جستجو در سایت

جواد عزتی

بایوگرافی

جواد عزتی از همان اولین آثار تلویزیونی تبدیل به یک کمدین محبوب شد. اوج کار او در سریال‌های کمدی در «قهوه تلخ» بود که نقش بابا اتی را بازی کرد. این نقش‌آفرینی هم بسیار ماندگار شد و هم جواد عزتی را تبدیل به یک ستاره محبوب کرد. اما همه او را به‌عنوان یک بازیگر کمیک می‌شناختند و جریان رسمی سینما او را جدی نگرفته بود تا اینکه با حضور در فیلم‌های محمدحسین مهدویان یعنی «ماجرای نیمروز»، «لاتاری» و «ماجرای نیمروز: رد خون» روی دیگر هنر خود را نشان داد. هرچند پیش‌ازاین هم در فیلم‌های جدی حضور یافته بود.

بسیاری از سینما دوستان از اینکه عزتی در نقش‌آفرینی‌های جدی هم چنین خوب ظاهر شده، متعجب شدند. کسی فکرش را نمی‌کرد که روزی او تبدیل به یکی از استعدادهای بازیگری شود که هم در نقش‌های جدی و هم کمدی توانایی اجرایی بالایی داشته باشد. اما پخش «زخم کاری» تیر خلاص را زد تا همه درباره بازی خوب او در نقشی سخت صحبت کنند.

او نه‌تنها یکی از بااستعدادترین بازیگران ایرانی که یکی از پرفروش‌ترین بازیگران مرد سینمای ایران هم هست که در سال ۹۷ با حضور در فیلم‌های «هزارپا»، «لاتاری»، «تنگه ابو قریب»، «پارادایس» و «خرگیوش» با مجموع 64,906,580,001 تومان فروش، توانست عنوان «پرفروش‌ترین بازیگر مرد سال ۹۷» را از آن خود کند.

بازیگری که معتقد است امکان ندارد بازیگری به سیمرغ فکر نکند، تا کنون سیمرغی دریافت نکرده، هرچند حداقل در سه دوره جز شانس‌های اصلی دریافت سیمرغ بود و با بی‌مهری و کم‌لطفی هیئت داوران روبه‌رو شد. خصوصاً برای فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون»، در دوره‌ای که سعید راد در هیئت داوران حضور داشت، او را برای نقش مکمل نامزد دریافت جایزه کردند. درحالی‌که شخصیت عزتی قهرمان و نقش اصلی فیلم بود و خیلی‌ها معتقد بودند این کار یک دهن‌کجی به این بازیگر کمدین بوده است. اتفاقی که در شب اعلام نامزدها همه عوامل «رد خون» و خود عزتی را بسیار پریشان و عصبانی کرد.

 

کودکی، تحصیلات و خانواده جواد عزتی

جواد عزتی با نام کامل محمدجواد، در ۲۰ دی‌ماه سال ۱۳۶۰ در تهران به دنیا آمد. ازآنجایی‌که او چندان اهل مصاحبه و صحبت کردن از خودش نیست، اطلاعات زیادی از دوران کودکی و نوجوانی‌اش در دست نمی‌باشد. او دو برادر بزرگ‌تر دارد که به‌واسطه آن‌ها با سینما آشنا شد.

 

علت علاقه‌مند شدن جواد عزتی به بازیگری

 فیلم محبوب کودکی‌اش «بیمار قلابی» جری لوییس بود و «گلنار» را هفت بار در سینما تماشا کرد. اما شاید مهم‌ترین اتفاقی که در نوجوانی، در دوران دبیرستان برایش افتاد و مسیر زندگی‌اش را تغییر داد، دیدن یک آگهی تست بازیگری بود. او به همراه دوستانش برای شرکت در این تست آماده شدند اما متأسفانه آن آگهی جعلی بود. اما همین آگهی جعلی انگیزه کافی را به عزتی داد و باعث شد او حرفه اصلی‌اش را پیدا کند. بازیگری از همان جا برای عزتی جدی شد.

 

تحصیلات جواد عزتی

جواد عزتی فارغ‌التحصیل تئاتر از هنرستان سوره است و بعد از دیپلم ترجیح داد به دانشگاه نرود و به‌جای آن به شکل عملی و با کارکردن، حرفه خود را بیاموزد. البته او از محیط دانشگاهی هم جدا نبود. بسیاری از دانشجویان سوره در آن سال‌ها گمان می‌کردند او هم دانشجو است چراکه به دانشگاه رفت‌وآمد همیشگی داشت.

در واقع همسرش مه‌لقا باقری را هم اولین‌بار در حیاط پشتی دانشگاه سوره که پاتوق بچه‌های تئاتر و سینما بود، دید.

 

همسر جواد عزتی

مه لقا باقری، همسر جواد عزتی در دانشگاه سوره تئاتر می‌خواند. او برای اجراهای دانشجویی خود از عزتی دعوت کرد تا بازیگر کار او شود. او در نمایش «ساحره سوزان» اولین‌بار با باقری همکاری کرد و پس از آن هم در نمایش «مرثیه‌ای برای یک خانم» حضور یافت. همکاری آن دو در نهایت منجر به ازدواجشان در سن ۲۵ سالگی شد.

جالب است بدانید آن‌ها با یکدیگر هم‌سن هستند و عزتی در مصاحبه‌ای گفته دلش می‌خواهد هفت تا بچه داشته باشد.

آن‌ها بعدتر در سریال‌هایی مانند «قهوه تلخ» و «دردسرهای عظیم ۲» با هم هم‌بازی شدند. در فیلم‌های «آینه‌بغل»، «وقت بزرگ شدنه» و «شنای پروانه» که در آن نقش زن و شوهر هم را داشتند، حضور پیدا کردند. آخرین همکاری این دو در سریال «زخم کاری» رقم خورد.

 

فعالیت و کارنامه هنری

جواد عزتی کار خود را در سال ۱۳۷۵ درحالی‌که تنها ۱۵ سال داشت روی سن تئاتر آغاز کرد و برای اولین اجرای خود روی صحنه رفت. در همان سال‌ها هم‌زمان در تئاترهای خیابانی بازی می‌کرد و به قول خودش پارکی نبوده که در آن اجرا نکرده باشد.

او یکی از بازیگرانی است که با کارگردانان مختلفی کار کرده. کارگردانانی که یک‌جورهایی رقیب محسوب می‌شوند و هرکدام تیم مخصوص خود را دارند و به گفته خودش این به این معناست که اگر با یکی از آن‌ها کار کنی، نفر دیگر به تو پیشنهاد کار نخواهد داد. اما حضور عزتی به‌قدری گیرا هست که هر کارگردانی را مجاب کند با او قرارداد ببندد.

اولین کار جدی او جلوی دوربین در سال ۱۳۸۱ و در سریال سعید آقاخانی بود. به سریال‌های تلویزیونی او مفصلاً خواهیم پرداخت. اما بگذارید شرح فعالیت‌های هنری این بازیگر را با فیلم‌های سینمایی‌اش شروع کنیم.

فیلم‌های سینمایی جواد عزتی

- هم‌بازی

«هم‌بازی» فیلمی سینمایی به کارگردانی غلامرضا رمضانی بود که در سال ۱۳۸۸ ساخته شد. محور اصلی این فیلم کودکان بودند و عزتی یکی از نقش‌های فرعی را بازی می‌کرد.

- طلا و مس

هرچند عزتی در «هم‌بازی» حضوری کوتاه داشت، اما عموماً اولین فیلم جواد عزتی در سینمای ایران را «طلا و مسی» معرفی می‌کنند که در سال ۱۳۸۹ ساخته شد. فیلمی که همایون اسعدیان درباره زندگی زناشویی یک طلبه جوان ساخته بود و رویکردی اجتماعی داشت.

نگار جواهریان، بهروز شعیبی، سحر دولتشاهی و مهران رجبی از جمله بازیگران این فیلم بودند. عزتی هم نقش یکی از طلاب و دوستان شخصیت اصلی را بازی می‌کرد. هرچند نقش او کوتاه بود اما با مایه‌های طنزی که داشت به چشم آمد و مقدمه‌ای شد تا بعدتر در فیلم دیگری نقش یک قهرمان در لباس روحانیت را بازی کند.

- آفریقا

عزتی در همان سال در اولین فیلم بلند هومن سیدی هم نقش‌آفرینی کرد. یک فیلم جنایی - درام درباره آدم‌ربایی که شهاب حسینی، آزاده صمدی و امیر جدیدی دیگر بازیگران آن بودند. او در این فیلم نقش شهرام یکی از آدم‌رباها را بازی می‌کرد.

- همه چی آرومه

شاید باورش سخت باشد اما این بازیگر پرکار در همان اولین سال حضور خود در سینما، در یک فیلم دیگر هم حضور یافت که البته در سال ۱۳۹۱ اکران شد؛ «همه چی آرومه» که اولین فیلم بلند مصطفی منصوریار بود. یک کمدی اجتماعی که از روی فیلم آمریکایی «خماری» ساخته تاد فیلیپش اقتباس شده بود.

- همه چیز برای فروش

«همه چیز برای فروش» دومین فیلم امیر ثقفی محصول سال ۱۳۹۱ بود. یک فیلم روشنفکرانه، بدون داستان و پر از مکث و سکون که درباره طبقات فرودست جامعه بود. جواد عزتی در این فیلم با صابر ابر، مریلا زارعی، و ساعد سهیلی کار کرد. به‌نوعی می‌توان «همه چیز برای فروش» را اولین نقش‌آفرینی جدی او دانست.

- جابه‌جا

«جابه‌جا» هم یک کمدی به کارگردانی علی توکل نیا بود که در همان سال ۱۳۹۱ ساخته شد. در این فیلم اکبر عبدی، افسانه چهره‌آزاد، آرش تاج تهرانی، مهران غفوریان و حمید لولایی در کنار جواد عزتی حضور داشتند. جواد عزتی در این فیلم نقش احسان، خواستگار مریم را بازی می‌کرد.

- کلاشینکف

«کلاشینکف» محصول سال ۱۳۹۲، دومین همکاری ساعد سهیلی و جواد عزتی را رقم زد. فیلمی که سعید سهیلی آن را ساخت. اما مهم‌تر از همکاری با ساعد سهیلی، این اولین حضور مشترک رضا عطاران و جواد عزتی در یک فیلم بود. هماهنگی آن‌ها در اجرای نقش‌های کمدی در این فیلم مقدمه‌ای شد تا در نیمه دوم دهه نود بدل به زوج کمدین محبوب بسیاری از کارگردانان شوند.

- فرشته‌ها با هم می‌آیند

«فرشته‌ها با هم می‌آیند» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی حامد محمدی در سال ۱۳۹۲ بود. همان فیلمی که عزتی در آن نقش اول بود و لباس روحانیت به تن کرد. او نقش طلبه جوانی به نام احمد را بازی کرد که ناگهان صاحب سه‌قلو می‌شد و این مسئله کلی دردسر برایش به همراه داشت. نازنین بیاتی در این فیلم نقش همسر جواد عزتی را ایفا می‌کرد.

- شیار ۱۴۳

فیلم «شیار ۱۴۳» به کارگردانی نرگس آبیار هم در سال ۱۳۹۲ ساخته شد. یک فیلم بیوگرافی در مورد مادری که در انتظار بازگشت فرزندش از جنگ است. در این فیلم جواد عزتی در کنار مریلا زارعی، مهران احمدی و گلاره عباسی به نقش‌آفرینی پرداخت. هرچند عزتی در این فیلم هم نقشی فرعی داشت اما «شیار ۱۴۳» را می‌توان یکی از دیده‌شده‌ترین فیلم‌های جدی او دانست. فیلمی که هم مورد استقبال مردم و تماشاگران عام قرار گرفت و هم در بیش از ۳۰ جشنواره بین‌المللی شرکت و ۱۶ جایزه جهانی را از آن خود کرد.

- پارادایس

«پارادایس» فیلمی به کارگردانی علی عطشانی است که در سال ۹۳ ساخته شد. البته در سال ۹۷ انتشار یافت. جواد عزتی بار دیگر در این فیلم در کنار مهران رجبی نقش یک روحانی به نام پژمان را ایفا کرد. این دو به همراه یک طلبه دیگر به‌عنوان نمایندگان ایران به سفری خارجی به آلمان می‌روند و در مواجهه با فرهنگ غربی قرار می‌گیرند. این مواجهه لحظات بامزه‌ای را به وجود می‌آورد که بازی عزتی آن را بامزه‌تر هم می‌کرد. این فیلم باعث شد عزتی در یک جشنواره آمریکایی نامزد بهترین بازیگر مرد شود و جایزه را از آن خود کند.

- تگرگ و آفتاب

فیلم «تگرگ و آفتاب» را رضا کریمی در سال ۹۳ ساخت. فیلمی که عزتی در آن نقش ناصر یکی از شخصیت‌های فرعی را بازی می‌کرد. پریوش نظریه، مهران احمدی و سحر قریشی دیگر بازیگران این فیلم بودند.

- در مدت معلوم (فی المدت المعلوم)

در سال ۹۳ عزتی در فیلم دیگری که از نظر مضمونی مشابه «پارادایس» بود بازی کرد: «در مدت معلوم» به کارگردانی وحید امیرخانی که به معضلات جوانان و ازدواج و فشارهای جنسی دوران بلوغ و مجردی می‌پرداخت. عزتی در این فیلم نقش اصلی را بازی می‌کرد. او نویسنده‌ای بود که کتابی درباره معضلات جوانان نوشته بود و سعی می‌کرد کتاب را به چاپ برساند و در این راه درگیر داستان‌های بامزه‌ای می‌شد.

- زاپاس

«زاپاس» یک کمدی خانوادگی بی‌شیله پیله است که در زمان اکران خود توانست نظر مردم را جلب کند. فیلمی به کارگردانی برزو نیک‌نژاد و ساخته شده به سال ۱۳۹۴. این فیلم درباره یک مرد شهرستانی عشق فوتبال است که مربیگری تیم شهرشان را بر عهده دارد. عزتی نقش کاپیتان تیم را بازی می‌کند که عاشق دختر مربی است اما زانویش آسیبی شدید می‌بیند و مربی او را تهدید می‌کند که اگر نتواند به فوتبال ادامه دهد، حق ازدواج با دخترش را نخواهد داشت.

عزتی درباره تجربه حضور در این فیلم و کارگردانی آن می‌گوید «برزو نیک‌نژاد از یه طرف بلد بود که فیلم رو چجوری کمدی کنه و از طرف دیگه بلد بود حتی غمناکش کنه.»

- هفت معکوس

فیلمی به کارگردانی مهدی خسروی که یک درام اجتماعی بود. این فیلم در سال ۱۳۹۵ منتشر شد و عزتی در آن در کنار نیوشا ضیغمی، کامران تفتی و حسام نواب صفوی قرار گرفت. این را می‌توان یکی از فیلم‌های ناموفق عزتی دانست.

- خرگیوش

«خرگیوش» فیلمی به کارگردانی مانی باغبانی است که در سال ۱۳۹۵ ساخته شد. یک فیلم هذیان‌گو که در آن سه رفیق که جواد عزتی، بابک حمیدیان و سیامک انصاری نقششان را بازی می‌کردند، یک ماده مخدر را در خانه مصرف می‌کنند و وارد توهمی فانتزی و طولانی می‌شوند. هرچند فیلم در بسیاری از لحظاتش بی‌مزه بود اما جواد عزتی بامزه‌ترین شخصیت داستان را تصویر می‌کرد و خصوصاً لباس و گریمش در بخش‌های مختلف فانتزی در خاطر می‌ماند.

- اکسیدان

دومین همکاری حامد محمد و جواد عزتی در سال ۱۳۹۵ اتفاق افتاد، در «اکسیدان». فیلمی که با قوانین مذهبی و گرایش‌های جنسی شوخی می‌کرد. عزتی در این فیلم نقش جوانی را بازی می‌کرد که نامزدش سودای زندگی در خارج از کشور را در سر داشت و به شکل ناگهانی از ایران می‌رفت. اصلان با بازی عزتی برای پیداکردن نامزدش و گرفتن ویزا تصمیم می‌گرفت به همراه چند تن دیگر خود را یک مسیحی یا هم‌جنس‌گرا جا بزند.

- ماجرای نیمروز

ایفای نقش صادق در فیلم «ماجرای نیمروز» مختصات کارنامه بازیگری عزتی را تغییر داد و با صادق، سینمای ایران عزتی را جدی گرفت و متقاعد شد که می‌توان نقش‌هایی جدی و پیچیده را هم به عهده این بازیگر گذاشت. صادق یک مرد خشک و امنیتی است که در اکثر لحظات حضورش جلوی دوربین ساکت است و بازیگری بیشتر در اکت‌ها و رفتارهایش نمود پیدا می‌کند. فیلم محمدحسین مهدویان در سال ۹۵ ساخته شد و یک جواد عزتی جدید به سینما و تماشاگران معرفی کرد.

- آینه‌بغل

منوچهر هادی «آینه‌بغل» را در سال ۱۳۹۶ ساخت. فیلمی که عزتی در آن بار دیگر در نقش نامزد نازنین بیاتی ظاهر شد. یکتا ناصر و محمدرضا گلزار بازیگران دیگر فیلم بودند. داستان فیلم درباره مرتضی پسر جوانی است که در مکانیکی کار می‌کند و یک شب یکی از ماشین‌های گران‌قیمت گاراژ را برمی‌دارد تا نامزدش را خوشحال کند. اما آینه‌بغل ماشین گران‌قیمت دچار سانحه می‌شود و این مرتضی با بازی جواد عزتی را حسابی به دردسر می‌اندازد. «آینه‌بغل» تا همین امروز یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های جواد عزتی محسوب می‌شود.

- هزارپا

دیده‌شده‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم جواد عزتی تا به امروز که ابوالحسن داوودی در سال ۹۷ آن را ساخت. این فیلم بیش از ۳۸ میلیارد فروخت و دلیل اصلی‌اش شاید حضور رضا عطاران و جواد عزتی در کنار یکدیگر بود که یک زوج سوپر خنده‌دار را پیش چشمان تماشاگر می‌ساختند. یکی جدی و غیرتی که عزتی بود و دیگری دست‌وپا چلفتی و قال تاق که عطاران نقشش را بازی می‌کرد. صحنه رقص دونفره آن‌ها یکی از صحنه‌های به‌یادماندنی فیلم است. مهران احمدی، سارا بهرامی و نعیمه نظام دوست دیگر بازیگران این فیلم هستند.

- تنگه ابو قریب

فیلم «تنگه ابو قریب» ساخته بهرام توکلی هم یکی از آن فیلم‌هایی بود که بر اعتبار غیر کمیک عزتی در دنیای بازیگری افزود. فیلمی تأثیرگذار و تلخ که در سال ۹۷ توسط سازمان اوج ساخته شد و علی‌رغم موضوع معمولی که داشت به‌خاطر جلوه‌های بصری خوب حسابی دیده شد و به‌عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره آن سال انتخاب گردید. عزتی در این فیلم نقش یکی از رزمنده‌های تنگه را بازی می‌کرد و برای این نقش‌آفرین در جشنواره فیلم مقاومت نامزد بهترین بازیگر مرد شد.

- لاتاری

عزتی در دومین همکاری خود با مهدویان یکی از نقش‌های مکمل «لاتاری» را بازی کرد. نقشی که هرچند کوتاه بود اما حسابی به چشم آمد. این فیلم که در نوروز ۹۶ به نمایش درآمد، پرمخاطب‌ترین فیلم غیر کمدی نوروزی هم شد و بیش از ۱۴ میلیارد فروخت.

- پیلوت

یکی دیگر از فیلم‌های عزتی در سال ۹۶ که ابراهیم ابراهیمیان پشت دوربین آن ایستاد. یک فیلم اجتماعی و خانوادگی درباره معضلات یک خانواده بر سر جراحی قلب پسربچه‌شان. عزتی در این فیلم نقش سعید عموی پسربچه را بازی می‌کرد.

- جاندار

یکی دیگر از فیلم‌هایی که جواد عزتی به‌خاطر ایفای یک نقش جدی در آن درخشید. شاید این اولین بد من مهمی بود که عزتی آن را به اجرا درمی‌آورد. مردی خبیث که برای به‌دست‌آوردن عشقش حتی به خود دخترک هم رحم نمی‌کرد.

این فیلم توسط دو کارگردان جوان پدرام پور امیری و حسین امیری در سال ۹۷ ساخته شد. فاطمه معتمدآریا، حامد بهداد و علی شادمان دیگر بازیگران فیلم بودند. باران کوثری هم نقش معشوقه او را بازی می‌کرد.

- چهار انگشت

سومین همکاری حامد محمدی با جواد عزتی که ضعیف‌ترین فیلم مشترک آن‌ها هم هست، «چهار انگشت» نام دارد که در سال ۹۷ ساخته شد. این بار عزتی و امیر جعفری به‌عنوان دو فرد دولتی به شرق آسیا سفر می‌کنند و در آنجا درگیر ماجراهایی می‌شوند که ثمره اختلاف فرهنگی است.

- ماجرای نیمروز: رد خون

جدی‌ترین فیلم جواد عزتی. فیلمی که در آن نقش صادق سری اول «ماجرای نیمروز» را بسط می‌دهد. البته در «رد خون» او قهرمان اصلی داستان است. ابهتش بیشتر شده و سفت‌وسخت تر از سری اول است. هم خود صادق شخصیتی پیچیده و جالب است و هم عزتی به‌خوبی او را به تصویر می‌کشد.

مهدویان «رد خون» را در سال ۹۷ ساخت و جشنواره در حالی عزتی را کاندیدای نقش مکمل کرد که او قهرمان فیلم بود. یک‌جور دهن‌کجی به بازیگری که در ابتدای کارش بازیگر فیلم‌های گیشه‌ای کمدی بود و همین باعث می‌شد بسیاری از دادن سیمرغی که حقش بوده، به او طفره بروند.

- جهان با من برقص

اولین فیلم سینمایی سروش صحت در سال ۹۷ ساخته شد و جواد عزتی در آن در کنار علی مصفا، سیاوش چراغی پور، هانیه توسلی و پژمان جمشیدی یکی از رفقای جمع دوستانه فیلم بودند. رفقایی که برای آخرین تولد جهان، بعد از مدتی طولانی دور هم جمع شده بودند و البته کلی کدورت و ماجرای قدیمی خود را هم به خانه جهان آورده بودند تا حل‌وفصل شوند. فیلمی که توانست رابطه ویژه‌ای با تماشاگران برقرار کند.

- ما همه با هم هستیم

یک کمدی سیاه به کارگردانی کمال تبریزی که در سال ۹۸ ساخته شد و یکی از پر بازیگرترین فیلم‌های سال بود. فیلمی که میرکریمی هم تهیه‌کننده‌اش بود و بیشتر آن در یک هواپیمای در حال سقوط می‌گذشت. حدس بزنید کمک خلبان این پرواز چه کسی بود؟ بله جواد عزتی!

- دوزیست

«دوزیست» که در سال ۹۸ ساخته شد دومین همکاری عزتی و نیک‌نژاد بود که این بار ثمره‌اش یک درام جدی از کار درآمد. فیلمی درباره پایین‌شهر که عزتی نقش عطا قهرمان آن را بازی می‌کرد که با پناه‌دادن به دختری در خانه‌اش، درگیر حوادث غیرمترقبه‌ای می‌شد.

- آتابای

در سال ۹۸ با ایفای نقش در «آتابای» نیکی کریمی، عزتی ژانر درام عاشقانه را هم تجربه کرد. فیلمی که هادی حجازی‌فر فیلمنامه آن را نوشته و پس از نمایش در جشنواره فجر هنوز به اکران عمومی درنیامده است.

- مغز استخوان

فیلم دیگری که عزتی در جشنواره سی و هشتم در سال ۹۸ با آن حضور یافت، «مغز استخوان» ساخته حمیدرضا قربانی بود. یک درام چالش‌برانگیز خانوادگی که در آن پریناز ایزد یار در میان همسر سابق و همسر کنونی خود با بازی جواد عزتی و بابک حمیدیان گیر می‌افتد. او برای درمان فرزندش مجبور است با همسر سابق خود دوباره ازدواج کند و از او صاحب فرزند شود.

- شنای پروانه

فیلمی به کارگردانی محمد کارت که در سال ۱۳۹۹ به نمایش درآمد و توجه زیادی را به خود برانگیخت. این فیلم در جشنواره هم با استقبال مواجه شد و در ۱۵ رشته نامزد دریافت سیمرغ شد و در نهایت هفت سیمرغ را از آن خود کرد. البته نام جواد عزتی در لیست کاندیداها دیده نمی‌شد.

او نقش حجت قهرمان فیلم را بازی می‌کند. مردی که در میان اوباش بزرگ شده اما شبیه به آن‌ها نیست و به دنبال کسی می‌گردد که فیلم شخصی زن‌برادرش را در اینترنت پخش کرده و باعث کشته‌شدن زن و به زندان افتادن برادرش شده است.

- خورشید

جواد عزتی با فیلم «خورشید» تا جشنواره برلین رفت و بازی‌اش موردتوجه منتقدان خارجی قرار گرفت. در فیلم مجید مجیدی که در سال ۹۹ ساخته شد، او نقش معلم یک مدرسه را بازی می‌کند که چند کودک با ثبت‌نام در آن و حفر انبارش سعی دارند به یک گنج برسند.

- بعد از اتفاق

«بعد از اتفاق» فیلمی به کارگردانی پوریا حیدری اوره و تهیه‌کنندگی شهاب حسینی است که در سال ۹۹ ساخته شده اما هنوز به اکران درنیامده است. در این فیلم جواد عزتی در کنار رضا کیانیان، ستاره پسیانی، گلاره عباسی و بهرام افشاری نقش‌آفرینی کرده است.

 

تئاترهای جواد عزتی

جواد عزتی تا کنون در شش نمایش بازی کرده است. همان‌طور که اشاره شد اولین کارهای او با همسرش مه‌لقا باقری بوده.

- ساحره سوزان

در واقع جواد عزتی سال ۱۳۸۲ با تئاتر «ساحره سوزان» به کارگردانی مه‌لقا باقری در تماشاخانه ایرانشهر کار خود را در تئاتر به‌صورت رسمی آغاز کرد‍. این در حالی بود که یک سال قبل‌تر اولین سریال تلویزیونی‌اش را بازی کرده بود.

- جولیوس سزار

«جولیوس سزار» ساختهٔ مسعود دلخواه بود که در سال ۱۳۸۵ در تالار مولوی روی صحنه رفت.

- قاتل بی‌رحم هسه کارلسون

جالب است بدانید این تئاتر را مسعود رایگان کارگردانی کرده است. جواد عزتی با حضور در این کار در سال ۱۳۸۹ که در تماشاخانه ایرانشهر اجرا شد، با مسعود رایگان همکاری کرد.

- شایعات

«شایعات» ساختهٔ رحمان صفی آزاد بود که در سال ۱۳۹۲ در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت.

- پسران آفتاب

«پسران آفتاب» به کارگردانی سیامک صفری که در سالن اصلی تئاتر شهر در سال ۱۳۹۲ اجرا شد، یکی از موفق‌ترین اجراهای عزتی تا به امروز است.

- زندانی خیابان دوم

در کنار «ساحره سوزان» و «مرثیه‌ای برای یک خانم» این ثمره همکاری دیگر جواد عزتی با همسرش مه‌لقا باقری است که در سال ۹۶ در تماشاخانه ایرانشهر به نمایش گذاشته شد.

 

سریال‌های تلویزیونی جواد عزتی

- قصه‌های شبانه

اولین حضور جواد عزتی جلوی دوربین سعید آقاخانی اتفاق افتاد. او در اولین تجربه خود با رضا شفیعی جم هم‌بازی شد. این سریال که در سال ۱۳۸۱ از تلویزیون پخش شد، چند شخصیت عروسکی هم داشت و عزتی علاوه بر بازیگری، صداپیشه یکی از شخصیت‌های عروسکی هم بود.

- من یک مستأجرم

دومین کار جواد عزتی در یک سریال طنز، توسط پریسا بخت آور همسر اصغر فرهادی کارگردانی شد. او در این سریال با سعید آقاخانی، امیر جعفری، ریما رامین فر، سپند امیرسلیمانی و کتایون امیرابراهیمی هم‌بازی شد.

جواد عزتی در این سریال که در سال ۱۳۸۳ از شبکهٔ سوم سیما پخش شد، نقش یک پیک موتوری را ایفا می‌کرد.

- کمربندها را ببندیم

در سال ۱۳۸۳ جواد عزتی سومین نقش خود را در سریال «کمربندها را بیندیم» به کارگردانی مهدی مظلومی بازی کرد.

این سریال در زمان پخشش از جمله پربیننده‌ترین سریال‌های صداوسیما بود. امیر جعفری، سعید آقاخانی، فتحعلی اویسی و لاله صبوری از دیگر بازیگران این سریال هستند.

- باغ مظفر

«باغ مظفر» اولین کار جواد عزتی با مهران مدیری بود و البته نقطه شروع شهرت جواد عزتی. سریال «باغ مظفر» در مهرماه ۱۳۸۵ پخش شد و عزتی در آن نقش دکتر برزو/هومن را ایفا می‌کرد. مه‌لقا باقری، مهران مدیری، سیامک انصاری، محمدرضا هدایتی، نادر سلیمانی، نصر‌الله رادش، رضا شفیعی جم، شقایق دهقان، هادی کاظمی و سید جواد رضویان از دیگر بازیگران این مجموعه طنز بودند.

- قرارگاه مسکونی

این سریال کمدی را جواد رضویان در سال ۱۳۸۵ ساخت و دو سال بعد در نوروز ۱۳۸۷ از شبکهٔ پنجم سیما پخش شد.

داستان این سریال درباره چند سرباز بود که در عید نوروز اجازه نداشتند به مرخصی بروند و تصمیم به فرار می‌گرفتند. خب جواد عزتی هم یکی از همین سربازان بود و در کنار سید جواد رضویان، مهران غفوریان، مهران رجبی، ارژنگ امیرافضلی، یوسف صیادی و علی صادقی بازی کرد.

- مرد هزار چهره

جواد عزتی در این سریال نقش مجری و پدربزرگ را بازی می‌کرد. سریال «مرد هزار چهره» ساختهٔ مهران مدیری در سال ۱۳۸۶ ساخته و در نوروز پخش گردید.

- آرزوهای شیرین

«آرزوهای شیرین» یک مجموعه تلویزیونی محصول سال ۱۳۸۶ به کارگردانی سید وحید حسینی بود که از شبکه اول پخش شد.

- مثل هیچ‌کس

در سریال عبد الحسن برزیده جواد عزتی در نقش محمدحسن به ایفای نقش پرداخته است. این سریال در سال ۱۳۸۷ از شبکهٔ دوم سیما پخش شد.

- لطفاً دور نزنیم

«لطفاً دور نزنیم» دومین همکاری جواد عزتی با مهدی مظلومی بود که در سال ۱۳۸۸ از شبکه تهران پخش شد. در این سریال جواد عزتی نقش کامیار را بازی می‌کرد. «لطفاً دور نزنیم» در جهت ارتقای فرهنگ ترافیکی ساخته شده بود.

- چاردیواری

سریال نوروزی «چاردیواری» در ژانر کمدی در ۱۵ قسمت توسط سیروس مقدم ساخته شد. جواد عزتی در این سریال نقش ناصر را بازی کرده است.

- چاووش بهار

در واقع «چاووش بهار» یک ویژه‌برنامه در راستای جاانداختن فرهنگ گردشگری بود. در این برنامه نوروزی، آثار و اماکن باستانی، زیارتی، سیاحتی تهران معرفی می‌شدند. علاوه بر جواد عزتی بازیگرانی مانند علیرضا خمسه، مرتضی احمدی، فرهاد بشارتی و وحید فارسی در این برنامه نقش‌آفرینی می‌کردند.

- سه دونگ، سه دونگ

«سه دونگ، سه دونگ» نام یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی شاهد احمدلو است که برای رمضان ۱۳۹۰ تدارک‌دیده‌شده بود. جواد عزتی در این سریال نقش مسعود عشقی، پسر نصرت را ایفا می‌کرد. سیروس گرجستانی، مرجانه گلچین، اشکان اشتیاق و یوسف صیادی دیگر بازیگران این سریال بودند.

- سپید مثل ستاره

این سریال که محصول سال است ۱۳۹۰ به سفارش صداوسیمای مرکز قم بود، توسط جواد روستایی ساخته شد.

- دست بالای دست

«دست بالای دست» سریالی تلویزیونی به کارگردانی محسن یوسفی با بازی یوسف تیموری، رضا فیض نوروزی، فتحعلی اویسی، سعید پیردوست و جواد عزتی بود. او در این سریال در نقش سعید ایفای نقش کرد.

- هفت‌سین

«هفت‌سین» یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی یدالله صمدی، محصول سال ۱۳۹۱ می‌باشد. در «هفت‌سین» جواد عزتی در کنار سیروس گرجستانی، فردوس کاویانی، ستاره اسکندری، مهران رجبی و محسن افشانی بازی می‌کرد.

- دودکش

«دودکش» را محمدحسین لطیفی برای رمضان سال ۱۳۹۲ ساخت و از سریال‌های مناسبتی پربازدید شد. جواد عزتی در این سریال نقش حاجی انصاری را بازی می‌کرد.

- سرزمین مادری

سریالی که به بررسی وقایع سیاسی ایران از سال ۱۳۲۰ خورشیدی تا پیروزی انقلاب اسلامی می‌پرداخت و کمال تبریزی آن را ساخته بود.

این سریال البته پس از پخش چهار قسمت به دلیل انتقادات فراوان و بحث‌های سیاسی و قومیتی توقیف شد و از آنتن سیما حذف گردید. او در این سریال با شهاب حسینی و رضا کیانیان هم‌بازی شد.

- دردسرهای عظیم

«دردسرهای عظیم» یک مجموعه تلویزیونی محصول سال ۱۳۹۳ است. جواد عزتی در این سریال در نقش لطیف، با الناز حبیبی، مهدی هاشمی، مریم سعادت، مهران رجبی، امیر غفار منش، شهین تسلیمی، بهشاد شریفیان، اشکان اشتیاق، صفا آقاجانی و پرستو گلستانی هم‌بازی بود.

- دردسرهای عظیم ۲

موفقیت‌های «دردسرهای عظیم» باعث شد مجموعه دوم آن هم با همان بازیگران و تیم تولید ساخته شود. البته امیرحسین صدیق و مه‌لقا باقری همسر جواد عزتی هم به جمع بازیگران پیوستند.

- بیمار استاندارد

سعید آقاخانی در نوروز ۱۳۹۵ «بیمار استاندارد» را تدارک دید که از شبکه یک سیما پخش شد. جواد عزتی در نقش امید، دوست بهنام در کنار بابک حمیدیان، علیرضا خمسه، شیلا خداداد، پوریا پور سرخ، هومن حاجی عبداللهی، نیما شاهرخ‌شاهی و امید روحانی به ایفای نقش پرداخت.

 

فیلم‌های تلویزیونی جواد عزتی

- ته‌تغاری

این فیلم محصول سال ۱۳۸۸ که اسماعیل مهدی‌پور آن را کارگردانی کرده. این یکی از ضعیف‌ترین آثار کارنامه کاری جواد عزتی است.

- بن‌بست یلدا

فیلمی به کارگردانی عباس رنجبر که در سال ۱۳۹۱ ساخته شده و یک کمدی خانوادگی محسوب می‌شود.

- میان ماندن و رفتن

فیلم «میان ماندن و رفتن» در سال ۹۳ توسط بهروز شعیبی ساخته شد. ساعد سهیلی، جواد عزتی، محمود جعفری و فریبا جدیکار بازیگران آن بودند.  

- نیش

فیلم نیش با بازی جواد عزتی و کارگردانی مجید صالحی یک کمدی پلیسی محصول ۱۳۹۱ است.

- وقت بزرگ شدنه

«وقت بزرگ شدنه» فیلمی به کارگردانی ژرژ هاشم‌زاده و در ژانر کمدی است. جواد عزتی در این فیلم در کنار حسین پناهی، گلاره عباسی، سیامک صفری، حدیثه تهرانی، رضا رادمنش و همسرش مه‌لقا باقری بازی کرد.

- نامه‌های خیس

فیلم «نامه‌های خیس» را مرجان اشرفی زاده ساخته که یک درام اجتماعی است.

- پشت درهای بسته

فیلم «پشت درهای بسته» ساختهٔ مسعود رشیدی است. جواد عزتی، کیانوش گرامی، مارال فرجاد و علی یاور از جمله بازیگران آن هستند.

 

سریال‌های شبکه خانگی جواد عزتی

عزتی یکبار در «قهوه تلخ» با بازی در نقش بابا اتی، یک تجربه درخشان را رقم زد و پس از آن هم با حضور در سریال جدی «زخم کاری» بار دیگر خود را به‌عنوان یک بازیگر جدی ثابت کرد.

- گنج مظفر

«گنج مظفر» اولین سریال مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی و ادامه مجموعه «باغ مظفر» بود که به تاریخچه همان خاندان می‌پرداخت. جواد عزتی، سیامک انصاری و محمدرضا هدایتی از جمله بازیگران این سریال بودند. به نظر می‌رسد این سریال زمینه‌ای شد بر ساخت «قهوه تلخ».

- قهوه تلخ

چهارمین همکاری جواد عزتی با مهران مدیری، یک شخصیت ماندگار را نتیجه داد. هرچند خود سریال ناتمام باقی ماند. او در این سریال نقش بابا اتی، پدر صدراعظم را بازی می‌کرد. یک پیرمرد توهمی که بی‌اغراق شخصیت محبوب تماشاگران در سریال بود.

جالب است بدانید عزتی دو بار پیشنهاد بازی در این سریال را رد کرده بود تا در نهایت متقاعد شد در آن حضور یابد. انگار خودش هم نمی‌دانست قرار است چه نقش‌آفرینی درخشانی را رقم بزند. در نهایت بعد از مشورت با همایون اسعدیان در حین ساخته‌شدن «طلا و مس»، ایفای نقش بابا اتی را می‌پذیرد.

- زخم کاری

«زخم کاری» اولین سریال محمدحسین مهدویان در شبکه نمایش خانگی است، هرچند اولین همکاری عزتی با مهدویان نیست. در ادامه همکاری موفق این دو در «ماجرای نیمروز»، «رد خون» و «لاتاری»، مهدویان به عزتی اعتماد کرد و به‌نوعی مهم‌ترین نقش کارنامه کاری‌اش تا کنون را به او سپرد. مالک مردی که از مکبث الهام گرفته شده با بازی جواد عزتی بسیار موردتوجه قرار گرفته و محبوب شده است. بسیاری درباره بازی او صحبت کرده‌اند و آن را غافلگیرکننده دانسته‌اند.

 

حواشی جواد عزتی

-این بازیگر جوان تا کنون سه بار نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شده‌ اما هرگز جایزه را به‌خانه نبرده.

- جواد عزتی در مصاحبه‌ای گفته از قضاوت مردم درباره خودش نمی‌ترسد، بلکه از خودش می‌ترسد چون می‌داند که هرگز نمی‌تواند در زندگی نقش بازی کند.

- جواد عزتی، خودش را آدم صادقی می‌داند. جالب است بدانید او درباره کسانی که از صداقتش سوءاستفاده می‌کنند فکر منفی نمی‌کند و می‌گوید برایشان دعا می‌کند.

- او در مصاحبه‌ای گفته در خانه با تلفن همراهش زیاد کار نمی‌کند و سعی می‌کند از تلفن و فضای مجازی دور شود.

- این بازیگر جوان اصلاً اهل فوتبال نیست و نیمه دوم بازی ایران - استرالیا را اتفاقی بدون آنکه بداند چه بازی مهمی است تماشا کرده.

- عزتی و همسرش قبلاً یکی از شعبه‌های رستوران ترنج در میرداماد را مدیریت می‌کردند.

- یکی از خاطرات بامزه‌ای که تعریف کرده درباره ماشینش است. او یک روز باید برای کاری می‌رفته و عجله داشته ولی در ماشین باز نمی‌شده و جمعیت زیادی جمع شده‌اند تا به او کمک کنند که موفق نبودند. تا اینکه یکی به او گفته من می‌توانم در ماشین را باز کنم. چون خودم یک دزد هستم. گویا آقای دزد عزتی را می‌شناخته و فیلم‌هایش را دوست داشته. در نهایت هم خود او در ماشین را باز کرده!

- او درباره فعالیت هنری خود می‌گوید سینما را مانند هنرهای دیگر خصوصاً هنرهای فردی نگاه می‌کند و سعی کرده به حاشیه نپردازد و تنها به سینما بپرداز.

- عزتی دوست دارد همه ژانرهای سینمایی را تجربه کند، همان‌طور که در تئاتر در آثاری با ژانرهای مختلف بازی کرده است.

- عزتی در جوانی برای بچه‌های محروم محلهٔ خاک سفید تئاتر اجرا می‌کرده است.

- عزتی مسابقه و فاز رقابتی را در کار خود نمی‌پسندد و گفته دوست دارد برای دل خودش کار کند.

- جالب است بدانید جواد عزتی تجربه مجری‌گری هم داشته. او در مصاحبه‌ای گفته «هر کاری که فکرش را بکنید کرده‌ام، در مهدکودک با کودکان کار کردم، به بچه‌ها تئاتر یاد می‌دادم و تئاتر خیابانی کار می‌کردم. من در تمام پارک‌های تهران اجرا تئاتر کردم.».

- او در گروه تئاتر خود در جوانی یک شعار داشته که آن را به جوانان هم توصیه می‌کند که «در این لحظه‌ای که هستید، با بازیگری عشق کنید و فکر کنید این تهش است. اگر نقطه‌گذاری کنید افسرده می‌شوید. چون در بازیگری همیشه نقطه‌ای وجود دارد که بازیگر به آن نرسیده است.»

- او در ابتدای ورود به سینما نگران نقش‌آفرینی طنز در تلویزیون و سریال‌ها بوده چون فکر می‌کرده راه ورودش به سینمای حرفه‌ای را سخت‌تر می‌کند.

کم‌حرفی با رسانه‌ها

- جواد عزتی از جمله بازیگران کم حاشیه‌ای است که هرگز نامش در صفحات زرد نشریات دیده نمی‌شود. شاید دلیلش این باشد که همیشه از مصاحبه فرار می‌کند و همان‌طور که خودش می‌گوید بلد نیست حرف بزند. او درباره شهرت می‌گوید همه دوست دارند معروف شوند و من هم خوشم می‌آید اما یک مرزی دارم که ردش نمی‌کنم: «اینکه فرار می‌کنم شاید دلیلش اینه که دوست دارم شهرت تو یه مرزی بمونه و اون مرز رو نگذرم.»

علایق جانبی

- جواد عزتی عاشق مسافرکشی است. در این حد که برای داشتن تاکسی در تاکسیرانی ثبت‌نام کرده. او دلیل علاقه‌اش را صحبت و معاشرت با آدم‌های مختلف می‌داند.

- جواد عزتی علاقه زیادی به آشپزی دارد و به گفته خودش زیاد غذا درست می‌کند. او می‌گوید برای جمعیت زیاد هم غذا پخته و در هیئت‌ها برنج درست کرده است. او به خاصیت غذاها توجه ویژه‌ای دارد و در این باره گفته: «اگر میگو دوست نداشته باشم مطمئناً یک صبح تا شب آن‌قدر میگو می‌خورم تا دوست داشته باشم. چون برایم لازم است.»

- جالب است بدانید عزتی یک کارگاه نجاری دارد و به کارهای فنی مانند کار با چوب یا جوشکاری علاقه خاصی دارد.

حواشی ازدواج جواد عزتی

مدتی در رسانه‌ها درباره اخلاف سنی او و همسرش بحث‌های زیادی راه افتاده بود. مبنی بر اینکه مه‌لقا باقری از او چند سالی بزرگ‌تر است اما درواقع هم سن هستند.

او در برنامه دورهمی درباره حواشی تعریف کرد که شایعات زیادی پشت سر خودش و ازدواجش شنیده و آخری آن‌ها در هنگام آمدن به برنامه بوده که یکی از طرف‌دارانش از او پرسیده کی از هم طلاق گرفته‌اند.

 

افتخارات خارجی:

برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره چلسی آمریکا برای فیلم «پارادایس» در سال ۱۳۹۵

نامزد بهترین بازیگر مرد برای فیلم «زاپاس» در جشنواره رنگین‌کمان چین در سال ۹۵

 

افتخارات داخلی:

سال ۱۳۹۴ : نامزد بهترین بازیگر مرد کمدی برای سریال «دردسرهای عظیم» در جشن حافظ

سال ۱۳۹۵ : نامزد بهترین بازیگر مرد برای فیلم «در مدت معلوم» (فی المدت المعلوم) در جشن حافظ

سال ۱۳۹۵ : نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «ماجرای نیمروز» از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر

سال ۱۳۹۶ : برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشن حافظ برای فیلم «ماجرای نیمروز»

سال ۱۳۹۶ : نامزد تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «ماجرای نیمروز» از نوزدهمین جشن خانه سینما

سال ۱۳۹۶ : نامزد بهترین بازیگر مرد برای فیلم ماجرای نیمروز رد خون جشنواره فیلم شهر

سال ۱۳۹۷ : نامزد بهترین بازیگری برای فیلم تنگه ابو قریب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

سال ۱۳۹۷ : نامزد بهترین نقش مکمل مرد برای فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

سال ۱۳۹۷ : نامزد بهترین بازیگر مرد برای فیلم «لاتاری» هجدهمین جشن حافظ

سال ۱۳۹۸ : نامزد بهترین بازیگر مرد برای فیلم «هزارپا» نوزدهمین جشن حافظ

سال ۱۳۹۸ : نامزد بهترین نقش مکمل مرد برای فیلم «آتابای»

گالری تصاویر

اخبار