جستجو در سایت

رضا صادقی

بایوگرافی

رضا صادقی در 25 مرداد 1358 در محله شیر اول بندرعباس به دنیا آمد. اصالت وی از روستای کریان از توابع شهرستان میناب در استان هرمزگان است.

 

مشکل جسمی رضا صادقی

رضا صادقی در کودکی به علت سرما خوردگی توسط خانواده به درمانگاهی برده شد و مسئول تزریقات آن درمانگاه آمپول پنی‌سیلین را به‌اشتباه در عصب وی تزریق نمود و به‌خاطر آن، تمامی بدن صادقی فلج شد اما بعد از تلاش‌های فراوان پدر و مادر و طی درمان، تمام بدن به‌غیراز پاهایش به تحرک بازگشت.

 

همسر رضا صادقی و فرزندانشان

او در ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ با دختری ایرانی ساکن آلمان عقد و یک سال بعد در سال ۱۳۹۱ ازدواج کرد. حاصل ازدواج این دو، ۲ دختر به نام‌های تیارا متولد بهمن ۱۳۹۲ و ویانا متولد خرداد ۱۳۹۶ است.

او سرپرستی یک دختر هم را قبول کرده که نامش نورا (ایران) است.

 

تحصیلات رضا صادقی

رضا صادقی تحصیلاتش را در دانشگاه استکهلم سوئد و در رشته موسیقی در مقطع کارشناسی به پایان رسانده است.

 

آغاز فعالیت هنری

رضا صادقی فعالیت هنری خویش را با تلاوت قرآن و مداحی آغاز کرد و علاقه‌مندی او به موسیقی موجب شد که او مسیرش را به آن سمت تغییر دهد.

حاج عباس صادقی (پدر رضا صادقی) به دلیل ضعف رضا در درس ریاضی، برایش معلم خصوصی می‌گیرد تا او در این درس پیشرفت کند، اما معلم که خود علاوه بر ریاضی در موسیقی نیز سررشته داشت پس از چند جلسه تمرین و حل مسئله متوجه علاقه و استعداد رضا در زمینه موسیقی می‌شود و او را برای پیمودن این مسیر تشویق می‌کند.

صادقی کم‌کم با استعدادی که در موسیقی داشت گیتار را فراگرفت و چندین آهنگ ساده و بی‌کیفیت ضبط کرد که در بین جوانان بندر دست‌به‌دست می‌شدند.

نخستین تجربه او در موسیقی به آهنگ «راز عشق» در سال ۱۳۷۱ بازمی‌گردد. او در سال ۱۳۷۲ نخستین آلبوم خود را با همین نام به صورت غیر رسمی منتشر کرد. سپس همکاری خود را با گروه هنری «کیمیا» آغاز کرد و آلبوم‌های «گل لاله»، «رؤیای شیرین» و «مستانه و دیوانه» را عرضه کرد و از طرف هتل همای بندرعباس برای اجرای برنامه و موسیقی زنده دعوت شد، در یکی از اجراهایش، امین تارخ از اساتید بازیگری که مهمان هتل بود او را می‌بیند و به او پیشنهاد می‌دهد که برای ستاره شدن به تهران بیاید. بنابراین همکاری خود را با گروه «کیمیا» قطع کرده و برای پیشرفت به تهران آمد.

 

شهرت رضا صادقی با انتشار آلبوم «مشکی رنگ عشقه»

او که به «مشکی پوش» معروف است از ۲۵ مرداد ۱۳۷۲ لباس مشکی بر تن می‌کند. بعد از ۱۰ سال فعالیت حرفه‌ای در نهایت سال ۱۳۸۲ با آلبوم رسمی «مشکی رنگ عشقه» و ترانه‌ای با همین عنوان، نامش بر سر زبان‌ها افتاد.

علاقه او به هنرمندانی همچون ناصر چشم‌آذر و بابک بیات باعث شد تا آثار او تحت‌تأثیر آن‌ها قرار گیرد.

 

انتشار آلبوم و قطعه ماندگار «وایسا دنیا» رضا صادقی

وی پس از «مشکی رنگ عشقه»، آلبوم‌هایی چون «کما»، «پرچم مشکی»، «دلم برات می‌سوزه» و «پیرهن مشکی» را به‌صورت رسمی و مجاز ارائه کرد. رضا صادقی با انتشار آلبوم «وایسا دنیا» موجی عظیم ایجاد کرد. آهنگ «وایسا دنیا» که قطعه اول این آلبوم محسوب می‌شد با ترانه‌سرایی و آهنگسازی رضا صادقی و تنظیم سیروان خسروی بسیار بازنشر شد و صادقی با اجرای آن درخشان ظاهر شده و به شهرت رسید. قطعه «وایسا دنیا» از نظر مجله «ترانه ماه» و توسط هنرمندان و منتقدین پیشکسوت به عنوان یکی از بهترین قطعات دهه هشتاد موسیقی پاپ ایران انتخاب شد.

 

سرقت از منزل رضا صادقی و انتشار غیرقانونی آلبوم او

در فروردین‌ماه ۱۳۸۸ آلبوم «چقدر سخته» به‌صورت غیررسمی و به سبب سرقت از منزل رضا صادقی و با کیفیت پایین انتشار یافت. در همین سال رضا صادقی آلبوم دیگر خویش را به نام «یکی بود، یکی نبود» منتشر کرد.

این آلبوم یکی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی ایران و از بهترین آثار پاپ سال 1388 بود و نظر بسیاری از مردم و منتقدان را جذب کرد. محبوب‌ترین قطعه این آلبوم قطعه «آغوش تو» است که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

 

رضا صادقی: دیگه مشکی نمی‌پوشم

رضا صادقی در سال ۱۳۹۰ آلبوم دیگری به نام «دیگه مشکی نمی‌پوشم» را توسط شرکت «ایران گام» ارائه کرد. قطعه ۵ این آلبوم به همین نام است. در پی اعلام نام این آلبوم شایعات مبنی بر اتمام «مشکی‌پوشی» وی بیان می‌شد که پس از توضیحات خود رضا صادقی و قسمت پایانی این آهنگ مشخص شد که در این ترانه رضا صادقی می‌گوید: «واسه رفتن از این دنیا دیگه مشکی نمی‌پوشم»، هر 12 ترانه قطعه‌های این آلبوم را شخص رضا صادقی سروده است.

آهنگ‌سازی قطعات توسط رضا صادقی و انوشیروان تقوی انجام شده و تنظیم‌ها نیز توسط معین راهبر، مهران خالصی، کوشان حداد و رضا صادقی صورت‌گرفته است.

 

یک سال سکوت و بعد از آن انتشار آلبوم «همین» رضا صادقی

در سال ۱۳۹۲ با شرکت تحت قرار دادش و پس از ارائه ۴ آلبوم به مشکل برخورد و اجازه اجرای ترانه‌های معروف خود را در کنسرت‌ها نداشت و پس از یک سال سکوت آلبوم «همین» را وارد بازار کرد. بر روی جلد آلبوم جمله «یاشاسین آذربایجان» نقش بسته بود و دلیل این کار حمایت از زلزله‌زدگان آذربایجان بود.

رضا صادقی پس از زلزله آذربایجان قصد داشت که کنسرتی خیریه برای کمک به زلزله‌زدگان اجرا کند که با مخالفت تهیه‌کننده روبه‌رو شد.

 

ترانه‌ رضا صادقی برای مردم بندرعباس

رضا صادقی در سال ۱۳۹۳ آلبومی دیگر با نام «فقط گوش کن» را به‌عنوان دومین همکاری‌اش با شرکت «آوای هنر» منتشر کرد.

«فقط گوش کن» ششمین آلبوم رسمی (مجاز) رضا صادقی است که در ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۳ منتشر شد. هر 15 قطعه این آلبوم در استودیو شخصی رضا صادقی ساخته شده است.

صادقی قطعه ششم این آلبوم به نام «امرم»، را برای مردم شهرش، بندر عباس، با گویش بندری خوانده است. ترانه سرای این قطعه ابراهیم منصفی و آهنگسازی و تنظیم آن بر عهده فاضل پیش و مجید نصیری بوده است.

 

انتشار اینترنتی ترانه و هزینه‌کردن درآمد آن برای امور خیریه

در سال ۱۳۹۵ آهنگ دیگری از رضا صادقی به نام «شب بارونی» به‌صورت شخصی و اینترنتی منتشر و درآمد حاصل از فروش این آهنگ خرج امور خیریه شد.

 

عاشقانه‌ترین آلبوم رضا صادقی

آلبوم «زندگی کن» در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ به‌صورت رسمی منتشر گردید. رضا صادقی این آلبوم را عاشقانه‌ترین آلبوم زندگی‌اش نام نهاده است. وی دو قطعه بندری از این آلبوم را به نام‌های «چوک دهاتی» و «عزیزوم» را که ترانه، آهنگ و تنظیم آن را خودش انجام داده به همشهری‌های خودش یعنی مردم هرمزگان تقدیم کرده است. همچنین وی قطعه «زندگی کن» را برای «دختران زیبا و قدرتمند وطن» اجرا کرده است.

 

رفاقت رضا صادقی با علی انصاریان

رضا صادقی قبل از این که به شهرت برسد با علی انصاریان، فوتبالیست و هنرپیشه تلویزیون و سینما رفاقتی دیرینه داشته است، این دو در برنامه «هم‌رفیق» با اجرای شهاب حسینی از دوستی و رفاقتشان گفتند. 
پس از فوت نابهنگام علی انصاریان به علت ابتدا به کووید ۱۹، رضا صادقی در کنسرتش قسمتی از برنامه «هم رفیق» را پخش کرد و قطعه «اون چشات دنیامه» را برای علی انصاریان اجرا کرد.
همچنین او قطعه «رفیق من» را به یاد علی انصاریان منتشر کرده است.

 

اعتقادات مذهبی رضا صادقی

رضا صادقی دارای اعتقادات مذهبی قوی است و هرسال در ایام عزاداری امام حسین (ع) به بندرعباس می‌رود و به سبک سنتی هرمزگان (سبک جنوب کشور) نوحه‌خوانی می‌کند. پدرش، حاج عباس صادقی نیز از تعزیه‌خوانان و پیر غلامان امام حسین (ع) است.

صادقی در دی ماه سال 1388 دو قطعه «مرثیه» و «امیر کائنات» را در آلبومی گروهی با عنوان «سلام آقا» به مناسبت ایام محرم ارائه کرد. این آلبوم به مناسبت ماه محرم با صدای محسن چاوشی، رضا صادقی، محمد علیزاده و مهدی یغمایی منتشر شده است.

رضا صادقی که در آلبوم «نسیم انتظار» همراه با هادی صادقی دو قطعه مذهبی اجرا کرده، در آلبوم گروهی «هشت» نیز قطعه‌های «کبوتر» و «پابند» را در مدح امام رضا (ع) اجرا کرده است.

آلبوم گروهی «هشت» در تاریخ 8/8/1388 به مناسبت تولد امام رضا (ع)  توسط هشت خواننده مطرح (محسن چاوشی، رضا صادقی، علی اصحابی، امین رستمی، بابک جهانبخش، حمید حامی، رضا یزدانی و علیرضا شهاب) اجرا شده است.

 

بازیگری رضا صادقی در سینما

رضا صادقی در فیلمی با نام «بی خداحافظی» بازی کرد است، در این فیلم رضا صادقی با نام شخصی خودش بازی می‌کند، در پی شایعاتی مبنی بر اینکه این فیلم زندگی واقعی اوست، در اوایل فیلم ذکر شده است که صرفاً از زندگی رضا صادقی برداشت نمایشی شده است.

 

اجرای زنده و کنسرت‌ها

رضا صادقی در بخش اجرای زنده توانایی فوق‌العاده‌ای دارد و در دوره فعالیتش، بیشترین تعداد کنسرت را در شهرهای مختلف ایران برگزار کرده است.

در سال‌ها اخیر امید حاجیلی، علی ثابت، پویا نیک‌پور و بهنام ابطحی از رهبران ارکستر رضا صادقی با نام ارکستر «مشکی پوشان» بوده‌اند که نوازندگان مطرحی چون حسین شریفی، پیام طونی، مسعود همایونی و فاضل پیش در آن حضور دارند.

رضا صادقی از نظر مجله «ترانه ماه» و توسط هنرمندان و منتقدین پیش‌کسوت و صاحب‌نظر به همراه احسان خواجه امیری و نیما مسیحا به‌عنوان بهترین اجرای صحنه و به همراه محمد اصفهانی، مانی رهنما و احسان خواجه‌امیری به‌عنوان بهترین خواننده دهه هشتاد موسیقی پاپ ایران انتخاب شده است.

همچنین او از نظر همین مجله به‌عنوان محبوب‌ترین چهره دهه هشتاد موسیقی پاپ ایران نیز انتخاب شده است.

 

همخوانی و همکاری با هنرمندان مطرح

رضا صادقی با بسیاری از خوانندگان و هنرمندان مطرح داخلی سابقه همکاری و هم‌خوانی داشته است.

در بین آثار او هم‌خوانی با هنرمندانی چون «هم دلی» با ناصر عبدالهی، «هیچ جا بندر نابو» با شروه خوانی خالو قنبر راستگو، «هم وطن» به همراه فرزاد فرزین، «من و بارون» و «تو که حساسی» با بابک جهانبخش، «نمی دونی و میدونم» با خشایار اعتمادی، «با تو می خندم» با شهاب رمضان، «خارج از تصور» با پویا نیکپور، «یه روز از پیش تو میرم» با امید حجت، «فصل بهار» با مرتضی پاشایی، محمد علیزاده، مهدی یراحی، پیام عزیزی و سعید شهروز، «قطعه ایران ایران» اجرا شده در کنسرت با سالار عقیلی، «ایران جان» همراه با حجت اشرف‌زاده، حامد همایون و مهدی یغمایی و «بگو که باهامی» همراه با امیرحسین نوشالی دیده می‌شود.

 

حاشیه‌ها

- رضا صادقی و اجرای برنامه نوروزی پرحاشیه

رضا صادقی پس از حذف امیرحسین صدیق و باران خوش‌اندام، مجری برنامه «نوروزترین نوروز» شد. این ویژه‌برنامه نوروزی که از 27 اسفند 1399 تا 13 فروردین 1400 از شبکه پنجم سیما پخش شده است. ابتدا قرار بود توسط امیرحسین صدیق و همسرش اجرا شود که این دو به دلیل انتقاد رسانه‌هایی نظیر تسنیم، فارس و جوان از این اجرا حذف شدند.

امیرحسین صدیق و همسرش در روز ۲۹ اسفندماه سال ۱۳۹۷ مهمان برنامه «بهار جان» در شبکه ۵ سیما بودند.

در بخشی از این برنامه زنده که در آن مهمانانی از نیکوکاران، خانواده شهدا، رزمنده مدافع حرم، ورزشکاران و بازیگران حضور داشتند، حضور یک رزمنده مدافع حرم از تیپ فاطمیون با حضور صدیق و همسرش هم‌زمان شده بود، این رزمنده به بیان خاطراتی از نبرد مدافعان حرم با داعش پرداخت که امیرحسین صدیق در اعتراض به خاطرات آن رزمنده مدافع حرم گفت: «ما مردم سختی‌کشیده‌ای هستیم و الان در اضطراب زندگی به سر می‌بریم و بدی‌ها رو آتش زدیم در چهارشنبه‌سوری و این حرف‌ها حال رو بد می‌کنه!» درحالی‌که پس از این تنش لفظی فضای برنامه از دست مجری خارج شده بود، امیرحسین صدیق و همسرش برنامه را ترک کردند! در اقدامی دیگر امیرحسین صدیق پس از اتمام دوران حبس پوریا نوری یکی از اعضای فرقه دراویش گنابادی که به دلیل اقدامات ضدامنیتی دی‌ماه سال ۱۳۹۶ در محله پاسداران تهران محکوم شده بود، به دیدار وی رفته بود.

این مسائل باعث انتقاد خبرگزاری‌های فارس، جوان و تسنیم از انتخاب صدیق و همسرش برای اجرای ویژه‌برنامه نوروزی بود که پس از این هجمه‌ها رضا صادقی جایگزین آن دو در ویژه‌برنامه نوروزی شد.

 

- پاسخ به منتقدین و سوادی سیاسی

رضا صادقی هرازچندگاهی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خویش نسبت به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور انتقاداتی را مطرح می‌کند، او که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶ از دکتر حسن روحانی حمایت و دفاع کرده بود، پس از انتشار هر نوشتار سیاسی و اجتماعی، مورد هجمه منتقدین قرار گرفته و بسیاری از آنان او را بی‌سواد خطاب کرده‌اند. صادقی در این باره می‌گوید:

«اینکه می‌گویند تو مگر سواد سیاسی داری که حرف می‌زنی را قبول ندارم مگر قرار است ۸۰ میلیون نفر فوق‌لیسانس علوم سیاسی داشته باشند که رأی بدهند؟
پس اگر این‌طور باشد من که لیسانس علوم سیاسی هم ندارم پس دوره‌های بعد نمی‌توانم رأی بدهم.»

 

- اختلاف رضا صادقی با سیروان خسروی

پس از انتشار آلبوم «وایسا دنیا» و همکاری موفق با سیروان خسروی، زمزمه‌هایی مبنی بر اختلاف صادقی با خسروی مطرح شد. بعد از انتشار آلبوم «همین»، رضا صادقی قطعه «کفش آهنی» را به‌عنوان نخستین آهنگ آلبوم قرار نداد، درحالی‌که بسیاری آن را با قطعه «وایسا دنیا» از نظر موسیقیایی و تنظیم مقایسه می‌کردند، او در پاسخ به خبرنگار دلیل خویش را این‌گونه توضیح داد:

«من از اینکه عده‌ای فکر کنند من می‌خواهم جلوی کسی بایستم متنفرم. پروسه ابلهانه جنجال‌هایی که در مورد همکاری من و سیروان به وجود آمد و هیچ‌وقت با سیروان در موردش صحبت هم نکردیم، چیزی بود که در رسانه‌ها مطرح شد. آخرین باری که سیروان را دیدم و با او هم‌کلام شدم روزی بود که «وایسا دنیا» را ضبط کردم. اگر «کفش آهنی» را به‌عنوان سرآلبومی استفاده می‌کردم، این تصور ایجاد می‌شد که رضا آمده تا این آهنگ را روبروی «وایسا دنیا» قرار دهد درصورتی‌که «وایسا دنیا» هشت سال پیش با امکانات و دید زمان خودش ساخته شد و «کفش آهنی» هم بعد از هشت سال با امکانات و نگاهی که امروز وجود دارد ساخته شده! حتی از نظر مضمونی هم نمی‌توان این دو آهنگ را با هم مقایسه کرد. ضمن اینکه آهنگ «نترس» آهنگ متفاوتی بود و حس کردم جسارت بیشتری دارد.
«کفش آهنی» به حال‌وروز سال ۹۱ رضا صادقی نزدیک نیست. این آهنگ به سمت امید میل می‌کند درحالی‌که آن روزها شرایط سختی را تجربه می‌کردم. یک روزهایی بود که آن‌قدر عصبی بودم که با مشکلاتم به‌نوعی لج می‌کردم. چند روز پیش به همسرم می‌گفتم که اگر روزی خدا عنایت کرد و به من بچه داد، به فرزندم یاد خواهم داد که اگر روزی با مشکلی مواجه شد، اول مشکلش را حل کند، بعد گریه کند. از طرفی بدون تعارف، من پیش از ایجاد این مشکلات خیلی روزهای خوبی داشتم. چندین سال روی استیج دچار بالاترین لذت‌های انسانی بودم و حس کردم اگر برای این مشکلاتی که برایم ایجاد شده بخواهم گله کنم، کار درستی نیست. شاید این یک شارژ روحی برای خود من بود که این بار با «کفش آهنی» ایستاده‌ام و مشکلات را شکست خواهم داد. دوستانی در آن برهه از زندگی‌ام به من می‌گفتند هیچ راهی نداری و اگر می‌خواهی موسیقی را ادامه دهی، باید از ایران بروی.

ضمن احترام برای همه هنرمندان، در دنیای کاری من اسم خاصی وجود ندارد. رقیب من توجه مردم است نه همکارانم! من رقیب ندارم، همکارانم دوست من هستند و هیچ‌وقت نمی‌توانند رقیبم باشند چون هیچ‌کدام نمی‌توانند رضا صادقی باشند حتی اگر بخواهند. من در مقابل توجه مردم و رضا صادقی حس رقابت دارم. من همیشه گفته‌ام که سیروان یکی از باهوش‌ترین تنظیم‌کننده‌هاست اما نمی‌توانم او را خواننده تصور کنم و به همین دلیل او را وارد چارت کاری خودم نمی‌کنم. در فضای حرفه‌ای خودم یعنی خوانندگی، سیروان را خواننده نمی‌دانم و به همین دلیل هم با او مسئله و بحثی ندارم. برای هر تنظیم سیروان احترام خاصی قائلم اما هیچ‌وقت برای لجبازی نه کسی را می‌آورم و نه کسی را می‌برم.»(آرمانی)

گالری تصاویر