صفحه اصلی
محیا دهقانی در ۲۴ دیماه ۱۳۷۰ در تهران به دنیا آمد، وی از ۸ سالگی تا ۲۱ سالگی مشغول ورزش کاراته بوده و درجه دان دو کاراته دارد، ولی اکنون بهخاطر بازیگری دیگر تمرینات کاراته را انجام نمیدهد و تنها به ورزش بدنسازی و شنا میپردازد.
وی فارغالتحصیل کارشناسی رشته ادبیات نمایشی است.
محیا دهقانی در پنجسالگی در جمع دوستان و اقوام، حالات و صدای بازیگران، هنرمندان و شخصیتها را تقلید میکرد. علاقه به هنر و بازیگری از همان دوران کودکی در او شکوفا شده بود.
عکس محیا دهقانی در سن ۴ سالگی
در سال ۱۳۸۲ و از طریق خانواده در کلاسهای بازیگری نامنویسی کرده و پیگیر این حرفه شد، با حضور در کلاسهای آزاد بازیگری داریوش ارجمند با الفبای هنر آشنا شد تا اینکه در سال 1391 وقتی 21 ساله بود با سریال «قهر و آشتی» به کارگردانی علی ژکان جلوی دوربین رفته و اولین تجربه حرفهای خویش را کسب کرد.
در سال ۱۳۹۲ در فیلم سینمایی «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار کنار چهرههایی چون مریلا زارعی و مهران احمدی بازی کرد. این فیلم موفق در کنار جوایزی که برای مریلا زارعی و نرگس آبیار به ارمغان آورد، باعث دیدهشدن محیا دهقانی نیز شد.
بااینحال وی با ایفای نقش در فصل چهارم سریال «پایتخت» در نقش سوسن که یک دختر عصبی و یک دنده و درگیر بیماری روانی بود، موردتوجه قرار گرفت و به شهرت رسید.
محیا دهقانی در فیلم تحسین شده «ماجرای نیمروز» سال ۱۳۹۵ در قالب کاراکتر اصلی زن فیلم (فریده)، شخصیت خاکستری، باهوش و توانایی را ایفا کرد.
محیا دهقانی در سریال «همسایه» به کارگردانی محمدحسین غضنفری به ایفای نقش پرداخت و با بازی در این سریال بیشازپیش دیده شد.
این سریال که محصول شبکه سوم سیما و در تابستان ۱۴۰۰ از این شبکه پخش شد در ژانر ملودرام عاشقانه ساخته شده و مشکلات و دغدغههای زندگی مهاجران افغانستانی در ایران را نشان میدهد.
وی در فیلمهایی چون «لب خط» (۱۳۹۹)، «چند میگیری گریه کنی 2» (۱۳۹۸)، «کنجانچم» (۱۳۹۶)، «لیلاج» (۱۳۹۶)، «ماجرای نیمروز» (۱۳۹۵)، «سبز سفید سرخ» (۱۳۹۴)، «شیار 143» (۱۳۹۲) و سریالهایی چون «خودخواسته» (۱۴۰۰)، «همسایه» (۱۴۰۰)، «همبازی» (۱۴۰۰)، «پایتخت 4» (۱۳۹۴) و «قهر و آشتی» (۱۳۹۱) و تلهفیلمهایی چون «رباط»، «پرونده مختومه» و «پر» نقشآفرینی کرده است.
محیا دهقانی با بازی در فیلم «لیلاج» جایزه بهترین بازیگر زن از یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم سانفرانسیسکو را کسب کرد.
در این فیلم که در جشنوارههای بینالمللی با نام «فصل شکار» به نمایش در آمد، علاوه بر محیا دهقانی، مهران احمدی نیز برای بازی در این فیلم از جشنواره سانفرانسیسکو جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خویش کرد.
«لیلاج» (فصل شکار) سومین فیلم بلند سینمایی داریوش یاری پس از «دخیل» و «کربلا جغرافیای یک تاریخ» است که به تهیهکنندگی علیرضا ابوالقاسمی نژاد در سال ۱۳۹۶ تولید شده است.
محیا دهقانی برای بازی در فیلم کوتاه «باهر» به کارگردانی «حسن آخوندپور» موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر زن در نهمین جشنواره فیلمهای ایرانی - سانفرانسیسکو شده است.
این فیلم قبل از آن در بخش شورت فیلم کورنر جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نمایش داده شده و با استقبال مخاطبان همراه شده بود.
فیلم کوتاه «باهر» که لقب پرهزینهترین فیلم کوتاه ایرانی را به خود گرفته در سینماهای ایران و در گروه هنر و تجربه اکران شده است.
فیلم کوتاه «باهر» تصویرسازی حالات ذهنی و پارانوئید زنی است که به همسرش بدبین است و سکوت طولانی او باعث میشود که صدای درونش بلندتر و رساتر شود و ذهن این زن ما را به قصههای تودرتویی میبرد که بر اساس یک بدبینی بزرگ شکلگرفته است.
مهتاب کرامتی، مانی حقیقی، محیا دهقانی، فرزان نجفی، کوروش محمدخانی، ایلیا کیوان و امیرحسین شام بیاتی از جمله بازیگران این فیلم کوتاه هستند.
وی علاوه بر «باهر» در فیلم کوتاه «هرآنچه بران همه چیز را شست» نیز به ایفای نقش پرداخته است.
محیا دهقانی نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه ۱۶ دقیقهای «شب، سکوت، رهایی» را برعهده داشته که در سال ۱۳۹۵ در جشنواره فیلم تصویر به نمایش درآمده است.
محیا دهقانی از ۸ تا ۲۱ سالگی کاراته کار کرده است و در این رشته ورزشی تا درجه دان دو پیش رفته است اما بهخاطر بازیگری این ورزش را کنار گذاشت و اکنون برای سلامتی و تناسباندام تنها به بدنسازی و شنا میپردازد.
او علاوه بر رشتههای ورزشی گفته شده به پیادهروی و شطرنج نیز علاقه دارد.
محیا دهقانی بهواسطه پیشنهاد یکی از دوستانش، مدت کوتاهی در عرصه و صنعت مدلینگ حضور و فعالیت داشته و از این طریق درآمد خوبی نیز کسب میکرد، اما بهخاطر بازیگری این حرفه را رها کرد.
محیا دهقانی علاوه بر فعالیت تلویزیونی و سینمایی در صحنه تئاتر نیز حضور داشته و در چندین نمایش ایفای نقش کرده است.
وی در نمایشهایی چون «خانه برنارد آلبا» میلاد اخگر (۱۳۹۲)، «خسیس به روایت یک بازپرس» آناهیتا قرچه (۱۳۹۴)، «دو، سه چیزی که نمیدانید» آناهیتا قرچه (۱۳۹۴) و «زنجیرشدگان» مسعود ترابی (۱۳۹۴) نقشآفرینی کرده است.
فصل دوم سریال «نجلا» به کارگردانی خیراله تقیانی پور برای پخش در ایام نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان در ۳۰ قسمت برای شبکه سه سیما تهیه و تولید شده است و محیا دهقانی نقش «نجلا» را در این سریال ایفا خواهد کرد.
فصل اول سریال «نجلا» در ایام اربعین از شبکه سه سیما پخش شد، شخصیت اصلی سریال، نجلا است و قصه پیرامون عبد (با بازی حسام منظور) و نجلا (با بازی سارا رسولزاده در فصل اول) میگذرد.
داستان فصل دوم این سریال درباره اشغال خرمشهر است و عبِد در این فصل نقش محوری در داستان دارد.
در فصل دوم این سریال حسام منظور نقش عبد دشتی و محیا دهقانی در نقش نجلا به ایفای نقش میپردازند.
این مجموعه که در فصل اول خود با اقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد، در بخش دوم به بخشهایی از دفاع مقدس و اوایل جنگ توجه دارد.
محیا دهقانی درباره فعالیت در فضای مجازی و حواشی آن میگوید:
«اگر اینستاگرام دارم به این دلیل است که کارهای خودم را در صفحهام بگذارم و یک نوع اطلاعرسانی کرده باشم. اما اینکه بخواهم خودم را درگیر کامنتها و حواشی و اظهارنظرهای غیرتخصصی کنم، من اینکاره نیستم.
خیلی سخت در این جایگاهی که امروز هستم قرار گرفتهام. در حد توانم برای رسیدن به موفقیت تلاش کردهام. از سال ۱۳۸۹ که وارد عرصه بازیگری شدهام و هنوز به آن چیزی که میخواستم نرسیدهام. به همین خاطر از یک جایی به خودم گفتم همه آن چیزهایی که در دانشگاه یاد گرفتی را باید به صحنه نمایش بیاوری نه حاشیه و برخی از موارد خارج از هنر! من برای حاشیه ساخته نشدم؛ من آمدم دردی که در درونم است را تبدیل به هنری بکنم که مخاطب بپذیرد.
میتواند در تئاتر، سینما و یا سریال باشد. هرجایی که مخاطب برای آن پیامی دارد؛ برای من محتوا مهم است. سعی کردم در زندگیام مفید باشم. همیشه دنبال تفاوت بودم اما متفاوت بودن به ظاهر و لباس متنوع و متفاوت نیست. اوایل دانشگاه استادی میگفت این هنرمند است که باید به مخاطب تغذیه بدهد، مخاطب نباید تغذیه بگیرد. الان روند کار ما شده مخاطب چیزی که دوست دارد آن را برای او بسازیم. من نباید در این کارها باشم.
سریال «پایتخت» بازی میکنم، چون از جنس درد و خانواده مردم است. «ماجرای نیمروز»، مادر و پدرم آن دهه را گذراندهاند و آن فضا را دیدهاند و بسیار کار خوب و مؤثری بود که باز مردم از آن استقبال کردند و حرفی برای گفتن داشت. به طور کل دوست دارم در کارهایی ایفای نقش کنم که هم برای مخاطب محتوا و مفهومی داشته باشد و آنقدر جذابیت که منتظر قسمتهایش بماند.»(خبرآنلاین)
فصل دوم سریال «نجلا» به کارگردانی خیراله تقیانی پور برای پخش در ایام نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان از شبکه سوم سیما تولید شده است.
فصل اول سریال «نجلا» در ایام اربعین از شبکه سه سیما پخش شد، شخصیت اصلی سریال، نجلا است و قصه پیرامون عبد (با بازی حسام منظور) و نجلا (با بازی سارا رسولزاده در فصل اول) میگذرد.
قصه این سریال در سال ۱۳۵۸ میگذرد و دختری به یک پسر عاشق در آن اوضاع آشفته وعدهای میدهد که طی آن اگر پسر بتواند او را از مرز رد کند و به زیارت اربعین برسد، در قبال عشقش به او پاسخ مثبت میدهد، اما در طول مسیر دست خوش اتفاقهایی میشود.
فصل دوم سریال در ادامه فصل اول است، ولی بازیگر نقش اصلی آن، یعنی سارا رسولزاده در این فصل حضور ندارد و محیا دهقانی بهجای او ایفاگر نقش نجلا میباشد.
محیا دهقانی درباره این تغییر گفت:
«بههرحال وقتی بازیگر تغییر کند، شرایط و موقعیت هم تغییر میکند. فصل یک «نجلا» ۱۵ قسمت بود اما فصل دو 30 قسمت است. فکر میکنم از پس نقش برمیآیم و آن را پذیرفتم و تا امروز فکر میکنم کار بدی نشده است. تیرماه این کار کلید خورد، در شرایط سختی با کار قرارداد بستم چرا که اصلاً زمانی برای تمرین نداشتم، اما چالش جدیدی برایم بود. در حقیقت برای من خیلی سخت بود. هر بازیگری وقتی کاراکتری را بازی کند، برای بازیگر دیگری خیلی سخت است که بتواند طوری آن نقش را بازی کند که مخاطب با آن کاراکتر دوباره همذاتپنداری کند؛ بهمراتب پذیرش چنین نقشهایی هم ریسک دارد و هم کار سختی است. من این ریسک را قبول کردم چون به خودم اعتماد داشتم. به آقای تقیانیپور کارگردان هم گفتم «نجلا 1» خانم رسولزاده و کل تیم بسیار عالی بازی کردند و کار دیده شد.
حالا قرار است نجلا شخصِ دیگری باشد همه این اتفاقات را کنار بگذارید و خودتان را آماده اتفاقات دیگری کنید. در واقع این نجلا را بگذارید کنار و یک نجلای دیگری ببینید. از شما رسانهایها هم میخواهم اجازه بدهید ۴، ۵ قسمت «نجلا 2» پخش شود و بعد درباره «نجلا» کامل حرف بزنیم.» (تسنیم)
محیا دهقانی درباره بازی کردن در دو عرصه تلویزیون و سینما میگوید:
«من قبلاً این اعتقاد را داشتم که فقط میخواهم سینما کار کنم که اشتباه کردم. در زمانی ماجرای نیمروز را کار کردم سریال پیشنهاد میشد و نزدیک به سه سال سریال کار نکردم و بعد از آن زمان، متوجه شدم اشتباه است و باید برای مردم کار کنم. همه که سینما نمیروند و یا سریال خانگی تماشا نمیکنند و قشری هم بیننده تلویزیوناند؛ من آن قشر را ندیدم.
هیچ چیزی در جغرافیای هنرمندی تافته جدابافته نیست و سینما، تلویزیون و نمایشخانگی یک کار آرتیستی میطلبد؛ اگر آرتیست واقعی باشیم باید این نگاه را داشته باشیم که تفکیک قائل نشویم. این واقعاً هنرمندانه نیست که آرتیستی به این موضوع نگاه نکنیم. این نکته را هم غافل نشویم که مخاطبی که تلویزیون دارد سینما و مدیومهای دیگر ندارند. در نمایشخانگی یک پیشنهاد شد که به سرانجام نرسید.» (خبرآنلاین)
۱۳۹۵: جایزه بهترین بازیگر زن از نهمین جشنواره بینالمللی فیلم سانفرانسیسکو برای بازی در فیلم کوتاه «باهر»
۱۳۹۷: جایزه بهترین بازیگر زن از یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم سانفرانسیسکو برای بازی در فیلم «لیلاج» (فصل شکار)