.

 

روز پنجم | ۱۵ بهمن ۱۴۰۰

اولین آمار از آرای مردمی چهلمین جشنواره فیلم فجر بالاخره در تاریخ ۱۵ بهمن منتشر شد اما با یک مورد عجیب! خبرگزاری جشنواره در ابتدا اعلام کرد که آرا، ترتیب ندارند و «نتایج نهایی براساس کیفیت میانگین رای در آینده اعلام می‌شود» اما بعدا متن را اصلاح کردند که آرا با رتبه‌بندی اعلام شده و کیفیت میانگین رای‌ها لحاظ شده است.

 

- باتوجه به آرا مردمی جشنواره، ۵ فیلم «ملاقات خصوصی»، «موقعیت مهدی»، «علف‌زار»، «شادروان» و «مرد بازنده»، فیلم‌های برتر از نگاه تماشاگران هستند.

 

- تعدادی از خبرنگاران به خوانده نشدن سوال‌های‌شان در نشست خبری فیلم‌ها اعتراض داشتند و معتقدند که سوال‌ها گزینش می‌شوند.

 

- نوید محمدزاده از مهمانان این روز جشنواره بود. او همراه با همسرش، فرشته حسینی در فتوکال فیلم «دسته دختران» شرکت کرد.

فرشته حسینی و نوید محمدزاده - همسر - حواشی جشنواره فیلم فجر

 

- مهمانان، خبرنگاران و منتقدان از نحوه‌ی پاسخ‌گویی عوامل فیلم «دسته دختران» در نشست خبری این فیلم سینمایی انتقاد کردند و باعث تعجب بود که چرا با بی‌احترامی به سوال‌ها پاسخ می‌دهند.

 

- «دسته دختران» و «بی‌مادر»، دو فیلم امروز جشنواره هم مورد استقبال اهالی رسانه قرار نگرفت. مهرزاد دانش، منتقد مطرح سینما هم در واکنش به فیلم‌ها و اعتراض اهالی رسانه در توییترش نوشت:

"من اهل هو کردن فیلم‌های نازل در جشنواره نیستم و چندان هم از این رفتار خوشم نمی‌آید. اما اگر قرار بر هو شدن باشد، کسانی شایسته‌اش هستند که این فیلم‌ها را برای جشنواره انتخاب کرده‌اند؛ نه آن‌ها که ساخته‌اند."

 

- صحبت‌های پژمان جمشیدی در نشست خبری فیلم «بی‌مادر» درارتباط با گرفتن سیمرغ بلورین این دوره از جشنواره فیلم فجر با تشویق حضار رو به رو شد.

صحبت‌های پژمان جمشیدی در نشست خبری فیلم «بی‌مادر» درارتباط با گرفتن سیمرغ بلورین این دوره از جشنواره فیلم فجر با تشویق حضار رو به رو شد.

 

روز چهارم | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

- باز هم نشست خبری فیلم اول، مانند روز گذشته، با تاخیر و نشست خبری فیلم دوم، زودتر از موعدی که اعلام کرده بودند، برگزار شد.

 

- پس از پایان نمایش فیلم «ملاقات خصوصی» در برج میلاد، تماشاگران(اهالی رسانه و منتقدان)، این فیلم را ایستاده تشویق کردند.

 

- بخش خیلی زیادی از نشست خبری فیلم «ماهان» در پلتفرم‌های پخش زنده، مشکل ناهماهنگی صدا و تصویر داشت.

 

- مسعود فراستی، منتقد مطرحی که به انتقاد تند و تیزش از فیلم‌ها معروف است، چند سالی است که در جشنواره از تعداد محدودی از فیلم‌ها طرفداری می‌کند، امسال هم، فیلم «شادروان» را یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره دانست.

 

- سخت‌گیری اعضای حراست و خدمات چهلمین جشنواره فیلم فجر به پوشش افراد حاضر در برج میلاد در این روز هم ادامه داشت و گریبان‌گیر بازیگران فیلم‌ها هم شد، اجازه ورود به برج میلاد به نگار جوکار، بازیگر فیلم سینمایی «ماهان» داده نمی‌شد و به همین دلیل هم او با تاخیر به نشست خبری فیلمش رسید.

 

روز سوم | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

- از حواشی‌ای که در روزم سوم چهلمین جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه شدتش بیشتر شد، سخت‌گیری اعضای حراست و خدمات به پوشش اهالی رسانه بود.

 

- از آن‌جایی که مدت زمان فیلم سینمایی «برف آخر» ۱۲۰ دقیقه است و نشست خبری فیلم‌ها بعد از اکران آن‌ها برگزار می‌شود، نشست خبری این فیلم در روز سوم با تاخیر برگزار شد.

 

- با توجه به وضع قرمز شهر تهران و اوج‌گیری شیوع بیماری کرونا از این روز به بعد، فقط امکان حضور عکاسان خبرگزاری‌های رسمی برای پوشش مراسم ورود عوامل فیلم در برج میلاد و نشست خبری فیلم‌ها وجود دارد.

 

- در نشست خبری فیلم «برف آخر» باتوجه به زمان کم نشست، همه‌ی سوالات خبرنگاران و منتقدان پرسیده نشد و این موضوع، اعتراض آن‌ها را به همراه داشت.

 

- نشست خبری فیلم «لایه‌های دروغ» با انتقادهای تند اهالی رسانه و هنرمندان همراه بود. 

 

روز دوم | ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

- رویا تیموریان در نشست خبری فیلم «شادروان» در اعتراض به منتقدان گفت: فیلمی که هنوز دیده نشده، نقدش بیرون میاد که البته نقد نیست، بیشتر تعریف و تمجیده و این کار غیراخلاقی‌ست.

 

- بعد از اعتراض عکاسان و خبرنگاران در روز اول جشنواره و حمایت جواد عزتی از آن‌ها، محل برپایی نشست خبری فیلم‌ها در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تغییر کرد و به سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد منتقل شد.

بعد از اعتراض عکاسان و خبرنگاران در روز اول جشنواره و حمایت جواد عزتی از آن‌ها، محل برپایی نشست خبری فیلم‌ها در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تغییر کرد و به سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد منتقل شد.

- روز دوم چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر، یک روز برفی با عکس‌های برفی هنرمندان بود و البته به دلیل افزایش حجم ترافیک در سطح شهر و دیر رسیدن عوامل فیلم، «علف‌زار» با تاخیر اکران شد.

روز دوم چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر، یک روز برفی با عکس‌های برفی هنرمندان بود و البته به دلیل بالا رفتن حجم ترافیک در سطح شهر و دیر رسیدن عوامل فیلم اول این روز، «علف‌زار» با تاخیر اکران شد.

 

- نمایش فیلم «علف‌زار» در برج میلاد(سینمای اهالی رسانه و منتقدان) با تشویق تماشاگران همراه بود.

 

روز اول | ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

- اینترنت که از معضلات همیشگی جشنواره در روزهای اول است، در این سال هم مانند سال‌های گذشته روند همیشگی خود را طی کرد و اهالی رسانه تا ساعت‌های آخر در روز اول به اینترنت دسترسی نداشتند.

 

- زهره کودایی، دروازه‌بان مطرح فوتبال زنان ایران برای دیدن فیلم «بیرو» که روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان فوتبال است در برج میلاد حاضر شد.

زهره کودایی، دروازه‌بان مطرح فوتبال زنان ایران برای دیدن فیلم «بیرو» که روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان فوتبال است در برج میلاد حاضر شد.

 

- پوستر چهلمین جشنواره فیلم فجر با طرحی از محمد اسحاقیان در این روز رونمایی شد و واکنش‌های انتقادی طراحان را به همراه داشت.

پوستر چهلمین جشنواره فیلم فجر

 

- اولین روز جشنواره با اعتراض خبرنگاران و عکاسان همراه بود، سالنی که توسط ستاد جشنواره برای نشست خبری فیلم‌ها انتخاب شده، باتوجه به تعداد زیاد عکاس‌ها و خبرنگاران، کوچک است. به همین دلیل هم، امکان حضور همه افراد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان پذیر نیست.

 

- دومین اعتراض مربوط به برنامه‌ریزی و زمان‌بندی نشست خبری فیلم اول و فتوکال فیلم دوم بود. درحالی که نشست خبری فیلم اول یعنی «بیرو»، درحال برگزاری بود، نه‌تنها فتوکال فیلم بعدی یعنی «مرد بازنده» آغاز شده بود که بلافاصله نمایش فیلم هم شروع شد.

جواد عزتی هم در بخشی از صحبت‌های خود از اهالی رسانه بابت جای کم عذرخواهی کرد و درباره شرایط موجود سالن نشست گفت:

"من معمولا اهل انتقاد نیستم و اگر انتقاد زیاد است باید دوستان جشنواره فکری بکنند و من بابت جای کم و زمان کمی که برای عکاسی انجام شد عذرخواهی می‌کنم."

 

- یکی از مشکلات همیشگی جشنواره که اعتراض محمدحسین مهدویان، کارگردان فیلم «مرد بازنده» را هم به همراه داشت، صدای سالن‌های نمایش بود. صدای سالن‌ها ناواضح و با کیفیت بدی بود. مهدویان نیز دراین باره گفت:

"سالن همایش‌های برج میلاد، خیلی بزرگ است، ولی مناسب نمایش فیلم نیست. نه اندازه پرده آن مناسب است، نه چیدمان صندلی‌ها به دردِ نمایش فیلم می‌خورد و نه کیفیت صدا خوب است."

افراد مرتبط