جستجو در سایت

1401/05/24 23:24

معرفی بهترین و معروف ترین سریال های سیتکام خارجی از نظر IMDB

معرفی بهترین و معروف ترین سریال های سیتکام خارجی از نظر IMDB
سیتکام‌ها طرفداران بی‌شماری دارند. در این یادداشت به سراغ معرفی بهترین سیتکام‌های خارجی رفته‌ایم: از سیتکام‌های آمریکایی تا انگلیسی، از معروف‌ترین‌ سیتکام‌ها تا آنها که در ایران ناشناخته‌ترند و نیم‌نگاهی هم داشته‌ایم به سیتکام‌های ایرانی.

اختصاصی سلام سینما- سریال‌های تلویزیونی و دنبال‌کردن آن‌ها یکی از سرگرمی‌های جذاب دنیای انسان‌ها است. سریال‌هایی که کمک می‌کنند همراه با شخصیت‌های داستان بخندیم، گریه کنیم و با آن‌ها رشد کنیم. در این میان کمدی یکی از ژانرهای پرطرفدار و محبوب دنیای سریال‌ها است.

سریال‌های طنز و کمدی پای ثابت برنامه‌های تلویزیونی هستند چراکه بعد از یک روز کاری فشرده، بعد از خواندن و گذر از میان اخبار و رنج‌های پیدا و پنهان در آن‌ها مغز انسان نیاز به شارژ شدن دارد؛ چه چیزی بهتر از کمدی‌ها. یکی از انواع سریال‌های کمدی، سیتکام‌ها هستند.

اما سیتکام‌ها چه نوع سریال‌هایی هستند و چه ویژگی‌هایی دارند؟

 

- سیتکام چیست؟ (تاریخچه سیتکام)

بهترنی سیتکام های تاریخ- سریال فرندز- بهترین سریال های سیتکام- معروف‌ترین سیتکام ها

سیتکام یا کمدی موقعیت هرچند نامش با تلویزیون گره‌خورده است اما ابتدا در رادیو متولد شد. رادیو میزبان گفتگوی کمدی شخصیت‌ها درباره اتفاقات پیرامونشان بود. از اواخر دهه ۴۰ میلادی شبکه BBC با ساخت و پخش این نوع سریال‌ها باعث شناخته شدن سیتکام در میان مردم شد. البته اصطلاح سیتکام تا ۱۹۵۰ استفاده نمی‌شد.

سریال «پیشرفت پین‌رایت» (Pinwright’s Progress) عنوان اولین سیتکام تاریخ را دارد. سریالی که در ۱۰ قسمت و از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۷ از شبکه BBC پخش شد. به دلیل محبوبیت این سریال‌، سایر کشورها از جمله آمریکا نیز به ساخت سیتکام روی آوردند.

در ایالات متحده ویلیام آشر را به‌عنوان خالق سیتکام می‌شناسند. فیلمنامه‌نویس و کارگردانی که از ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ تعداد زیادی سیتکام ساخته و پیشگام این مسیر است. یکی از معروف‌ترین، شناخته‌شده‌ترین و تاثیرگذارترین سیتکام‌های او «من لوسی را دوست دارم» (I Love Lucy) است؛ یک سیتکام کلاسیک که به دغدغه‌ها و مشکلات یک زن می‌پردازد.

بهترین سریال های سیتکام-بهترین سیتکام‌های تاریخ- اولین سیتکام تاریخ-ویلیام آشر

سیتکام‌ کم‌کم رشد کرد و تبدیل به یکی از محبوب‌ترین و ماندگارترین انواع سریال‌های تلویزیونی شد. امروزه علاوه بر انگلیس و آمریکا کشورهای دیگری مانند استرالیا، کانادا، مکزیک، هند، روسیه و ایران نیز به گروه سیتکام‌سازان پیوسته‌اند. سیتکام در هر کشور به قالب فرهنگ آن کشور در می‌آید و در جزئیات متفاوت با کشور دیگری است.

سیتکام در ایران مانند کودکی تازه‌متولدشده است، نوپا است و مسیر زیادی مانده تا به جوانی و بلوغ برسد. برخی، مجموعه‌هایی مانند «بدون شرح» و «پاورچین» را نخستین سریال‌های ایرانی می‌دانند که توانسته‌اند به فضای سیتکام نزدیک شوند. «ساختمان پزشکان» یکی دیگر از سریال‌های ایرانی بود که امیر قادری، منتقد سینما، درباره آن گفت: «ساختمان پزشکان یکی از نخستین برنامه‌هایی است که موفق شده نمونه درست و ایرانی شده‌ای از سیتکام‌ها را به شبکه‌های تلویزیونی داخلی بیاورد.»

«این چند نفر» و «وضعیت زرد» از دیگر آثار تلویزیونی هستند که با اندکی اغماض می‌توان آن‌ها را یک سیتکام ایرانی دانست. در سال‌های اخیر شبکه نمایش خانگی نیز به دنبال ساخت سیتکام رفته است. اولین‌بار بیژن بیرنگ بود که با ساخت سریال «عشق تعطیل نیست» پا در این مسیر گذاشت، سریالی که قصد داشت تمام قواعد سیتکام را رعایت کند اما به سرانجام نرسید و بعد از پخش چند قسمت از گردونه خارج شد. «مردم معمولی» نیز یکی دیگر از نمونه‌های ناموفق شبکه نمایش خانگی است.

بهترین سیتکام های ایرانی - بهترین سیتکام های خارجی- سریال روزی روزگاری مریخ-

حالا این بار پیمان قاسم‌خانی و محسن چگینی با ساخت سریال «روزی روزگاری مریخ» شانس خود را در مسیر ساخت سیتکام امتحان کرده‌اند. سریالی که از دو پلتفرم نماوا و فیلیمو پخش می‌شود و به‌عنوان سیتکام معرفی شده است.

مرزی باریک میان سیتکام و سایر کمدی‌ها است، بااین‌حال اصول و قواعدی وجود دارد که بتوان سیتکام را از سایر انواع سریال‌های کمدی جدا کرد. سیتکام‌ها گروه بازیگری ثابت و معمولا کم تعدادی دارند که در موقعیت‌های طنز قرار می‌گیرند. هر قسمت از یک سریال سیتکام معمولا ۳۰ دقیقه است؛ البته با احتساب میان‌برنامه‌ها و تبلیغات. با اینکه سریال یک کل واحد است اما هر اپیزود معمولا مستقل است یعنی بیننده برای فهم شوخی‌ها نیاز به تماشای سایر اپیزودها ندارد.

سریال‌های سیتکام در لوکیشن‌های محدود و یا ساختگی ساخته می‌شوند، فضاهایی که معمولا شامل یک خانه، اداره، کافه و دانشگاه است. شاید شناخته‌شده‌ترین ویژگی سیتکام‌ها برای مخاطب، پخش صدای خنده استودیویی در برخی صحنه‌های خنده‌دار باشد. البته این درست است اما همه سیتکام‌ها از این قاعده پیروی نمی‌کنند. درنهایت باید گفت: همیشه پای سلیقه در میان است و سایه نسبیت بر سر سریال‌های سیتکام نیز جاری است. چرا و چطور این گزاره را در پایان یادداشت خواهیم گفت.

در این یادداشت بهترین سیتکام‌های خارجی را معرفی کرده‌ایم، سیتکام‌هایی که به لیست ۲۵۰ سریال برتر سایت IMDB راه پیدا کرده‌اند.

در اینجا به معرفی ۱۵ سیتکام برتر و اول این لیست پرداخته‌ایم؛ سریال‌هایی که از قدیمی‌ترین تا جدید‌ترین، از معروف‌ترین سیتکام تا بهترین سیتکام تاریخ در میان آن‌ها دیده می‌شود.

 

بهترین سیتکام‌های تاریخ

۱۵- پارک‌ها و تفریحات (Parks and Recreation)

بهترین سیتکام‌های خارجی- معروف‌ترین سیتکام های خارجی- سریال Parks and Recreation

سال‌های پخش: ۲۰۱۵-۲۰۰۹

تعداد قسمت‌ها: ۱۲۴

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۶ (253,339)

یک سیتکام آمریکایی که داستان آن حول چند مقام دولتی می‌چرخد، افرادی که می‌خواهند با اجرای پروژه‌هایی شهرشان را تبدیل به جایی بهتر کنند.

این سریال در ابتدا نتوانست چندان موفق شود و فصل یک آن تقریبا شکست خورد. سازندگانش اما قول دادند که در فصل‌های بعدی متفاوت‌تر عمل می‌کنند و همین‌طور هم شد. فصل دوم به بعد این سریال بسیار موفق بود، روزبه‌روز اوج گرفت، توانست جوایز بسیاری را کسب کند و نامزد ۱۴ جایزه امی شد. موفقیت‌های «پارک‌ها و تفریحات» (Parks and Recreation) اما فقط به جوایز ختم نشد و حالا اسمش در میان ۲۵۰ سریال برتر تاریخ است.

مایکل شور یکی از سازندگان سریال است. کارگردان و تهیه‌کننده‌ای که در ساخت سیتکام‌های موفق دیگری همچون «بروکلین نه - نه» (Brooklyn Nine-Nine) و «اداره» (The Office) نقش داشته است.

*****

۱۴- گرفتار (The Thick of It)

بهترین سیتکام های خارجی - معروف ترین سیتکام های خارجی - سریال The Thick of It

سال‌های پخش: ۲۰۱۲-۲۰۰۵

تعداد قسمت‌ها: ۲۴

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۷ (23,349)

«گرفتار» (The Thick of It) یک سیتکام سیاسی انگلیسی است که هر فصل آن کمتر از ۱۰ قسمت دارد. سریالی که عملکرد‌های دولت انگلیس را زیر ذره‌بین قرار داده و داستانش درباره وزیری است که به زیردستان خود اعتماد ندارد، البته این عدم اعتماد تقریبا دوطرفه است.

این سریال در ۴ فصل پخش شد و توانست برنده جوایز بسیاری شود از جمله ۵ جایزه بفتا. کاراکتر مالکوم تاکر با بازی دیدنی پیتر کاپالدی از ویژگی رفتاری چندین چهره الهام گرفته است. یکی از مهم‌ترین آن‌ها آلستر کمپبل، وزیر ارتباطات و دستیار قدرتمند تونی بلر است، کسی که در سریال بدترین فحش‌ها را به خلاقانه‌ترین شیوه ممکن ادا می‌کند.

*****

۱۳- پیپ شو (Peep Show)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف ترین سیتکام های خارجی- سریال Peep Show

سال‌های پخش: ۲۰۱۵-۲۰۰۳

تعداد قسمت‌ها: ۵۴

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۷ (59,622)

«پیپ شو» (Peep Show) یکی از سیتکام‌های انگلیسی است. سریالی که نحوه فیلم‌برداری متفاوت آن اولین نکته‌ای است که به چشم می‌آید. داستان این سیتکام درباره زندگی مارک و جز است، دو هم‌اتاقی که بیش از بیست سال است که باهم زندگی می‌کنند. چالش‌های مدیریت زندگی روزمره توسط این دو کاراکتر و نحوه تعامل آن‌‌ها باهم داستان سریال را شکل می‌دهد.

آنچه باعث ایجاد لحظات کمدی این سیتکام را می‌شود این است که دو کاراکتر اصلی مانند بسیاری از کمدی‌ها شخصیت‌هایی تقریبا متضاد اما مکمل هم را دارند. الیویا کلمن، هنرپیشه برنده اسکار، یکی از بازیگران این سیتکام است. سریالی که علاوه بر حضور در  لیست ۲۵۰تایی سایت IMDB، سال ۲۰۱۹ نیز به انتخاب مجله گاردین جزو ۱۰ سریال برتر قرن ۲۱ قرار داشت. 

*****

۱۲- سیمپسون‌ها (The Simpsons)

بهترین سیتکام های خارجی- معروفترین سیتکام های خارجی - سریال سیمپسونها

سال‌های پخش: ... -۱۹۸۹

تعداد قسمت‌ها: ۷۳۱

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۷ (400,617)

یک سیتکام آمریکایی در قالب انیمیشن. سریالی که اوج آن در ۱۰ فصل نخست رقم خورد، ۱۰ فصلی که به دوران طلایی «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) معروف است. داستان این سیتکام درباره خانواده ۵ نفره سیمپسون است، خانواده‌ای که در یک شهر خیالی زندگی می‌کنند.

بیراه نیست اگر بگوییم «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) از قانون موازنه پیروی می‌کند یعنی تمام نمی‌شود، تنها ساخت آن از فصلی به فصل دیگر تمدید می‌شود. سریالی که به پیش‌بینی‌های عجیب و دقیق معروف است. این انیمیشن آمریکایی یکی از طولانی‌ترین سریال‌های تلویزیونی است که هنوز هم پرطرفدار است، هرچند برخی اعتقاد دارند که مدت‌ها است از دوران «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) گذشته است.

سیتکام «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) برنده جوایز بسیاری شده است که در میان آن‌ها ۳۵ جایزه امی به چشم می‌خورد.

*****

۱۱- پرورش شکست‌خورده (Arrested Development)

بهترین سیتکام های خارجی- معروفترین سیتکام های خارجی- سریال Arrested Development

سال‌های پخش: ۲۰۱۹-۲۰۰۳

تعداد قسمت‌ها: ۸۴

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۷ (301,341)

یک سیتکام آمریکایی با طنزی ظریف و هوشمند. سریالی که در مجموع برنده ۶ جایزه امی شده است. جالب آنکه این سیتکام در همان فصل از پخش خود بسیار موردتوجه قرار گرفت و برنده ۵ جایزه امی و ۱ جایزه گلدن‌گلوب شد. داستان این سریال درباره خانواده بلوث است. خانواده‌ای که قبلا ثروتمند بوده‌اند و الان از آن‌همه ثروت تنها دو خصوصیت برایشان باقیمانده است: ولخرجی و بی‌مسئولیتی.

سه فصل ابتدایی این سریال از شبکه فاکس پخش شد. هرچند در آن سال‌ها تعداد بینندگان این شبکه کم بود اما این سریال حسابی موردتوجه منتقدان قرار گرفت. بعد از مدتی طولانی و در سال ۲۰۱۳ فصل ۴ این سریال را نتفلیکس پخش کرد. موفقیت فصل ۴ منجر به تمدید آن شد. فصل ۵ اما پایانی بود بر سیتکام «پرورش شکست‌خورده» (Arrested Development).

عده‌ای عقیده دارند این سریال بر اساس زندگی خانواده بوش ساخته شده است اما برخی دیگر نشانه‌های از شباهت بین خانواده بلوث و خانواده ترامپ یافته‌اند.

*****

۱۰- پارک جنوبی (South Park)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف ترین سیتکام های خارجی- سریال South Park

سال‌های پخش: ... -۱۹۹۷

تعداد قسمت‌ها: ۳۱۶

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۷ (364,303)

داستان «پارک جنوبی» (South Park) درباره چهار دانش‌آموز است که اتفاقات سریال را رقم می‌زنند. هرچند شکل و شمایل سریال کودکانه است اما در اصل سریال برای بزرگسالان ساخته شده چراکه مملو از صحنه‌های خشونت‌آمیز و دیگر صحنه‌هایی است که برای کودکان مناسب نیست.

«پارک جنوبی» (South Park) از آن سیتکام‌های آمریکایی است که منتقدان می‌گویند توانسته تاثیری غیرقابل‌انکار بر جامعه و فرهنگ آمریکا بگذارد. این سریال هرچند در طولانی بودن به‌پای «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) نمی‌رسد اما دست‌کمی هم از آن ندارد. انیمیشن‌هایی که مصداق عمر باکیفیت هستند.

این سیتکام به‌نقد صریحش به افراد، سازمان‌ها، ملیت‌ها و مذاهب معروف است و تابه‌حال برنده ۵ جایزه امی شده. فصل ۴ این مجموعه یکی از قوی‌ترین فصل‌های سریال بود.

*****

۹- بوجک هورسمن (BoJack Horseman)

بهترین سیتکام های خارجی - معروفترین سیتکام های خارجی - انیمیشن بوجک هورسمن

سال‌های پخش: ۲۰۲۰-۲۰۱۴

تعداد قسمت‌ها: ۷۷

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۸ (149,665)

«بوجک هورسمن» (BoJack Horseman) را می‌توان در چند جمله این‌گونه خلاصه کرد: یک درام فلسفی و نمادین، یک کمدی سیاه و یک سیتکام آمریکایی درخشان. انیمیشن «بوجک هورسمن» (BoJack Horseman) درباره یک اسب است؛ یک اسب انسان‌نما که در دهه‌های ۸۰  و ۹۰ ستاره سریال‌های تلویزیونی بوده است، اما این سلبریتی سال‌های دور الان زندگی را به بطالت و بیهودگی می‌گذارند، از خود متنفر است و از افسردگی رنج می‌برد.

سیتکام «بوجک هورسمن» (BoJack Horseman) شاید به دلیل محتوای آن، متفاوت از سایر سیتکام‌ها باشد و ضدسیتکام به نظر برسد؛ چراکه به محتواهایی مانند افسردگی، سوالات هستی‌شناسانه و نمایش عریان غم‌ها و رنج‌های زندگی می‌پردازد. بااین‌حال یکی از صادق‌ترین سیتکام‌های ساخته شده است و البته در عین غم‌آلود بودن خنده را از بیننده می‌گیرد.

ویل آرنت صداپیشه کاراکتر بوجک هورسمن درباره نقشش می‌گوید این سخت‌ترین نقشی بوده که تابه‌حال در زندگی حرفه‌ای خود تجربه کرده است.

*****

۸- بلک ادر پیش می‌رود (Blackadder Goes Forth)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف‌ترین سیتکام های خارجی- سریال Blackadder Goes Forth

سال‌های پخش: ۱۹۸۹

تعداد قسمت‌ها: ۶

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۸ (52,554)

«بلک ادر پیش می‌رود» (Blackadder Goes Forth) یک سیتکام جنگی انگلیسی است. این سریال درباره کاپیتان ادموند بلک‌ادر است، کسی که در میانه جنگ جهانی اول گیر افتاده است و تمام تلاشش را می‌کند تا از جنگ فرار کند. تلاش‌هایی که باعث ایجاد موقعیت‌هایی کمدی می‌شود.

روآن اتینکسون بازیگر معروف نقش مستر بین نقش اصلی این سریال است. سیتکامی که دو جایزه بفتا را در کارنامه خود دارد. «بلک ادر پیش می‌رود» (Blackadder Goes Forth) چهارمین سری از مجموعه‌ای کمدی به نام «بلک ادر» (Blackadder) است. مجموعه‌ای که هر فصل آن در دوره‌‌ای از تاریخ بریتانیا اتفاق می‌افتد.

*****

۷- فالتی تاورز (Fawlty Towers)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف‌ترین سیتکام های خارجی- سریال برج های فالتی- سریال فالتی تاورز

سال‌های پخش: ۱۹۷۹-۱۹۷۵

تعداد قسمت‌ها: ۱۲

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۸ (92,405)

«برج‌های فاولتی» (Fawlty Towers) یک سیتکام انگلیسی است که داستان آن در هتلی اتفاق می‌افتد و چهار شخصیت اصلی دارد: زن و شوهر صاحب هتل، سرآشپز و خدمتکار هتل. صاحب هتل فردی بی‌ادب و گستاخ است اما آرزو دارد که پای چهره‌های سرشناس به هتلش باز شود. بااین‌حال هر بار خرابکاری‌های او و سایر افراد هتل باعث فراری دادن مشتری‌ها می‌شود. اتفاقاتی که باعث خلق موقعیت‌های کمدی است.

«برج‌های فاولتی» (Fawlty Towers) برنده ۳ جایزه بفتا شده است. باوجوداینکه سال‌های زیادی از پخش این سیتکام می‌گذرد اما همچنان به علت داشتن تعدد موقعیت‌های خنده‌دار هنوز هم طرفداران خود را دارد.

*****

۶- هیجانت را کنترل کن (Curb Your Enthusiasm)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف ترین سیتکام های خارجی- سریال Curb Your Enthusiasm

سال‌های پخش: ... -۲۰۰۰

تعداد قسمت‌ها: ۱۱۱

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۸ (126,264)

«هیجانت را کنترل کن» (Curb Your Enthusiasm) یک سیتکام آمریکایی درباره زندگی لری دیوید است. لری دیوید کارگردان، نویسنده و بازیگر آمریکایی است که سازنده و نویسنده این سیتکام نیز هست. البته دیوید نقش خود را درون سریال نیز بازی می‌کند. این سریال تابه‌حال برنده دو جایزه امی و یک جایزه گلدن‌گلوب شده است.

نکته جالب در مورد این سیتکام آن است که هیچ فیلمنامه‌ای برای هر قسمت از آن وجود نداشته است و فقط یک طرح کلی به بازیگران داده شده که خود آن را به‌صورت بداهه نوشته‌اند. نکته دیگر آنکه با یک دوربین دستی تمامی صحنه‌ها فیلم‌برداری شده است.

*****

۵- فیلادلفیا همیشه آفتابی است (It's Always Sunny in Philadelphia)

بهترین سیتکام های خارجی - معروف ترین سیتکام ها- سریال فیلادلفیا همیشه آفتابی است

سال‌های پخش: ... -۲۰۰۵

تعداد قسمت‌ها: ۱۶۵

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۸ (220,822)

پنج دوست که صاحب یک میکده هستند؛ این خلاصه از داستان سریال «فیلادلفیا همیشه آفتابی است» (It's Always Sunny in Philadelphia) است، یک سیتکام آمریکایی غیرقابل‌پیش‌بینی، هوشمند و متفاوت. خبر خوب اینکه در این سریال هیچ‌گونه پند و نصیحتی در کار نیست، شخصیت‌ها به یکباره متحول نمی‌شوند و از قضا روزبه‌روز در بد بودن از خود پیشی می‌گیرند.

داستان غیرمنتظره این سریال باعث شده تا این مجموعه به ۱۵ فصل برسد؛ البته تا الان. یک نکته جالب درباره این سیتکام این است که سریال کاملا جنبه کمدی خود را حفظ می‌کند و ابدا آن را با داستان‌های دیگری شریک نمی‌شود؛ نه با داستان‌های عاشقانه نه لحظه‌های غمگین.

*****

۴- دوستان (Friends)

بهترین سیتکام های خارجی- معروفترین سریال های خارجی- سریال فرندز- سریال دوستان

سال‌های پخش: ۲۰۰۴-۱۹۹۴

تعداد قسمت‌ها: ۲۳۵

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۹ (970,296)

«دوستان» (Friends) یکی از معروف‌ترین سریال‌های سیتکام است؛ یک سیتکام آمریکایی که داستانش پیرامون زندگی روزمره شش دوست می‌چرخد. سریالی محبوب و ماندگار که نه‌تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان مخاطبان خود را داشت و دارد. سیتکامی که طی ۱۰ فصل پخش شد.

جدای از این موضوع که مسیر برخی برای یادگیری زبان از این سریال می‌گذرد، باید گفت ردپای این سریال بر یکی از خاطره‌انگیزترین سریال‌های ایرانی نیز نمایان است؛ سریال «پاورچین». مهراب قاسمخانی درباره علاقه خود به این سریال نوشته است که با برادرم پیمان بسیار درگیر این سریال بودیم و تاثیر آن را در ساخت سریال پاورچین می‌توانید ببینید.

 سیتکام «دوستان» (Friends) در طول پخش خود برنده ۶ جایزه امی شد. سریالی که اثرات آن در رفتار و گفتار مردم هم دیده می‌شود؛ مثلا به زوج‌هایی که رابطه‌شان مانند آونگی در رفت‌وآمد است می‌گویند: «عجب راس و ریچلی!»

*****

۳- ساینفلد (Seinfeld)

بهترین سریال های خارجی- معروف ترین سریال های خارجی- سریال ساینفلد

سال‌های پخش: ۱۹۹۸-۱۹۸۹

تعداد قسمت‌ها: ۱۷۳

امتیاز آی ام دی بی: ۸.۹ (310,823)

«ساینفلد» (Seinfeld) یکی از آن سریال‌هایی است که هنوز هم پرطرفدار است؛ یک سیتکام آمریکایی که اغلب با «دوستان» (Friends) مقایسه می‌شود، البته این سیتکام زیر سایه «دوستان» (Friends) رفته و شهرت آن کمتر است. لری دیوید و جری ساینفلد سازندگان این سریال هستند، جری خود یکی از کاراکترهای اصلی سریال را نیز بازی می‌کند.

داستان سیتکام «ساینفلد» (Seinfeld) درباره جری ساینفلد است؛ یک استندآپ کمدین. سریال پیرامون اتفاق‌های زندگی این کاراکتر و دوستان او می‌گذرد. جری دوستی صمیمی به نام جورج کاستانزا دارد و یک همسایه با رفتارهای عجیب. عوامل سریال گفته‌اند: «این سریال درباره هیچ است، درباره دوستانی که هیچ‌کدام هدف خاصی ندارند و سریال فقط بر جزئیات زندگی روزمره تمرکز دارد.»

شعار سازندگان سریال این بوده است: «No hugging, no learning»، یعنی در سریال نه آغوشی در کار است و نه جنبه یادگیری دارد. یکی از دلایل ماندگاری و محبوبیت این سریال، همین شکستن فرمول‌های رایج در مورد سیتکام‌ها و عدم وجود روابط عاشقانه در آن است.  

«ساینفلد» (Seinfeld) در زمان پخش خود توانست برنده ۱۰ جایزه امی شود.

شما سریال‌های «ساینفلد» (Seinfeld) و «فرندز» (Friends) را دیده‌اید؟ طرفدار کدام یک از آن‌ها هستید؟

*****

۲- اداره (The Office)

بهترین سیتکام های خارجی - معروف ترین سیتکام های خارجی- سریال اداره

سال‌های پخش: ۲۰۱۳-۲۰۰۵

تعداد قسمت‌ها: ۱۸۸

امتیاز آی ام دی بی: ۹ (567,408)

سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ سریالی از شبکه BBC انگلیس پخش شد؛ سیتکامی به نام «اداره» (The Office) به کارگردانی ریکی جرویس که خودش هم در آن بازی کرده است. سریالی که منبع اقتباسی شد برای نسخه آمریکایی‌اش. سیتکام آمریکایی «اداره» (The Office) سریالی است درباره گروهی از کارمندان یک اداره همراه با رئیسشان، گروهی که تمام تلاششان را می‌کنند تا شرکتشان پیشرفت کند و سریال اتفاقات و تعاملات افراد درون اداره را نشان می‌دهد.

قدرت سریال «اداره» (The Office) در این است که شخصیت‌هایی خلق کرده که آشنا هستند و می‌توان آن‌ها را در اطراف خود دید. این سریال در مجموع برنده جوایز بسیاری شده است از جمله ۵ جایزه امی. بین نسخه انگلیسی و آمریکایی این سریال برخلاف انتظار این مجموعه آمریکایی است که برنده است و تا ۹ فصل تمدید شد و هنوز هم جزو محبوب‌ترین سیتکام‌ها است.

*****

۱- ریک و مورتی (Rick and Morty)

بهترین سیتکام های خارجی- معروف ترین سیتکام های خارجی- انیمیشن ریک اند مورتی

سال‌های پخش: ... -۲۰۱۳

تعداد قسمت‌ها: ۶۱

امتیاز آی ام دی بی: ۹.۲ (490,718)

یک انیمیشن برنده بهترین سیتکام تاریخ است؛ «ریک و مورتی» (Rick and Morty)، یک سیتکام آمریکایی. داستان این انیمیشن درباره ماجراها و سفرهای یک دانشمند دیوانه به نام ریک سانچز و نوه او به نام مورتی اسمیت است، نوه‌ای که چندان باهوش نیست. جاستین رویلند صداپیشه هر دو شخصیت ریک و مورتی است، کسی که سریال را هم ساخته است.

جاستین رویلند سال ۲۰۰۶ سریالی کوتاه به نام (The Real Animated Adventures of Doc and Mharti) ساخت، سریالی که اقتباسی از «بازگشت به آینده» (Back to the Future) بود و خودش منبع الهامی شد برای ساخت یکی از موفق‌ترین انیمیشن‌ها و سیتکام‌های تاریخ: «ریک و مورتی» (Rick and Morty).

تاکنون ۲ جایزه امی در کارنامه این سریال دیده می‌شود. سری کتاب‌های کمیک «بوم» نیز از روی این سیتکام نوشته و منتشر شده است.

*****

*یک پیشنهاد

بهترین سیتکام های خارجی - معروفترین سیتکام های خارجی- سریال بیگ بنگ تئوری

اسم برخی از سیتکام‌های معروف و مشهور در این لیست دیده نمی‌شود، چرا که این اسامی، ۱۵ سیتکام اول لیست ۲۵۰تایی سایت آی‌ام‌دی‌بی است؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال دیدن سیتکام‌های معروف هستید، علاوه بر این لیست سیتکام‌های را زیر را نیز مدنظر قرار دهید:

«تئوری بیگ بنگ» (The Big Bang Theory)، «چگونه با مادرتان آشنا شدم» (How I Met Your Mother)، «بروکلین نه- نه» (Brooklyn Nine-Nine)، «خانواده امروزی» (Modern family).

*****

*نسبیت همه‌جا هست

بهترین سیتکام های خارجی- معروف ترین سیتکام های خارجی- سریال خان میزل شگفت انگیز

گروهی اعتقاد دارند، برخی از سریال‌ها را می‌توان در دسته سیتکام‌ها قرار داد، اما عده‌ای مخالف هستند چراکه می‌گویند سیتکام‌ها اصول و قواعد خاص خود را دارند و نمی‌توان هر سریال کمدی را درون این دسته جای داد. در اینجا باید گفت پای سلیقه در میان است؛ بنابراین اگر جزو دسته اول هستید باید بگوییم با خط‌کشی‌های این گروه سریال‌هایی مانند: «خانم میزل شگفت‌انگیز» (The Marvelous Mrs. Maisel)، «تد لاسو» (Ted Lasso) و «فلیبگ» (Fleabag) سیتکام هستند و می‌توانستند در این لیست باشند.

اگر جزو دسته دوم هستید و این سریال‌ها را به سیتکامی قبول ندارید، لیست بالا برای شماست. البته اگر جایی این سریال‌ها را در لیست سیتکام‌ها دیدید نیز تعجب نکنید، چراکه همه چیز نسبی است.

 

منبع

imdb.com - rollingstone.com - screenrant.com


افراد مرتبط
پیتر کاپالدی
پیتر کاپالدی (Peter Capaldi) متولد 14 آپریل 1958، بازیگر است. او با بازی در «Doctor Who» در سا...
جاستین رویلند
جاستین رویلن (Justin Roiland) متولد 21 فوریه 1980 بازیگر، نویسنده و تهیه‌کننده است. از جمله آث...
مایکل شور
مایکل شور(Michael Schur) نویسنده، بازیگر و تهیه کننده آمریکایی متولد 1975 است.
روآن اتکینسون
روآن اتکینسون (Rowan Atkinson) بازیگر، کمدین و فیلم‌نامه‌نویس و بریتانیایی متولد 6 ژانویه 1955 اس...
ویل آرنت
ویلیام امرسن "ویل" آرنت (به انگلیسی: William Emerson "Will" Arnett) بازیگر و کمدین کانادایی است. ...
الیویا کلمن

سارا کارولین سینکلر (Sarah Caroline Sinclair) با نام مستعار کُلْمَن و با نام حرفه&zw...