صفحه اصلی
تورج الوند، دوم تیرماه اوایل دهه هفتاد در تهران به دنیا آمد. پدر و مادرش اصالتاً همدانی هستند، پدرش آذری و مادرش کرد همدان میباشند.
تورج الوند فعالیت هنری خودش را با بازی در فیلم بلند «هویت» به نویسندگی و کارگردانی بهروز سبط رسول آغاز کرده و بعد از آن در فیلمهایی چون «بازیهای مردانه»، «نیمرخها»، «شاگرد هدهد»، «۳۶۰ درجه»، «حسنی مستخدم»، «عالیجناب»، «ستاره بودن»، «ماهگرفتگی»، «تاریکی شب روشنایی روز»، «چهارگاه»، «هتریک»، «همه چی عادیه»، «نوروز»، «نوار زرد» و «کلمبوس» بهعنوان بازیگر و مدیر صحنه حضور داشته است.
در کارنامه هنری تورج الوند، هنرنمایی در تعداد بسیار زیادی فیلم کوتاه نیز به چشم میخورد، آثاری چون «تصویر سیاه میشود» به کارگردانی آرش خیاطان، «دست بالای دست» ساخته غلامرضا ساغرچیان، «کمد دیواری» عامر وجدانی، «رهگذر» به کارگردانی علیرضا ابراهیمپور، «روح» ساخته حسین بغدادی، «ملکوت» سامیار همتینژاد، «رؤیای خام» امین عزیزی، «نوبت عاشقی» به کارگردانی فرهاد عزیزی، «یازده» ساخته میثم یوسفی، «آینه» ایلیا عزیزی فرد، «عسل» پروین مقدمزاده و «من یک نفر را کشتم» کاری از نیما آقاخانی فیلمهایی هستند که تورج الوند در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
تورج الوند در ۱۳۹۶، سالی پرکار را پشت سر گذاشت، او در این سال علاوه بر بازی در چند فیلم کوتاه در فیلم سینمایی «کلمبوس» به کارگردانی هاتف علیمردانی و سریال «سفر در خانه» به کارگردانی بهمن گودرزی به ایفای نقش پرداخت.
تورج الوند در سریال «سفر در خانه» نقش مهمی را ایفا کرده است که توانست بامهارت خود، آن نقش و همچنین خودش را میان مخاطبان تلویزیون مطرح کند. او با بازی در این سریال و همکاری در کنار هنرمندانی چون حسن پورشیرازی، نسرین مقانلو، صدف اسپهبدی، شهرزاد کمالزاده، امیر نوری و علی مسعودی تجربه بازیگری موفقی را برای خود رقم زد.
این سریال در سال ۱۳۹۶ برای شبکه نسیم به تهیهکنندگی عباس اکبری و سعید کمانی و نویسندگی علی مسعودی تولید شده است.
فیلم سینمایی «دشت خاموش» به نویسندگی و کارگردانی احمد بهرامی اولین حضور جدی و طولانی تورج الوند در یک فیلم بلند بود. او با بازی در نقش یک جوان کرد در این فیلم در بین مخاطبان شناخته شده و موردتوجه منتقدین قرار گرفت.
این فیلم در سینماهای «هنر و تجربه» در سراسر کشور اکران شده است.
«دشت خاموش» موفق به دریافت تندیس شیر بهترین فیلم بخش افقها از فستیوال ونیز سال ۲۰۲۰، تندیس بهترین فیلم از فستیوال هنگکنگ سال ۲۰۲۱، تندیس بهترین بازیگر مرد برای علی باقری از فستیوال هنگکنگ سال ۲۰۲۱، بهترین تدوین برای سارا یاوری از انجمن بینالمللی منتقدان و روزنامهنگاران سراسر جهان سال ۲۰۲۱، نشان فیپرشی از فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم سال ۲۰۲۰، تندیس بنیاد فای (اعتماد ملی ایتالیا) سال ۲۰۲۱ و جایزه بهترین فیلم از فستیوال سابورسیو کرواسی سال ۲۰۲۱ شده است.
تورج الوند با بازی در فیلم «نگهبان شب» به نویسندگی و کارگردانی رضا میرکریمی در اولین تجربه نقش اولی خویش حاضر شده و برای بازی در این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گردیده است.
او برای بازی در این فیلم از میان ۱۳۰۰۰ نفر کاندید و پس از تستهای فراوان گزینش و انتخاب شده است. الوند قبلتر پنج بار برای پنج فیلم دیگر نزد محمد عسگری (دستیار اول رضا میرکریمی برای فیلم نگهبان شب) تست داده بود و هرکدام از آنها بنا به دلایلی به همکاری منجر نشده بود، تا اینکه در فیلم نگهبان شب این همکاری محقق شد.
فیلم سینمایی «نگهبان شب» ساخته کارگردان نامآشنای کشور، رضا میرکریمی است. او که تهیهکنندگی این اثر را نیز بر عهده دارد در این فیلم بیآنکه دچار شعارزدگی شود روایت طبقات فرودست جامعه را به زیبایی به تصویر میکشد. کارگردانی این فیلم برای رضا میرکریمی سیمرغ بلورین چهلمین جشنواره فیلم فجر را به ارمغان آورد.
تورج الوند بهجای رضا میرکریمی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر را از دست هیئت داوران دریافت کرد. او که خود نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از همین جشنواره شده و سیمرغ را به امین حیایی واگذار کرده بود، پس از رفتن به روی صحنه با حالتی مغموم و بسیار جدی سیمرغ را از دست داوران دریافت میکند و تنها با شهاب حسینی بسیار گرم برخورد کرده و او را در آغوش میکشد و بدون اینکه کلامی حرف بزند صحنه را ترک میکند.
۱۴۰۰: نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای بازی در فیلم نگهبان شب