صفحه اصلی
سام درخشانی متولد ۳۱ تیر سال ۱۳۵۴ در خیابان ولیعصر تهران و بزرگ شده همان منطقه است. او در خانوادهای پنجنفره به دنیا آمد و پسر بزرگ خانواده است و یک خواهر کوچکتر به نام پانتهآ و یک برادر به نام شهریار دارد. پرویز درخشانی پدر سام درخشانی یازدهم مردادماه سال ۱۳۹۲ بر اثر سکته مغزی درگذشت.
سام درخشانی ۲۶ خردادماه سال ۱۳۹۴ خبر ازدواجش را با عسل امیرپور بهصورت رسمی اعلام کرد.
ماجرای آشنایی سام درخشانی و همسرش عسل امیرپور از یک میهمانی خانوادگی آغاز شد که بعد از مدتی رفتوآمد منجر به شناخته بیشتر و در نهایت ازدواج گردید.
حاصل ازدواج سام درخشانی و همسرش یک دختر به نام «برکه» و یک پسر به نام «برسام» میباشد.
سام درخشانی حضور در دنیای هنر را از با گذراندن یک دوره بازیگری در کلاسهای حمید سمندریان و مؤسسه بازیگری «رسام هنر» زیر نظر حمید حمزه آغاز کرد و اولینبار با مجموعه تلویزیونی «شب زدگان» در سال ۱۳۷۸ به دنیای بازیگری قدم نهاد و بعد از آن در سریالهایی چون «بهشت آبی»، مجموعه «همسفر»، «خانه پدری»، «دلباخته»، «سالهای برف و بنفشه»، «ما چند نفر»، «روزهای زیبا»، «نابرده رنج» و... به ایفای نقش پرداخت.
«با من بمان» یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی حمید لبخنده است که در سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ به سفارش شبکه ۳ سیما ساخته شد و در سال ۱۳۸۱ به روی آنتن رفت.
سام درخشانی در سریال «با من بمان» نقش یک بیمار اسکیزوفرنی را بازی کرده است.
برای ایفای این نقش حمید لبخنده ابتدا محمدرضا فروتن و سپس پارسا پیروزفر را مدنظر داشت که در نهایت به توافق نرسیدند و سام درخشانی پس از تست برای ایفای آن نقش انتخاب شد.
سریال «نابرده رنج» به کارگردانی علیرضا بذرافشان سال ۱۳۹۰ از شبکه سه سیما روی آنتن رفت و روایتگر داستانی از سالهای دهه شصت و زمان جنگ بود.
سام درخشانی و کامبیز دیرباز دو شخصیت اصلی قصه این سریال بودند.
سام درخشانی در سال ۱۳۹۲ در سریال «پژمان» به کارگردانی سروش صحت در نقش وحید (مدیر برنامههای پژمان) به ایفای نقش پرداخت و این سریال پیرامون زندگی پژمان جمشیدی ستاره سابق فوتبال تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس بود، علاوه بر سام درخشانی، پژمان جمشیدی در نقش خودش در این سریال بازی میکند.
«پژمان» ازهرجهت در کارنامه هنری و حرفهای سام درخشانی و پژمان جمشیدی تأثیرگذار بود و باعث همکاری ادامهدار و موفق این دو هنرمند در پروژههای دیگر شد.
سریال «آوای باران» به کارگردانی حسین سهیلی زاده سال ۱۳۹۲ روی آنتن شبکه سه سیما رفت و بازی متفاوت سام درخشانی در کنار الهام چرخنده در این سریال موردتوجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت.
سریال «گسل» به کارگردانی علیرضا بذرافشان سال ۱۳۹۶ روی آنتن شبکه یک سیما رفت و سام درخشانی در این سریال در نقش «ارشیا مبتنی» محافظ محسن اعتبار (با بازی بیژن امکانیان) معاون وزیر منابع و انرژیهای پاک یکی از نقشهای ماندگارش را ایفا کرد.
سام درخشانی و پژمان جمشیدی را میتوان از موفقترین زوجهای هنری سینمای ایران دانست که تجربه همکاری با یکدیگر را در چند فیلم و سریال دارند.
همکاری این دو از سریال «پژمان» به کارگردانی سروش صحت و نویسندگی پیمان و مهراب قاسمخانی در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در فیلمهایی نظیر «تگزاس ۱ و ۲» به کارگردانی مسعود اطیابی و سری فیلمهای «خوب، بد، جلف» ادامه پیدا کرد.
فیلم «خوب، بد، جلف» پس از مجموعه «پژمان» و دوگانه «تگزاس»، سومین همکاری مشترک سام درخشانی و پژمان جمشیدی محسوب میشود که موردتوجه و پسند مخاطبان قرار گرفت.
«خوب، بد، جلف» فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی پیمان قاسمخانی و تهیهکنندگی محسن چگینی و عبدالله اسکندری، محصول سال ۱۳۹۴ است. فیلمبرداری این اثر در زمستان ۱۳۹۴ انجام شد و اولینبار در بهمن ۱۳۹۵ در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
این فیلم از تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ در سینماها اکران شده و در نظرسنجی سایت خبر آنلاین این فیلم بهعنوان بهترین فیلم نوروز ۱۳۹۶ انتخاب شد.
پس از استقبال بینظیر از این فیلم، پیمان قاسمخانی قسمت دوم «خوب، بد، جلف: ارتش سری» را تولید کرد که داستان آن در ادامه قسمت اول بود. این فیلم قرار بود بهعنوان سریال شبکه نمایش خانگی تولید شود که به دلایلی اینگونه نشد.
قسمت دوم فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف» به سبب طولانی شدن نیمهتمام ماند و باقی داستان در قالب سریال ۱۳ قسمتی در شبکه نمایش خانگی با عنوان «خوب، بد، جلف: رادیواکتیو» ساخته شده و به نمایش درآمد.
سام درخشانی در سریالهای نمایش خانگی بسیاری هنرنمایی کرده است، او در برنامههایی چون «شام ایرانی» به کارگردانی سروش صحت، «شبهای مافیا» به کارگردانی سعید ابوطالب و «جوکر» به کارگردانی و تهیهکنندگی احسان علیخانی و سیدحامد میرفتاحی نیز حضور داشته است.
«خوب، بد، جلف: رادیواکتیو» نام مجموعه نمایشی خانگی به کارگردانی و تهیهکنندگی محسن چگینی محصول سال ۱۳۹۹ است و دنباله فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری» است.
از دیگر سریالهای شبکه نمایش خانگی که درخشانی در آنها حضور داشته است میتوان به «قبله عالم»، «سووشون» و «روزی روزگاری مریخ» اشاره کرد.
«قبله عالم» یک مجموعه نمایش خانگی ایرانی به کارگردانی حامد محمدی است. این سریال درباره زندگی ناصرالدینشاه قاجار ساخته شده است. سام درخشانی در این سریال نقش افشین چمنزار سرایدار کاخ و عمارت دکتر تاجبخش، صدراعظم جدید ناصرالدینشاه را بازی میکند.
سریال «سووشون» جزو آثار پر بازیگر تولیدات شبکه نمایش خانگی به کارگردانی نرگس آبیار و تهیهکنندگی محمدحسین قاسمی و محصول سال ۱۴۰۰ است. داستان سریال خانگی «سووشون» اقتباسی از رمان سووشون نوشته نویسنده شهیر ایران؛ سیمین دانشور است. هنوز زمان پخش سریال سووشون مشخص نشده است.
سریال «روزی روزگاری مریخ» به کارگردانی پیمان قاسمخانی و محسن چگینی و تهیهکنندگی محسن چگینی در ژانری کمدی فانتزی از ۲۰ تیرماه ۱۴۰۱ از طریق شبکه نمایش خانگی منتشر و پخش شده است.
سریال «روزی روزگاری مریخ» داستان خلافکاری خردهپا و لاابالی به نام ناصر (با بازی سام درخشانی) را روایت میکند که در شرطبندیها همیشه بازنده است و میخواهد آخرین و بزرگترین قمار زندگیاش را انجام بدهد که وضع مالیاش بهبود یافته و طلب طلبکاران را بدهد که با بدشانسی روبهرو میشود و به ناچار خودش را از دست دشمنانی که به خونش تشنهاند پنهان میکند.
۳۷۰ سال بعدازاین ماجرا و در مریخ، لونا، بانوی زمینی ـ مریخی و مشاور املاک و امور اقامت مریخ (با بازی ویشکا آسایش)، در گیرودار مشکلات کار و زندگی خانوادگی، در انتظار بسته مرموزی است که قرار است از زمین به دستش برسد.
این سریال اولین سیتکام ایرانی است، سیتکام، مخفف Situational Comedy یا کمدی موقعیت است. سیتکام بهطورکلی در ژانر کمدی قرار میگیرد و بهطورکلی به سریالی گفته میشود که معمولاً در یک خانه، اداره و یا دانشگاه در جریان است.
سام درخشانی درباره ماجرای تست دادنش برای بازی در این سریال، در مصاحبهای گفت:
«همین تست دادن، نكته جالب ماجرا بود. شبی كه قرار بود فردایش تست بدهم، آنقدر از اینكه ممكن است برای این نقش انتخاب شوم خوشحال بودم كه با دوستانم یک مهمانی كوچک گرفتم و بدشانسی آوردم و همان شب مسموم شدم. فردا صبح شبیه یک جنازه متحرک بودم كه پای چشمهایم گودرفته بود. آقای لبخنده بعداً به من گفت كه وقتی من را با آن قیافه دیده پیش خودش گفته: «این پسره یکشبه چقدر برای نزدیك شدن به نقش به خودش فشار آورده!»
فرصتی برای تمرین نداشتم چون دو روز بعد از تست دادن رفتم جلوی دوربین. ولی یک دوست پزشک داشتم كه درمورد بیماران شیزوفرنی مشاورههای خوبی به من داد. حتی با یكی دو نفر كه شیزوفرنی داشتند ملاقات كردم و نكته جالب در هر دوی آنها این بود كه شما فكر میكردید با یک آدم کاملاً سالم روبهرو هستید؛ مطلبی كه در «با من بمان» هم کاملاً به آن اشاره شده بود؛ به این موضوع كه بیماران شیزوفرنی ظاهری سالم دارند ولی ممكن است اتفاقاتی باعث بروز بیماری آنها شود.
جز این تحقیقات، روش شخصیام این است كه تا قبل از بازی نقش، بارها فیلمنامه را میخوانم و این خواندن باعث میشود تا با نقش ارتباط برقرار كنم. بعد در لحظههای مختلف زندگی عادیام از خودم میپرسم كه اگر آن نقش، بهجای من بود چطور رفتار میكرد و همینطوری بهمرور نقش وارد زندگی عادیام میشود.
در «با من بمان» كمی بیمار شده بودم. نقش سنگین بود، انرژی زیادی میخواست و من آنقدر به نقش نزدیک شده بودم كه در زندگی عادیام هم شک میكردم و احساس بدی داشتم.
بازیگری مثل دروغ است و وقتی این دروغ را زیاد تكرار میكنی، باورش میكنی. این اتفاقی كه بر اثر بازیکردن یک نقش در آدم میافتد شروع و پایان مشخصی ندارد. برای من وقتی كار تمام شد و از نقش فاصله گرفتم، کمکم تأثیر نقش هم از بین رفت.
سام درخشانی در برنامه «دورهمی» مهران مدیری درباره دوستیاش با پژمان جمشیدی گفت: «پژمان دوست صمیمی پژمان بازغی بود اما کلید اصلی رفاقت ما زمانی شروع شد که در تیم هنرمندان بازی کردیم که البته پژمان آن زمان هنوز پای در عرصه بازیگری نگذاشته بود و در سریال «پژمان» این رفاقت قوت گرفت.»
سام درخشانی در برنامه «تی وی پلاس» درباره این موضوع گفته است: «یک روز صحرا فتحی و آقای قدسی من را برای شام دعوت و درباره تئاتری که قرار بود شهریورماه در کانادا به روی صحنه ببرند صحبت کردند.
آن زمان شرایط مملکت نرمال بود و دلار کانادا حدود سه هزار و خوردهای بوده. من چون میخواستم همان زمان با خانواده به کانادا بروم گفتم فرصت خوبی است که هم به سفرم برسم و هم اجرایی هم داشته باشم و کار فرهنگی نیز کرده باشم، چون از همان ابتدا گفتند که بهخاطر هزینههای بالا دستمزدی پرداخت نمیشود، اما به من گفتند چون شما در کانادا جا دارید و هزینه اسکانتان با ما نیست علاوه بر من، برای همسرم نیز بلیت تهیه میکنند که البته بلیت اقتصادی بود و قرار شد من بقیه هزینه را پرداخت کرده و بهجای بلیت اقتصادی با پرواز درجه یک به کانادا برویم، اما در نهایت بهخاطر شرایط بد اقتصادی مملکت و مردم کشورم از بازی در این نمایش و سفر به کانادا انصراف دادم و احسان کرمی جایگزین شد.»
او در این باره در صفحه اینستاگرام خویش نوشت:
«روزای پرفشار و سخت این روزها که دلهامون سرد شده برای فردا و نگران خیلی چیزهاییم دیروز تصمیم سختی گرفتم تصمیم به انصراف از بازی در نمایش شبکاری که قراره توی کانادا اجرا بشه. می دونم انصراف از این نمایش کمکی به وضعیت معیشت مردم و سردی دلهاشون نمی کنه ولی هرچقدر فکر کردم نشد ... خیلی حال و روز خوبی ندارم. هزینههای سفر هم سرسام آوره و مخ آدم سوت میکشه ... یک هفته با خودم کلنجار رفتم و در نهایت تصمیم به انصراف گرفتم.
لازمه از اعضای گروه تشکر کنم که تشکر کنم که تصمیم و درک کردن و ازشون عذرخواهی کنم. خیلی دوست داشتم در کنارتون باشم و خیلی بیشتر دوست داشتم که جلوی هموطنان عزیز مقیم کانادا روی صحنه برم ولی نشد. ببخشید که دل و دماغی نمونده برام امیدوارم حال کشورمون زود خوب بشه و دلهامون همه آروم ...»
او در مصاحبه با تیوی پلاس دلیل این کار را این بیان کرد که:
«من این کار را کردم تا کسانی که من را فالو میکنند حتی لحظهای حسرت نخورند.»
با بهدنیاآمدن دختر سام درخشانی در کانادا جنجال زیادی به پا شد و پستهای زیادی در فضای مجازی درباره او به وجود آمد و او متهم شد به اینکه مانند آقازادهها زندگی میکند، سام درخشانی خود درباره این موضوع میگوید:
«من اقامت کانادا را دارم و دوست داشتم این امکان را برای بچه خودم هم فراهم کنم. من عاشق ایران هستم اما من امتیازی داشتم که باید از این امتیازم استفاده میکردم، حالا هزینهای هم شده است که این هزینه، هزینه کمی هست این مثل هدیهای است برای دخترم انگار من ماشینی را به او هدیه کردهام من این امکان را به او دادم که دخترم بتواند برای آیندهاش انتخاب کند که برای تحصیل و زندگی به کشور دیگهای برود و من با این هدیه به او حق انتخاب دادهام.»
او درباره اینکه او را به آقازاده بودن متهم میکنند میگوید:
«که من بیست سال کار کردم و با زحمت خودم به اینجا رسیدم. حتی اگر آقازاده هم با پول زحمت کشیده خودشان به جایی رسیده باشند نباید متهم شوند کسانی باید متهم شوند که دستشان در جیب مردم است.»
سام درخشانی درباره اظهارنظر پژمان بازغی در برنامه «من و شما» درباره اینکه رضا گلزار سوپراستار نیست، عنوان کرد:
«من با این نظر مخالفم و معتقدم وقتی کسی را مردم به اسم بشناسند و هرجا برود او را با انگشت نشان دهند و محبوب باشد مثل علی دایی، مثل گلزار و... یعنی سوپراستار است. پژمان میخواهد تعریف خودش را از سوپراستار داشته باشد، اما من آن نظر را ندارم.
شروع رضا گلزار اصلاً خوب نبود، اما رفتهرفته خیلی کارش بهتر شد. پژمان (بازغی) هم اولش خوب نبود، اما تازگی که «کودک شو» را دیدم خیلی خوب و پخته شده بود. حمید گودرزی هم به نظرم چارچوبش مشخص نیست؛ گاهی از چارچوب خارج میشود و گاهی نه. درکل چیزی که این برنامهها را پیش میبرد، فقط ستاره است.»
پس از حضور حمید گودرزی در برنامه «دورهمی» و اظهاراتش پیرامون سینما و فیلمهای سینمایی ایران که بدون آوردن اسم به نوید محمدزاده اشاره کرده و آن سبک بازی و فیلمسازی را نکوهش میکرد، سام درخشانی در واکنش به این گفتهها با انتشار پستی جنجالی در صفحه اینستاگرامش پاسخ حمید گودرزی را اینگونه داد.
سام درخشانی در توضیحات این پست که تصویری از مارلون براندو را منتشر کرده بود نوشت:
«موقعی که ما با کتوشلوار و کلاه و سیگار، برای جذاب بودن جلوی دوربین تو سر و کول هم میزدیم، اون فقط با یه عرقگیر چرک اومد روی پرده و دل همه رو برد
همفری بوگارت درباره مارلون براندو»
در برنامه «من و شما» ظلیپور از درخشانی پرسید که آیا بعد از نقد تندی که به حمید گودرزی مبنی بر اظهارنظرش درباره نوید محمدزاده داشته با او قهر است. درخشانی در پاسخ عنوان کرد:
«نمیدانم که حمید با من قهر است یا نه، اما یکبار او را در رستورانی دیدم که چون با هم برخوردی نداشتیم گمان میکنم قهر است.
گاهی وقتهایی که حالمان خوب نیست، نباید از خانه بیرون بیاییم و مصاحبه کنیم و اظهارنظر کنیم. خود من وقتی این حس پیش میآید، سعی میکنم هیچ اظهارنظری نکنم. حمید هم آن روزها حالش احتمالاً خوب نبود و نباید آن حرف را میزد.
در این اثنا مجری برنامه با حمید گودرزی ارتباط تلفنی برقرار کرد و این دو بازیگر روی آنتن زنده «من و شما» با هم آشتی کردند.
سام درخشانی میگوید: «من بهعنوان بازیگر اصلاً مدیومی که در آن بازی میکنم برایم مهم نیست فقط نقشی که قرار است در آن بازی کنم برایم مهم است و اینکه آن نقش در چه قصهای قرار میگیرد یعنی اینکه برایم اصلاً مهم نیست که الان تئاتر بازی کنم یا در تلویزیون باشم یا در سینما باشم.
قبل از بازی در «خوب، بد جلف» هم سینمایی به من پیشنهاد شده بود وقتی به من پیشنهاد میشد یا من سر سریال بودم یا نتوانستم برم یا اینکه پیشنهاداتی شده است که من رد کردهام یا دوستشون نداشتم من بازیگری را به این دلیل دوست ندارم برای اینکه فیلم سینمایی بازی کنم خیلی از بازیگران هستند که فقط دوست دارند سینمایی کار کنند اما من اینگونه نیستم و دوست دارم نقشم را دوست داشته باشم بهواسطه همین نوع نگاهم به بازیگری، بازیگری من ژانری هم ندارد یعنی ممکن است گاهی جدی بازی کنم یا طنز، نقشم مثبت است یا منفی بنا به همین دلیل مدیوم برایم مهم نیست دلم میخواد خودم و مردم این نقش را دوست داشته باشند.»