معرفی بهترین فیلم های تینیجری | درام و عاشقانه های نوجوانی
اختصاصی سلام سینما- نوجوانی دوره عجیبی است. روزهایی پر از هورمونهایی که مانند یک منحنی سینوسی احوالت را دگرگون میکنند. دقایقی که گاهی سرشار از هیجان و انرژی است و گاهی شبیه زمستانی برفی، پر از سکوت. نوجوانی دقیقا آنجایی است که باید خودت تصمیم بگیری میخواهی چه کسی و چگونه آدمی باشی؟
شاید بهترین توصیف این دوره همان تیتراژ کارتون آن شرلی بود آنجا که میگفت: «آيا میدانی كه در هجوم دردها و غمهايت و در گير و دار ملالآور دوران زندگيت حقيقت زلالی دریاچه نقرهای نهفته بود؟». بنابراین اگر در پیچ و خم دوره نوجوانی هستید، اگر با نوجوانان سروکار دارید و یا اگر هم بزرگسال هستید، به یاد ایام قدیم، این یادداشت را از دست ندهید و خود را به جادوی سینما بسپارید.
در این لیست سعی کردهایم خبری از فیلمهایی که همیشه پای آنها در میان است نباشد؛ فیلمهایی چون «هریپاتر» (Harry Potter)، «ارباب حلقهها» (The Lord of the Rings)، «گرگومیش» (Twilight)، «مرد عنکبوتی» (Spider-Man)، «زنان کوچک» (Little Women) یا فیلم «دبیرستان موزیکال» (High School Musical) و یک لیست جذاب با ترکیبی از ژانرها و موضوعات مختلف را معرفی کردهایم.
شاید بعد از خواندن و دیدن آنها «شکفتن و سبز شدن در انتظار شما باشد».
۱۰ فیلمی که هر نوجوانی خوب است آنها را تماشا کند
۱-بازگشت به آینده (Back to the Future)
ژانر: ماجراجویی، کمدی، علمی – تخیلی
تاریخ اکران: ۱۹۸۵
امتیاز آیامدیبی: ۸.۵/۱۰ (1,127,337)
امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید
اگر سری فیلمهای «جنگ ستارگان» (Star Wars) را دیدهاید و دوست داشتید، فیلم «بازگشت به آینده» (Back to the Future) انتخاب خوبی است برای دیدن و پرواز دادن خیال. کمدی که بالاترین امتیاز این لیست را دارد، برنده یک جایزه اسکار شده و موقع اکرانش پرفروشترین فیلم سال شد.
داستان «بازگشت به آینده» (Back to the Future) درباره پسری است که در زمان سفر میکند و به گذشته میرود. سفری که باعث تغییراتی در گذشته میشود. سری اول این مجموعه بسیار محبوب بود و هست اما سریهای بعدی آن نتوانست موفقیت خود را تکرار کند.
رابرت زمکیس کارگردان این فیلم است و استیون اسپیلبرگ تهیهکنندگی آن را به عهده داشته است. مایکل جی فاکس، کریستوفر لوید و توماس ویلسون از بازیگران این فیلم هستند. رابرت زمکیس بعدها موفقیت خود را با ساخت فیلمهای چون «فارست گامپ» (Forrest Gump) و «متفقین» (Allied) تکرار کرد.
****
۲-انجمن شاعران مرده (Dead Poets Society)
ژانر: کمدی، درام
تاریخ اکران: ۱۹۸۹
امتیاز آیامدیبی: ۸.۱/۱۰ (455,850)
این معلم، این شاگردان و این فیلم را مگر میشود ندید؟ مگر میشود دید و فراموش کرد؟ مگر میشود دید و آرزوی داشتن چنان معلمی را نکرد؟ «انجمن شاعران مرده» (Dead Poets Society) نامزد ۴ جایزه اسکار شد که نهایتا توانست برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه شود.
بارها این حرف را شنیدهایم که برای موفق شدن باید دکتر یا مهندس شد. فیلم درخشان «انجمن شاعران مرده» (Dead Poets Society) شورشی است علیه تمام این حرفها و یک سرکشی دلانگیز محسوب میشود.
داستان این فیلم درباره مدرسهای است که شبیه به کارخانه ساخت دکتر و مهندس است، قانونمند و سختگیر. اما ورود یک معلم با ذهنی متفاوت تمام این قوانین جا افتاده را برهم میزند. معلمی که روش کارش متفاوت است، نقد میکند و رویابافتن را یاد میدهد. معلمی که باید از سد والدین و مدیران مدرسه رد شود. آیا میتواند؟ باید فیلم را ببینید.
پیتر ویر کارگردان «انجمن شاعران مرده» (Dead Poets Society) است، همان که بعدها فیلم دیدنی « نمایش ترومن» (Truman show) را نیز ساخت. رابین ویلیامز، رابرت شان لئونارد و ایتن هاک بازیگران آن هستند. به تنهایی یا دستهجمعی، فرقی نمیکند این فیلم رو حتما باید قبل از ۱۸ سالگی یک بار دید. آن سکانس دیدنی و خطابه فراموش نشدنی معلم را در کلاس به یاد بیاورید:
«... که زندگی هست و یگانگی/ که نمایش بزرگ همچنان پابرجاست/ تا تو هم کلامی بر آن بیفزایی... .»
****
۳-دانیدارکو (Donnie Darko)
ژانر: درام، رازآلود، علمی - تخیلی
تاریخ اکران: ۲۰۰۱
امتیاز آیامدیبی: ۸/۱۰ (770,427)
امتیاز سلام سینما: ۶.۹/۱۰ (۱۵۱۴)
داستان «دانیدارکو» (Donnie Darko) درباره نوجوانی است که با خرگوشی غولپیکر روبهرو میشود. خرگوشی که میگوید: «دنیا ۲۸ روز و ۶ ساعت دیگر تمام میشود.» این خرگوش بزرگ را فقط دانی میتواند ببیند.
این یکی از بهترین نقشهای جیک جیلنهال در سالهای اول کاری اوست. فیلمنامه «دانی دارکو» (Donnie Darko) پیچ و تاب بسیاری دارد. داستانی که سورئال، معمایی و رازآلود است و تمام حواس انسان را درگیر خود میکند.
ریچارد کلی کارگردان این فیلم کالت است که مهمترین فیلم او نیز هست. جیک جیلنهال، جنا مالون و مری مک دانل از بازیگران این درام رازآلود هستند. درامی که ترکیبی از مفاهیم فلسفی، فیزیک و روانشناسی است و همراه با موسیقیهای فوقالعادهاش عجیب در خاطرات آدم جا خوش میکند.
مگر میشود نوجوان بود، فیلمهای علمی-تخیلی را دوست داشت ولی «دانی دارکو» (Donnie Darko) محبوب را ندید! فیلم گیجکننده و درخشانی که بیش از یک بار باید آن را دید!
****
۴-مزایای گوشه گیر بودن (The Perks of Being a Wallflower)
ژانر: درام، عاشقانه
تاریخ اکران: ۲۰۱۲
امتیاز آیامدیبی: ۷.۹ (486,714)
امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید
داستان «مزایای گوشهگیر بودن» (The Perks of Being a Wallflower) با زندگی چارلی شروع میشود و سیر و سلوکش را در این مسیر نشان میدهد. نوجوانی که خجالتی است و در ارتباطگیری با بقیه مشکل دارد. مشکلی که وقتی چارلی از راهنمایی به دبیرستان میرود، بیشتر خودش را نشان میدهد. راهحل چیست؟ نامهنگاری!
این درام اقتباسی از روی رمانی به همین اسم است. نکته جالب در مورد آن این است که نویسنده کتاب و کارگردان فیلم یک نفر است. استفن چبوسکی کارگردان این درام است و لوگان لرمان، اما واتسون، ازرا میلر بازیگران آن هستند.
اگر این فیلم را دیدهاید، فیلمهای «اکنون شگفتانگیز» (The Spectacular Now) و «زیردریایی» (Submarine) را هم ببینید.
****
۵-مرا با نامت صدا کن (Call Me by Your Name)
ژانر: درام، عاشقانه
تاریخ اکران: ۲۰۱۷
امتیاز آیامدیبی: ۷.۹/۱۰ (243,811)
امتیاز سلام سینما: ۶.۹/۱۰ (۱۷۴۱)
«مرا با نامت صدا کن» (Call Me by Your Name) شاهکار نیست ولی بدون شک از آن فیلمهایی است که دید ما را بازتر میکند و ارزش دیدن دارد. سال ۲۰۱۸ این درام عاشقانه توانست برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه شود. فیلمی که از روی رمانی به همین اسم ساخته شده است.
عشق یکی از قسمتهای مهم زندگی هر آدمی است. «مرا با نامت صدا کن» (Call Me by Your Name) داستانی درباره یک عشق نامتعارف است. دلایل زیادی برای دیدن این درام عاشقانه وجود دارد از جمله قابهای دیدنی فیلم، کارگردانی خلاقانه آن، موسیقی متن فراموشنشدنی و البته بازی تیموتی شلمی که نامزد جایزه اسکار هم شد.
لوکا گوادانینو این فیلم را کارگردانی کرده است و تیموتی شالامی و آرمی همر از بازیگران آن هستند. اگر این درام را دوست داشتید، یا به دنبال فیلمهای بیشتری با این سبک و موضوع هستید؛ میتوانید نگاهی بیندازید به فیلمهای «مهتاب» (Moonlight)، «با عشق، سایمون» (Love, Simon) و «پسرانگی» (Boyhood).
****
۶-بخت پریشان ما (The Fault In Our Stars)
ژانر: درام، عاشقانه
تاریخ اکران: ۲۰۱۴
امتیاز آیامدیبی: ۷.۷/۱۰ (360,805)
امتیاز سلام سینما: ۷.۲/۱۰ (۲۳۸۵)
یک داستان عاشقانهی خوب میتواند رمز ساختن حال خوب ما باشد. اما «بخت پریشان ما» (The Fault In Our Stars) فقط یک داستان عاشقانه نیست. این درام ترکیبی از عشق و بیماری است. داستان «بخت پریشان ما» (The Fault In Our Stars) درباره دو نوجوانی است که بیماری سرطان دارند و عاشق هم میشوند.
این فیلم از روی کتابی به همین اسم ساخته شده است. شاید کلیت داستان را بتوان در این جمله خلاصه کرد: «در این دنیا نمیتوانی انتخاب کنی که آسیب نبینی اما میتوانی انتخاب کنی که چه کسی به تو آسیب بزند.» شایلین وودلی و انسل الگورت بازیگران اصلی این فیلم رمانتیک هستند. جاش بون نیز آن را کارگردانی کرده است.
فیلم «پنج قدم فاصله» (Five Feet Apart) داستانی بسیار شبیه به «بخت پریشان ما» (The Fault In Our Stars) دارد. عاشقانههای غمانگیزی که دیدن هر کدام از آنها لطف خودش را دارد و برای سرگرم شدن یکی از راهحلها هستند.
****
۷-خیلی بد (Superbad)
ژانر: کمدی
تاریخ اکران: ۲۰۰۷
امتیاز آیامدیبی: ۷.۶/۱۰ (548,785)
داستان این فیلم درباره نوجوانانی است که تلاش میکنند تا بین دوستان و همسالان خودشان پذیرفته شوند. پسرانی که عمیقا آرزو دارند که متفاوت باشند. دروغ نیست اگر بگوییم «خیلی بد» (Superbad) یک کمدی محض، متفاوت و فوقالعاده است.
منتقدان، دیالوگهای خوب، بازیهای بهیادماندنی و داستان جذاب و پر از دردسر فیلم «خیلی بد» (Superbad) را نقطه تمایز این فیلم میدانند و آن را تحسین کردهاند. جونا هیل کمدین معروف، مایکل سرا و اما استون از بازیگران این فیلم هستند. کمدی که گرگ موتلا آن را کارگردانی کرده است.
ست روگن و ایوان گلدبرگ، زوج کمدین، فیلمنامه «خیلی بد» (Superbad) را نوشتهاند. آنها زمانی که ۱۴ سال داشتهاند شروع به نوشتن این فیلمنامه کردهاند. «خیلی بده» که نوجوانیتان را بدون دیدن این فیلم به پایان برسانید! و بد نیست اگر بعد از دیدن آن، فیلم «پادشاهان تابستان» (The Kings of Summer) را نیز تماشا کنید.
****
۸-جونو (Juno)
ژانر:کمدی، درام
تاریخ اکران: ۲۰۰۷
امتیاز آیامدیبی: ۷.۴/۱۰ (506,261)
امتیاز سلام سینما: ۶.۸/۱۰ (۱۲۸۱)
فیلم «جونو» (Juno) ما را یاد نسخه ایرانی آن یعنی «من ترانه ۱۵ سال دارم» میاندازد، البته نسخه ایرانی زودتر ساخته شده است! درام «جونو» (Juno) یکی از بهترین فیلمهای باب طبع نوجوانان و حتی بزرگسالان است.
«جونو» (Juno) درباره یک بارداری ناخواسته است. داستان دختر نوجوانی که باردار میشود و در دوراهی سقط و نگهداری جنین قرار میگیرد. انتخابی که نهایتا پر از چالش است. داستانی که در چهار فصل روایت میشود و شروع آن از پاییز است.
«جونو» (Juno) در سال ۲۰۰۸ جزو فیلمهای موفقی بود که توانست نامزد ۴ تا اسکار شود و نهایتا جایزه اسکار بهترین فیلمنامه را گرفت. جیسون رایتمن آن را کارگردانی کرده و الن پیج، مایکل سرا، جنیفر گارنر از بازیگران فیلم هستند. درام «جونو» (Juno) دومین فیلم بلند رایتمن است که موفقیت زیادی را نصیب او کرد.
****
۹-لیدی برد (Lady Bird)
ژانر: کمدی، درام
تاریخ اکران: ۲۰۱۷
امتیاز آیامدیبی: ۷.۴/۱۰ (266,640)
امتیاز سلام سینما: ۶.۹/۱۰ (۲۸۰۰)
ترکیب سیرشا رونان و تیموتی شلمی در یک فیلم دیدنی است، به خصوص که آن فیلم نامزد ۵ اسکار هم شده باشد. گرتا گرویگ هرچند سال ۲۰۰۸ با ساخت فیلم «شبها و آخر هفتهها» (Nights and Weekends) کارگردانی را تجربه کرد اما تا سال ۲۰۱۷ او را بیشتر به عنوان بازیگر میشناختیم. فیلمهای «لیدی برد» (Lady Bird) و «زنان کوچک» (Little Women) دو تجربه اخیر این کارگردان در فیلمسازی است.
کمدی «لیدی برد» (Lady Bird) زندگی یک دختر ۱۷ ساله را نشان میدهد. دختری که دلش میخواهد متفاوت باشد، در آرزوی قبولی در دانشگاهی خوب است و داشتن یک زندگی هیجانانگیز رویای اوست. البته در این راه مجبور میشود از دروغ گفتن هم کمک بگیرد. تجربهها و آرزوهای مشابهی است، نه؟
نکتهای که نباید فراموش کنید این است که درام «لیدی برد» (Lady Bird) لحظههای بامزه و خندهداری دارد اما انتظار یک کمدی قهقهای را نباید از آن داشت. این درام دبیرستانی را میتوان در هر سنی دید اما اگر در آستانه هجده سالگی هستید پیشنهاد میکنیم حتما آن را ببینید. این دیالوگ فیلم را هم فراموش نکنید: «جهانی فکر کن، محلی عمل کن.»
سیرشا رونان برای این فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر زن کمدی گلدنگلوب شد. اگر آن را دیدهاید و دوست داشتید، میتوانید دو فیلم «در آستانه هفده سالگی» (The Edge of Seventeen) و «مثل آب خوردن» (Easy A) را نیز تماشا کنید.
نگاهی به گذشته و حال برخی از نامزدهای اسکار 2018
****
۱۰- آجر (Brick)
ژانر: درام، جنایی، اکشن
تاریخ اکران: ۲۰۰۵
امتیاز آیامدیبی: ۷.۲/۱۰ (104,304)
درام «آجر» (Brick) فیلمی در ژانر جنایی و نئونوآر است که ۱۱ جایزه از جشنوارهای مختلف را در کارنامه خود دارد. این اولین فیلم سینمایی بلند ریان جانسون، کارگردان سری هشتم «جنگ ستارگان» (Star Wars: The Last Jedi)، است. از بازیگران این درام میتوان به جوزف گوردون-لویت، لوکاس هاس، امیلی دی راوین اشاره کرد. همکاری جانسون و گوردون-لویت سال ۲۰۱۲ در فیلم «لوپر» (Looper) تکرار شد.
داستان این فیلم مرموز درباره پسری دبیرستانی است که برای پیدا کردن راز قتل دوستش وارد ماجرایی پیچیده و پرررمز و راز میشود. البته یک یادداشت عجیب سرآغاز این داستان است.
راستش را بخواهید این یک درام جنایی فوقالعاده نیست اما مگر چند فیلم سینمایی میشناسید که هم نئونوآر باشد و هم نوجوانپسند، بنابراین اگر طرفدار فیلمهای جنایی و رازآلود هستید، بد نیست نگاهی به درام جنایی-اکشن «آجر» (Brick) بیندازید. مخاطبان قبل از شما آن را پسندیدهاند، امتیازش را نگاه کنید!
****
شما بهترین و خاطرهانگیزترین فیلمی که در نوجوانی دیدهاید چه بوده است؟
منبع
/imdb.com/
تیموتی هال شلمی/ شالامی (Timothée Chalamet) بازیگر آمریکایی در روز ۲۷ دسامبر ...
شیلین دیان وودلی بازیگر و فعال آمریکایی است که در سن برناردینو از ایالت کالیفرنیا به...