جستجو در سایت

1400/01/14 03:13

هنرمندانی که در سال 99 درگذشتند

هنرمندانی که در سال 99 درگذشتند
سال 1399، هنرمندان و بازیگران بزرگ و زیادی را به کام مرگ کشاند. خصوصا کرونا بسیاری را سیاه پوش کرد. یادشان گرامی باد.

اختصاصی سلام سینما- سال ۹۹ سال پر دردی بود. شیوع کرونا باعث شد تا بسیاری از میان ما بروند. کسانی که انتظار مرگشان را نداشتیم. سال ۹۹ هنرمندان بزرگ و زیادی را به کام مرگ نشاند. یادشان گرامی باد.

 

اکبر عالمی

اکبر عالمی متولد سال 1324 در اهواز می باشد. او در رشته ی رادیو تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک فارغ التحصیل شد و تحصیلاتش را در انگلستان ادامه داد. عالمی زاده ترجمه و تألیف کتاب های فنی سینمایی و تدریس مباحث تکنیکی و تخصصی در دانشکده های سینمایی، ریاست لابراتوار وزارت فرهنگ و آموزش عالی (1375) و مسئولیت لابراتوارهای سازمان صدا و سیما (1360) را نیز عهده دار بوده است. 

وی در تاریخ 22 مهر 1399 به دلیل بیماری کرونا در 75 سالگی درگذشت.

اکبر عالمی در حالی که برای ساخت یک مستند به یکی از بیمارستان‌های تهران رفته بود به کووید ۱۹ مبتلا شد.

 

کیومرث درم بخش

کیومرث درمبخش در ۱۳۲۴ خورشیدی  به دنیا آمد. وی در ۱۳ سالگی به فراگیری هنر عکاسی پرداخت و در ۱۸ سالگی به شکل حرفه‌ای عکاسی می‌کرد. درمبخش در ۱۳۵۴ خورشیدی فیلم سفر بهاری را ‌ساخت. در این فیلم به نیما و اشعارش پرداخته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ۲ فیلم دیگر به نام‌های کسوف و شب را جلوی دوربین برد. 

کیومرث درمبخش که به دلیل بیماری به بیمارستان مراجعه کرده بود گویا در بیمارستان به کرونا مبتلا شد ، در ۷۴ سالگی از دنیا رفت.

 

قدرت اله صالحی

قدرت‌الله صالحی زاده سال ۱۳۳۱ گرگان، بازیگر سینما و تلویزیون اهل ایران بود.

نقش‌آفرینی در سریال‌های خانه‌ای در تاریکی، ولایت عشق بخشی از کارنامه تلویزیونی او است. از فیلم‌های سینمایی این بازیگر می‌توان به سراب و مزرعه پدری اشاره کرد.

 

سیامک شایقی

سیامک شایقی متولد 20 مرداد 1333 در آبادان، کارگردان، نویسنده و منتقد بود. سیامک شایقی در 27 فروردین 1399 در سن 65 سالگی و به دلیل عوارض سرطان درگذشت. او فارغ التحصیل کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما بود. وی فعالیت سینمایی را به عنوان کارگردان فنی در تلویزیون آغاز کرد.

سیامک شایقی در ۲۷ فروردین در سن ۶۵ سالگی و به دلیل عوارض سرطان درگذشت، وی چند روزی بود به کما رفته بود.

 

صدیقه کیانفر

صدیقه کیانفر متولد 20 بهمن 1311 در شهر آبادان می باشد. صدیقه کیانفر در سال 1336 وارد عرصه‌ی هنر شد. او که در آن زمان در آبادان بود، استادی داشت که هم در شرکت نفت کار می‌کرد و هم هنر تدریس می‌کرد. این استاد به او پیشنهاد داد که به دلیل صدای خوبش در رادیو کار کند و با یکدیگر همکاری کنند. صدیقه کیانفر هم این پیشنهاد را پذیرفت و به عنوان اولین کار هنری‌اش، همراه با استادش، نمایشنامه‌ی «سه قطره خون» صداق هدایت را به صورت زنده اجرا کرد. اولین کار تلویزیونی قبل از انقلاب ایشان «کلبه شوم» بود ، سریال «طلاق» و «تلخ و شیرین» را هم آن سال‌ها کار کرده بود که «طلاق» آخرین کار وی قبل از انقلاب بوده است. اولین کار تلویزیونی‌ بعد از انقلاب صدیقه کیانفر «ترمینال» بود. فیلم های سینمایی که صدیقه کیانفر در آن ها به ایفای نقش پرداخته عبارتند از: -«هامون» -«بحران» -«مجنون» -«آپارتمان شماره 13» -«پرنده آهنین» -«یک مرد یک خرس» -«مستأجر» -«مأموریت آقای شادی» -«دلاوران کوچه دلگشا» -«همسر»

وی 5 خرداد ماه 1399 در سن 87 سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

 

محمدعلی کشاورز

درگذشتگان ۹۹

محمدعلی کشاورز در کنار بازیگرانی مانند علی نصیریان و داوود رشیدی با حضور در سینما توانستند کیفیت جدیدی از بازیگری را به‌نمایش بگذارند. آن‌ها بخش اساسی از بدنه موج نو سینمای ایران بودند که معنی بازیگری را در سینمای ایران دستخوش تغییر کردند.

او متولد ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان، دارای نشان درجه‌ یک فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران بود. اولین فعالیت هنری‌اش، بازی در تله‌تئاتر «خودکشی» به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بود.

او در رشته پزشکی در دانشگاه قبول شده بود اما بعد از رفتن به اتاق تشریح از ادامه دادن در این رشته تحصیلی انصراف داد. محمدعلی کشاورز از سال 1347 وارد تلویزیون شد و سریال‌های مطرحی مانند «دایی جان ناپلئون»، «هزاردستان»،‌ «سربداران»،‌ «پدر سالار»، «کهنه سوار» و «جوانی» را بازی کرد.

وی  در تاریخ 25 خرداد ماه 1399، در سن 90 سالگی درگذشت.


ویدیوی یادی از نقش ها و فیلم های ماندگار محمدعلی کشاورز در کانال یوتیوب سلام سینما


 

سیروس گرجستانی

درگذشتگان ۹۹

سیروس گرجستانی با نام کامل علی اکبر محمودزاده گرجستانی، در سال 1323 در رشت متولد شد و در سن 76 سالگی درگذشت.

او در سال 1348 وارد عرصه هنر تئاتر شد و به استخدام وزارت فرهنگ و هنر سابق و ارشاد کنونی در آمد.

فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم» آخرین حضور این بازیگر در سینما بود که سال ۹۷ به کارگردانی کمال تبریزی ساخته شد. سیروس گرجستانی این شب‌ها سریال «شاهرگ» را که به فضای دهه ۶۰ می‌پردازد روی آنتن دارد.

جالب است بدانید که او به مدت 10 الی 12 سال در تیم فوتبال شاهین حضور داشت.

از آثار مطرح این بازیگر در تلویزیون می‌توان به «آنام»، «محکومین»، «جاده چالوس»، «نوار زرد»، «کلاه پهلوی»، «گاو صندوق»، «زن بابا»، «خوش نشین‌ها»، «صاحب‌دلان»، «متهم گریخت»، «پشت کنکوری‌ها»، «همسران» و «کیف انگلیسی» اشاره کرد.

وی پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۹ بر اثر سکته قلبی، درگذشت.


ویدیوی آواز خواندن زنده یاد سیروس گرجستانی در پشت صحنه فیلم سگ بند در کانال یوتیوب سلام سینما


 

حسن شریفی

حسن شریفی متولد 1310 تهران، فارغ التحصیل برق از هنرستان صنعتی است. او فعالیت سینمایی را سال 1328 به عنوان دستیار فیلمبردار فیلم «واریته بهاری» به کارگردانی پرویز خطیبی آغاز کرد. وی در طول پنجاه و هشت سال فعالیت هنری خود توانست آثاری بیاد ماندنی و مکتوب از سینمای ایران به جا بگذارد که از جمله این آثار می توان به کتاب های «نیم قرن خاطرات سینمای ایران»، «خاطرا ت من از امروز تا همین پنجاه سال پیش (خاطرات ساموئل خاچیکیان)» و سومین اثر «پیشکسوتان سینمای ایران» اشاره کرد. شریفی با ساخت فیلم کوتاه «بیا با هم زندگی کنیم» جایزه بهترین فیلم کوتاه رنگی را از جشنواره داخلی دریافت کرد. وی همچنین اوایل سال 88 مؤلف کتابی به نام «خاطرات جذاب سینما» بوده است. پیشکسوتی که خیلی از پیشکسوتان سینمای ایران را به این عرصه معرفی کرد.

حسن شریفی در تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۹۹ به دلیل کهولت سن درگذشت.

 

سید جلال طباطبایی

سیدجلال طباطبائی در سال ۱۳۲۹ در تهران متولد شد. او از سال ۱۳۵۲ با حضور در فیلم سینمایی مکافات به کارگردانی کامران قدکچیان فعالیت هنری خود را آغاز کرد و به ایفای نقش در فیلم‌های سینمایی و سریال‌های مختلف تلویزیونی از جمله سریال‌های: «زیر آسمان شهر»، «کاکتوس»، «در کنار هم»، «گل‌های ۸۱»، «عشق سال‌های جنگ»، «افسانه پوپک طلایی»، «خوش‌رکاب»، «سفر سبز»، «تاریخ انقلاب»، «کلاه قرمزی»، «جدائی»، «گدایان تهران»، «سایه‌های حصار»، «کیف»، «سفر»، «مائده آسمانی»، «زائر»، «همیشه با من»، «انتظار»، «زیرگذر»، «چای دورنگ»، «اعتیاد» پرداخت.

سیدجلال طباطبایی در ۲۲ تیر ۱۳۹۹، در سن ۷۰ سالگی بر اثر سکتهٔ قلبی درگذشت.

 

احمد پورمخبر

درگذشتگان ۹۹

احمد پورمخبر چهار فرزند به نام‌های محمد، مصطفی، مریم و زهرا دارد، او دیر ازدواج کرده و اختلاف سنی او با فرزندانش زیاد بوده است. پسر احمد پورمخبر، «محمد» نیز نقش‌های کوتاهی را ایفا کرده است. احمد پورمخبر بازنشسته ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. اولین تجربه تصویر احمد پورمخبر در سال 1375 بازی در فیلم سینمایی «بچه‌های آسمان» به کارگردانی مجید مجیدی بود، مجید مجیدی از او برای فیلم‌های دیگری نیز دعوت کرد ولی احمد پورمخبر به دلیل روحیه‌ای که داشت ترجیح می‌داد در کارهای طنز بازی کند. احمد پورمخبر به همراه پسرش می‌رود تا او تست بازیگری بدهد، رضا عطاران برای سریالش یک نقش پیرمرد هم داشت و با دیدن احمد پورمخبر از او تست می‌گیرد و احمد پورمخبر در تست قبول می‌شود. آغاز همکاری احمد پورمخبر و رضا عطاران در سریال «مهم گریخت» در نقش "مش قربون" بود، وی با بازی در سریال‌های رضا عطاران توانست در میان مردم شناخته شود و تجربه موفقی را برای خود رقم بزند. او در دیگر سریال‌های رضا عطاران مانند «ترش و شیرین» و «بزنگاه» به ایفای نقش پرداخت. احمد پورمخبر در یازدهمین جشنواره حافظ، نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در سریال «ترش و شیرین» شد. 

احمد پورمخبر متولد سال 1319، بازیگر است. وی در 30 تیر 1399 به دلیل کهولت سن و آلزایمر درگذشت.

 

خسرو سینایی

درگذشتگان ۹۹

خسرو سینایی متولد 29 دی 1319 در ساری، کارگردان و فیلمنامه‌نویس بود. او که بر اثر ابتلا به کرونا و به علت عفونت ریه در بیمارستان امیر علم بستری بود، در تاریخ 11 مرداد ماده 1399 درگذشت. خسرو سینایی بعد از مهاجرتش از ساری به تهران، در سال 1337 از دبیرستان البرز فارغ‌التحصیل شد، پس از آن به اتریش رفت و در بین سال‌های 1959 تا 1963 به تحصیل در دانشکده فنی وین مشغول بود و هم‌زمان در رشته آهنگسازی در دانشگاه کنسرواتوار وین نیز تحصیل کرد. وی توانست با تحصیل در رشته‌های کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی از دانشگاه وین با دو درجه ممتاز فارغ‌التحصیل شود. او پس از بازگشتش به ایران به مدت 5 سال در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد و در بین سال‌های 1351 تا 1354 در رادیو فعالیت می‌کرد. او رشته‌های کارگردانی، فیلمنامه نویسی،‌ موسیقی و مستندسازی را تدریس می‌کرد. فیلم سینمایی «زنده باد...» اولین تجربه ساخت فیلم سینمایی خسرو سینایی در سال 1358 بود. خسرو سینایی فعالیت هنری را با کارگردانی فیلم‌های مستند آغاز کرد.

 

ماه چهره خلیلی

درگذشتگان ۹۹

ماه چهره خلیلی متولد 25 دی 1355 در تهران،‌ بازیگر بود. وی در 17 مرداد 1399 در سن 44 سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت. خبر درگذشت او را پرستو صالحی و همسر ماه چهره خلیلی، ابی(ابراهیم) اشرفی در اینستاگرام منتشر کردند. ماه چهره خلیلی نوه مرحوم پروین سلیمانی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران بود. وی همیشه عاشق زندگی در ایران بود و برای دانشگاه رفتن شرط گذاشت تا والدینش اجازه دهند به ایران بازگردد.

ماه چهره خلیلی سینما را در سال 1381 با بازی در فیلم «چشمان سیاه» به کارگردانی ایرج قادری تجربه کرد و برای حضور در این فیلم بعد از 22 سال به ایران بازگشت. وی در این فیلم،‌ نقش دختری به نام غزل را ایفا کرد و با بازیگرانی مانند محمدرضا گلزار، صبا کمالی، مهوش وقاری، پوراندخت مهیمن و کاوه سماک‌باشی همبازی بود. اولین تجربه تلویزیونی او در سریال «مختارنامه» به کارگردانی داوود میرباقری بود. بازی در سریال مختارنامه نقطه عطفی شد برای شروع کار حرفه‌ایی او در سینمای ایران و با حضور موفقش توانست نظر مخاطبین را به خود جلب کند و بیش از پیش شناخته شود. وی در 5 سریال بازی کرده که بیشتر آن‌ها در ژانر تاریخی بوده‌اند و عبارتند از: -«در چشم باد» -«کلاه پهلوی» -«گذر از رنج‌ها» -«دختر گمشده»


ویدیوی خاطره‌ی ماه چهره خلیلی از جشنواره فیلم فجر و مادربزرگش پروین سلیمانی در کانال یوتیوب سلام سینما


 

بهمن مفید

درگذشتگان ۹۹

بهمن مفید متولد 25 مرداد 1321 در تهران، بازیگر، نوازنده، خواننده و گوینده عروسکی بود. او یک روز بعد از تولدش در سن 78 سالگی از دنیا رفت. بهمن مفید که به مدت یک سال به سرطان ریه مبتلا شده و تحت درمان بود در تاریخ 26 مرداد 1399 در منزلش واقع در تهران درگذشت. او فرزند غلامحسین مفید و قدسیه فریور و برادر بیژن مفید(نمایشنامه‌نویس و کارگردان)، اردوان مفید(بازیگر) و هنگامه مفید(شاعر، ترانه‌سرا، نمایشنامه نویس و کارگردان) بود. . بهمن مفید از سال 1348 با فیلم سینمایی «قیصر» ساخته مسعود کیمیایی پا به دنیای بازیگری در سینما گذاشت. این نقش اگرچه کوتاه بود، اما با دیالوگ معروفش در این فیلم و این نقش، جاودانه شد. این دیالوگ، بخشی از سناریوی فیلم نبود، و پس از اجرا و پیشنهادش توسط بهمن مفید به دلیل زیبایی و اثرگذاری، مورد پسند مسعود کیمیایی قرار گرفت و وارد سناریو شد. بهمن مفید در قبل از انقلاب در حدود 70 فیلم به ایفای نقش پرداخت که از مشهورترین این آثار می‌توان به «طوقی» به کارگردانی علی حاتمی، «داش آکل» به کارگردانی مسعود کیمیایی، «رضا موتوری» به کارگردانی مسعود کیمیایی، «ساحره» به کارگردانی کامران قدکچیان و «عمو فوتبالی» به کارگردانی سعید مطلبی اشاره کرد. وی در چهارمین دوره جایزه سینمایی سپاس در سال 1351 برای نقش مکمل فیلم «داش آکل» جایزه گرفت. بعد از انقلاب در چند فیلم انقلابی حضور داشت، اما به او گفتند که ممنوع‌التصویر شده است و دیگر اجازه کار ندارد.


ویدیوی مونولوگ ماندگار بهمن مفید در فیلم قیصر در کانال یوتیوب سلام سینما


 

منوچهر طیاب

منوچهر فیلمسازی را در سال ۱۳۴۲  با کارگردانی فیلمی دربارهٔ سفال‌های قدیمی ایران به نام سفال آغاز کرد. در سال ۱۳۴۳ طیاب دومین فیلم خود را با نام ریتم ساخت که مورد توجه یونسکو قرار گرفت. او بیش از ۹۰ فیلم مستند و آموزشی ساخته است. تحصیل منوچهر طیاب در رشته معماری باعث شد به ساخت فیلم‌های مستند درباره معماری و به ویژه تاریخ معماری ایران علاقه پیدا کند.

منوچهر طیاب ۴ شهریور ۱۳۹۹ در سن ۸۳ سالگی به دلیل سرطان در بیمارستانی در وین، درگذشت. 

 

عباس جوانمرد

عباس جوانمرد تحصیل در رشتهٔ بازیگری را در سال ۱۳۳۲ در «هنرستان هنرپیشگی» در تهران آغاز نمود و سپس در سال ۱۳۳۴ دورهٔ کارگردانی و بازیگری را زیر نظر پروفسور دیویدسون در دانشگاه تهران گذراند. عباس جوانمرد در زمینه تئاتر و نمایش، پژوهش‌هایی دارد که در برگیرنده ریشه‌یابی تئاتر اروپا و ایران است. این پژوهش‌ها به‌همراه رسانه‌های فارسی‌زبان، در دانشنامه‌ها، جنبش‌های هنری و ایران‌شناسی سرتاسر جهان به ثبت رسیده و بازتاب داشته‌اند.

عباس جوانمرد در۷ مهر ۱۳۹۹ در سن ۹۲ سالگی در تورنتو، کانادا درگذشت.

 

محمدرضا شجریان

درگذشتگان ۹۹

محمدرضا شجریان در 17 مهر ماه 1399 پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن 80 سالگی در بیمارستان جم تهران درگذشت.

محمدرضا شجریان که خود متولد شهر مشهد بود، بر اساس وصیت‌اش، پیکر آن مرحوم برای تدفین به مشهد مقدس منتقل  شد. او وصیت کرد که پیکرش را پس از مرگ، در جوار آرامگاه فردوسی در طوس به خاک بسپارند. محمدرضا شجریان که ۳ شهریور ماه پس از گذراندن حدود ۱۰ روز بستری شدن در بیمارستان جم به منزل منتقل شده بود، از یکشنبه ۱۳مهر، به دلیل افت هوشیاری، کاهش شدید پلاکت خون و از کار افتادن برخی اندام‌های بدن، بار دیگر در بیمارستان جم تهران بستری و تحت مراقبت قرار گرفت تا سرانجام دارر فانی را وداع گفت.


ویدیوی محمدرضا شجریان: "فردای ما را سودایی رقم می‌زند که در سر می‌پروریم." در کانال یوتیوب سلام سینما


 

نصرالله وحدت

محمدرضا شجریان که ۳ شهریور ماه پس از گذراندن حدود ۱۰ روز بستری شدن در بیمارستان جم به منزل منتقل شده بود، از یکشنبه ۱۳مهر، به دلیل افت هوشیاری، کاهش شدید پلاکت خون و از کار افتادن برخی اندام‌های بدن، بار دیگر در بیمارستان جم تهران بستری و تحت مراقبت قرار گرفت.

وحدت در بیش از ۴۳ فیلم حضور داشته‌است. فیلم عروس فرنگی ساخته سال ۱۳۴۳ یکی از برترین کارهای اوست. 

نصرت‌الله وحدت در ۱۵ مهر ۱۳۹۹ به دلیل کهولت سن و سینه‌پهلو در سن ۹۵ سالگی در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت.

 

خسرو پایاب

خسرو پایاب، کارگردان و مدرس تئاتر پیشکسوت تئاتر تبریز که مدتی بود به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری بود، در ۲۲ مهر درگذشت.

خسرو پایاب، متولد ۱۳۲۲ در تبریز بود که بیش از ۶ دهه از عمر خود را در حوزه فرهنگ و هنر تبریز به فعالیت پرداخت.
او در جایگاه کارگردان، بازیگر، دکوراتور، گریمور، طراح صحنه و لباس و همچنین آموزش هنرجویان علاقه‌مند تئاتر فعالیت داشت.

 

کریم اکبری مبارکه

کریم اکبری مبارکه در سال 1332 در تهران متولد شد. وی لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر می باشد. اکریم اکبری مبارکه که در فیلم‌های مرگ یزدگرد، مسافران، دیدار، چند می‌گیری گریه کنی؟، روزهای زندگی، قندون جهیزیه و عطر داغ بازی کرده است، از آخرین کارهایش در تلویزیون سریال بچه مهندس بود ولی معروف‌ترین اثرش در سیما نقش ابن ملجم در سریال امام علی علیه السلام است. همچنین بازی در نمایش‌های پهلوان اکبر می‌میرد نوشته بهرام بیضایی و به کارگردانی ابراهیم سخن‌سنج، کوچ به نویسندگی و کارگردانی بهزاد فراهانی، مرگ یزدگرد به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی، از خاک تا افلاک به کارگردانی محمود فرهنگ، سیمرغ سیمرغ به نویسندگی و کارگردانی قطب‌الدین صادقی، بیا تا گل برافشانیم به کارگردانی مجید جعفری و باغ آلبالو نوشته آنتوان چخوف و به کارگردانی اکبر زنجانپور بخشی از کارهای او در تئاتر است.

وی ۸ آبان ماه به دلیل کرونا از دنیا رفت.۸ آبان ماه به دلیل کرونا از دنیا رفت.

 

عزت اله جامعی ندوشن

عزت اله جامعی ندوشن متولد 1333 بود که علاوه بر تهیه کنندگی؛ در بازیگری هم فعال بود و در دانشگاه نیز تدریس می کرد. شغل اصلی اش معلمی بود اما در دنیای هنر نیز فعالیت های داشت و با توجه به شرایط چند سال اخیر سینما ، در ۷، ۸ سال اخیر از این حرفه دور بود.

عزت الله جامعی ندوشن در عرصه سینما، تهیه کنندگی آثاری چون "حکایت آن مرد خوشبخت"، "فیلادلفی"،"تب"، "عشق شیشه ای"، "دختری کنار مرداب"، "جان سخت" و... را برعهده داشت.

وی ۱۱ آبان ماه بر اثر سکته قلبی درگذشت.

 

چنگیز جلیلوند

درگذشتگان ۹۹

چنگیز جلیلوند متولد 6 آبان 1317 در شیراز، بازیگر، مدیر دوبلاژ و دوبلور بود. چنگیز جلیلوند که به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود، در تاریخ 2 آذر 1399 و در سن 82 سالگی، درگذشت. او به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود. این هنرمند رکورددار بیشترین تعداد گویندگی در جهان و همچنین پرامتیازترین دوبلور جهان بود. چنگیز جلیلوند فعالیت هنری‌اش را در سال 1336 با تئاتر آغاز کرد. او پس از انقلاب ایران، به مدت بیست سال در آمریکا به سر برد و بعد از آن، به کشورش بازگشت و کار دوبله را از سال 1377 سر گرفت. از مشهورترین گویندگی‌های چنگیز جلیلوند در فیلم‌های سینمایی خارجی به‌جای مارلون براندو، پل نیومن، برت لنکستر، ماکسیمیلیان شل، ریچارد برتون، پیتر اوتول، یول براینر، کلینت ایستوود، دین مارتین و در فیلم‌های سینمایی ایرانی به‌جای محمدعلی فردین، بهروز وثوقی، ناصر ملک مطیعی، ایرج قادری، سعید راد بوده‌است.

 

کامبوزیا پرتوی

چنگیز جلیلوند متولد 6 آبان 1317 در شیراز، بازیگر، مدیر دوبلاژ و دوبلور بود. چنگیز جلیلوند که به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود، در تاریخ 2 آذر 1399 و در سن 82 سالگی، درگذشت. او به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود. این هنرمند رکورددار بیشترین تعداد گویندگی در جهان و همچنین پرامتیازترین دوبلور جهان بود. چنگیز جلیلوند فعالیت هنری‌اش را در سال 1336 با تئاتر آغاز کرد. او پس از انقلاب ایران، به مدت بیست سال در آمریکا به سر برد و بعد از آن، به کشورش بازگشت و کار دوبله را از سال 1377 سر گرفت. از مشهورترین گویندگی‌های چنگیز جلیلوند در فیلم‌های سینمایی خارجی به‌جای مارلون براندو، پل نیومن، برت لنکستر، ماکسیمیلیان شل، ریچارد برتون، پیتر اوتول، یول براینر، کلینت ایستوود، دین مارتین و در فیلم‌های سینمایی ایرانی به‌جای محمدعلی فردین، بهروز وثوقی، ناصر ملک مطیعی، ایرج قادری، سعید راد بوده‌است.

 

پرویز پورحسینی

درگذشتگان ۹۹

پرویز پورحسینی در سال 1320 در تهران متولد شد. او که از به دنبال ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری و تحت مراقبت ویژه قرار داشت، بامداد جمعه 7 آذر سال 1399 بر اثر ابتلا به کرونا در سن 79 سالگی دار فانی را وداع گفت. او آموزش بازیگری را از سال 1339 در کلاس های شبانه اداره هنرهای دراماتیک آغاز کرد و در سال 1340 نمایش «مرد گل بدهی» را بهمراه فنی زاده و به کارگرانی سمندریان در تلویزیون اجرا کرد. 

پورحسینی علاوه بر فعالیت در عرصه تئاتر به ایفای نقش در سریال های تلویزیونی نیز پرداخت که از مهمترین آنها می توان به سریال های: «زهر کوی»، «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «دومین انفجار»، «اتومبیل»، «تصویر یک رویا»، «بافته های رنج»، «روز ایپریت»، «حضرت مریم»، «همسفر»، «شب دهم»، «ملاصدرا»، «باران عشق» و «روزهای بیاد ماندنی» نیز اشاره کرد. پورحسینی به فعالیت هنری خود در عرصه سینما نیز ادامه داد با درخشش خود در جشنواره فیلم فجر توانست کاندیدای بهترین بازیگر نقش مرد برای فیلم های «اوینار» و «طلسم» شود. او همچنین برای بازی خوب خود در فیلم «مریم مقدس» موفق به دریافت دیپلم افتخار از جشنواره فوق شد.

 

تینا عبدی

تینا عبدی نخستین بار در سینما حضور یافته و سال ۱۳۹۵ در فیلم کاناپه به کارگردانی کیانوش عیاری بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال آنام، بیشتر نبود، اما تجربه خوبی برای تینا عبدی محسوب شد و همکاری با هنرمندانی همچون فرگل فربخش، ابوالفضل پورعرب، فرهاد آئیش و بابک حمیدیان را رقم زد.

 

اصغر عبدالهی

اصغر عبداللهی متولد سال 1334 در آبادان بود. او در صبح روز یکشنبه، 7 دی ماه 1399 به دلیل ابتلا به سرطان در سن 65 سالگی در بیمارستان جم درگذشت. وی داستان نویس و فارغ‌التحصیل رشته ادبیات نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

 

ابراهیم اثباتی

ابراهیم اثباتی آهنگساز، نوازنده و رئیس هیئت مدیره انجمن موسیقی خانه تئاتر و همسر نسیم ادبی سوم بهمن ماه پس از سال ها تحمل بیماری سرطان در سن ۴۹ سالگی درگذشت.

 

علی انصاریان

درگذشتگان ۹۹

 علی انصاریان، فوتبالیست، بازیگر و تهیه کننده سینمای ایران به دلیل ابتلا به کرونا در تاریخ 15 بهمن، دار فانی را وداع گفت.
علی انصاریان که همزمان با زنده یاد مهرداد میناوند به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بود، پس از مبارزه سخت با این ویروس نتوانست مقاومت خود را ادامه دهد و متاسفانه در روز چهارشنبه دار فانی را وداع گفت.


ویدیوی بزرگداشت علی انصاریان و لحظات احساسی در مراسم اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در کانال یوتیوب سلام سینما


 

محمد اسدی

محمد اسدی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در سن ۶۱ سالگی درگذشت. محمد اسدی زاده سال ۱۳۳۸ در تهران است.

بازی در مجموعه‌های تلویزیونی «نابغه‌های قرن بیست و یکم» به کارگردانی حسین محب‌اهری، «همشهری» (طنز) به کارگردانی علیرضا مجلل، «روزهای به یاد ماندنی» به کارگردانی تورج منصوری، «بچه‌های خیابان» به کارگردانی همایون اسعدیان و فیلم‌های سینمایی«مرد ناتمام» به کارگردانی محرم زینال‌زاده،«داستان ناتمام» به کارگردانی حسن یکتاپناه ،«نگاه» به کارگردانی سپیده فارسی از جمله فعالیت‌های او در حوزه بازیگری به شمار می‌آید.

 

عبدالله احمدیه

عبدالله احمدیه که متولد سال ۱۳۳۲ بود، در سریال‌هایی از جمله «آینه عبرت»، «خوش رکاب»، «سه در چهار» و… ایفای نقش کرده است.

وی همچنین در برخی از فیلم‌های سینمایی از جمله «آدم برفی» بازی کرده است.  

 

نوذر آزادی

نوذر آزادی، حرفه بازیگری را از ۱۴ سالگی و نمایش در تئاتر کرمانشاه آغاز کرد و از تابستان سال ۱۳۳۷ هم‌زمان در تهران نیز با گروه آناهیتا زیر نظر مصطفی اسکویی بازیگری را ادامه داد. آوازه اصلی نوذر آزادی نزد اهالی قدیمی تئاتر و منتقدین آن روزگار بخاطر بازیگری در نمایش‌های مطرحی همچون اورگاست به کارگردانی پیتر بروک و نمایش سرایدار وچند نمایش دیگر است و برای مخاطبان تلویزیون، بیشتر برای بازی در نقش «جعفر قاطبه» است. 

 

احمد علی نژاد

در سال ۱۳۲۷ در اردبیل متولد شد و در سال ۱۳۳۴ فعالیت‌های سینمایی و تئاتر خود را آغاز کرد. ا فیلم‌های روز باشکوه (۱۳۶۷) اجاره نشین ها(۱۳۶۵) ناخدا خورشید(۱۳۶۵) طائل(۱۳۶۳) مردی که زیاد می دانست (۱۳۶۳) کمال الملک(۱۳۶۲) مطرب(۱۳۵۱) یک جو غیرت(۱۳۵۱) خانه به دوشان(۱۳۵۱) فریاد انسانها (۱۳۴۹) از جمله فیلم های سینمایی بود که مرحوم احمد علی نژاد (فیضی) در آنها ایفای نقش کرده بود.

حمد علی نژاد (معروف به احمد فیضی) هنرمند پیشکسوت سینما، تئائر و تلویزیون ایران بر اثر کرونا درگذشت.

 

محمود فلاح

محمود فلاح (زاده ۱۳۲۴– درگذشته ۱ آبان ۱۳۹۹) تهیه‌کننده ایرانی بود. او در سال۱۳۴۷ با ورود به تلویزیون ملی ایران فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرد، وی مدیریتهای مختلف در سازمان صدا وسیما را بر عهده داشت.

از کارهای شاخص وی تهیه کنندگی سریال «مختارنامه» که عظیم‌ترین سریال تاریخی ساخته شده در ایران است و ساخت آن هشت سال به طول انجامید و فیلم سینمایی «گروهبان» بود.

 

اخبار مرتبط: 


آخرین فیلم از بازیگران خارجی که زود از دستشان دادیم


هنرمندانی که در سال ۹۷ درگذشتند


فیلم های مرتبط

افراد مرتبط

اکبر عالمی
اکبر عالمی متولد سال 1324 در اهواز می باشد. او در رشته ی رادیو تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتی...
کیومرث درم بخش
کیومرث درم بخش متولد سال 1324 در تهران، کارگردان، نویسنده و عکاس بود. او در تاریخ 12 فروردین 1399...
سیامک شایقی
سیامک شایقی متولد 20 مرداد 1333 در آبادان، کارگردان، نویسنده و منتقد بود. سیامک شایقی در 27 فرور...
صدیقه کیانفر
صدیقه کیانفر متولد 20 بهمن 1311 در شهر آبادان می باشد. صدیقه کیانفر در سال 1336 وارد عرصه‌ی هنر ...
محمدعلی کشاورز
محمدعلی کشاورز، 26 فروردین 1309 در اصفهان متولد شد و در تاریخ 25 خرداد ماه 1399 از دنیا رفت. و...
سیروس گرجستانی
سیروس گرجستانی (علی اکبر محمودزاده گرجستانی) در 25 اسفند 1323 در رشت متولد شد. پدر و مادر سیرو...
حسن شریفی
حسن شریفی متولد 1310 تهران، فارغ التحصیل برق از هنرستان صنعتی است. او فعالیت سینمایی را سال 1328 ...
احمد پورمخبر
احمد پورمخبر متولد سال 1319، بازیگر است. وی در 30 تیر 1399 به دلیل کهولت سن و آلزایمر درگذشت. ...
خسرو سینایی
خسرو سینایی متولد 29 دی 1319 در ساری، کارگردان و فیلمنامه‌نویس بود. او که بر اثر ابتلا به کرونا ...
ماه چهره خلیلی
ماه چهره خلیلی متولد 25 دی 1355 در تهران،‌ بازیگر بود. وی در 17 مرداد 1399 در سن 44 سالگی بر اثر...