جستجو در سایت

1405/03/27 18:45

بازگشتِ شکوهمندِ اسباب‌بازی‌ها؛ نقدها و نمرات داستان Toy Story 5 منتشر شد

بازگشتِ شکوهمندِ اسباب‌بازی‌ها؛ نقدها و نمرات داستان Toy Story 5 منتشر شد
جدیدترین شاهکار پیکسار و دیزنی ثابت کرد که وودی و دوستانش هنوز هم ترفندهای تازه‌ای برای غافلگیر کردن ما دارند. اما آیا این قسمت می‌تواند پایان‌بندیِ بی‌نقصی برای یک سفر ۳۰ ساله باشد؟
به گزارش سلام سینما

انیمیشن Toy Story 5 در حالی به روی پرده آمده که بسیاری معتقد بودند داستان این مجموعه در قسمت‌های قبلی به پایان رسیده است. با این حال، منتقدان بر این باورند که این فیلم نه‌تنها وجود خود را توجیه می‌کند، بلکه به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دنیای امروز یعنی «سلطه صفحه‌نمایش‌ها بر دنیای کودکان» می‌پردازد.

درخشش در رده‌بندی‌ها: ۹۳ درصد رضایت
تاکنون این انیمیشن موفق شده امتیاز درخشان ۹۳٪ را در وب‌سایت Rotten Tomatoes (بر اساس ۱۱۲ نقد) و نمره ۷۴ از ۱۰۰ را در وب‌سایت Metacritic (بر اساس ۳۷ نقد) به دست آورد. این نمرات نشان‌دهنده استقبال گرم منتقدان از رویکرد جدید پیکسار به این مجموعه قدیمی است.

نگاه منتقدان: از «باشکوه» تا «فرسوده»
در میان نظرات منتشر شده، طیف گسترده‌ای از احساسات دیده می‌شود:

اوون گیلبرمن (Variety) - امتیاز ۱۰۰: او این فیلم را یک «جمع‌بندی باشکوه» می‌داند که تمام خاطرات گذشته را در یک آینه جادویی بازتاب می‌دهد و می‌تواند یک پایان ابدی برای این مجموعه باشد.

جردن ویلیامز (Screen Rant) - امتیاز ۹۰: او معتقد است این قسمت هم‌سطح دوران طلایی سه‌گانه اصلی است و آن را «بامزه‌ترین و احساسی‌ترین» فیلم کل مجموعه تا به امروز توصیف می‌کند.

تیلور گیتز (Collider) - امتیاز ۸۰: او تأکید دارد که فیلم به‌خوبی خود را با تغییرات جهان در سه دهه گذشته وفق داده و یکی از بهترین آثار سینمایی سال است.

هلن اوهارا (Empire) - امتیاز ۸۰: وی اشاره می‌کند که پیکسار بازی با این شخصیت‌ها را کاملاً جدی می‌گیرد و فیلم همچنان شیرینی و دل‌نشینی خود را حفظ کرده است.

پیامی فراتر از یک انیمیشن ساده
یکی از جالب‌ترین بخش‌های نقدها، اشاره به پیام اجتماعی فیلم است. رابرت دنیلز (RogerEbert.com) می‌گوید فیلم به شکلی هوشمندانه به موضوع شبکه‌های اجتماعی و از دست رفتن «انسانیت» در میان سیگنال‌ها و محتواهای مجازی اعتراض می‌کند و سعی دارد مخاطب را به واقعیت زندگی برگرداند.

نقدهای منفی: آیا تکرار خسته‌کننده شده است؟
با وجود تحسین‌های فراوان، برخی منتقدان مانند پیتر بردشاو (The Guardian) با دادن امتیاز ۴۰، معتقدند که برند «داستان اسباب‌بازی» پس از ۳۰ سال دچار فرسودگی شده و خستگیِ ناشی از تکرار در آن کاملاً مشهود است. همچنین جک کول (Slant) فیلم را بیشتر شبیه به یک پیام آموزشی برای والدین می‌داند تا یک اثر سرگرم‌کننده.

انیمیشن Toy Story 5 با وجود برخی انتقادات به نیمه اول فیلم، با پایانی ماجراجویانه و اثرگذار، راهی برای خداحافظی (یا شاید ادامه مسیر تا قسمت ششم!) پیدا کرده است. این فیلم مأموریتی انسانی را روایت می‌کند؛ مأموریتِ نجاتِ تنهاییِ یک کودک به نام «بانی» که در دنیای شلوغ امروز به دنبال یک دوست واقعی می‌گردد.


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image