صفحه اصلی
رویا جاویدنیا متولد ۱۰ مرداد ۱۳۴۴ در تهران، بازیگر سینما و تلویزیون است. رویا جاویدنیا لیسانس خود را در رشته هنرهای تجسمی شاخه سفالگری دریافت کرده است و در سن ۴۱ سالگی با بازی در فیلم «بهآهستگی» مازیار میری وارد عرصه هنر و سینما شد.
رویا جاویدنیا از دوران تحصیل و کار سفالگری و سرامیک با هنرمندان و کارگردانان زیادی آشنا شده و معاشرت داشت و از همین طریق در سال ۱۳۸۳ ایرج کریمی از او برای بازی در فیلم «باغهای کندلوس» دعوت به کار کرد و اما بنا به مشکلاتی این همکاری صورت نگرفت.
او پس از این ماجرا اولین تجربه سینمایی خود را در «بهآهستگی» مازیار میری از سر گذراند اما در نهایت همه سکانسهایی که او در آنها حضور داشت سانسور شد و از فیلم کنار رفت تا بازهم جاویدنیا روی پرده سینما ظاهر نشود.
بالاخره در سال ۱۳۸۴ با بازی در فیلم «عصر جمعه» به کارگردانی مونا زندحقیقی بود که درهای سینما به رویش گشوده شد.
بازی خوب و درخشان رویا جاویدنیا در فیلم سینمایی «عصر جمعه» باعث شد از وی برای پروژههای بعدی دعوت به همکاری شود. وی در آثاری چون «مینای شهر خاموش» امیرشهاب رضویان، «سوم آذرشهر» کامبیز صفاری (هنر و تجربه)، «گیتی همسر علیرضا» حمیدرضا هنری (هنر و تجربه)، «شبانهروز» امید بنکدار، «بنفشه آفریقایی» مونا زندحقیقی، «بیداری» فرزاد مؤتمن، «پنهان» مهدی رحمانی، «گس» کیارش اسدی زاده، «هفت و نیم» نوید محمودی، «وارونگی» بهنام بهزادی، «بهدنیاآمدن» محسن عبدالوهاب و «دروجهحامل» بهمن کامیار به ایفای نقش پرداخته است.
وی همچنین در فیلم کوتاه «وارنیش» به کارگردانی مهناز رونقی در سال ۱۳۹۶ نقشآفرینی کرده است.
وی با بازی در فیلم سینمایی «گس» به نویسندگی و کارگردانی کیارش اسدیزاده جایزه بهترین بازیگر نوظهور نسل نو جشنواره فیلم رم (۲۰۱۳) را کسب کرد، این جایزه به مجموعه بازیگران این فیلم اهدا شد.
صابر ابر، پانتهآ پناهی، احسان امانی، شبنم مقدمی، مهسا علافر، محمدرضا غفاری، نوال شریفی، صدف احمدی، ماهانا نورمحمدی، سیما مبارک شاهی، بهاران بنیاحمدی، سیامک صفری، مانی گندمکار و آرشام طالبی از جمله بازیگران این فیلم بودند که همگی باهم برنده این جایزه شدند. در نهایت این جایزه در فستیوال رم به دستان رویا جاویدنیا به نمایندگی از سایر بازیگران داده شد.
وی در سال ۱۴۰۰ در فیلم سینمایی «علفزار» به نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی و تهیهکنندگی بهرام رادان و فیلم سینمایی «شهرک» به کارگردانی علی حضرتی و تهیهکنندگی علی سرتیپی نقشآفرینی کرده است.
فیلم سینمایی «علفزار» در بخش سودای سیمرغ چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در چندین رشته نامزد و در نهایت برنده ۴ سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری، بهترین تدوین، بهترین نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه شد.
فیلم سینمایی «شهرک» نیز در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در سه رشته بهترین جلوههای ویژه میدانی، بهترین فیلمبرداری و بهترین تدوین نامزد سیمرغ بلورین شد.
رویا جاویدنیا در سال ۱۳۹۱ فعالیت حرفهای خویش در صحنه تئاتر را با بازی در نمایش «خیالهای جاده جاجرود» به کارگردانی غزاله معتمد در تئاتر شهر و بهصورت تئاتر محیطی و در کنار هنرمندانی چون بهاره رهنما، نسیم ادبی، الهام کردا و ناهید مسلمی آغاز نمود.
سپس سال ۱۳۹۲ در نمایش «ناتمام» به نویسندگی هاله مشتاقینیا و کارگردانی سیما تیرانداز در تئاتر شهر، سالن چهارسو بهعنوان بازیگر و طراح لباس حضور پیدا کرد.
جاویدنیا اولینبار در سال ۱۳۹۰ با سریال «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله در نقشی کوتاه و حاشیهای (همسر دوم بیژن با بازی ابوالفضل پورعرب) وارد قاب تلویزیون شد.
سپس دومین تجربه تلویزیونی خویش را با بازی در سریال «حیرانی» به کارگردانی کیوان علیمحمدی و امید بنکدار به دست آورد. بعد از آن در مینی سریال چهار اپیزودی «راه شیری» (خط روی خط) به کارگردانی مونا زندحقیقی در سال ۱۳۹۳ به ایفای نقش پرداخت.
در رمضان ۱۳۹۸ نیز با سریال «دلدار» دوباره به تلویزیون بازگشت.
وی در سریالهایی چون «داوران» احمد امینی (۱۳۹۲)، «خاطره شب بارانی» سیامک شایقی (۱۳۹۳)، «سایهبان» (۱۳۹۶) و «دلدار» (۱۳۹۸) برادران محمودی نقشآفرینی کرده است.
جاویدنیا سال ۱۳۹۰ در تلهفیلم «در خلوت تنهایی» به کارگردانی سعید ابراهیمیفر نیز بازی کرده است.
رویا جاویدنیا در سریال «سیاوش» به کارگردانی سروش محمدزاده در نقش «سودابه» همسر «نصرت» (با بازی رضا کیانیان) و مادر «مارال» (با بازی ترلان پروانه) در سال ۱۳۹۹ و برای انتشار از شبکه نمایش خانگی نقشآفرینی کرده است.
او همچنین نقش کوتاهی در سریال «میخواهم زنده بمانم» ایفا کرده است.
جاویدنیا در فصل یازدهم مجموعه رئالیتی شو «شبهای مافیا» به کارگردانی سعید ابوطالب نیز حضور داشته است.
وی در سال ۱۳۸۴ در فیلم سینمایی «بهآهستگی» مازیار میری بازی کرده بود، اما در نهایت تمام سکانسها و صحنههای حضور او را از فیلم حذف کردند.
رویا جاویدنیا هیچگونه فعالیتی در فضای مجازی ندارد و صفحه اینستاگرامش بهصورت خصوصی است و اعتقاد وی بر این است که فضای مجازی و برنامههای اجتماعی به جا استفاده نمیشود و مسمومیتهایی در آن دیده میشود. وی تصور میکند که با واردشدن به این فضا آرامشش از دست خواهد رفت و میگوید که ترجیح میدهم بههیچوجه خود را درگیر فضای مجازی نکند.
رویا جاویدنیا در اکران مردمی فیلم «علفزار» با استایلی متفاوت مقابل دوربین عکسان قرار گرفت و این نوع پوشش او سوژه شبکههای مجازی و انتقاد مخاطبان نسبت به او شد. وی نیز در برنامه ویدئویی از این رفتارها بهشدت انتقاد کرد، او در این باره گفت:
«من بهعنوان بازیگر هیچگاه به خودم اجازه نمیدهم به کسی بگویم که چه کاری بکند و چه کاری نکند. چرا ما معلم میشویم؟ این چه اتفاق است که در این سالها پیشآمده؟ اینستاگرام جای بدوبیراه گفتن و یا به یکدیگر زخم زدن نیست. شما از یک جای دیگری خشم دارید چرا به من حمله میکنید؟ چرا فکر میکنید باید به من درس بدهید؟ درحالیکه ما هیچکدام این کار را نمیکنیم. اصلاً به من ربطی ندارد که کسی کلاه سرش میگذارد، روسری سرش میگذارد، دامن میپوشد، پیراهن به تن میکند! باهم مهربانتر باشیم. خیلی کامنتهای زشت و ناپسندی برای من نوشتید، من همهشان را خواندم، اما هیچکدام را پاسخ ندادم. کی قرار است که این مسائل را یاد بگیریم؟ من مردمم را دوست دارم، فرهنگمان را دوست دارم، ولی نمیتوانم بگویم این رفتارها را دوست دارم، من واقعاً این رفتارها را دوست ندارم و جلوی آن میایستم.
هرچند من بهخاطر این تعداد کامنت بد، کامم را تلخ نمیکنم، چون از آن طرف تعداد بسیار زیادی نیز کامنت خوب و زیبا بود، معلوم است در آب زلالی یک قطره زهر بریزد، به چشم نمیآید، اما همان قدر نیز کار خوبی نیست.
ما را دوست ندارید، لباس پوشیدنمان را نمیپسندید، خب، ممکن است من هم از ارادی و یا لباس پوشیدنشان خوشم نیاید، ولی لزومی ندارد که بااینهمه غیظ خشممان را به یکدیگر نشان دهیم.
شمایی که اصلاً من را نمیشناسید، چگونه اینهمه از من کینه دارید؟ من این را بهعنوان یک دوست، یک خواهر و یا یک مادر از شما تقاضا میکنم و محترمانه درخواست میکنم که به حریم یکدیگر ورود نکنیم و چه توقعی از بالادستیها داریم وقتی که حق و حقوقمان را رعایت نمیکنیم.»
۲۰۱۳: برنده جایزه بهترین بازیگر نوظهور (نسل نو) فستیوال فیلم رم به مجموعه بازیگران فیلم «گس»