ژیلا شاهی بازیگر سینما و تئاتر و هنرآموز کلاسهای حمید سمندریان است. او برای بازی در فیلم «قصرشیرین» نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر و بهترین بازیگر نقش اول زن از سیزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران شد.
ژیلا شاهی متولد سال ۱۳۶۴ و متولد شهر اردبیل است. او از سال ۱۳۸۰ وقتی ۱۶ساله بود بازیگری را از کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در اردبیل شروع کرد تا اینکه بهصورت حرفهای وارد گروهای بازیگری تئاتر شد.
در سال ۱۳۸۸ وقتی که ۲۴ساله بود برای ادامه فعالیت در رشته بازیگری به تهران آمد و به کلاسهای استاد سمندریان رفت و از همان جا به پروژههای مختلف معرفی شد.
بازی در سریال «همه چیز آنجاست» و «سرزمین مادری» تجربههای کوتاه او در قاب تلویزیون بودند. او همچنین در چند فیلم کوتاه نیز حضور داشت.
وی در سال ۱۳۹۰ با فیلم سینمایی «روییدن در باد»، کنار بازیگرانی چون گوهر خیراندیش و امید زندگانی بازی در سینما را تجربه کرد.
ژیلا شاهی از سال ۱۳۹۱ با فیلم «خاکستر و برف» فعالیت خویش را ادامه داد و تا سال ۱۳۹۶ در بیش از ۹ فیلم دیگر تجربههای بسیار موفقی به دست آورد.
اولین فیلم سینمایی ژیلا شاهی، «روییدن در باد» به کارگردانی رهبر قنبری بود. در این کار گوهر خیراندیش و امید زندگانی نیز حضور داشتند.
فیلم روایت زندگی یک پسر نوجوان ایلیاتی است که در مسیر زندگیاش ناگزیر است دست به انتخابهای دشوار بزند. از این فیلم در گیشه استقبال چندانی نشد.
سال ۱۳۹۶ با سریال «شکوه یک زندگی» به قاب تلویزیون بازگشت تا اینکه سال ۱۳۹۷ با فیلم «قصرشیرین» کنار حامد بهداد در نقش «نجمه» موردتوجه مخاطبان و منتقدین قرار گرفت.
قصر شیرین فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی و به نویسندگی محسن قرایی و محمد داودی ساخته سال ۱۳۹۷ است. این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد و با نامزدی در هشت رشته، برنده دو سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی متن شد.
ژیلا شاهی برای بازی در این فیلم از جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد که در نهایت این جایزه به فرشته صدرعرفایی رسید.
«روزهای نارنجی» به کارگردانی آرش لاهوتی دیگر فیلم بلند سینمایی است که ژیلا شاهی در آن حضور یافته و نقش دختری به نام فیروزه را ایفا میکرد. در فیلم سینمایی «خاکستر و برف» نیز وی با میترا حجار و کامبیز دیرباز همبازی بود. این فیلم را روحالله سهرابی در سال ۱۳۹۱ ساخته بود.
ژیلا شاهی با فیلم سینمایی «شیطان وجود ندارد» به کارگردانی محمد رسول اف در هفتادمین دوره از جشنواره فیلم برلین حضور داشت. این فیلم برنده خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۰ شد.
او در چندین فیلم کوتاه هنرنمایی کرده است که از جمله آنها میتوان به: «باغ بی برگی»، «آرداک»، «نارگل»، «جایی برای آرامش»، «بچه مرز»، «اویان» و «رودی از فصلهای من گذشت» اشاره کرد.
«شکوه یک زندگی»، «سرزمین مادری» و «همه چیز آنجاست» از سریالهای هستند که ژیلا شاهی با آنها در قاب تلویزیون دیده شده است.
«شکوه یک زندگی» در مورد زندگی سخت همسران شهدا و افراد مفقودالاثر در جنگ است که بیتا سحرخیز در کنار نازنین فراهانی از جمله بازیگران این سریال بودند.
«همه چیز آنجاست» نیز یک درام خانوادگی بود که حدیث میر امینی و مهرانه مهین ترابی در آن بازی میکردند و «سرزمین مادری» که نام دیگرش «سرزمین کهن» است را نیز کمال تبریزی کارگردانی کرده و بازیگرانی همچون هنگامه قاضیانی و شهاب حسینی در آن به ایفای نقش پرداختند.
«پوست شیر» به کارگردانی جمشید محمودی، تهیهکنندگی نوید محمودی و نویسندگی جمشید محمودی و رضا بهاروند، اولین حضور ژیلا شاهی در شبکه نمایش خانگی است.
سریال «پوست شیر» از چهارشنبه ۳۰ شهریورماه ساعت ۲۰ بهصورت اختصاصی در فیلمنت منتشر میشود.
او در فیلم «موقعیت مهدی» نقش صفیه مدرس همسر شهید باکری را ایفا میکند.
«موقعیت مهدی» محصول سال ۱۴۰۰ به نویسندگی و کارگردانی هادی حجازیفر و تهیهکنندگی حبیبالله والینژاد است. این فیلم بر اساس بخشهایی از زندگی مهدی باکری ساخته شدهاست.
«موقعیت مهدی» نخستینبار در ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین جشنواره فیلم فجر و در بخش سودای سیمرغ به نمایش درآمد. این فیلم در این مراسم از ۱۴ نامزدی برنده پنج جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.
ژیلا شاهی برای نقشآفرینی در این فیلم نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شده است.
ژیلا شاهی درباره اینکه چرا این نقش را قبول کرده است میگوید:
«ازآنجاییکه من دنبال این بودم که با آقای حجازی فر همکاری کنم این نقش را قبول کردم.»
ژیلا شاهی درباره اینکه چگونه به نقش صفیه مدرس رسید میگوید:
«خود ایشان که هنوز در قید حیات هستند موبهموی زندگی و رابطهشان را به آقای حجازی انتقال میدادند و ایشان برای ما بازگو میکرد.
یکی از حساسیتهای این بود که خودم بتوانم این زن را باور کنم بعد بتوانم بقیه را به باور برسانم برای آنکه به این شخصیت برسم از خیلی چیزها فاصله گرفتم چون میخواستم نگاهش نگاه بیخبری باشد برای همین مدتی در فضای مجازی فاصله بگیرم.»
1397: نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «قصرشیرین»
1397: نامزدی تندیس بهترین بازیگر زن از سیزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران برای بازی در فیلم «قصرشیرین»
1399: نامزدی تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از بیستمین دوره جشن دنیای تصویر (حافظ) برای بازی در فیلم «قصرشیرین»
1399: برندة جایزه انار طلایی بهترین بازیگر زن از نهمین جشنواره فیلمهای ایرانی استرالیایی برای بازی در فیلم «قصرشیرین»
1400: نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «موقعیت مهدی»