جستجو در سایت

مصطفی آل احمد

بایوگرافی

مصطفی آل‌احمد متولد یکم شهریورماه ۱۳۴۹ در تهران، فیلمساز، مستندساز، نقاش، طراح صحنه و لباس و فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشگاه آزاد اسلامی است.

مصطفی آل‌احمد در خانواده‌ای علاقه‌مند به هنر متولد شده و از کودکی در نقاشی و نمایش فعالیت می‌کرد. او فعالیت حرفه‌ای خویش را در سال‌های دهه ۱۳۷۰ با طراحی صحنه در سینما و تلویزیون آغاز کرد، از مهم‌ترین آثاری که آل‌احمد طراحی لباس و صحنه آن‌ها را بر عهده داشته است می‌توان از «پوسته» (۱۳۸۷)، «آخرين ملكه زمين» (۱۳۸۵) و «الهه زيگورات» (۱۳۸۲) و «ترکش‌های صلح» (۱۳۷۹) نام برد.

همچنین در کارنامه هنری آل‌احمد نویسندگی و کارگردانی فیلم‌های کوتاه متعددی چون «ماده نرم» (۱۳۷۳)، «توکار سختی انجام دادی که زنده شدی» (۱۳۷۷) و  «بچه مگس» (۱۳۸۱) دیده می‌شود.

 

مصطفی آل‌احمد، کارگردان و نویسنده فیلم پوسته:

مصطفی آل‌احمد، کارگردان و نویسنده فیلم پوسته - عکس

در سال ۱۳۸۷ مصطفی آل‌احمد فیلم سینمایی «پوسته» را در ژانر اجتماعی و سورئال با تهیه‌کنندگی مشترک محمد آفریده و خودش نویسندگی و کارگردانی کرد. این فیلم در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در بخش فیلم‌های اول و دوم به نمایش درآمد و پس از گذشت شش سال در نهایت در سال ۱۳۹۳ در گروه هنر و تجربه به اکران درآمد.

 

مصطفی آل‌احمد، کارگردان مستند نویسنده بودن:

آل‌احمد در سال ۱۳۹۴ مستند «نویسنده بودن» را به سفارش مرکز گسترش مستند و تجربی، تولید کرده است. آل‌احمد پلان‌های متعددی از این فیلم مستند را از فیلم دیگری با موضوع روشنفکری برداشته که در سال‌های ابتدایی دهه ۱۳۸۰ آن را ساخته بود، اما اجازه اکران و نشر آن فیلم هرگز به او داده نشد.
آل‌احمد علاوه بر فیلم‌های سینمایی و کوتاه، انیمیشن و مستندهای متعددی نیز ساخته است. آثاری چون مستند «بلاک آوت» (۱۳۸۴)، مستند «گروگر» (۱۳۹۴) و انیمیشن «پرسپولیس» به سفارش شبکه تلویزیونی دویچه‌وله آلمان (۱۳۷۷) از جمله این آثار هستند.

فیلم‌های کوتاه او به جشنواره‌های گوناگون چون مونترال کانادا، پوسان کره جنوبی، توکیو ژاپن، تو اکران سوئیس، تامپره فنلاند و مونتی کاتینی ایتالیا راه یافته و موفق به دریافت مدال یونیکا و مدال نقره ایبنز و برنده بهترین فیلم اکسپریمنتال جشنواره ملل اتریش شده است.

او با شبکه‌های تلویزیونی آلمان و فنلاند همکاری داشته و برای آن‌ها فیلم‌های مستند و انیمیشن ساخته است.

 

حاشیه‌ها:

بازداشت مصطفی آل‌احمد به دلیل انتشار بیانیه تفنگت را زمین بگذار:

در ۱۷ تیر ۱۴۰۱ مصطفی آل‌احمد و محمد رسول‌اف به اتهام «ارتباط با ضدانقلاب» و «التهاب‌آفرینی و برهم زدن امنیت روانی جامعه» در جریان ریزش متروپل آبادان بازداشت شدند و علت بازداشت این دو کارگردان انتشار بیانیه سینماگران با عنوان «تفنگت را زمین بگذار»، در جریان اعتراض‌های مردمی پس از فروریختن ساختمان متروپل آبادان عنوان شد.

بیش از صد تن از سینماگران ایرانی همچون پگاه آهنگرانی، هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، نازنین فراهانی، مرضیه وفامهر، امین جعفری، مانی حقیقی، مسعود کرامتی، پوریا نوری و کیارش اسدی‌زاده در روز هشتم خرداد ۱۴۰۱ این بیانیه را امضاء کرده بودند.

پس از خبر بازداشت این دو سینماگر سازمان‌ها و جشنواره‌های سینمایی بین‌المللی همچون جشنواره برلین این بازداشت را شوکه کننده و ناقض اساسی حقوق شهروندی خوانده و ده‌ها نفر از اهالی سینما و هنرمندان ایرانی همچون اصغر فرهادی و فاطمه معتمدآریا در بیانیه‌ای خواستار آزادی «فوری» و «بی‌قیدوشرط» محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد شدند.

گالری تصاویر

اخبار