صفحه اصلی
سیده سمیرا حسینی، ۲۸ آبان ۱۳۶۳ در تهران در خانوادهای ۶ نفره (دو برادر و یک خواهر) متولد شد.
خانواده سمیرا حسینی در ابتدا با فعالیت هنری و تئاتری او موافق نبودند، ولی با دیدن علاقه بسیار زیاد، جدیت و پشتکار او در این زمینه، از وی پشتیبانی و حمایت کردند.
عکسی از کودکی سمیرا حسینی
سمیرا حسینی دیپلم علومتجربی دارد و فارغالتحصیل کارشناسی رشته تئاتر - گرایش ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر و معماری است.
سمیرا حسینی، تئاتر را از نوجوانی و دبیرستان شروع کرد.
عکسی از دوران کودکی سمیرا حسینی درکنار مادرش
وی در دوران مدرسه همیشه جزو گروه تئاتر بود و در مناسبتهای مختلف به مانند دهه فجر در مدرسه به همراه همکلاسیهایش نمایش اجرا میکرد.
در دوران تحصیل در دانشگاه بهصورت نیمهحرفهای تئاتر و فعالیت تلویزیونی (بازی در سریالهای مناسبتی) را در کنار اساتید خویش تجربه کرد و اما در سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفهای خویش را با ایفای نقش در مجموعه تلویزیونی «صاحبدلان» به کارگردانی محمدحسین لطیفی که از شبکه اول سیما پخش شد آغاز کرد.
او در همان سال ۱۳۸۵ با بازی در مجموعه تلویزیونی «ما چند نفر» به کارگردانی فیاض موسوی دومین تجربه تلویزیونی خود را نیز به دست آورد.
پس از این وی در چندین اثر تلویزیونی دیگر چون «پس از سالها» (۱۳۸۷) به کارگردانی اکبر خواجوی، «لیست انتظار» به کارگردانی اصغر هاشمی (۱۳۸۷)، «یاقوت سرخ» به کارگردانی مرتضی مومنیراد (۱۳۸۸)، «نقطه آخر» به کارگردانی بیژن شیرمرز (۱۳۸۸)، «آوای گمشده» به کارگردانی سعید ابراهیمیفر (۱۳۸۸)، سریال «کلانتر 3» به کارگردانی محسن شاهمحمدی (۱۳۸۸)، «یخ در بهشت» به کارگردانی جواد مزدآبادی (۱۳۸۹)، سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» به کارگردانی راما قویدل (۱۳۸۹)، «ظهر آبی» به کارگردانی سعید عالمزاده (۱۳۸۹)، «آسمان همیشه ابری نیست» به کارگردانی سعید عالمزاده (۱۳۸۹)، «چند کوچه پایینتر» به کارگردانی سیروس رنجبر (۱۳۹۱)، «مرغ تخم طلا» به کارگردانی علی آشتیانی (۱۳۹۲)، سریال «قاب خاطره» به کارگردانی حجت ذیجودی (۱۳۹۳)، «ستاره شرق» به کارگردانی علی غفاری (۱۳۹۳)، «زیر یک سقف» به کارگردانی احمد کاوری (۱۳۹۴)، مجموعه «در قصهها زندگی میکنند» به کارگردانی داود بیدل (۱۳۹۵)، «خط ساغر» به کارگردانی سعید پورشعبانی (۱۳۹۵)، سریال «رنج پنهان» به کارگردانی بیژن میرباقری، (۱۳۹۶)، «دیوار شیشهای» راما قویدل (۱۳۹۶)، سریال «نوار زرد» به کارگردانی پوریا آذربایجانی (۱۳۹۶)، سریال «ترور خاموش» به کارگردانی احمد معظمی (۱۳۹۷) و سریال «زیر همکف» به کارگردانی بهمن گودرزی (۱۳۹۸) به ایفای نقش پرداخته است.
اولین حضور سمیرا حسینی در عرصه سینما با فیلم «گیسبریده» به کارگردانی جمشید حیدری (۱۳۸۵) بود که در آن با گلشیفته فراهانی همبازی شد.
وی در سال ۱۳۹۶ در فیلم سینمایی «خجالت نکش» به کارگردانی رضا مقصودی و فیلم سینمایی «دخمه» به کارگردانی وحید ضرابی نسب در سال ۱۳۹۸ نیز نقشآفرینی کرده است.
سمیرا حسینی فارغالتحصیل ادبیات نمایشی است و در نویسندگی نیز بهصورت حرفهای فعالیت داشته، هرچند او بیشتر به بازیگری علاقه داشته و بیشتر فعالیت کرده است.
او نویسندگی را اولینبار در سال ۱۳۸۸ با نوشتن فیلمنامه «آوای گمشده» تجربه کرد، فیلمی به کارگردانی سعید ابراهیمیفر که خود او نیز در این فیلم نقشآفرینی کرده است.
فیلمنامههای «بوی خاکستر حیات»، «رؤیا پوچ» و «پابرهنه» از دیگر آثار حسینی در مقام نویسنده است.
او برای هنرمندان و خوانندگان زیادی ویدئوکلیپ ساخته است که در این میان برای مانی رهنما دو کلیپ تولید کرده که یکی از آنها در جشنواره ملی نماهنگ فجر بهنمایشدرآمده است.
همچنین او در سال ۱۳۹۰ فیلم کوتاه «چیکو» را کارگردانی کرده است.
سمیرا حسینی، تئاتر را از نوجوانی و از مقطع دبیرستان شروع کرد تا اینکه بهصورت جدی از سال دوم دانشگاه با تئاترهای دانشجویی روی صحنه رفت.
وی در سال ۱۳۸۲ منشی صحنه نمایش «افشین و بودلف هر دو مرده اند» به کارگردانی استادش قطبالدین صادقی بوده است.
از نمایشهایی که او در آنها نقشآفرینی کرده است میتوان از «لیره شاه»، «اشباح»، «نه تو اشتباه میکنی»، «هلمت ماشین»، «در سوگ کاظم اشتری» به کارگردانی سامان پورسلیمانی، «رم» به کارگردانی محسن میرزاخانی، «سهم زن» محمد قنبری، «خواستگاری مهری ناز» به کارگردانی عطاالله کوپال و کنسرت تئاتر «ترانههای شرقی» با صدای حجت اشرفزاده و نویسندگی و کارگردانی جلالالدین دری نام برد.
سمیرا حسینی در ایام نوروز ۱۴۰۱ با سریال «دردسرهای شیرین» به تلویزیون آمد.
مجموعه تلویزیونی «دردسرهای شیرین» در گروه فیلم و سریال شبکه ۵ سیما برای پخش در نوروز ۱۴۰۱ تولید شده است. این سریال با داستانی اجتماعی و رگههای طنز چالشهای زندگی یک زوج جوان با بازی مریم مؤمن (در نقش شیرین) و پوریا پورسرخ (در نقش علی) را به تصویر میکشد که در کشاکش این چالشها، حوادث و اتفاقاتی دیگری برای آنان رخ میدهد.
سمیرا حسینی در گفتوگو با پاپ تیوی در این باره توضیح داد:
«متأسفانه درهای سینمای ما کاملاً بسته است. برای ورود واقعاً احتیاج به یک ساپورت مالی یا انسانی داری، ورود بسیار سخت بوده و از طرفی جنبههای منفی در خصوص وجود مافیا، سختی کار را بیشتر میکند.»
وی معتقد است که به بازیگری بهعنوان یک شغل نمیشود نگاه کرد چراکه زمان معینی برای درخشیدن در این عرصه وجود دارد و بعد از آن، دیگر حمایتی به آن شکل وجود ندارد ولی در حال حاضر او به بازیگری بهعنوان یک شغل توجه دارد.