در سلامسینما جستجو کنید
زهره فکورصبور متولد ۱ فروردینماه ۱۳۵۷ در تهران آخرین فرزند از خانوادهای ۷ نفره(سه خواهر و یک برادر) بود. مادرش اهل سمنان و پدرش زاده کرمانشاه هستند. او پدرش، حبیب فکورصبور را در خردسالی از دست داد.
زهره فکور صبور پس از دریافت دیپلم در سال ۱۳۷۵ از طریق دوستانش برای ایفای نقش یک گل در تئاتر عروسکی، به این عرصه وارد شده و فعالیت هنری خویش را آغاز کرد. سپس در یک گروه تئاتر دانشجویی در نمایش «هملت» اثر شکسپیر به ایفای نقش پرداخت.
در حین اجرای نمایش «هملت» (۱۳۷۶) برای بازی در مجموعههای «باغ کوچک بیبی گل» مهدی قاسمی و «روزگار جوانی» شاپور قریب تست داده و پذیرفته شد. بعد از بازی در این دو مجموعه تلویزیونی به کلاسهای بازیگری حمید سمندریان رفته و زیر نظر او دوره بازیگری را سپری کرد.
مادر و برادرش که از مخالفین حضور زهره در عرصه بازیگری بودند، پس از پشتکار، تلاش و موفقیت او در این زمینه، این مسئله را پذیرفته و از او در ادامه این مسیر حمایت کردند.
عکسی از کودکی زهره فکور صبور
بعد از بازی در «روزگار جوانی»، در چندین مجموعه تلویزیونی نقشهای کوتاهی را ایفا کرد. وی دوران پرکاری را بین سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۸ سپری نمود و در این سالها در مجموعههایی نظیر «کاشانه»، «یکی بود، یکی نبود»، «همسفر»، «نیستان»، «گروه هفت»، «روزهای آرزو»، «سه، پنج، دو»، «مسافری از هند»، «مسافر پردردسر»، «کمکم کن»، «فصل زرد»، «ریحانه»، «نرگس»، «از نفس افتاده»، «آدمخوار»، «کارگاهان»، «روزهای زیبا» و «دلنوازان» نقشآفرینی کرد.
زهره فکور صبور بعد از دوران پرکاری، مدتی از عرصه تصویر دور شده و مهارت طراحی لباس و پارچه را فراگرفت و در چندین آموزشگاه به تدریس بازیگری پرداخت.
سپس در سال ۱۳۹۳ با حضوری کوتاه در مجموعه «پایتخت 3» دوباره به تلویزیون بازگشت و در سال ۱۳۹۴ با بازی در مجموعه پرمخاطب و محبوب «دردسرهای عظیم 1» حضور مداوم خویش در تلویزیون را از سر گرفت.
زهره فکور صبور پس از بازی در «دردسرهای عظیم 1»، در مجموعههایی نظیر «دردسرهای عظیم 2»، «پنچری»، «دنگ و فنگ روزگار» و «کامیون» به ایفای نقش پرداخت.
زهره فکورصبور در سال ۱۳۸۰ با بازی در فیلم سینمایی «بوی گل سرخ» به کارگردانی ناصر محمدی در عرصه سینما نیز فعالیت خویش را آغاز کرد، وی در فیلمهای سینمایی چون «دوشیزه باران»، «کنسرت روی آب»، «جزیره»، «ناکاوت» به ایفای نقش پرداخته است.
زهره فکورصبور در تلهفیلمهایی نظیر «آخرین اجرا»، «الفبا»، «من، تو، او»، «بگو که رؤیا نیست»، «سجل»، «با من بمان دخترم» و «انار» نیز نقشآفرینی کرده است.
زهره فکورصبور در سال 1397 در فیلم «عروس بندر» به کارگردانی امیر معقولی در کنار هنرمندانی چون علی صادقی، علی کاظمی، یوسف تیموری و جواد زیتونی به ایفای نقش پرداخت. این فیلم برای پخش در شبکه نمایش خانگی تولید و روانه بازار شد.
وی در دو فیلم ویدئویی «یه دروغ کوچولو» (۱۳۹۰) به کارگردانی نصرتالله قاضی مقدم و «مشتزن» (۱۳۹۱) به کارگردانی روزبه روحیپور نیز نقشآفرینی کرده است.
زهره فکور صبور پس از کمکاری در سینما و تلویزیون در عرصه تبلیغات و مدلینگ نیز فعال بوده است، وی در صفحه اینستاگرام خویش محصولات آرایشی، پوشاک، مزون لباس و پزشکان جراحی زیبایی را تبلیغ میکرده است.
- در حوزه کاری و کارنامه بازیگریام به این مسئله افتخار میکنم که کارهای بسیاری بود که پول و دستمزد خوبی داشت اما چون نباید آن را بازی میکردم، بازی نکردم، شاید شرایط سختی هم گذرانده باشم، بسیاری از کارها را حتی با این که دستمزد و پول خوبی نداشت را صرفاً دلی بازی کردم، اما کارهایی را که دستمزد خوبی داشت، اما احساس میکردم کار من نیست را بازی نکردم. (خبر فوری)
زهره صبور فکور در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر این که آیا اگر به عقب و بیست یا بیست و پنج سال قبل برگردد، دوباره به این عرصه وارد میشود، میگوید:
"خیر، ابداً، از کودکی به دنبال یک زندگی آرام و بیدغدغه بودم، صادقانه بگویم، اگر عقل الان را آن زمان داشتم ازدواج میکردم، بچهدار میشدم و آنها را بزرگ میکردم، یک زندگی سنتی و معمولی میداشتم. اگر یک روزی هم بچهدار بشوم، هرگز نمیگذارم وارد این حرفه بشود و ترجیح میدهم به یک زندگی معمولی وارد بشود."
- آخرین همکاری مهران مهام(تهیه کننده) و زهره فکور صبور(بازیگر) در سریال تلویزیونی «بی همگان» بود که البته با خبر درگذشت ناگهانی زهره فکور صبور، ناتمام ماند.
این دو هنرمند، پیش از این در سریالهای «پنچری»، «دردسرهای عظیم ۱ و ۲»، «دلنوازان» و «نرگس» با یکدیگر همکاری داشتند.
حرفهای انتصاب داده شده به این دو هنرمند از یک شخص و همچنین عکسهایی که از مهران مهام در مراسم تشییع و خاکسپاری زندهیاد زهره فکورصبور منتشر شد، باعث ایجاد شایعههایی پیرامون این تهیه کننده و بازیگر بود.
زهره فکورصبور در گفتوگوی خودش با خبرنگار تسنیم به باندبازی در سینما اشاره کرد و گفت:
"تا جایی این باندبازیها و گروه بازیها پیش میروند که یکسری از من میپرسند «شما ایران نبودید و خارج از کشور بودید؟»؛ اما من خارج از کشور نرفتم و ایران هستم. یکی از دلایلی که کمکار شدم شاید همین باشد که فکر میکنند من ایران نیستم.
من هیچوقت نگفتم کار نمیکنم و همیشه هستم. از سن کم کار بازیگری را شروع کردم و جزو لاینفک وجودم، بازیگری است. من با علاقه و عشق وارد عرصه بازیگری شدهام و کار نکردن برای امثال من آزاردهنده است، ولی متأسفانه نمیدانم چرا و دنبال این چرایی و دلایل آن هستم؛ واقعاً چرا آنقدر پیشنهادها کم شده و عمدتاً هم پیشنهادهایی که میشود پیشنهادهای خوبی نیستند.
هنوز هم در خیابانها مرا میبینند یاد کاراکتر «دلنوازان» و «دردسرهای عظیم» میافتند و دوست دارم کارهایی چند پله بالاتر انجام دهم، از طرفی دیگر هم بازیگران جدید آمدهاند و گزیده انتخاب کردن هم باعث شده رفتهرفته مرا فراموش کنند، با این اوصاف بازهم دلیل اصلیاش برایم روشن نیست.
فکر میکنم آن موقع که من زیاد کار میکردم آنقدر باندبازی نبود. من از این واژه بدم میآید و کمتر میگویم «باندبازی» و «گروه بازی». شاید برخی تهیهکنندگان هم با عدهای بازیگر و عوامل همکاریشان بیشتر دوست دارند همیشه با همان گروه کار کنند و افرادی را از بیرون وارد گروه خودشان نمیکنند. هیچوقت جزو باندی نبودهام! این کمکاری برای من خیلی اذیتکننده است که سالها کار کردهام." (تسنیم)
وی درباره انتخاب بازیگران از اینستاگرام و تعداد دنبالکنندگان آنها در این انتخاب نیز اینچنین گفت:
"به گوشم میرسید میگفتند پیج اینستاگرام باز کنم برخی متوجه میشوند مثلاً من ایرانم و اینجا هستم و میخواهم کار کنم. اما این گفته و منظور را شاید من درست منتقل نکردم و شاید هم مردم بد برداشت کردند. البته دوستانی هم قبلاً به من گفتند «چرا پیج اینستاگرام نداری و در این فضا بیشتر به همدیگر معرفی میشویم، چرا که بسیاری فکر میکنند تو ایران نیستی؟!»، یا خیلیها فکر میکنند «شاید تو ترجیح دادی خانهنشین باشی»! اما واقعاً اینطور نیست.
من گفتم خیلی از دوستان همدیگر را در اینستاگرام بیشتر معرفی میکنند و در جریان بودونبود همدیگر قرار میگیرند و منظور دیگری نداشتم که در فضای مجازی طور دیگری وانمود شد. من گفتم در فضای اینستاگرام همه همدیگر را میبینند و همدیگر را دعوت میکنند مثلاً فلان نقش و کار به فلان بازیگر میخورد و اصلاً صحبتهای من ربطی به بالا بودن و پایین بودن فالوورهای فلان بازیگر ندارد."
ورود زهره فکورصبور به عرصه مدلینگ و تبلیغات حواشی بسیار زیادی برایش ایجاد کرد، در فضای مجازی بسیاری به شیوه و محصولاتی که تبلیغ میکرد، از محصولات آرایشی و بهداشتی تا مزون لباس و پوشاک و پزشکان زیبایی انتقاد میکردند و شیوه تبلیغاتی او را نقد میکردند. اما فکور صبور به این انتقادات پاسخی نداده و تنها بخش نظرات کاربران بعضی از پستهای صفحه اینستاگرام خویش را غیرفعال میکرد.
زهره فکورصبور در اواخر اسفندماه ۱۳۹۸ در اثر حادثه رانندگی دستش آسیب میبیند و به این دلیل ایام نوروز ۱۳۹۹ و تولد خویش را در بیمارستان سپری کرد. وی در این باره در صفحه اینستاگرام خویش اینگونه نوشت:
"سلام دوستای خوبم، امیدوارم سالی پر از آرامش و دل خوش داشته باشین، خیلی سؤال کردین که چرا پست نمیذارم، واقعاً عذر میخوام، تصادف کردم و دستم هم شکست و هم در رفت و هم عصباش پاره شد و تمام مدت درگیر عمل جراحی و درمان بودم و سال نو و تولدم رو تو بیمارستان گذروندم، از پسرخاله عزیزم ممنونم که تو این شرایط بحرانی کرونا همیشه کنارم بود و تمام مدت چک اپ میکرد که دردی به دردام اضافه نشه، و از پزشکای خوب کشورم که تو این شرایط مریضاشونو تنها نمیذارن سپاسگزارم، اگر تونستین برام دعا کنید که دستم زودتر بهبود پیدا کنه، از همه عزیزانم که تولد و عید رو بهم تبریک گفتن و نتونستم پاسخگو باشم شرمندهام و براشون بهترینا رو آرزو دارم."
در اسفندماه سال ۱۴۰۰ و در آستانه سال جدید خبری بهتآور و ناراحتکننده با این تیتر که «زهره فکور صبور در ۴۳ سالگی درگذشت» منتشر شد.
جزییاتی که از فوت زهره فکورصبور منتشر شد:
پس از آنکه شب گذشته پیکر بیجانِ زهره فکورصبور کشف شد، اینک مشخص شده است مرگ او به دلیل مصرف ۱۰۰ قرص آرامبخش بوده است.
حدود ساعت ۲۱ شب گذشته (۱۰ اسفند)، خبر مرگ مشکوک زن جوانی در یک منزل مسکونی در خیابان دولت، خیابان برادران رحمانی به مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ اعلام شد که بهسرعت مأموران پلیس در محل حاضر شدند.
مأموران با حضور در محل با پیکر بیجان خانم زهره فکورصبور مواجه شدند؛ مأموران در تحقیقات اولیه سراغی فردی رفتند که خود را همسر صبور معرفی میکرد، وی در تحقیقات به مأموران گفته است: «خانم صبور جواب تلفن همراهم را نمیداد که نگران وی شدم، خانم صبور حتی درِ خانه را به روی سرایدار ساختمان نیز باز نکرده بود. پس از گشودن در خانه، دیدم همسرم بیحال در پذیرایی افتاده که بهسرعت با اورژانس تماس گرفتم.»
تحقیقات نشان داد تلاش تکنسینهای اورژانس نیز برای احیای فکور صبور که ظاهراً اقدام به مصرف ۱۰۰ عدد قرص آرامبخش کرده بود، نتیجه نداده است.
در حالی خبر فوت زهره فکورصبور منتشر شد که وی مشغول ایفای نقش در سریال تلویزیونی «بیهمگان» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی مهران مهام بوده است.
قبر ماندانا هوشیار و زهره فکور صبور به صورت مشترک است و در قطعه هنرمندان(۸۸ ) و ردیف ۱۶۴ در بهشت زهرا(تهران) قرار دارد.
از مجموع ۴۷ رای
از مجموع ۳۹ رای
از مجموع 0 رای
از مجموع ۵ رای
از مجموع ۱۲ رای
از مجموع ۱۸ رای
از مجموع ۹ رای
از مجموع ۱۵ رای
از مجموع ۶۰ رای
از مجموع ۱۴ رای
از مجموع ۶۱ رای
از مجموع ۵ رای
از مجموع ۷ رای
از مجموع ۱ رای
از مجموع 0 رای
از مجموع ۲۸ رای
از مجموع ۱۱ رای
از مجموع 0 رای
از مجموع 0 رای
از مجموع ۱ رای
از مجموع ۳ رای
از مجموع ۹ رای
از مجموع ۳ رای
از مجموع 0 رای