پیام احمدینیا متولد ۴ آبان ماه ۱۳۶۱ در تهران، هنرپیشه و دستیار کارگردان است. او برای اولین بار با بازی در فیلم «پایان خدمت» در سال ۱۳۹۲ به کارگردانی حمید زرگرنژاد وارد سینما شد.
بعد از درخشش در این فیلم در آثاری چون «حمال طلا»، «خانواده دکتر ماهان»، «لونه زنبور»، «زونا»، «لژیونر» (افسر نمونه)، «کار کثیف»، «آسپرین»، «ناهید»، «زخم» و «ملاقات خصوصی» به ایفای نقش پرداخت.
احمدینیا فعالیت در عرصه سینما را با دستیاری و برنامهریزی آغاز کرد و سپس با بازی در چند فیلم کوتاه و در نهایت نقشآفرینی در فیلم سینمایی «پایان خدمت» در سال ۱۳۹۲ به کارگردانی حمید زرگرنژاد فعالیت هنری خویش را ادامه داد.
بعد از درخشش در این فیلم در آثاری چون «ناهید»، «کار کثیف»، «لونه زنبور»، «گرمابه»، «تروا»، «دشنه»، «گربه سیاه»، «نجیبه»، «کوچه ژاپنیها»، «اردکلی»، «شبگرد» و «صحنهزنی» به ایفای نقش پرداخته است.
احمدینیا سال ۱۳۹۹ در فیلم سینمایی «کولبرف» به نویسندگی و کارگردانی میلاد منصوری و تهیهکنندگی سید روحالله حسینی لرگانی با علی انصاریان همبازی شد.
«کولبرف» اولین فیلم بلند میلاد منصوری است که در جشنوارههای بینالمللی جوایز متعددی را تصاحب کرده است. «کولبرف» در جشنواره بینالمللی فیلم بلغارستان در شش بخش نامزد و علی انصاریان برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگری مرد و مهدی رضایی نیز جایزه بهترین فیلمبرداری را از آن خویش کردند.
این فیلم در جشنواره بینالمللی فیلم آمریکای جنوبی نیز جایزه بهترین کارگردانی (میلاد منصوری)، بهترین فیلم (سید روحالله حسینی لرگانی)، بهترین بازیگری مرد (حسین سلیمانی)، بهترین بازیگر مکمل مرد (حسین مهری) و در جشنواره بینالمللی فیلم تیئنه سائوپائولوی برزیل در هشت بخش نامزد و برنده جایزه آنهیومای نقرهای بازیگری مرد (حسین سلیمانی) و در چهاردهمین جشنواره فیلمهای ایرانی سنفرانسیسکو (Sepanta Awards) برنده جایزه بهترین فیلمبرداری (مهدی رضایی) شده است.
در این فیلم علاوه بر پیام احمدینیا، بازیگرانی چون حسین سلیمانی، حسین مهری، دنیز متوسلی، مهتاب ثروتی، چیا بابامیری، علی فراستی، آرتین امجدی و علی انصاریان نقشآفرینی کردهاند.
وی در سال ۱۳۹۷ با بازی در فیلم سینمایی «حمال طلا» اولین تجربه نقش اولی خود را به دست آورد. این فیلم داستان کارگری به نام رضا را روایت میکند که شغلش رساندن طلا و جواهرات از کارگاه به مغازه است.
یک روز در مسیر از رضا دزدی میشود و او باید غرامت مقدار طلای سرقتی را بپردازد و در این مسیر اتفاقاتی برایش پیش میآید.
«حمال طلا» فیلمی در ژانر درام محصول سال ۱۳۹۷ است. دومین اثر تورج اصلانی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای بهترین فیلم نامزد شد و همچنین در هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم «دهوک» در کردستان عراق به نمایش درآمد که جایزه «استعداد تازه» را کسب کرد.
بازیگرانی چون پیام احمدینیا، سعید آقاخانی، امید روحانی، ژاله صامتی و ... در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
«ملاقات خصوصی» اولین فیلم بلند سینمایی امید شمس در مقام کارگردان پس از تولید چندین فیلم کوتاه است که پیام احمدینیا با بازی در آن نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شد.
داستان فیلم دربارة دختری به نام پروانه است که پدرش در زندان است و در حومه شهر تهران مغازه دارد و از این طریق امرارمعاش میکند، فرهاد که همبندی پدرش است با پروانه برای کارهای پدرش در ارتباط است در این رفتوآمدها، فرهاد به پروانه علاقهمند میشود.
در این فیلم علاوه بر پیام احمدینیا بازیگرانی چون پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، ریما رامینفر، رؤیا تیموریان، سیاوش چراغیپور، نادر فلاح، شیرین آقاکاشی و ایمان شمس به ایفای نقش پرداختهاند.
«ملاقات خصوصی» در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در دو رشته «بهترین فیلم اول» و «بهترین بازیگر نقش مکمل مرد» (پیام احمدینیا) نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است.
پیام احمدینیا علاوه بر سینما در سریالهای تلویزیونی و نمایش خانگی نیز حضوری فعال داشته است.
وی در سریالهایی چون «دنیای گمشده»، «بیگانهای با من است»، «لژیونر» (افسر نمونه)، «خانواده دکتر ماهان»، «روزگار»، «حکم رشد»، «وارش»، «سرجوخه» و «خودخواسته» به ایفای نقش پرداخته است.
پیام احمدینیا در تلهفیلم «شیر کوهستان» به کارگردانی حمیدرضا بنایی که بازسازی زندگی شهید مهدی خندان، فرمانده گردان مقداد است، به ایفای نقش پرداخته است. شهید خندان در اربعین سال ۱۳۶۲ در منطقه پنجوین عراق به شهادت رسید.
وی تجربه حضور در شبکه نمایش خانگی را نیز دارد و از جمله کارهای او میتوان به سریالهای «آسپرین» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی فرهاد نجفی در سال ۱۳۹۴ و «هیولا» به کارگردانی مهران مدیری در سال ۱۳۹۷ و «سودا» به کارگردانی ایمان یزدی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
پیام احمدینیا در سریال تلویزیونی «حکم رشد» به کارگردانی حسن لفافیان و تهیهکنندگی مهدی فرجی ایفاگر نقش «غلام» است.
«حکم رشد» ملودرامی پلیسی و خانوادگی است که از نیمهی اردیبهشت هرشب ساعت ۲۰:۴۵ از شبکه سوم سیما پخش میشود.
ثریا قاسمی (توران)، مهلقا باقری (محبوبه)، مجتبی فلاحی (ذبیح)،شهین تسلیمی (عالیه)، علیرضا مهران (نوید)، حمید ابراهیمی (افشین کافر)، مهرداد ضیایی (دکتر پویا)، آزیتا ترکاشوند (زیبا چاپاری)، نیلوفر شهیدی (زهره)، مجید سعیدی (اسفند/ نعنا)،، ندا قاسمی (سودابه)، هدی استواری (سایه)، مجید رحمتی (فراز)ارشیا توکلی (سلیم)، حسن ولیخانی (نصیر)،محمدرضا زاد خوشنود(نامی)،سیاوش گرجستانی(سلطان)صدرالدین حجازی،(پرفسور)حشمت آرمیده ،فرج گل سفیدی(معین ننه بتول)،فیروز حیدر زاده (هاشم شوقی) وفاطمه نوری(بهار)از جمله بازیگران سریال حکم رشد هستند.
پیام احمدینیا در فیلمهای کوتاه متعددی به ایفای نقش پرداخته است که ازاینبین میتوان به «دشنه» سامان تفرشی، «گرمابه» سروش حسین جانی، «زونا» طوفان نهان قدرتی، «دزدگیر» مانی معصومی، «به من دست نزن» آوازه شاه نواز، «گذشته استمراری» شیوا طاهری، «تاریخ گذشته» یاسر حمزه، «درون» سروش حسین جانی، «جانور» لیلا نیکزاد، «ندا» سروش حسین جانی، «پدر» شیوا طاهری، «قصه خیابان کمپلو» طوفان نهانقدرتی، «قانون دایره» مهرشاد گلکاریان، «شهربند» فرزاد فروغی، «مهرآکین» مهرشاد گلکاریان، «جاده بی انتها» مهدی مرعشی و «سی تومن نقد» محمدرضا عبدالملکی اشاره کرد.
وی برای بازی در فیلم کوتاه «زونا» جایزه بهترین بازیگر مرد را از جشنواره بینالمللی فیلم بعلبک لبنان دریافت کرده است.
پیام احمدینیا برای ایفای نقش در سریال «لژیونر» (افسر نمونه) ساخته مسعود آبپرور در نقش بوکسوری به نام جابر در کلاسهای بوکس شرکت کرده است. او در حین ایفای نقش در این پروژه، بوکس را آموزشدیده و تمرین میکرده است.
پیام احمدینیا در نمایش «خیس ماهی» به نویسندگی مهدی میرباقری و کارگردانی پویان درزی در تابستان ۱۳۹۶ در مجموعه تئاتر دیوار چهارم بازی کرده است.
در این نمایش علاوه بر احمدینیا بازیگرانی چون نفیسه روشن، پویان درزی، شهره مکری، ارسطو خوش رزم، فرزانه سهیلی، شیرین صمدی و علیرضا مهران نقشآفرینی کردهاند.
پیام احمدینیا در ایام نوروز ۱۴۰۱ در فصل سوم «زیرخاکی» نقش افسر عراقی را ایفا کرد.
داستان «زیرخاکی» حول محور خانواده «باغپیشه» و ماجراهای آنها در دوران قبل و بعد از انقلاب میگذرد.
فصل یکم سریال «زیرخاکی» به کارگردانی جلیل سامان و تهیهکنندگی رضا نصیری نیا در ماه مبارک رمضان ۱۳۹۹ از شبکه یک سیما پخش شد. داستان این مجموعه درباره بلندپروازیهای مردی جاهطلب، سادهلوح و سربههوا به نام فریبرز (با بازی پژمان جمشیدی) است که میخواهد با پیداکردن گنج، یکشبه راه صدساله را برود؛ او که به همراه همسرش پریچهر (با بازی ژاله صامتی) و فرزند خردسالش کاوه (با بازی رایان سرلک) در یکی از مناطق جنوب شهر تهران زندگی میکند، بهواسطه برادرش که یکی از افسران انقلابی نیروی هوایی است درگیر ماجراهایی میشود که بهموازات تلاشش برای یافتن گنج، او را ناخواسته وارد مبارزات انقلابی میکند و به جرم پخش اعلامیه ضد شاه دستگیر میشود.
این ماجراها پس از پیروزی انقلاب نیز ادامه پیدا میکند تا این که شرایطی پیش میآید که او را ناگزیر به خروج از کشور میکند، این تصمیم او با آغاز جنگ تحمیلی همزمان میشود. فصل دوم در ادامه قصه فصل اول و در سال ۱۳۵۹ رقم خورده و با اسیر شدن فریبرز و ناصری (با بازی هومن برقنورد) به دست نیروهای بعثی عراق در جبهه به پایان میرسد.
در همه این موارد فریبرز از ماجراهایی که پیرامون تحولات ایران رخ میدهد بیخبر و بیاطلاع بوده و مشغول به کار خودش است.
در فصل دوم «زیرخاکی» داستان سریال پس از انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی ادامه پیدا میکند و شرایط بهگونهای رقم میخورد که فریبرز باغ بیشه برای نجات گنج خود ناگزیر به جبهههای جنگ رفته و بارها تا پای مرگ میرود.
در انتهای فصل دوم فریبرز (پژمان جمشیدی) و ناصری (هومن برقنورد) طی ماجرایی به اسارت نیروهای بعثی درآمدند؛ داستان سری سوم نیز در ادامه قصه فصل دوم است.
مجموعه تلویزیونی «زیرخاکی 3» در گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما برای پخش در نوروز ۱۴۰۱ در ساعت ۲۲:۱۵ تولید و پخش شد.
پیام احمدینیا بازیگر درباره حضور در فصل سوم سریال تلویزیونی «زیرخاکی» که این روزها به کارگردانی جلیل سامان ساخته میشود بیان کرد: «جلیل سامان کارگردان بهشدت مسلطی در صحنه است، او فردی تکنیکی است و بر بازیها و متن مسلط است. فیلمنامه اصلی و کلی در ذهن خود سامان است و هر روز هم آن را آپدیت میکند. اگر فصل دوم سریال را دیده باشید پژمان جمشیدی در پایان سریال اسیر میشود و این فصل ادامه همان ماجراهای اسارت فریبرز است.»
وی درباره این بخش از سریال و اینکه چه بخشی در زندانهای عراق میگذرد اظهار کرد: «فکر میکنم نیمی از سریال در عراق است و فریبرز هم در این زندانها زیر دست من است که البته بقیه قصه را باید ببینید و نمیتوان همه داستان را لو داد.»
این بازیگر درباره همکاری با پژمان جمشیدی نیز بیان کرد: «همکاری با پژمان جمشیدی خیلی جذاب است و خیلی هم در پشتصحنه آثار خوش میگذرد.»
بازیگر «زیرخاکی» درباره نحوه بهتصویرکشیدن اسرا در عراق در این سریال عنوان کرد: «فاز حضور اسرا در این سریال نسبت به باقی سریالهای طنز فضای طنازانهتری داشت.»
وی در پایان درباره لوکیشنها نیز گفت: «یک صحنه کاخ صدام را داشتیم که میخواستیم در عراق تصویربرداری کنیم اما نشد و در خود ایران گرفتیم.»
(باشگاه خبرنگاران جوان)
احمدینیا در مصاحبه با مهر اینگونه توضیح داد: «چندی پیش در سریال «تصویربرداری سریال «خانواده دکتر ماهان» هم چند وقتی است که به پایان رسیده است اما هنوز بخشی از دستمزد من پرداخت نشده است. اکنون حدود پنج ماه از پایان کار من گذشته است و فقط ۵۰ درصد از دستمزد خود را گرفتهام. بهروز خوشرزم تهیهکننده کار میگوید که پروژه باید دوباره افزایش برآورد داشته باشد تا باقی دستمزدها پرداخت شود.
من در سریال وارش نقش مردی ماهیگیر به نام بشیر را داشتم که برای احقاق حقوق برادرش که توسط حکومت وقت بیگناه به زندان محکوم شده، دست به قیام میزند.
بشیر در جریان حوادث ابتدای انقلاب با بقیه ماهیگیران همراه میشود و پاسگاه را تصرف میکنند و در حمله به چوببری هم کاراکتر فاسد داستان دستگیر میشود و قیامی مردمی شکل میگیرد.»
او افزود: «البته متأسفم که بیشتر بخشهای مربوط به بازی من در فصل دوم سریال حذف شدند و از اغلب دقایق بازی من گذشتند. شنیدهام این تصمیم تلویزیون بوده و حساسیتهایی برای نمایش تصاویر قیام مردم در سال ۵۷ در سریال «وارش» وجود داشته، ولی برای من علت دقیق این اتفاق روشن نشد. بهویژه وقتی بدانید این تصاویر در سرمای زمستان سال گذشته و در گذر از جاده خطرناک لاهیجان ضبط شدند و زحمات زیادی برای این بخشها کشیدیم و خیلی انرژی گذاشتیم. حذف این موارد ابهامات زیادی هم درباره نقش من ایجاد کرد و حجم بازیام را تا حد یک هنرور کاهش داد که سؤالات زیادی را برای بینندگان و همکاران سینمایی ایجاد کرد و بارها در این باره از من سؤال کردند.»
احمدینیا ادامه داد: «نمیدانم چرا هر بار با پروژهای تلویزیونی همکاری کردم، به شکلی لطمه خوردهام. قبل از این هم سال گذشته در سریال «زندگی از نو» به تهیهکنندگی مهدی شفیعی و کارگردانی علیمحمد قاسمی همین اتفاق افتاد و بعد از ۱۰-۱۲ قسمت ناگهان گفتند نقش تو تمام شده، درحالیکه من همچنان قرارداد داشتم!»
(مهرنیوز)
در سال ۱۳۹۸، پیام احمدینیا در سریال «بیگانهای با من است» ایفاگر نقش «سلیم» کاراکتر منفی سریال بود که با لهجه بوشهری صحبت میکرد.
اما بهروز مفید، تهیهکننده سریال و مسئولین صداوسیما تصمیم گرفتند لهجه این کاراکتر را تغییر بدهند. این تصمیم صداوسیما مبنی بر دوبله یک کاراکتر، شاید به سابقه اعتراض مردم برخی شهرها به دیگر سریالها و فیلمها برمیگردد که شاید شاخصترین آنها اعتراض مردم بختیاری به پخش سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی بود که پخش آن از تلویزیون متوقف شد.
اما تهیهکننده سریال دوبله این شخصیت را به مبتلا شدن احمدینیا به بیماری کرونا و گرفتگی صدای او ربط داد.
پیام احمدینیا که از این اتفاق بسیار ناراحت بود در صفحه شخصی اینستاگرام خویش اینگونه نوشت: «بعد از کلی تمرین لهجه بوشهری، وسط کرونا، اینهمه زحمت بکشی، آخرشم یه عده بیسواد بگن چون نقش منفیه، مردم بوشهر اعتراض میکنن؛ پس دوبله بشه اونم به بدترین شکل.»
۱۳۹۷: دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد از دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم بعلبک لبنان برای بازی در فیلم کوتاه «زونا»
۱۴۰۰: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای بازی در فیلم «ملاقات خصوصی»