صفحه اصلی
رعنا آزادیور در ۱۷ فروردین ۱۳۶۲ در تهران در خانوادهای اهل هنر و فرهنگ به دنیا آمد. او برادرزاده هوشنگ آزادی ور شاعر، مستندساز، مترجم و نظریهپرداز تئاتر میباشد.
رعنا آزادی ور در سال ۱۳۸۱ وقتی که تنها ۱۹ سال سن داشت به مدت شش ماه در مؤسسه کارنامه دوره بازیگری را زیر نظر اساتیدی چون ناصر تقوایی، پیام دهکردی، پانتهآ پناهینیا و شادمهر راستین گذراند.
عکس رعنا آزادی ور و پدرش:
هوشنگ آزادیور متولد ۲۱ اسفند ۱۳۲۱ و متوفی ۹ اردیبهشت 1397، شاعر، مترجم و مستندساز میباشد.
وی دانشآموخته مدرسه عالی سینما و دانشگاه ییل امریکا بود. او از شاعران «شعر دیگر» و از مترجمین به نام کشور بود.
عکس رعنا آزادی ور در مراسم ختم هوشنگ آزادیور
از فیلمها و مجموعههای تلویزیونی که او ساخته میتوان به: «آندره مالرو و تمدن ایران در موزه لوور» (1354)، «قصهای بهنام دارو» (1362)، «گل قالی» (1363)، «مهاجرین جنگ» (1360)، «خاویار مروارید سیاه» (1366)، «مش صفر» (1368)، «جلیل ضیاءپور» (1368)، «پروفسور شمس» (1373) و «شاگرد عشق» (1376) اشاره کرد.
اولین تجربه همکاری رعنا آزادی ور و مهدی پاکدل(بازیگر) به فیلم سینمایی «محمد رسولالله (ص)» بازمیگردد. سپس در فیلم سینمایی «چهارراه استانبول» این دو در کنار یکدیگر قرار گرفتند و اما سومین بار در موزیک ویدئو «ابر میبارد» آلبوم «رگ خواب» همایون شجریان در کنار یکدیگر به ایفای نقش پرداختند.
پس از این چند پروژه و همکاری مشترک، این دو در محافل و مجالس گوناگون در کنار یکدیگر بارها دیده شدند و این نزدیکی باعث شد تا شایعاتی پیرامون رابطه دوستانه و ازدواج این دو شکل بگیرد، اما هیچ یک این اخبار را تأیید نمیکردند. تا این که خبر ازدواج رعنا آزادیور و مهدی پاکدل در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۹ توسط عاطفه رضوی، همسر حسین پاکدل (برادر مهدی پاکدل) در صفحه اینستاگرامش منتشر شد.
مهدی پاکدل در سال ۱۳۸۹ با بهنوش طباطبایی (بازیگر سینما و تلویزیون) ازدواج کرد و در سال ۱۳۹۵ هم از یکدیگر جدا شدند.
در سال ۱۳۸۲ از طریق کلاس بازیگری به فیلم «مارمولک» کمال تبریزی معرفی شد و در نقش فائزه کنار پرویز پرستویی تجربه بسیار موفقی را به دست آورد.
«مارمولک»، فیلمی ایرانی در ژانر کمدی-درام به کارگردانی کمال تبریزی، تهیهکنندگی منوچهر محمدی، نویسندگی پیمان قاسمخانی و با بازی پرویز پرستویی است که در سال ۱۳۸۲ منتشر شد.
آزادیور بعد از حضوری موفق در «مارمولک» به مدت دو سال از فعالیتهای هنری فاصله گرفته، سپس در سال ۱۳۸۴ با فیلم «هوو» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد به عرصه بازیگری بازگشت. در همان سال او در دو فیلم «زاگرس» به کارگردانی محمدعلی نجفی و «کارگران مشغول کارند» مانی حقیقی بازی کرد. «فیلم کارگران مشغول کارند» که بر اساس طرحی از عباس کیارستمی ساخته شده است در بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه شد.
در سال 1385 رعنا آزادیور با بازی در فیلم «پارکوی» فریدون جیرانی برای نخستین بار، بازی در نقش اول را همراه با نیما شاهرخ شاهی تجربه کرد. علاوه بر این، او در فیلم «خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاهحسینی (1393) برای بار دوم نقش شخصیت اصلی فیلم (سمیرا) را بازی کرده است.
«درباره الی» فیلمی از اصغر فرهادی است که با کسب سه سیمرغ و هفت تندیس از جشنوارههای داخلی و شانزده تندیس و جایزه از جشنواره های بین المللی همچون خرس نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم برلین (2009) توانسته است یکی از پر افتخارترین آثار سینمایی ایران لقب بگیرد.
آزادیور در فیلم «درباره الی» نقش همسر یکی از زوجهای جوان فیلم را بازی میکند که برای گذراندن تعطیلات به شمال کشور سفر کردهاند.
عکسهای رعنا آزادی ور در فتوکال و فرش قرمز فیلم «درباره الی» در جشنواره فیلم برلین:
او که در انتخاب نقش ها وسواس شدیدی داشته و به شدت گزیده کار است در آثار موفقی همچون «شیرین» عباس کیارستمی (1387)، «خشم و هیاهو» هومن سیدی (1394)، «لونه زنبور» برزو نیکنژاد (1396)، «چهار راه استانبول» مصطفی کیایی (1396) و فیلم «هفتهای یکبار آدم باش» (1399) به کارگردانی شهرام شاهحسینی و تهیهکنندگی مستانه مهاجر، در کنار هنرمندانی چون پژمان بازغی و پژمان جمشیدی به ایفای نقش پرداخته است.
این فیلم سینمایی پرهزینهترین (بیش از 62 میلیارد تومان) و بزرگترین پروژه فیلمسازی تاریخ سینمای ایران محسوب میگردد که البته بیشترین هزینه این فیلم صرف ساخت شهرک سینمایی پیامبر اعظم (ص) شدهاست.مجید مجیدی کارگردان این اثر شاخص سینمایی و فیلمبرداری آن بر عهده ویتوریو استورارو و موسیقی متن آن ساخته ای. آر. رحمان است که هر دو از هنرمندان برنده جایزه اسکار بهشمار میآیند؛ علاوه بر این دو تدوین این فیلم بر عهده روبرتو پرپینانی، تدوینگر سرشناس ایتالیایی میباشد.
رعنا آزادی ور در این فیلم فاخر نقش «اُمّ جَمیل» را بر عهده داشت و مهدی پاکدل نقش «ابوطالب» را ایفا میکرد. ام جمیل بنت حرب همسر ابولهب و خواهر ابوسفیان و عمه معاویه است.
آلبوم «رگ خواب» همایون شجریان که در اسفندماه سال ۱۳۹۵ منتشر شد، این آلبوم شامل یک قطعه به نام «ابر میبارد» بود که موزیک ویدئویی عاشقانه داشت که نقش اصلی آن را رعنا آزادی ور و مهدی پاکدل بازی میکردند.
قرار بود در ۲۶ تیر ۱۳۹۶ رعنا آزادیور پس از سالها بازی جلوی دوربین، بازی در صحنه تئاتر را برای نمایش «خانه بوشاسپ درازدست» به کارگردانی علی اتحاد در پردیس تئاتر شهرزاد، تجربه نماید که اجرای این نمایش به دلیل اختلاف با مدیریت سالن و نمایش «هملت تهران» که همزمان با این اجرا در سالن به صحنه میرفت، منتفی شد.
در این نمایش مهدی پاکدل (همسر رعنا آزادیور) و اندیشه فولادوند نیز حضور داشتند و نشست خبری آن نیز برگزار شده بود.
رعنا آزادیور تا کنون در هیچ یک از مجموعههای تلویزیونی حضور نداشته، اما تجربه بازیکردن در سریال را با ایفای نقش در مجموعه «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان برای شبکه نمایش خانگی تجربه کرده است.
سریال «زخم کاری» مانند «شهرزاد»، «قورباغه» و «میخواهم زنده بمانم» از نقاط عطف شبکه نمایش خانگی است و از نقاط قوت این سریال میتوان به شخصیتپردازی و بازی درخشان بازیگران اصلی آن، از جمله رعنا آزادیور اشاره کرد.
رعنا آزادیور در اقتباسی آزاد از شاهکار شکسپیر، بهعنوان معادل ایرانی لیدی مکبث بامهارت و ظرافت مکاری و فتنهگری یک زن جاهطلب و بلندپرواز را به نمایش میگذارد. او نقشی را بازی میکند که برای بهدستآوردن قدرت و پول دست به هر کاری میزند و همسرش را نیز با خود همراه میکند. بازی درخشان و تأثیرگذار او با آن نگاههای شیطانی، لبخندهای هیستریک و پرخاشگری خاصی که برای ایفای نقش نشان میدهد تنها چند نمونه از بازی ظریف و دلپذیر او در این سریال است.
«زخم کاری» سریالی در ژانر جنایی به کارگردانی محمدحسین مهدویان و به تهیهکنندگی محمدرضا تختکشیان بر پایه رمان «بیست زخم کاری» نوشته محمود حسینیزاد است که برای پخش در شبکه نمایش خانگی ساخته شدهاست. این مجموعه در ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ به نمایش درآمد و در ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ متشکل از ۱۵ قسمت به پایان رسید.
این مجموعه در بیست و یکمین جشن دنیای تصویر (حافظ) در هفت رشته نامزد و در چهار رشته از جمله بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی برنده تندیس حافظ شد.
پس از همکاری درخشان و موفق رعنا آزادیور، جواد عزتی و محمدحسین مهدویان در مجموعه «زخم کاری»، این ترکیب استثنایی در فیلم سینمایی «مرد بازنده» تکرار شده است. مهدویان با این فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر ثبتنام کرد و فیلم او جزء ۲۲ منتخب هیئت انتخاب جشنواره قرار گرفت.
رعنا آزادیور پس از تجربه موفق بازی در مجموعه «زخم کاری» برای دومین بار در سریالی عاشقانه و تاریخی به نام «جیران» در نقش «تاجالدوله» برای شبکه نمایش خانگی بازی کرد.
کارگردان این مجموعه تاریخی، حسن فتحی و تهیهکننده آن اسماعیل عفیفه میباشد، حسن فتحی که در کارنامه هنری اش تولید مجموعه های عاشقانه و تاریخی چون «شهرزاد»، «مدار صفر درجه» و «روشن تر از خاموشی» به چشم می خورد، این بار بر اساس یک واقعه تاریخی زندگی جیران، همسر و سوگلی ناصرالدینشاه قاجار را روایت میکند.
بابک اسکندری گریمور معروف سینما تصویری ترسناک و آسیبدیده از رعنا آزادیور را در صفحه اینستاگرام شخصیاش منتشر شد که پس از پخش شدن این تصویر در فضای مجازی حاشیههای بسیاری به وجود آمد. کاربران فضای مجازی با ترس و وحشت از اینکه اتفاق هولناکی برای رعنا آزادیور افتاده باشد این تصویر را دستبهدست میکردند که البته با توضیحات بابک اسکندری مشخص شد که آن تصویر مربوط به تست گریم فیلم «خشم و هیاهو» به کارگردانی هومن سیدی میباشد.
بهنوش طباطبایی همسر سابق مهدی پاکدل پس از خبر ازدواج مهدی پاکدل و رعنا آزادیور با انتشار مطلبی در استوری اینستاگرام خویش با مضمون عدالت اجتماعی در کشور سوئیس واکنش نشان داد. او در استوری اینستاگرام خویش نوشت:
"در سال ۱۹۵۸ وقتی اصلاحیه قانون اساسی سوئیس در موضوع عدالت اجتماعی در حال بررسی بود رئیس مجلس قانون اساسی در رستورانی شاهد داستان زیر بود که مسیر بررسی را تغییر داد و امروز سوئیس بالاترین سطح عدالت اجتماعی را در دنیا برای ملت خود یدک میکشد. او میگوید: در میز مجاور من مردی یک ساندویچ برای دوتا پسر کوچیکش گرفت و گذاشت روی میز، به اولی گفت: «تو نصف کن!» و به دومی گفت: «و تو انتخاب کن!» مات و مبهوت نحوة تربیت و عدالت این مرد شدم!
یعنی اگه اولی یکوقت عمداً نامساوی نصف کند، دومی حق داشته باشد که اول انتخاب کند!
فهمیدم «قانون پدر است» دولت «پسر اول» و ملت «پسر دوم» و تا امروز این تجربه در همه ارکان سوئیس حاکم است."
رعنا آزادیور به مناسب اکران عمومی این فیلم در صفحه اینستاگرام خویش نوشت:
"همکاری با گروهی که در مقیاس جهانی معتبر هستند، برای هرکسی تجربه فوقالعادهای است. شما بهعنوان بازیگر وقتی مقابل دوربین فیلمبردار چیرهدستی مثل ویتوریو استورارو میروید، نکاتی را تجربه میکنید و میآموزید که بینظیر است. من این شانس را داشتهام که مقابل دوربین برخی از فیلمبردارهای بزرگ سینمای ایران بازی کنم، اما وقتی پلانهای ثبت شده توسط آقای استورارو را میبینیم، بیشتر شبیه تابلوهای زیبای نقاشی هستند. همکاری با این گروه بینالمللی که همه با سوابق آنها آشنا هستیم، برای من توأمان با ترس و لذت بود.
خداوند را شاکرم که در کارنامهام با کارگردانهایی همکاری کردهام که همگی از بهترینهای سینمای ایران هستند. اما چیزی که در مورد آقای مجیدی برایم جذاب بود، این بود که ایشان بهخوبی میدانستند قرار است هر پلان را چگونه اجرا کنند و در هدایت بازیگران و نحوه دکوپاژ کاملاً با آگاهی سر صحنه حاضر میشدند. شیوه هدایت ایشان خیلی شیوه مستقیم و بیدردسری بود، با اینکه در برخی موارد زحمت بسیاری میکشید تا چیزی که مدنظر دارد، بهخوبی اجرا شود. تکتک پلانها با تأیید ایشان و حساسیت بسیار فیلمبرداری شد و من بهعنوان بازیگر احساس میکردم مدام زیر ذرهبین آقای مجیدی قرار دارم و حتی یک حرکت انگشت بیجهت نمیتوانم داشته باشم و این بسیار به من احساس امنیت میداد."
و اما پس از آن فیلم نزدیک به یک سال در هیچ فیلمی بازی نکرد و همین اتفاق شایعه مهاجرت او را بر سرزبانها انداخت، وی در این باره گفت:
"کلاً یک ماه و نیم به سفر رفتم و بعد دیدم چنین شایعهای راه افتاده است. نه مهاجرت کردهام و نه چنین قصدی دارم. بازی نکردنم هم واقعاً دلیل خاصی نداشت، فیلمنامههایی هم پیشنهاد شد که برخی از آنها قابلتأمل بودند ولی ترجیح دادم کاری را که بیشتر باسلیقه و نگاهم منطبق است قبول کنم. من هیچوقت بازیگر پرکاری نبودهام. در این یازده سالی که در سینما حضورداشته ام، به طور میانگین سالی یک فیلم بازی کرده ام که رقم زیادی نیست. الان هم عجیب نیست که به همان روال پیش بروم و کم کار باشم."
پس از انتشار قسمت آخر مجموعه «زخم کاری» شاهرخ استخری در حساب توییتری خویش نوشت: «قسمت آخر زخم کاری را دیدم و اونجوری که باید از عاقبت سمیرا دلم خنک نشد. برای انتقام نهایی چشم امیدم به مهدی پاکدله.»
در بیست و یکمین جشن دنیای تصویر (حافظ) رعنا آزادیور بدون آن که مهدی پاکدل او را همراهی کند در آن مراسم شرکت کرده و پس از دریافت تندیس حافظ از تمام افراد خانوادهاش و عوامل فیلم تشکر کرد اما یادی از مهدی پاکدل نکرد و این باعث شد شایعه اختلاف و جدایی این دو هنرمند در فضای مجازی بیشتر قوت پیدا کند.
اما تا این لحظه خبر جدایی این دو بازیگر مطرح تنها در حد حدس و گمان است و بهصورت علنی این موضوع اعلام نشده است. لازم به توضیح است که این دو در سریال «جیران» با یکدیگر همبازی هستند.
پوشش متفاوت رعنا آزادیور در جشنواره سی و سوم فیلم فجر که نسبت به قد بلندش از لباسهای کوتاهتری استفاده کرده بود، باعث توجه مخاطبان فضای مجازی شده و حواشی زیادی به وجود آورد. پوشش او در پانزدهمین جشن حافظ نیز لباسی بود پیچیده که از بخشهای مختلفی شامل شلواری گشاد و دامنی با طراحی خاص و بلوز و کت کوتاه روی آن تشکیل شده و در کنار هم قرارگرفتن این لباسها بهگونهای بود که لایهلایه بودن آن جلبتوجه میکرد و شکل متفاوت شلوار و طرح عجیب دامن که قسمتهای پایین آن گرهزده شده از قسمتهای متمایزکننده لباس او به شمار میرفت. لباس او در جشنواره سینمایی دبی نیز در فضای مجازی حواشی بسیاری به وجود آورد.
رعنا آزادیور در نشست خبری فیلم «چهارراه استانبول» هنگامی که مجری برنامه محمود گبرلو او را معرفی کرده تا حرفهای خودش را بزند با تندی به او گفت:
"خب بالاخره لطف کردید و فامیلی من به یادتان ماند. مثل این که شما کم فیلم میبینید، نمیدانم ماجرا چیست که با فامیلیها مشکل دارید!"
1400: برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی برای بازی در سریال «زخم کاری» از بیست و یکمین دوره جشن دنیای تصویر (حافظ)
1383: نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر زن برای بازی در فیلم «مارمولک» از هشتمین دوره جشن دنیای تصویر (حافظ)
1389: نامزد تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای بازی در فیلم «درباره الی» از چهاردهمین جشن سینمای ایران