صفحه اصلی
حسام منظور ۱۸ آذر ۱۳۵۹ در شهر تهران از پدری بجنوردی از خراسان و مادری ارومیهای متولد شد. به همین دلیل دوران کودکی خویش را در ارومیه و سپس در ۸ سالگی با مهاجرت خانواده به تبریز در خطه آذربایجان سپری کرده است.
وی فارغالتحصیل کارشناسی رشته نمایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و کارشناسی ارشد رشته کارگردانی دانشگاه تربیتمدرس است.
وی از سال ۱۳۹۵ بهعنوان استاد بازیگری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و دانشگاه اراک مشغول تدریس بوده است.
حسام منظور از کودکی به بازیگری و هنر علاقهمند بود و با نقاشی و ادبیات خود را مشغول میکرد و عضو ثابت گروه تئاتر مدرسهشان و اجرای نمایش در مناسبتها بود. او حتی در ۵ سالگی تجربه کوتاهی برای بازی در یک فیلم محلی (در ارومیه) داشته است.
حسام منظور در ۱۸ سالگی برای دیدار دوستان هنرمندش که در دانشگاه سوره اصفهان تحصیل میکردند سفری به اصفهان داشت، این دیدار باعث شد که او نگاه جدیتری به هنر و بازیگری داشته باشد و به همین دلیل او نیز به دانشگاه هنر و معماری تهران برای ادامه تحصیل رفت.
فعالیت حرفهای او در زمینه تئاتر و هنر نیز به همان دوران برمیگردد، با ورود به دانشگاه در سال ۱۳۸۲ با بازی در نمایش «خوان هشتم» به کارگردانی محمد مسعود طیبی در کانون مفتح فعالیت هنری منظور آغاز میشود و بعد از آن او در بیش از ۴۰ نمایش چون «آخرین طلایهدار» حمید پورآذری، «تصویر ماه در قهوه تلخ» حسن وارسته، «کابوس خیابان هفدهم» مسعود موسوی، «آرش» ساوبیا شیاری، «سلمان» محمود عزیزی، «چهگوارا» کامبیز اسدی، «کالون و قیام کاستلیون» آرش دادگر، «یرما» محبوبه ارمیانی، «کریستال تاور» نصرالله قادری، «کاکتوس» محمدمسعود طیبی، «مکبث» رضا ثروتی، «خداحافظی نکن» محمدمسعود طیبی، «دلم میخواد محکم بزنم تو گوش اتللو» مسعود موسوی، «فرجام فر» محسن رنجبر، «ایستگاه سلام» رسول نقوی، «اودیسه» آرش دادگر، «برف و بهمن» ایرج افشاری، «مکاشفات راسکلنیکف با آر.جی. دیو در گالری دوزخ» پیمان مجیدی و سابینا شیاری، «بانویی از اسلو» مجید رحیمی و علی اتحاد و «هملت» آرش دادگر ایفای نقش کرده است.
وی تجربه اجرا در مراکز مطرح تئاتر اروپا از جمله پیکولو ایتالیا و جشنواره شکسپیر گدامفک لهستان را در کارنامه هنری خویش دارد.
منظور در سال ۱۳۸۸ برای بازی در نمایش «مکبث» به کارگردانی رضا ثروتی نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره تئاتر دانشگاهی و در سال ۱۳۹۰ برای بازی در همین نمایش نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر سال تئاتر از جشن بازیگر شد. او همچنین در سال ۱۳۹۵ برای بازی در نمایش «اودیسه» به کارگردانی آرش دادگر جایزه بهترین بازیگر سال را از سیزدهمین جشن بازیگر، دریافت کرد.
حسام منظور در سال ۱۳۹۰ بازیگری در سینما را با ایفای نقشی کوتاه در فیلم «تلفن همراه رئیسجمهور» به کارگردانی علی عطشانی آغاز کرد و در آثار سینمایی دیگری چون «ربوده شده» بیژن میرباقری، «طلا خون» ابراهیم شیبانی و «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی که زندگی مولانا جلاالدینبلخی (رومی) و شمس تبریزی را روایت میکند بازی کرده است.
حسام منظور در سال 1394 با مجموعه «قصه های تبیان» به تهیهکنندگی فرجالله سلحشور وارد قاب تلویزیون شد.
در سال 1395 فعالیت در تلویزیون را با بازی در سریال «روزهای بیقراری» به کارگردانی کاظم معصومی ادامه داد و بعد از آن در سال ۱۳۹۷ با ایفای نقش شازده ارسلان میرزای قوانلوی قاجار در سریال«بانوی عمارت» به شهرت رسید و موفق شد تندیس بهترین بازیگر سال تلویزیون را در پنجمین جشنواره جام جم از آن خود کند.
یک سال بعد با بازی در سریال «برادر جان» که در ماه رمضان از شبکه سوم سیما پخش گردید با هنرمندانی چون علی نصیریان، حسن پورشیرازی، آفرین عبیسی، کامران تفتی، جلیل فرجاد، مارال فرجاد، نسیم ادبی و لعیا زنگنه همبازی شد. پس از آن وی با بازی در سریال «نجلا» با ایفای نقش عبد دشتی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
حسام منظور با بازی در سریال «بانوی عمارت» و ایفای نقش شازده ارسلان میرزای قوانلوی قاجار به شهرت رسید.
سریال «بانوی عمارت» یک ملودرام عاشقانه است که داستان مقطع تاریخی دوره قاجار را روایت می کند که در لایه های زیرین آن به شرایط اجتماعی و سیاسی آن زمان از جمله مهمترین آن حوادث یعنی ترور ناصرالدین شاه قاجار توسط میرزا رضا کرمانی نیز می پردازد. این مجموعه تلویزیونی به تهیهکنندگی مجید مولایی، کارگردانی عزیزالله حمیدنژاد و به قلم احسان جوانمرد؛ محصول سال ۱۳۹۶–۹۷ از شبکه سوم سیما پخش شده است.
حسام منظور برای بازی در این سریال برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی از نوزدهمین جشن دنیای تصویر و برنده تندیس بهترین بازیگر سال تلویزیون در پنجمین جشنواره جام جم شده است.
تنها تجربه حسام منظور برای حضور در شبکه نمایش خانگی به ایفای نقش در سریال «جزیره» بازمیگردد.
«جزیره» یک مجموعه تلویزیونی ایرانی در ژانر درام به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی علی طالبآبادی است. پخش این مجموعه از ۲ آبان ۱۴۰۰ از طریق شبکه نمایش خانگی آغاز شده و امیر مقاره، شادی مختاری، حسام منظور، اکبر زنجانپور، السا فیروزآذر، هنگامه قاضیانی، میترا حجار، غزل شاکری، محمدرضا فروتن، بهنام تشکر، بیتا فرهی، شیرین بینا، کاظم سیاحی، حمیدرضا پگاه از بازیگران این مجموعه هستند.
«صحرا» خبرنگار جسوری که در عشق شکستخورده و تحقیر شده، به دنبال برابری با «ارشد شاهنگ»، معشوق خود که از خانواده اصیل و ثروتمندی بوده تصمیمات ماجراجویانهای گرفته و وارد روابط تجاری خطرناک و پیچیدهای میشود که زندگی او و خانواده شاهنگ را دستخوش تغییرات اساسی میکند.
سیل انتقادات نسبت به این سریال از همان قسمتهای اول بسیار زیاد بود، گافهای بسیار زیاد بازیگران و داستان سریال و در نهایت حواشی بسیار زیادی که برای این مجموعه به وجود آمد باعث شد که تولیدکنندگان با اینکه قصه نیمهتمام مانده بود از تولید فصل دوم منصرف شوند.
فصل دوم سریال «نجلا» به کارگردانی خیرالله تقیانی پور برای پخش در ایام نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان در ۳۰ قسمت برای شبکه سه سیما تهیه و تولید شده است و حسام منظور در این سریال نقش «عبد دشتی» را ایفا خواهد کرد.
فصل اول سریال «نجلا» در ایام اربعین از شبکه سه سیما پخش شد، شخصیت اصلی سریال، نجلا است و قصه پیرامون عبد (با بازی حسام منظور) و نجلا (با بازی سارا رسولزاده در فصل اول) میگذرد.
قصه این سریال در سال ۱۳۵۸ میگذرد و دختری به یک پسر عاشق در آن اوضاع آشفته وعدهای میدهد که طی آن اگر پسر بتواند او را از مرز رد کند و به زیارت اربعین برسد، در قبال عشقش به او پاسخ مثبت میدهد، اما در طول مسیر، ماجرای این دو نفر دست خوش اتفاقهایی میشود.
این مجموعه که در فصل اول خود با اقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد، در فصل دوم به بخشهایی از دفاع مقدس و اوایل جنگ توجه دارد.
فصل دوم سریال «نجلا» به نویسندگی حسین امیرجهانی و کارگردانی خیرالله تقیانیپور برای پخش در ایام نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان برای شبکه سه سیما تهیه و تولید شده است. در این فصل بهجای سارا رسولزاده ایفاگر نقش «نجلا» محیا دهقانی خواهد بود.
داستان فصل دوم این سریال در ادامه فصل نخست آن و درباره اشغال خرمشهر است و عبِد در این فصل نقش محوری در داستان دارد. داستان فصل دوم از مسیر بازگشت از کربلا به نجف روایت میشود و تمرکز آن بیشتر روی حصر آبادان است. «نجلا» داستانی عاشقانهای در بستر تاریخی، جذاب و گیرا را روایت میکند.
حسام منظور در موزیک ویدئو «زندان» به خوانندگی محسن چاوشی، کارگردانی سعید جعفریان و تهیه کنندگی رامبد جوان و علی احمدی بازی کرده است.
حسام منظور درارتباط با دستمزدش در تئاتر بعد از شهرتش در تلویزیون، در گفتوگو با ایران گفت:
«من نمی دانم که سلبریتی ها چه دستمزدهایی می گیرند، اما دستمزد من از قبل هم بالا بود و الان پس از این دو سال، طبیعتا بیشتر شده است. اما آن چیزی که برایم در تئاتر اهمیت دارد کیفیت کار است؛ چرا که از جای دیگری درآمد دارم که متاسفانه امروز، تئاتر با کیفیت مطلوب کم داریم.»
۱۳۸۸: نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره تئاتر دانشگاهی برای نمایش «مکبث»
۱۳۹۵: برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در سیزدهمین جشن بازیگر برای نمایش «اودیسه»
۱۳۹۷: برنده تندیس بهترین بازیگر مرد در پنجمین جشنواره جامجم برای مجموعه تلویزیونی «بانوی عمارت»
۱۳۹۸: برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام در نوزدهمین جشن دنیای تصویر برای مجموعه تلویزیونی «بانوی عمارت»