صفحه اصلی
راسل ایرا کرو (Russell Ira Crowe) بازیگر، تهیهکننده و نوازندهی مشهور نیوزلندی است که بیشتر عمرش را در استرالیا زندگی کرده است. شهرت اصلی او به علت بازی در نقش فرمانده رومی، ماکسیموس دسیموس مِریدویس در فیلم "گلادیاتور" (Gladiator) است که توسط ریدلی اسکات ساخته شده است و بسیار موردتوجه بینالمللی قرار گرفته است؛ تا جایی که بهخاطر همین نقش، برندهی چندین جایزه شد: جایزهی اسکار و منتقدان و امپراتور و محفل منتقدان فیلم لندن.
او همچنین در سال ۱۹۹۹ بهخاطر بازی در فیلم "نفوذی" (The Insider) بهعنوان افشاگر شرکت تنباکو جفری ویگارد، برندهی ۵ جایزه بهعنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد، و کاندیدای ۷ جایزه به همین عنوان شد.
راسل کرو در ۲۰۰۱ نیز به علت بازی در نقش ریاضیدان و برنده جایزه نوبل، جان اف نَش در فیلم "یک ذهن زیبا" (A Beautiful Mind) جوایز متعددی گرفت؛ از جمله جایزه بفتای بهترین بازیگر نقش اول مرد، جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر مرد فیلم درام و جایزه انجمن بازیگران فیلم برای بهترین بازیگر مرد.
راسل کرو در فیلمهای متعددی بازی کرد که در آنها کموبیش موفق و کامیاب بود؛ فیلمهایی مانند «رومپر استومپر» (Romper Stomper) (۱۹۹۲)، «محرمانه لسآنجلس» (L.A. Confidential) (۱۹۹۷)، «ناخدا و فرمانده: آخر دنیا» (Master and Commander: The Far Side of the World) (۲۰۰۳)، «مرد سیندرلایی» (Cinderella Man) (۲۰۰۵)، «گانگستر آمریکایی» (American Gangster) (۲۰۰۷)، «وضعیت فعلی» (State of Play) (۲۰۰۹)، «رابینهود» (Robin hood) (۲۰۱۰)، «بینوایان» (Les Misérables) (۲۰۱۲)، «مرد پولادین» (Man of Steel) (۲۰۱۳) و «نوح» (Noah) (۲۰۱۴).
راسل کرو اولین فیلمش را به نام "آبشناس"، در سال ۲۰۱۵ ساخت که در آن بازی هم کرد و برخوردار از چندین ستایش و جایزه شد. او همچنین از سال ۲۰۰۶ صاحب تیم South Sydney Rabbitohs در لیگ ملی راگبی است.
در دهه ۱۹۸۰ راسل کرو به کار موسیقی نیز میپردازد و سالها بعد، گروه راک استرالیایی را درست کرد و تورهای فراوانی را برپا کرد. بعدها گروه دیگری تشکیل داد و مسیر تازه را در استرالیا و آمریکا آغاز کرد.
راسل کرو در ۷ آوریل ۱۹۶۴ در حومهی یکی از شهرهای نیوزلند به نام ولینگتون، واقع در استراتمورپارک زاده شد. مادرش ژاکلین ایون و پدرش جان الکساندر کرو، هر دو، در کار سینما و تهیهکننده بودند. پدرش مدیر یک هتل نیز بود. راسل کرو برادری به نام تری هم دارد که از خودش بزرگتر است.
پدربزرگ مادری راسل کرو، استن ویمس، فیلمبردار بود و بهخاطر همین حرفهاش برنده جایزه فیلمبرداری فیلم جنگ جهانی دوم شد. پدربزرگ پدریاش، جان دابلدی کرو، اهل ورکسام در ولز بود. راسل کرو پسرعموی دو کاپیتانِ سابقِ کریکتِ نیوزلند، مارتین و جفکرو، و نیز برادرزاده دیو کرو، بازیکن کریکت است.
راسل کرو اجداد مادری و پدریاش انگلیسی، آلمانی، ایرلندی، ایتالیایی، نروژی، اسکاتلندی، سوئدی و ولزی دارد.
راسل کرو چهارساله بود که خانوادهاش به سیدنیِ استرالیا رفتند و در آنجا حرفهی خود را دنبال کردند. او در استرالیا پنج یا ششساله بود که اولین مواجههاش با دوربین را تجربه کرد و یک دیالوگ کوتاه را در یک قسمت از سریال بیان کرد. اصل ماجرا این بود که پدرخواندهی مادرش تهیهکنندهی مجموعه تلویزیونی استرالیایی به نام Spyforce بود.
او این نقش و دیالوگ کوتاه را بر عهده فرزندِ فرزندخواندهاش راسل کرو گذاشت. راسل کرو در سالها بعد نیز در نقشی کم و کوتاه، در سریال "پزشکان جوان" (The Young Doctors) حضور داشت.
راسل کرو به مدرسه عمومیِ ووکلوز و دبیرستان پسرانهی سیدنی تحصیل کرد. ۱۴ ساله بود که به همراه خانواده به نیوزیلند برگشت. او در آنجا به همراه برادرش "تری" و پسرعموهایش مارتین کرو و جف کرو، به دبیرستان اکلند وارد شدند و در آنجا تحصیل کردند. سپس تحصیلات ثانویهاش را در دبیرستان Mount Roskill Grammar ادامه داد.
اما از آنجا او از همان کودکی شیفتهی بازیگری بود، در سن ۱۶ سالگی ترک تحصیل کرد و به انگیزهی عشق به بازیگری و حس جاهطلبی به دنبال سینما و بازیگری رفت.
راسل کرو، نخست در نیوزیلند در اوایل دههی ۱۹۸۰ به کار موسیقی میپرداخت؛ تا جایی که در سن ۱۸ سالگی، یک فرد خیلی خاص به شمار میرفت. سپس در ۲۱ سالگی به استرالیا برگشت و به فعالیتهای نمایشی و تئاتر پرداخت.
اما سراغ دوربین فیلمبرداری و تلویزیون و بازیگری رفت و پس از بازیهایی نسبتاً کوتاه در سریالهای "همسایهها" (Neighbours) و "زندگی با قانون" (Living with the Law) برای اولینبار در سال ۱۹۹۰ در فیلم سینمایی "گذرگاه" (The Crossing) به کارگردانی جورج اوجیلوی ظاهر شد و نامزدی جایزه اکتا (AACTA) در رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.
اثر دیگری که راسل در سال ۱۹۹۰ در آن بازی کرد، فیلم استرالیایی "سوگند خونین" (Blood Sath) بود که در نقش سرهنگ کوربت ظاهر شد. این فیلم در برخی از کشورها با نام "زندانیان خورشید" شناخته میشود.
- در سریال "عروس مسیح" (Brides of Christ) بازی کرد که به ستیز دانشآموزان جوان با راهبههای کاتولیک روم میپردازد.
- در فیلم کمدیـدرامِ جذاب و تفکربرانگیز "برهان" (Proof) که در باره راستی و صداقت بود.
- در اولین قسمت از سری دوم "نجات پلیس" (Police Rescue)
- در فیلم استرالیایی "رومپر استامپر" (Romper Stomper) به کارگردانی جفری رایت. راسل کرو در نقش اصلیِ رهبر یک باند به نام هاندو بازی میکند. او یک روانپریش خشن و بیپروا و غیرقابلپیشبینی، با اعتقادات قوی ملیگرایان سفیدپوست است. او بهخاطر این نقش، برنده جایزه مؤسسه فیلم استرالیا برای بهترین بازیگر مرد شد.
- در فیلم "کاملا حرفهای" (The Efficiency Expert) به کارگردانی مارک جوف. او در این فیلم، افتخار همبازی شدن با آنتونی هاپکینز را داشت.
راسل کرو قبل از اینکه وارد دنیای سینمای آمریکایی شود، در سال ۱۹۹۳ در یک فیلم کانادایی به نام For the Moment بازی کرد. دو سال بعد، برای نخستینبار در فیلم آمریکایی Virtuosity به کارگردانی برت لنرد و در کنار دنزل واشینگتن ظاهر شد.
- سریال استرالیاییِ وسترن "برنده و بازنده" (The Quick and The Dead) همراه با بازیگرانی مانند شارون استون و لئوناردو دی کاپریو.
- فیلم سینمایی حادثهای، جنایی، درام و مهیجِ "هیچ راه برگشتی نیست" (No Way Back).
-ی فیلم سینمایی کمدیـدرام عاشقانه و فانتزیِ "جادوی دشوار" (Rough Magic)
- فیلم نئونوآر و جنایی "محرمانه لسآنجلس" (L.A. Confidential) به کارگردانی کرتیس هنسن، بر اساس رمانی به همین نام از جیمز الروی. این فیلم، بسیار مورد استقبال قرار گرفت و نامزد جوایز متعددی شد.
- فیلم کمدی - درام عاشقانهی "جدایی" (Breaking Up) به کارگردانی رابرت گرین والد و در کنار سلما هایک
- فیلم استرالیایی "بهشت سوزان" (Heaven's Burning) به کارگردانی کریگ لاهیف
در سال ۱۹۹۹ در فیلم آمریکاییِ درام و زندگینامهای "نفوذی" (The Insider) به کارگردانی مایکل مان و در کنار آلپاچینو بازی کرد و در نقش مردی به نام جفری ویگند ظاهر شد که درباره تأثیرات تنباکو حقیقتِ ترسناکی را افشا کرد. این فیلم، داستان زندگی ویگند است.
راسل کرو بهخاطر بازی فوقالعادهاش در این اثر، نامزد اسکار و گلدنگلوب و بفتا برای بهترین بازیگر نقش اول مرد در سال ۲۰۰۰ شد. او چندین جایزهی دیگر نیز از مراکز هنری و انجمنها و حلقههای مختلف دریافت کرد.
راسل کرو در همین سال در فیلم کمدیِ Mystery, Alaska به کارگردانی جی روچ نقشآفرینی کرد. این کمدی درباره ساکنان یک شهر کوچک است که وقتی تیم هاکی آنها برای میزبانیِ یک رویداد تلویزیونی انتخاب میشود، بسیار هیجانزده میشوند و...
راسل کرو در سال ۲۰۰۰ در فیلمی حماسی و افسانهای به نام "گلادیاتور" (Gladiator) به کارگردانی ریدلی اسکات و در کنار واکین فینیکس بازی کرد که در آن بسیار درخشید. بازی زیبای راسل کرو در نقش گلادیاتوری زخمخورده به نام در نقش ماکسیموس دسیموس مریدیوس که همسر و بچهاش به دست پسر پادشاه کشته شدهاند بسیار تأثیرگذار بود و نظر همهی منتقدان را جلب کرد و توانست جایزه اسکار را به منزل ببرد.
این فیلم برنده پنج جایزه اسکار شد. کارگردان، برندهی اسکار در بهترین فیلم و نامزد اسکار در بهترین کارگردانی شد. همچنین در سایت IMDB نیز این اثر درخشان، جزءِ ۵۰ فیلم برتر تاریخ سینما به شمار رفته است. این فیلم، بهقدری برای راسل کرو شهرت آورد که خودش نیز متحیر و شگفتزده شده بود!
فیلم ماندگار "گلادیاتور" از انواع و اقسام انجمنها و مراسمهای ریزودرشت و معروف و غیر معروف، ۱۱۹ نامزدی کسب کرد و از میان این ۱۱۹ تا، ۴۸ جایزه را از آن خود کرد!
در همین سال در فیلم دیگری نیز بازی کرد به نام "دلیل زندگی" (Proof of Life) به کارگردانی تیلور هاکفورد در نقش تری تورن، عضو سابق سرویس هوایی ویژهی بریتانیا.
راسل کرو در سال ۲۰۰۱ با بازی در فیلم درام زندگینامهای "ذهن زیبا" (A Beautiful Mind) به کارگردانی ران هاوارد و در نقش یک ریاضیدان نابغه و روانپریش (که درباره جاننَش ریاضیدان برنده جایزه نوبل اقتصاد است) بسیار درخشید و نظرات منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرد. او بهخاطر بازی فوقالعادهاش در این اثر درخشان، نامزد اسکار و برنده جایزه گلدنگلوب و بفتا شد.
پراسل کرو دو سال بعد در سال ۲۰۰۳ در فیلمی بازی کرد که برنده اسکارِ بهترین فیلم شد اما خودش نه برندهی جایزهای شد و نه نامزد جایزهای. نام فیلم، "ناخدا و فرمانده: آخر دنیا" (Master and Commander: The Far Side of the World) بود و کارگردان آن، پیتر ویر. این فیلم، یک اثر زیباست که زندگی ارتش نیروی دریایی بریتانیا در قرن ۱۹ را نشان میدهد.
راسل کرو در سال ۲۰۰۵ برای بار دوم با ران هاوارد (کارگردان ذهن زیبا) همکاری کرد و در فیلم درام و زندگینامهایاش به نام "مرد سیندرلایی" (Cinderella Man) بازی کرد. این فیلم، درباره زندگی جیمز جی برادک (با بازی راسل کرو) بوکسور سنگینوزن مشهور آمریکایی است که توانست در سال ۱۹۳۵ مقابل مکس بیر به پیروزی برسد و عنوان قهرمانی جهان را به دست آورد.
راسل کرو برای آمادگیِ پذیرش و اجرای این نقش، تمرینهای فراوان ورزشی مانند شنا، بوکس، وزنهبرداری و یوگا کرد و بهخاطر نقشآفرینی زیبا و درخشانش نامزد جایزه گلدنگلوب شد.
راسل کرو در سال ۲۰۰۶ در فیلمی ظاهر شد به نام "گانگستر آمریکایی" (American Gangster) به کارگردانی ریدلی اسکات، در نقش کارآگاه ریچارد رابرتز و با همبازی شدن دوباره با دنزل واشنگتن. این فیلم درباره مقابلهی یک کارآگاه با قاچاق در سالهای ۱۹۷۰ آمریکاست و انزوا و ضعف آمریکا و هارلم در آن زمان را نشان میدهد.
کارگردانی ریدلی اسکات فوقالعاده است و صحنههای اثر درخشانش خوشساخت و بهیادماندنی شدهاند.
در سال ۲۰۰۷ در فیلم وسترن جذاب آمریکاییِ "۳:۱۰ به یوما" (3:10 to Yuma) به کارگردانی جیمز منگولد و در کنار کریستین بیل نقشآفرینی کرد. این فیلم، بازسازیشدهی فیلم "۳:۱۰ به یوما" است که در سال ۱۹۵۷ ساخته شده بوده است. کسری فراهانی، دستیار کارگردان هنری این فیلم است.
راسل کرو در سال ۲۰۰۸ برای بار سوم با ریدلی اسکات همکاری کرد و در فیلم "یک مشت دروغ" (Body of Lies) در کنار لئوناردو دیکاپریو و گلشیفتهی فراهانی بازی کرده است. راسل کرو در نقش اد هافمن که با فریس (با بازی دیکاپریو) همکاری میکند ظاهر شده است. گلشیفته فراهانی نیز نقش پرستاری را بازی کرده است به نام عایشه.
راسل کرو برای بازی در این فیلم و تناسب نقش با ویژگیهای شخصیاش ۱۵ کیلوگرم (۳۰ پوند) وزن کم کرد. این فیلم، بر اساس رمانی است به همین نام که توسط دیوید ایگناتیوس نوشته شده است. این فیلم در آمریکا به نام House of Lies و Penetration نیز شناخته شده است.
- فیلم ضعیفِ جنایی، درام و مهیجِ Tenderness بازی کرد که هرگز مورد استقبال قرار نگرفت
- فیلم سیاسی اما پیچیدهی "وضعیت فعلی" (State of Play) به کارگردانی کوین مکدانلد است.راسل کرو در نقش کال مکآفری که یک روزنامهنگار است، بازی کرده است. دیالوگهای فیلم، زیبا و شنیدنیاند و تنش و ریتم کُند فیلم فضای آن را مهیجتر کرده است. بن افلک و راسل کرو در نقشهای خود در این اثر بسیار درخشیدهاند.
راسل کرو در سال ۲۰۱۰ در فیلم حماسی "رابین هود" (Robin hood) به کارگردانی ریدلی اسکات نقشآفرینی کرد. این اثر بر اساس افسانه رابین هود و جنگل شروود ساخته شده است. در این فیلم راسل کرو نقش رابین هود را بازی کرده است.
در همین سال در فیلم اکشن "سه روز آینده" (The Next Three Days) به نویسندگی و کارگردانی پل هگیس بازی کرد. این اثر دلهرهآور، در واقع، کپی شده از یک فیلم فرانسوی به نام "برای همسرم" (۲۰۰۸) است.
لازم به گفتن است که قصهی مجموعهی تلویزیونی "۲۰ دقیقه" ساختِ کشور ترکیه نیز شبیه قصهی این فیلم است. راسل کرو نقش یک مرد خانواده را ایفا کرده و در این نقش، بسیار تأثیرگذار ظاهر شده است.
در سال ۲۰۱۲ در فیلم موزیکال درام بریتانیایی "بینوایان" (Les Misérables) به کارگردانی تام هوپر بازی کرد. او در این اثر نامدار، در نقش جاورت ظاهر شد؛ بازرس پلیسی که زندگی خود را وقف زندانیشدن ژان والژان کرد.
این فیلم بر اساس تئاتر موزیکالی با همین نام ساخته شده است که آن نیز برساخته از رمان مشهور بینوایان در سال ۱۸۶۲ اثر نویسنده فرانسوی ویکتور هوگو است. راسل کرو بهخاطر بازی زیبا و اثرگذارش در این فیلم، نامزد جایزهی انجمن بازیگران شد.
در همین سال در فصل سومِ سریال کمدی درام کاناداییِ "جمهوری دویل" (Republic of Doyle) نیز نقشآفرینی کرد.
یکی فیلم جنایی "شهر ویران" (Broken City) به کارگردانی آلن هیوز که راسل کرو در نقش شهردار نیویورک ظاهر شده است؛ و دیگری "مرد پولادین" (Man of Steel) به کارگردانی زک اسنایدر که راسل در نقش جور - ال هنرنمایی کرده است.
در سال ۲۰۱۴ راسل کرو برای اولینبار اقدام به کارگردانی (همزمان با بازیگری) کرد و فیلم "آبشناس" یا "آبیاب" (The Water Diviner) را ساخت. او در رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد، نامزد جایزه اکتا شد.
جاشوا کانر (با بازی راسل کرو) یک کشاورز و آبشناس استرالیایی است و ۳ پسر به نامهای آرتور، ادوارد و هنری است که عضو آنزاک بودهاند و گمان میرود که در جنگ گالیپولی در جنگ جهانی اول کشته شدهاند.
یکی فیلم "افسانه زمستان" (Winter's Tale) به کارگردانی آکیوا گلدسمن؛ و دیگری فیلم حماسی "نوح" (Noah) به کارگردانی دارن آرونوفسکی. راسل در این فیلم، در نقش نوح ظاهر شده است.
در سال ۲۰۱۵ فقط در یک فیلم بازی کرد: فیلم "پدران و دختران" (Fathers and Daughters) به کارگردانی گابریل موچینو.
در سال ۲۰۱۶ نیز فقط در یک فیلم بازی کرد: فیلم معمایی، جنایی، اکشن، کمدیِ "مردان خوب" (The Nice Guys) به کارگردانی شین بلک و نویسندگی آنتونی باگاروتزی. این فیلم، نمایانگر فضای سالهای ۱۹۷۰ در لسآنجلس است و از این نظر بسیار دیدنی است. رایان گاسلینگ و راسل کرو نقش دو کاراگاه را ایفا کردهاند و ارتباطی بسیار دیدنی و جذاب آفریدهاند.
در سال ۲۰۱۷ در دو فیلم نقشآفرینی کرد: یکی فیلم "ماشین جنگ" (War Machine) به کارگردانی دیوید میشد و در کنار برد پیت. این فیلم، نسخهای تخیلی از یک کتاب است؛ کتابی که در باره ژنرال چهار ستاره ارتش امریکا استنلی مککریستال در دوران فرماندهی او بر نیروهای ائتلاف در افغانستان است.
دیگری فیلم اکشن و ماجراجویی و فانتزی "مومیایی" (The Mummy) به کارگردانی الکس کورتزمن و نویسندگی دیوید کپ، کریستوفر مککوری و دیلن کاسمن است. تام کروز و سوفیا بوتلا از همبازیهای راسل کرو در این فیلم هستند.
- فیلم درام Boy Erased به کارگردانی و نویسندگی جوئل اجرتون و در کنار لوکاس هجز و نیکول کیدمن.
- فیلم درام "پسر حذفشده" (Boy Erased) به کارگردانی جوئل اجرتون، همراه با بازیگرانی مانند لوکاس هجز، نیکول کیدمن، و...
- فیلم زندگینامهای، وسترن، جنایی و درام "ماجرای واقعی کلی گنگ" (True History of the Kelly Gang) به کارگردانی جاستین کرزل بازی کرد.
- سریال کوتاه درامِ "بلندترین صدا" (The Loudest Voice) که راجر ایلز را در ارتباط با ایجاد و هدایت شبکه تلویزیونی فاکس نیوز به تصویر کشیده است.
در سال ۲۰۲۰ فقط در یک فیلم نقشآفرینی کرد: در فیلم درام و مهیج "ناخودآگاه" (Unhinged) به کارگردانی دریک بورت و نویسندگی کارل الزورث. راسل کرو در این اثر، در نقش تام کوپر، غریبهای که از نظر روحی ناپایدار است بازی کرده است.
در سال ۲۰۱۸ تایکا وایتیتی کارگردانی قسمت چهارم فیلمهای ابرقهرمانی ثور را به نام "ثور: عشق و تندر" (Thor: Love and Thunder) کلید زد. راسل کرو در آوریل ۲۰۲۱ در مصاحبهای نقش خود را (که زئوس است) برای اولینبار معرفی کرد. این فیلم قرار است در سال ۲۰۲۲ اکران شود.
راسل کرو در دهه ۱۹۸۰ آهنگی به نام "میخواهم مثل مارلون براندو باشم" ضبط کرد. بعدها گروهی به نام رومان آنتیکس ایجاد کردند که بعداً به گروه راک استرالیاییِ TOFOG تبدیل شد. از اوایل سال ۲۰۰۵ همراه با گروه کاناداییِ Great Big Sea آثار مختلفی را ارائه داد. در ۲۰۱۱ در میانه کنسرت کیث اربن در راجرز آرنا در ونکوور روی صحنه رفت.
پس از موفقیتهای "گلادیاتور"، گروه موسیقی راسل کرو رونق بیشتری گرفت و در تگزاس به برگزاری کنسرتهای شلوغ و باشکوه پرداختند و اینطور که گفتهاند، قیمت بلیط این کنسرت به ۵۰۰ دلار هم رسیده بود.
راسل کرو از کودکی شیفتهی راگبی بوده است و پس از شهرت نیز این عشق و علاقه ادامه داشت. او بهعنوان بازیگر مشهور، بارها از باشگاهها حمایت مالی کرده است. در ۱۹ مارس ۲۰۰۶ اعضای رایدهندهی باشگاه سیدنی جنوبی به راسل کرو و تاجر پیتر هلمز اجازه دادند ۷۵ درصد از سازمان را خریداری کنند و ۲۵ درصد مالکیت را به اعضا واگذار کنند.
این کار برای آنها 3 میلیون دلار استرالیا هزینه داشت و آنها چهار صندلی از هشت کرسی هیئتمدیره را دریافت کردند.
راسل کرو به اعتبار اسم و شهرت و نفوذش در رفتوآمد بازیکنان به تیمها استفاده میکرد و تیم محبوب خودش را تقویت میکرد. نفوذ راسل کرو باعث شد تا گرگ انگلیس بازیکن برجسته را متقاعد کند که از قرارداد خود برای پیوستن به بریزبن برونکوس چشمپوشی کند.
دو پسرعمویش مارتین کرو و جف کرو کاپیتان تیم ملی کریکت نیوزلند بودند و راسل کرو نیز به کریکت علاقه دارد و آن را تماشا میکند و حتی بازی نیز میکند.
راسل کرو در سن ۱۰ سالگی یکی از دندانهای جلوییاش را در بازی راگبی ازدستداده بود و هرگز در پی درمان و بازسازیاش نبود. تا اینکه سال ۱۹۹۰ کارگردان فیلم "تقاطع" مجبورش کرد که آن را درست کند.
راسل کرو خیلی اهل بازی و تفریح و ورزش بود. او بعد از نقشآفرینی در فیلم حماسی "گلادیاتور" به همراه دوستانش به سفر داخلی در استرالیا رفتند و حدود ۴ هزار مایل را با موتورسیکلت به سفر پرداختند.
پس از کامیابیها و شهرت راسل کرو، بهخصوص بعد از اکران بسیار موفق فیلم حماسی "گلادیاتور"، گروه موسیقی راسل در تگزاس به برگزاری کنسرت پرداختند که میگفتند قیمت بلیطش ۵۰۰ دلار هم رسیده بود.
راسل کرو بازی در چند فیلم را به دلایل مختلف نپذیرفت: یکی در فیلم "مردان ایکس". دومی بازی در فیلم "سقوط شاهین سیاه". سومی بازی در نقش آراگون در فیلم "ارباب حلقهها". چهارم در فیلم "درباره یک پسر"، با اینکه علاقه بسیار زیادی به فیلمنامهاش داشت و چیزی نمانده بود که بازی در فیلم "محرمانه لسآنجلس" را نیز رد کند. او شک داشت که آیا میتواند تا این حد خشن باشد یا خیر.
راسل کرو در هنگام فیلمبرداری "مرد سیندرلایی" آسیب بدنی دید و کتفاش از جا در رفت. این حادثه به مدت ۲ ماه فیلمبرداری به عقب انداخت.
راسل کرو ۲۰ هزار دلار را به گری، یکی از بازیکنان راگبی که پایش در یک بازی شکسته شده بود کمک کرد. این بازی به میانجیگری راسل کرو برگزار شده بود. این کمک وقتی فاش شد که گری آن را در رادیو بهصورت زنده اعلام کرد.
او در مصاحبه با هاروارد استرن میگوید: "من و نامزدم وارد مغازهای شدیم تا هدیهای برای نامزدم بخرم. بعد از خرید (که خیلی طول کشید)، همینکه قدم به بیرون گذاشتیم، چپ و راست خیابان، از شدت جمعیت، جای سوزن انداختن نبود! پلیس فدرال نیز با اسلحه و مسلسل نیز در اطراف مغازه بودند. رفتم سراغ یکی از پلیسها و متعجبانه گفتم: چه خبر است؟! گفت: مسئله، تو هستی رفیق. همه برای تو آمدهاند."
راسل کرو در مصاحبه با هاروارد استرن میگوید: "بعد از اکران گلادیاتور من نفهمیدم چه شد که مأموران افبیآی سراغم آمدند و گفتند در خطرم. برای تقریبا یک سال، هر جا میرفتم، مأمور همراهم بود. ظاهرا یک پیغام هشدار از القاعده به دست افبیآی رسیده بود. آنطور که افبیآی میگفت، این بود که یکی در الجزیره توسط یک پلیس زن فرانسویالاصل شنود شده است که میخواهند آدمهای معروف را بدزدند."
راسل کرو یکبار ۳۵ هزار دلار برای سر دایناسوری که در خانهی لئوناردو دیکاپریو دیده بود، پرداخت. خودش در این باره گفت: "من آن را برای بچههایم خریدم." و بعد با لحن شوخی گفت: "البته آن روز که این اتفاق پیش آمد، نوشیدنی زیاد خورده بودم! ... یکی از دلایل خرید آن، بچههایم بودند؛ بهویژه بزرگترینشان که آن زمان شیفته دایناسور بود."
راسل کرو آن را در سال ۲۰۱۸ در حراجی با عنوان "راسل کرو: هنر طلاق" که در استرالیا برپا شده بود فروخت. بر اساس دادههای خانهی حراج، این فسیل متعلق به تیرهی موساسوریان بوده است که با گونه بزرگ مارمولکها نسبت دارند و تقریبا در ۶۵ میلیون سال پیش اواخر دوره کرتاسه زندگی میکرده است.
کاربری در توییتر با قراردادن عکس راسل کرو در فیلم "ناخدا و فرمانده: آخر دنیا" به کسانی که از کمبود خواب رنج میبرند این فیلم را توصیه کرد. راسل کرو نیز واکنش نشان داد و نوشت: این روزها بچهها این مشکل را دارند که نمیتوانند متمرکز شوند.
هنگامی که بخشی از حضور راسل کرو در جوایز ۲۰۰۲ بفتا قطع شد، او هنگام بحث و گفتگو با تهیهکننده، مالکوم گری، از زبان ناخوشایند و تندی استفاده کرد و البته راسل کرو بعداً عذرخواهی کرد.
۱۹۹۸: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری برای "محرمانه لسآنجلس"
۲۰۰۰: نامزدی اسکار در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای فیلم "نفوذی"
۲۰۰۰: نامزدی بفتا در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای فیلم "نفوذی"
۲۰۰۰: نامزدی گلدنگلوب در رشته بهترین بازیگر مرد فیلم درام برای فیلم "نفوذی"
۲۰۰۰: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری برای نقش اول مرد، برای "نفوذی"
۲۰۰۱: برنده اسکار در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای گلادیاتور
۲۰۰۱: نامزدی بفتا در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای گلادیاتور
۲۰۰۱: نامزدی گلدنگلوب در رشته بهترین بازیگر مرد فیلم درام برای گلادیاتور
۲۰۰۱: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلم سینمایی، برای گلادیاتور
۲۰۰۲: نامزدی اسکار در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای یک ذهن زیبا
۲۰۰۲: برنده بفتا در رشته بهترین بازیگر اول مرد برای یک ذهن زیبا
۲۰۰۲: برنده گلدنگلوب در رشته بهترین بازیگر مرد فیلم درام برای یک ذهن زیبا
۲۰۰۲: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلم سینمایی، برای ذهن زیبا
۲۰۰۲: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری برای نقش اول مرد، برای ذهن زیبا
۲۰۰۶: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری برای نقش اول مرد، برای مرد سیندرلایی
۲۰۰۸: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلم سینمایی، برای گانگستر آمریکایی
۲۰۰۸: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلم سینمایی، برای ۳:۱۰ به یوما
۲۰۱۳: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلم سینمایی، برای بینوایان
۲۰۲۰: نامزدی جوایز انجمن بازیگران در رشته بهترین گروه بازیگری در فیلمهای سریالی، برای بلندترین صدا
۲۰۲۰: نامزدی جوایز برگزیدهی مردم در رشته ستاره محبوب درام، برای ناخودآگاه