صفحه اصلی
آبان عسکری متولد ۵ اردیبهشت ۱۳۶۵ در تهران، بازیگر است. او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد پژوهش هنر است. او فعالیت هنری خود را در زمینه بازیگری با بازی در یک تئاتر در سال ۱۳۸۸ آغاز کرد.
آبان عسکری در فیلم «شنای پروانه» فیلمی به کارگردانی محمد کارت و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی در نقش شبنم ایفای نقش کرده است.
وی همچنین در فیلم سینمایی «مات»، «سوفی و دیوانه» و فیلم تجربی «لاوراتوار» بهعنوان بازیگر حضور داشته است. او همچنین در سریالهای «هشت و نیم دقیقه»، «پرستاران» به کارگردانی شهرام شاهحسینی، «حوالی پاییز» به کارگردانی حسین نمازی و «یاغی» به کارگردانی محمد کارت به ایفای نقش پرداخته است.
آبان عسکری همسر محمد کارت، کارگردان و بازیگر سینمای کشور است. محمد کارت متولد ۱۵ فروردین ۱۳۶۵ در شیراز و فارغالتحصیل هنرستان هنرهای نمایشی، کارشناسی کارگردانی سینما و عضو پیوسته خانه سینمای ایران است.
او از سال ۱۳۷۹ فعالیت هنری خویش را با بازیگری و کارگردانی تئاتر آغاز کرد. او تاکنون در فیلمهایی چون «گزارش یک جشن» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، «بی خود و بی جهت» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان، «چه خوبه که برگشتی» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان، «حراج» به کارگردانی حسین شهابی، «آزادی مشروط» به کارگردانی حسین مهکام، «نسبت خونی» به کارگردانی پدرام پورامیری و حسین امیری دوماری به ایفای نقش پرداخته است.
محمد کارت در مقام کارگردان و تهیهکننده در مستندهای «ذره بین»، «سمفونی مرگ»، «خون مردگی»، «بختک»، «معلق»، «آوانتاژ»، «پیله» و «لاوراتوار» و فیلمهای کوتاه و بلند «بچهخور» و «شنای پروانه» و سریال شبکه نمایش خانگی «یاغی» فعالیت کرده است.
آبان عسکری پس از ایفای نقش در نمایشهایی چون «فیروزه» به کارگردانی بهزاد فراهانی، «خاطرهای نداشتم حتی اگر هزارسالم بود» به کارگردانی قطبالدین صادقی و «مترسک» به کارگردانی مهرداد خامنه و بازی در فیلمهای کوتاه، با ایفای نقش «شبنم» در فیلم سینمایی «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت بهصورت حرفهای بازیگری در سینما را آغاز کرده و در این نقش درخشید.
او تاکنون در فیلمهایی چون «مات» به کارگردانی صبا کاظمی، «سوفی و دیوانه» به کارگردانی مهدی کرمپور، فیلم مستند «لاوراتوار» به کارگردانی علی همراز و فیلم کوتاه «مسکوت» به کارگردانی محمد ثریا نقشآفرینی کرده است.
آبان عسکری در سال 1394 با بازی در سریال «هشت و نیم دقیقه» به کارگردانی شهرام شاهحسینی و تهیهکنندگی بهروز مفید فعالیت خویش در تلویزیون را آغاز کرد. علاوه بر این، او در سریالهایی چون «پرستاران» به کارگردانی علیرضا افخمی و محمودرضا تخشید و شهرام شاهحسینی، «حوالی پاییز» به کارگردانی حسین نمازی، «روزگار» سیامک صرافت به ایفای نقش پرداخته است.
آبان عسکری به همراه محمد کارت تهیهکنندگی فیلم مستند «آوانتاژ» به کارگردانی محمد کارت را بر عهده داشته است. فیلم مستندی که زندگی تعدادی کارتنخواب رو به بهبود که مسیر تلاش برای بهتر زندگیکردن را طی میکنند را روایت میکند. این فیلم مستند در چندین جشنواره بینالمللی و داخلی برنده و یا نامزد جایزه شده است. جشنوارههایی چون شصتمین دوره فستیوال بینالمللی لایپزیک آلمان، دهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت، ششمین جشنواره فیلم شهر، دومین جشنواره فیلم سلامت، یازدهمین جشنواره فیلمهای ورزشی ایران، سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، شانزدهمین جشن سینمایی حافظ، هفدهمین جشن بزرگ سینمای ایران و نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران از جمله این جشنوارهها میباشد.
آبان عسکری نویسندگی فیلم کوتاه «بچه خور» به کارگردانی محمد کارت را بر عهده داشته است. این فیلم برنده بهترین فیلم کوتاه از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، برنده جایزه بزرگ سی و چهارمین دوره فستیوال اودنسه دانمارک، برنده تندیس بهترین فیلم کوتاه از بیستمین دوره جشن بزرگ سینمای ایران، برنده نشان شایستگی بهترین کارگردانی از نهمین جشن مستقل فیلم کوتاه ایران، برنده جایزه کارگردانی و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی در جشنواره بینالمللی فیلم رشد، برنده جایزه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران برای بهترین کارگردانی - در بخش ملی و برنده تندیس بهترین فیلم، کارگردانی و بهترین طراحی صحنه و لباس نهمین جشن مستقل فیلم کوتاه ایران شده است.
آبان عسکری در شبکه اجتماعی اینستاگرام صفحه شخصی ندارد.
آبان عسکری در سریال نمایش خانگی «یاغی» به کارگردانی محمد کارت در نقش «عاطی» (عاطفه قنبرزاده) خواهر ناتنی «جاوید» (با بازی علی شادمان) نقشآفرینی کرده است.
این سریال قصه جوانی به نام جاوید را روایت میکند که به دنبال اثبات هویت خود و گرفتن شناسنامه است و در این مسیر با مشکلاتی روبرو میشود.
فیلمنامه این سریال را پدرام پورامیری، حسین دوماری و محمد کارت بر اساس رمان «سالتو» به نگارش درآوردهاند.