جستجو در سایت

فروزان جمشید نژاد

بایوگرافی

فروزان جمشیدنژاد متولد ۱۳۶۷، بازیگر تئاتر و سینما است.

فروزان جمشیدی

 

آغاز فعالیت هنری فروزان جمشیدنژاد

او کودکی بازیگوش و خوش سروزبان بود و به همین علت به دعوت یکی از آشنایان که در شرکت نفت شهرستان گچساران سرپرست گروه تئاتر بود فعالیت هنری و بازیگری خویش را آغاز کرد.

به دلیل سن کم و عدم توانایی در خواندن و نوشتن، مادرش دیالوگ های نمایش را بر روی نوار کاست ضبط کرده و پس از گوش دادن، آنها را حفظ کرده و بر روی صحنه اجرا می‌کرد.

در آن سال‌ها، او در نمایش‌هایی چون «پژواک» به کارگردانی ملک محمد عالی‌پور (گچساران، تالار نفت؛ ۱۳۷۲)، «قصه بابا» به کارگردانی خسرو غلامی (یاسوج، جشنواره استانی، تالار ایزدپناه؛ ۱۳۷۴)، «کاکلی» به کارگردانی خسرو غلامی (اهواز، جشنواره تئاتر مناطق نفت‌خیز؛ ۱۳۷۵)، «اقیانوس بی‌ستاره» به کارگردانی نیما افخمی (گچساران، جشنواره تئاتر شهرستان، یاسوج، جشنواره تئاتر استانی؛ ۱۳۸۲) و نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند» به کارگردانی علی نرگس‌نژاد (یاسوج، جشنواره تئاتر استانی، تهران، جشنواره فجر؛ ۱۳۸۴) به ایفای نقش پرداخت.

علاوه بر بازیگری، او طراحی پوستر و آرم جشنواره تئاتر کشوری کودک و نوجوان (گچساران؛ ۱۳۸۴)، طراحی پوستر و بروشور نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند» به کارگردانی علی نرگس‌نژاد (یاسوج، جشنواره تئاتر استانی؛ ۱۳۸۴) و طراحی پوستر و بروشور نمایش «به کس نگویید لطفاً ... تیمارستان ۲۵۶» به کارگردانی مرتضی خلیلی (یاسوج، جشنواره تئاتر ماه حوزه هنری؛ ۱۳۸۴) را بر عهده داشته است.

 

مهاجرت به تهران و موفقیت در جشنواره تئاتر فجر

بازی در نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند» به کارگردانی علی نرگس‌نژاد در سال ۱۳۸۴ زمینه‌ساز مهاجرت او از گچساران به تهران شد.

نقش‌آفرینی در این نمایش و شرکت در جشنواره بیست و چهارم تئاتر فجر، جایزه بهترین بازیگر زن را برایش به ارمغان آورد.

سپس در تهران در نمایش‌هایی چون «پلنگ، خال‌هایش را پاک می‌کند» و «جیره‌بندی پر خروس برای سوگواری» به کارگردانی علی نرگس‌نژاد به ایفای نقش پرداخت.

 

مهاجرت فروزان جمشیدنژاد به نروژ

فروزان جمشیدی نژاد - بازیگر فیلم میترا

 

فروزان جمشیدنژاد در ۲۳ سالگی از ایران به نروژ مهاجرت کرد. مهاجرت و عدم تسلط به زبان، باعث وقفه در فعالیت‌های نمایشی و هنری او شد.

 

دوستی و آشنایی فروزان جمشیدنژاد با زهرا امیرابراهیمی

جمشیدنژاد به واسطه روزنامه‌نگاری با زر (زهرا) امیرابراهیمی آشنا شد و بین این دو، دوستی عمیق پدید آمد.

 

فروزان جمشیدنژاد و بازی در فیلم میترا

به‌واسطه دوستی با زر (زهرا) امیرابراهیمی برای ایفای نقشی کوتاه (نقش مهناز) اما تأثیرگذار در فیلم «میترا» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مدیری انتخاب شده و نخستین تجربه سینمایی خویش را در کنار محسن نامجو، شبنم طلوعی و یاسمین طباطبائی به دست آورد.

 

فروزان جمشیدنژاد در فیلم عنکبوت مقدس

نقطه عطف بازیگری فروزان جمشیدنژاد نقش‌آفرینی در فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس» به کارگردانی علی عباسی است. فروزان جمشیدنژاد در فیلم «عنکبوت مقدس» در نقش «فاطمه» همسر سعید حنایی (قاتل زنجیره‌ای) بازی کرده و با زهرا امیرابراهیمی هم‌بازی شده است.

«عنکبوت مقدس» روایتی از قتل‌های زنجیره‌ای سعید حنایی را ارائه می‌دهد که اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ شمسی، دست‌کم ۱۶ زن را در راستای آنچه پاک‌سازی جامعه می‌نامید به قتل رساند.


فروزان جمشیدنژاد در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲

فروزان جمشیدی نژاد در کن 2022

 

فروزان جمشیدنژاد برای بازی در فیلم «عنکبوت مقدس» در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن شرکت کرد.

زر امیرابراهیمی بازیگر اصلی این فیلم نیز که نقش یک روزنامه‌نگار پیگیر را ایفا می‌کند برنده جایزه بهترین بازیگر زن این دوره جشنواره شد. 

 

حاشیه‌ها

- پیام‌های تهدیدآمیز بعد از بازی در فیلم «عنکبوت مقدس» و واکنش فروزان جمشیدنژاد

فروزان جمشیدنژاد در گفت‌وگو با رادیو فردا در این باره گفت: «اصلاً چنین واکنشی را هیچ پیش‌بینی نمی‌کردیم رخ بدهد. سعید حنایی کسی بود که خودش در ایران محکوم شد و اعدام شد. یعنی این آدم در ایران یک شخصیت خطرناک بود. خب، آن زمان بد بود، حالا که یک فیلم در موردش در خارج از کشور ساخته شده خوب شده؟ نه، ما اصلاً چنین انتظاری را نداشتیم.

در واقع علی عباسی آمده و قصدش این بوده که در مورد یک قاتل سریالی فیلم بسازد؛ یک آدم سایکوپات، یک آدمی که دارای اختلالات شخصیتی است. شخصیتی ضداجتماعی که برای جنایاتش توجیه می‌آورد. خب حالا توجیه سعید حنایی در این فیلم این مورد بوده است. می‌تواند توجیهات دیگری داشته باشد.

نمونه‌اش هم زیاد است، برای مثال فیلم آمریکایی «هفت» که کاراکتر اصلی‌اش بر اساس هفت گناه کبیره دست به قتل می‌زد و در نهایت خودش را یک قهرمان می‌دانست که توسط قدرتی برتر انتخاب شده. پس حالا باید جامعه مسیحیت هم فریاد دادخواهی سر بدهد و اعاده حیثیت کند؟ نه. اصلاً چنین چیزی نبوده و چنین فکری نمی‌کردیم. اتفاقاً در این فیلم بحث مذهب نیست. بلکه فیلم یک روش سودجویی از مذهب را نقد می‌کند.

بعضی در فضای مجازی گفتند که ما سر شما را زیرآب می‌کنیم، آدم می‌فرستیم برایتان، آن دنیا جوابتان را بگیرید، این دنیا جوابتان را بگیرید و ... فکر می‌کنم اصلاً فیلم را هم ندیده‌اند و شروع کرده‌اند به نفرت‌پراکنی.»

 

- اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد درباره فیلم «عنکبوت مقدس» و پاسخ فروزان جمشیدنژاد

در پی نمایش فیلم «عنکبوت مقدس» در جشنواره کن، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد درباره انتخاب این فیلم و جایزه زهرا امیرابراهیمی چنین گفت: «یک انتخاب غلط، سیاسی و جهت‌دار برای نشان‌دادن یک چهره سیاه از جامعه ایرانی، این فیلم، فیلمی مشمئزکننده، زشت و غیرواقعی است» و در ادامه بیان کرد «عوامل فیلم مقیم خارج از کشور هستند و اگر داخل کشور بودند برنامه تنبیه روی آنها اعمال می‌شد و اگر عناصری در داخل کشور با این فیلم موهن همکاری کرده باشند، مشمول مجازات‌های تنبیهی سازمان سینمایی خواهند شد.»

روح‌الله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی نیز در واکنش به این فیلم این‌چنین گفت: «سازمان سینمایی بنا بر وظیفه ذاتی خود قطعاً با عوامل ایرانی این فیلم اعم از عوامل اصلی یا فرعی و کسانی که احتمالاً به‌نوعی در تهیه و تولید آن نقشی داشته‌اند تصمیم‌گیری و برخورد خواهد نمود. «عنکبوت مقدس» پیش‌تر با نام دیگری تقاضای پروانه ساخت در ایران را داشته و با دست رد مسئولان وقت سینمایی مواجه شده بود.»

وی همچنین جشنواره کن را به جهت‌گیری‌های «سیاسی و معنادار» متهم کرد و گفت که «داوران هم دانسته یا نادانسته، در دام سیاستگذاران اصلی این جشنواره افتاده‌اند.»

فروزان جمشیدنژاد، در واکنش به این اظهارات، در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت: «عده‌ای که واکنش نشان داده و عوامل فیلم را تهدید کرده‌اند، هیچ‌کدام اصل فیلم را ندیده‌اند که نمایشی از واقعه‌ای است که در مشهد اتفاق افتاده است و هیچ‌گونه توهینی در آن وجود ندارد.

در شرایطی که مردم جنازه عزیزانشان را در آبادان از زیر آوار بیرون می‌کشند و مردم با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کنند و فساد اقتصادی و مسائل دیگر [وجود دارد]، این مسئله بهانه‌ خوبی شده که با افکار عمومی مردم بازی شود.»

 

نامزدی‌ها و جوایز

۱۳۷۴: دریافت لوح تقدیر بازیگری خردسال از جشنواره استانی تئاتر برای بازی در نمایش «قصه بابا»
۱۳۷۵: دریافت لوح تقدیر بازیگری خردسال از جشنواره تئاتر مناطق نفت‌خیز برای بازی در نمایش «کاکلی»
۱۳۸۲: دریافت جایزه بازیگری اول زن از جشنواره تئاتر شهرستان و جشنواره استانی برای بازی در نمایش «اقیانوس بی‌ستاره»
۱۳۸۴: دریافت جایزه بازیگری اول زن از کانون ملی منتقدان استان برای بازی در نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند»
۱۳۸۴: دریافت جایزه بازیگری اول زن از جشنواره تئاتر استانی برای بازی در نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند»
۱۳۸۴: دریافت جایزه اول طراحی پوستر و بروشور از جشنواره تئاتر استانی برای بازی در نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند»
۱۳۸۴: دریافت جایزه اول طراحی پوستر و بروشور برای طراحی پوستر نمایش «به کس نگویید لطفاً ... تیمارستان ۲۵۶»
۱۳۸۴: دریافت جایزه بهترین بازیگر زن از سوی داوران بخش بازیگری زن انجمن نمایش در جشنواره بیست و چهارم تئاتر فجر برای بازی در نمایش «وقتی فرشته خواب سگ می‌بیند»

گالری تصاویر

اخبار