هومن سیدی

کارگردان, نویسنده, بازیگر

هومن سیدی متولد ۸ آذر ۱۳۵۹ در رشت، کارگردان، فیلمنامه‌نویس و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون است. او پس از پایان دبیرستان کار خود را با حضور در کلاس‌های انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه آغاز کرد، سپس به تهران آمد و در کلاس‌های بازیگری کارنامه شرکت کرد.

سیدی نخستین فعالیت حرفه‌ای اش را با حضور در فیلم سینمایی «یک تکه نان» کمال تبریزی تجربه کرد و سپس نقش کوتاهی را در «چهارشنبه‌سوری» ایفا کرد. سیدی پس از بازی در «پابرهنه در بهشت» کاندیدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانه سینما شد.

هومن سیدی با فیلم «جنگ جهانی سوم» در بخش افق‌های هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز حضور داشت و جایزه بهترین فیلم در این بخش را نیز دریافت کرد.

بیوگرافی هومن سیدی

هومن سیدی، بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر سینما، تئاتر و تلویزیون، متولد ۸ آذر ۱۳۵۹ در رشت است. وی پس از پایان دوره متوسطه و دریافت دیپلم گرافیک، فعالیت خود را با حضور در کلاس‌های انجمن سینمای رشت و ساخت چند فیلم کوتاه آغاز نمود.

هومن سیدی در سال ۱۳۸۳ با بازی در فیلم «یک‌تکه نان» به کارگردانی کمال تبریزی اولین تجربه بازیگری خود را کسب کرد. او در مجموعه‌ها و فیلم‌های سینمایی متعددی بازی کرد، در کارنامه هنری وی بازی در مجموعه‌های «عاشقانه»، «گلشیفته»، «گیسو» و «قورباغه» برای شبکه نمایش خانگی وجود دارد.
وی علاوه بر بازی در سریال دیدنی «قورباغه»، مسئولیت کارگردانی و نویسندگی آن را نیز بر عهده داشته است.
از دیگر کارهای هومن سیدی می توان به «پابرهنه در بهشت»، «من دیه‌گو مارادونا هستم»، «چهارشنبه سوری»، «یک وجب از آسمان»، «طلا»، «شب بیرون»، « در مدت معلوم »، «خط ویژه»، « آذر»، «سیزده»، «آفریقا»، «مغزهای کوچک زنگ‌زده»، «خشم و هیاهو» و «مصادره» اشاره کرد.

 

کودکی و خانواده هومن سیدی

عکس بچگی هومن سیدی - کودکی هومن سیدی

 

هومن سیدی در ۸ آذر ۱۳۵۹ در شهر رشت به دنیا آمد. پدرش کارمند بازنشسته بانک کشاورزی و مادرش بازنشسته نیروی دریایی می‌باشد. او فرزند دوم خانواده است. او یک خواهر به نام هیلدا و ۲ برادر دارد.

 

برادران هومن سیدی | هامون و حامد

هامون سیدی و هومن سیدی

هومن سیدی ۲ برادر به نام‌های حامد و هامون دارد.

هامون سیدی متولد ۵ اسفند ۱۳۶۰ در رشت، بازیگر سینما و تلویزیون و برادر کوچک‌تر هومن سیدی است. هامون و هومن سیدی شباهت زیادی به یکدیگر دارند.

هامون در فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ‌زده» به کارگردانی برادرش هومن سیدی به سینما معرفی شد. وی در فیلم سینمایی «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی با برادرش هومن سیدی هم‌بازی بود.

 

علاقه هومن سیدی به سینما و آغاز فعالیت هنری

هومن سیدی

هومن سیدی از نوجوانی به سینما علاقه‌مند شد، او در ۱۴ سالگی اولین فیلم کوتاه خود را ساخت و در ۱۵ سالگی در صداوسیمای مرکز گیلان برنامه‌ساز و اجرای برنامه‌های ترکیبی کودک و نوجوان را بر عهده داشت. وی در این باره می‌گوید:

«من از همان ابتدا می‌دانستم به اینجا می‌رسم. از دوازده‌سالگی علاقه‌مند به سینما شدم و اولین فیلم کوتاهم را در ۱۳ - ۱۴ سالگی ساختم. مدتی نیز مجری برنامه کودک در صداوسیمای مرکز گیلان بودم.

بعد از مدتی به‌خاطر سلیقه فردی یک نفر که به‌تازگی مدیر شده بود اخراج شدم و آن فرد پسرش را جای من گذاشت. اما من از او متشکرم که مسیر و فضای ذهنی من را تغییر داد و باعث شد برای تحقق آرزوهایم قدم‌های محکم‌تری بردارم.»

پس از پایان دبیرستان و دریافت دیپلم گرافیک کار خود را با حضور در کلاس‌های انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه ادامه داد. سپس در ۱۹ سالگی برای شرکت در کلاس‌های بازیگری کارنامه به مدیریت پرویز پرستویی و حبیب رضائی به تهران مهاجرت کرد. 

او در این باره می‌گوید:

«در ۱۹ سالگی، اوایل برای شرکت در کلاس‌های کارنامه، می‌آمدم و می‌رفتم، و چون زمان کلاس‌های کارنامه در طول هفته ۵ روز بود، دیگر رفت‌وآمد برایم مشکل شده بود. دوربینی که مادرم برایم هدیه گرفته بود و من آن را بسیار دوست داشتم را فروختم و با پول آن خانه‌ای کوچک در محله پونک تهران را اجاره کردم، البته پول دوربین فقط کفاف پول پیش منزل را می‌داد و بنابراین من کار هم می‌کردم که بتوانم ۱۵۰ هزار تومان هزینه اجاره را که برای من بسیار زیاد بود را پرداخت کنم. اما کم‌کم وضعیتم بهتر شد و اولین ماشینی که خریدم یک رنوی قدیمی بود، ماشینی که همیشه خراب بود و بعد از آن دوو ماتیز خریدم.»

عکس هومن سیدی

او درباره نقش پرویز پرستویی و حبیب رضایی در حرفه‌اش می‌گوید:

«پرویز پرستویی برای من حکم پدری را دارد و برای من کارهای بسیاری انجام داده است؛ حبیب رضایی هم خیلی به من کمک کرد که وارد سینما بشوم؛ بدون شک من خیلی مدیون این دو نفرم.»

به‌خاطر مهاجرت به تهران، وضعیت مالی بی‌ثبات و دوری از خانواده بسیار تحت‌فشار قرار گرفت. بعضی مواقع کرایه رفت‌وآمد برای شرکت در کلاس‌هایش را نداشت و مجبور بود که پای پیاده مسافت بسیار طولانی را طی کند، در آن دوران طعم فقر و نداری را چشید، اما از هدف و آرزویش دور نشد. 

سیدی در این باره می‌گوید:

«به لحاظ مالی خانواده‌ای متوسط بودیم و مادامی که در خانه پدری بودم اصلاً طعم فقر را نچشیدم، اما چون تصمیم گرفتم برای آرزوهایم به شهری بزرگ چون تهران بیایم، و برای تحققشان تلاش کنم، طعم فقر را هم بسیار چشیدم.»

 

آغاز بازیگری هومن سیدی به‌صورت حرفه‌ای

هومن سیدی در فیلم چهارشنبه سوری

 

در سال ۱۳۸۳ او با بازی در فیلم «یک‌تکه نان» به کارگردانی کمال تبریزی وارد سینما شد. هومن سیدی در اولین تجربه سینمایی خود با بازیگرانی باتجربه و کاربلدی همچون رضا کیانیان، رؤیا نونهالی، احمد آقالو و اسماعیل خلج هم‌بازی شد.
این فیلم شروعی خوب و محکم برای سیدی در عرصه سینما محسوب می‌شود.
سپس در سال ۱۳۸۴ او نقش اصلی «پابرهنه در بهشت» به کارگردانی بهرام توکلی را بازی کرد. این فیلم اولین فیلم بلند بهرام توکلی بود که باعث شهرت او شد و سیدی هم کاندیدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانه سینما شد.
بعدازاین دو تجربه موفق یعنی بازی در دو فیلم «یک‌تکه نان» و «پابرهنه در بهشت»، هومن سیدی نقشی کوتاه در فیلم «چهارشنبه‌سوری» به کارگردانی اصغر فرهادی را بازی کرد.

 

راه بی پایان و شهرت هومن سیدی

هومن سیدی و آزاده صمدی - سریال راه بی پایان

او در سال ۱۳۸۶ با بازی در مجموعه «راه بی‌پایان» به کارگردانی همایون اسعدیان به شهرت رسید.
این مجموعه تلویزیونی در بهار ۱۳۸۶ از شبکه سوم سیما به‌نمایش‌درآمده است.هومن سیدی در این فیلم در مقابل آزاده صمدی (همسر اولش) بازی کرد.

هومن سیدی بعد از بازی در سریال پرمخاطب «راه بی پایان» و فیلم های سینمایی «یک تکه نان»، «پا برهنه در بهشت» و «چهارشنبه سوری» در مجموعه های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی پرتعدادی حاضر شد که در این میان می توان به «در چشم باد» مسعود جعفری جوزانی، «تا ثریا» سیروس مقدم، «خط ویژه» مصطفی کیایی، «آذر» محمد حمزه‌ای، «طلا» پرویز شهبازی، «مادری» سیاوش حقیقی، «من دیه‌گو مارادونا هستم»  بهرام توکلی، «درمدت معلوم» وحید امیرخانی، «بوفالو» کاوه سجادی حسینی اشاره کرد.

در کارنامه هنری هومن سیدی بازی در نقش‌ها و فیلم‌هایی دیده می‌شود که بعضی از آن‌ها مورد اقبال عمومی قرار نگرفته و کارهای ضعیفی محسوب می‌شوند.
وی در این باره می‌گوید:

«می‌شود گفت من در انتخاب نقش‌هایم آن دقت لازم را نداشتم، و خیلی زود نیز می‌شود گفت که بازیگری را رها کردم، و صرفاً به‌خاطر اینکه در فقر نباشم و امرارمعاش می‌کردم و سعی کردم، خودم را با کارگردانی و فیلم‌های خودم معرفی کنم و فکر می‌کنم یک لج‌ولج‌بازی باعث شد بسیاری از انتخاب‌هایم در بازیگری اشتباه باشد.» (برنامه من و شما) 

 

ازدواج هومن سیدی و آزاده صمدی

ازدواج اول هومن سیدی

هومن سیدی در کلاس‌های بازیگری برای نخستین‌بار، با آزاده صمدی در مؤسسه کارنامه آشنا شد و وقتی هنوز به شهرت نرسیده بود در سال ۱۳۸۵ با او ازدواج کرد.

 

جدایی هومن سیدی از آزاده صمدی

این زوج در نهایت در سکوت کامل خبری و پس از هفت سال زندگی مشترک در سال ۱۳۹۲ از یکدیگر جدا شدند و مدت‌ها درباره این واقعه مصاحبه نکردند.

هومن سیدی و آزاده صمدی در پیش مراسم افتتاحیه فیلم «سیزده» در سینما حضور داشتند ولی در کنار یکدیگر قرار نگرفتند و هرکدام جداگانه با بازیگران عکس یادگاری می‌گرفتند. 

بعد از حواشی بسیار و پرسش‌هایی که در این مورد مطرح می‌شد، هومن سیدی در صفحه اینستاگرام خویش خبر جدایی از آزاده صمدی را این‌گونه اعلام کرد:

«دوستان عزیزم گاهی به دلیل علاقه و لطف شما شاهد این هستم که جزئیاتی از زندگی خصوصی‌ام تبدیل به موضوع ذهنی عده‌ای از دوستان شده. بی شک زندگی من هم مثل هرکدام از شماها تشکیل شده از دوایر شخصی و خصوصی که ترجیح می‌دهم در حجاب عرف‌های رایج فرهنگی باقی بماند، اما ازآنجایی‌که احترام زیادی براتون قائلم و پیگیری‌های شما رو توجه دوستانه تحلیل و تعریف می‌کنم، باید به اطلاعتون برسونم که زندگی مشترکم با سرکار خانم آزاده صمدی نزدیک که یک سال است که به اتمام رسیده. امیدوارم با این توضیح که با بهترین نیت‌های قلبی برای شما عزیزان همراه بوده و هدف از آن پاسخ به شبهات ذهنی بعضی از دوستان است، باب گفتگو، اظهارنظر اعلام تأسف، گمانه‌زنی و باقی واکنش‌ها به‌کلی بسته و موضوع به‌کلی مختومه گردد. برای همه شما آرزوی حرکت در مسیر خوشبختی رو دارم. ارادتمند هومن سیدی»

صمدی و سیدی در طول زندگی مشترکشان همکاری‌های زیادی با هم داشتند. بعد از ورود هومن سیدی به حوزه کارگردانی سینما، آزاده صمدی به‌عنوان بازیگر در فیلم‌های او همچون «۳۵ متری سطح آب»، «دندان آبی»، «تمام وسایل شخصی من جابه‌جا شده»، «سیزده» و «آفریقا» به ایفای نقش پرداخت.

اما پس از جدایی همکاری حرفه‌ای ایشان نیز به‌یک‌باره متوقف شد. سیدی در این باره می‌گوید:

«زندگی خصوصی من هیچ ربطی به کارم ندارد و فکر می‌کنم تا حدودی این را هم انجام داده‌ام، اما خب من همیشه با تیم خودم کارکرده و مشورت می‌کنم. من با افراد متفاوتی در بسیاری از فیلم‌هایم کار کردم، و دوست دارم با افرادی که به آن‌ها اعتقاد و اعتماد دارم کار کنم. اما به نظرم مشخصات و مختصات را خود فیلم‌نامه مشخص می‌کند. اگر قرار باشد ماجراهای زندگی شخصیم بر روی کارم تأثیر بگذارد، من خویشاوندان نزدیک‌تری نسبت به خانم صمدی در زندگی‌ام دارم که باید برای آن‌ها کاری می‌کردم و از آن‌ها در فیلم‌هایم استفاده می‌کردم که این کار را انجام نداده‌ام. اما این درست است که من بر اساس اوقات مشترک و زندگی با آدم‌ها، تأثیرات زیادی از آن‌ها می‌پذیرم و اگر فیلم‌نامه‌ای بنویسم شاید کاراکترها و اتفاقات مشترک با آن‌ها در آن فیلم‌نامه نمود پیدا کند، اما پیش از آن افراد و اتفاقات، کلیت داستان، نقش و آن شخصیت در فیلم و ذهن من حضور دارند، شاید در جزئیات خصوصیات آن افراد را وارد می‌کنم و آن تغییرات را بدهم و آن‌گونه برای آنان بنویسم.» (تی‌وی پلاس)

 

ازدواج هومن سیدی با بیتا اصلانی | نیل، دخترشان

دختر هومن سیدی

هومن سیدی در سال ۱۳۹۳ برای بار دوم با بیتا اصلانی به‌دور از هیاهو و حاشیه ازدواج کرد که خبر آن پاییز ۱۳۹۶ با تبریک حامد بهداد برای به‌دنیاآمدن دخترش نیل رسانه‌ای شد.
هومن سیدی پس از به‌دنیاآمدن دخترش نیز خبری از ازدواج خود منتشر نکرد اما در پستی اینستاگرامی به حضور یک نفر در زندگی خود و به‌دنیاآمدن دخترش اعتراف نمود.

بیتا اصلانی - زن دوم هومن سیدی

 

هومن سیدی در سریال عاشقانه و گلشیفته

هومن سیدی با بازی در نقش «پیمان» در سریال «عاشقانه» به کارگردانی منوچهر هادی که برای شبکه نمایش خانگی تولید شده است یکی از سطحی‌ترین نقش‌های سریال را با توانایی‌هایش به نقشی جذاب و محبوب تبدیل کرد که مورد استقبال مردم و تماشاگران آن مجموعه قرار گرفت.

این شخصیت به دلیل شوخ‌طبعی و تفاوت‌هایی که با بقیه کاراکترها داشت، توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. 
به گفته منوچهر هادی، کارگردان این مجموعه:

«طراحی شخصیت ما برای نقش پیمان به‌گونه‌ای بود که فکر می‌کردیم این نقش (پیمان) باید آدم منفوری باشد، درحالی‌که با بازی هومن سیدی بسیار محبوب شد.»

 

هومن سیدی در سریال عاشقانه

هومن سیدی درباره علت محبوبیت این شخصیت می‌گوید:

«ما ایرانیان مردمان بسیار پیچیده‌ای هستیم، یعنی به‌گونه‌ای زندگی می‌کنیم که مثلاً خدای‌نکرده کسی را نرنجانیم و رفتار و گفتارمان توهین به نظر نرسد، با حجب‌وحیا و شرم رفتار می‌کنیم با اینکه شاید آن کار را مصلحت ندانیم و دوست نداشته باشیم، در واقع مردم با نقش پیمان همزادپنداری کردند، آن چیزی که درون خودشان هست و نمی‌توانند بیان کنند را در قالب این شخصیت می‌دیدند، نقش پیمان تعارف نداشت، رک و روراست حرفش را می‌زد و به گونه که دوست داشت عمل می‌کرد، برای همین هم محبوب شد.» (برنامه من و شما)

سیدی بازی خوبی در نقش پیمان داشت که این موضوع هم در جلب‌توجه مخاطبان تأثیرگذار بود، اما او بار دیگر این نقش را دوباره در سریال «گلشیفته» ساخته بهروز شعیبی ایفا و خودش را تکرار کرد.

گلشیفته یک مجموعه تلویزیونی ایرانی ۱۶ قسمتی به کارگردانی بهروز شعیبی، محصول سال ۱۳۹۶ است.

هومن سیدی در سریال گلشیفته

بعد از انتقاداتی که به هومن سیدی برای تکرار نقشش در این سریال شد، او با انتشار عکسی از پشت‌صحنه سریال «گلشیفته» به کارگردانی بهروز شعیبی در صفحه اینستاگرامش نوشت:

«نقشم در «گلشیفته» کامل شده پیمانِ «عاشقانه» و خداحافظی با این نوع کاراکترهاست.»


بازی هومن سیدی در سریال گیسو

هومن سیدی در سریال گیسو

 

هومن سیدی برخلاف تصمیمی که گرفت، یعنی عدم تکرار نقش «پیمان»، بار دیگر در سریال «گیسو» همان نقش را تکرار کرد. این در حالی است که او بعد از بازی در سریال «گلشیفته» بهروز شعیبی، گفته بود دیگر در نقش این مدل از شخصیت‌ها بازی نخواهد کرد و با این کاراکتر خداحافظی کرده بود.
سریال «گیسو» به کارگردانی منوچهر هادی در شبکه نمایش خانگی و سال ۱۳۹۹ منتشر شد. او در این مجموعه نقش شخصیتی را بازی کرده که پیش‌تر آن را در سریال «عاشقانه» و «گلشیفته» تجربه کرده بود. 
«گیسو» در واقع فصل دوم سریال «عاشقانه» بود که تصمیم هومن سیدی را تغییر داد و این بازیگر پس از سه سال، دوباره نقش «پیمان» را تکرار کرد. هرچند در مقایسه با دیگر بازیگران «گیسو»، سیدی بهترین بازی را ارائه داد، اما این نقش هیچ‌چیز جدیدی برای هومن سیدی نداشت و او را با چالش تازه‌ای مواجه نکرد. 

 

هومن سیدی: گلزار سوپراستار است

هومن سیدی - محمدرضا گلزار

هومن سیدی درباره محمدرضا گلزار و هجمه‌هایی که به او شده است می‌گوید:

«بدون شک گلزار ستاره عاشقانه بود. در حال حاضر محمدرضا گلزار سوپراستار سینمای ایران است به دلیل اینکه او مختصات یک سوپراستار را دارد و طرف‌داران زیادی هم قبولش دارند.

شاید بعضی بگویند بازی گلزار فلان است و بهمان؛ درحالی‌که برای سوپراستار بودن لزوماً بازیگری مطرح نیست، رضا گلزار ۱۷ سال است که مردم را به سینما کشانده است، و گیشه با چهره و حضور او در فیلم‌ها رونق می‌گیرد، ما بازیگری او را با استاد انتظامی و یا دیگر اساتید مقایسه نکنیم، شاید کسی بازیگر فوق‌العاده‌ای باشد، اما سوپراستار نباشد، این برای او عیب نیست.

سوپراستاری یک بسته است که یک مورد آن بازیگری است، موارد و زوایای دیگری نیز لازم است که گلزار ثابت کرده واجد آن موارد است. او بسیار زیبا و خوش‌تیپ است و مجموعه‌ای از موارد و شرایطی را دارد که سوپراستار سینما لقب بگیرد. چرا باید در برابر این حرف موضع گرفت و مخالفت کرد؟ این هجمه‌های تلویزیون نسبت به سوپراستار سینای ایران را متوجه نیستم.» (برنامه من و شما)

 

فعالیت هومن سیدی در تئاتر

هومن سیدی در تئاتر

هومن سیدی در زمینه بازیگری، نویسندگی و کارگردانی تئاتر نیز فعالیت داشته است.

او در نمایش‌هایی نظیر «قاتل بی‌رحم هسه کارلسون» نوشته هنینگ مانکل و کارگردانی مسعود رایگان (۱۳۸۹)، نمایش «حمید اسکندری» نوشته پیام لاریان و کارگردانی بهروز خرم (۱۳۹۱)، «روایت ناتمام یک‌فصل معلق» نوشته و کارگردانی هومن سیدی (۱۳۹۲)، «بی انتخاب» کارگردانی امیر کنجانی (۱۳۹۲)، «درخت بلوط» نوشته تیم کرواچ و کارگردانی وحید رهبانی (۱۳۹۱) به ایفای نقش پرداخته است.
هومن سیدی نمایشنامه «و خداوند، هایم را فراموش کرده است» را نگاشته و برادرش هامون سیدی آن را کارگردانی کرده است. این نمایشنامه در سال ۱۳۹۶ در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان بر روی صحنه رفت.

 

آموزشگاه بازیگری هومن سیدی

آموزشگاه بازیگری هومن سیدی

از دیگر فعالیت‌های هومن سیدی آموزش هنرجویان بازیگری در آموزشگاهش، آموزشگاه بازیگری «۸ میلیمتری» در محله ظفر است.

او در فیلم‌هایش بازیگران و استعدادهای تازه‌ای مانند امیر جدیدی، یسنا میرطهماسب، نوید پورفرج، لادن زاوه‌وند و هامون سیدی را به سینمای ایران معرفی کرده است. 

 

هومن سیدی در عرصه کارگردانی

هومن سیدی کارگردان

هومن سیدی پس از ساخت چند فیلم کوتاه از جمله «۳۵ متری سطح آب» و «دندان آبی» که به‌خاطر آن‌ها جوایز متعددی از جشنواره فیلم کوتاه تهران کسب کرد.

اولین فیلم بلند خود را در سال ۱۳۸۹ با نام «آفریقا» کارگردانی کرد. این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر (بخش آثار ویدئویی) جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن (آزاده صمدی) را از آن خود کرد. هومن سیدی علاوه بر از کارگردانی، به‌عنوان نویسنده و تدوینگر نیز در این اثر حضور داشت.

شهاب حسینی که برای بازی در این فیلم دستمزدی دریافت نکرده و در کل فیلم تنها ده کلمه دیالوگ می‌گوید.

منتقدان سینما فیلم «آفریقا» را در زمره آثار سینمای «نئو نوآر» ایران برشمرده‌اند. در این فیلم علاوه بر شهاب حسینی، آزاده صمدی، جواد عزتی، امیر جدیدی، مینا ساداتی و منصور شهبازی نیز بازی می‌کنند.

هومن سیدی درباره نقش امیر جدیدی که اولین تجربه سینمایی‌اش را با این فیلم شروع کرده است می‌گوید:

«خانه یکی از دوستان بودیم که امیر جدیدی با تعدادی دیگر وارد شدند، از حضورشان ناخشنود شده بودم و به صاحب‌خانه گفتم اگر اینها باشند من خواهم رفت؛ صاحب‌خانه هم به‌خاطر من آن‌ها را بیرون کرد. این ماجرا گذشت تا این که می‌خواستم فیلم‌نامه آفریقا را بنویسم، هر کاری که کردم چهره و حالات امیر جدیدی از ذهنم بیرون نمی‌رفت، و دیدم این نقش برای امیر جدیدی است. به او زنگ زدم و گفتم: امیر، اینجا سینماست، کار هم جدی است پس باید حرفم را گوش داده و هر چه گفتم انجام بدهی و او هم در جوابم می‌گفت: بله آقا، حتماً و... (با خنده) البته الان که امیر برادرم هست. زمانی مربی تنیس من هم بود.» (برنامه من و شما)

 

هومن سیدی کارگردان سیزده و اعترافات ذهن خطرناک من

همکاری هومن صیدی و آزاده صمدی

بعد از موفقیت فیلم سینمایی «آفریقا»، در سال ۱۳۹۲ هومن سیدی فیلم «سیزده» را تولید کرد.

این فیلم در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در ۵ رشته نامزد کسب جایزه شده و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (امیر جدیدی) و جایزه ویژه هیئت داوران بهترین کارگردانی را کسب کرد. 
و اما یک سال بعد، یعنی در سال ۱۳۹۳ او فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» را نوشته و کارگردانی کرد. تهیه‌کنندگی آن را جواد نوروزبیگی برعهده داشت. این فیلم جایزه ویژه هیئت داوران بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر را به دست آورد.
این فیلم در شش رشته در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر نامزد و سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس (محسن نصراللهی و رعنا امینی) را دریافت کرد.

 

خشم و هیاهو به کارگردانی هومن سیدی

خشم و هیاهو به کارگردانی هومن سیدی

 

در سال ۱۳۹۴ هومن سیدی با فیلم «خشم و هیاهو» برای چندمین بار برنده جایزه ویژه هیئت داوران سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. مثل سه فیلم قبلی، فیلم‌نامه این اثر نیز به قلم هومن سیدی می‌باشد.

این فیلم در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده جایزه بهترین فیلم‌برداری شد و در زمان خودش با فروش بیش از دو میلیاردی یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های گیشه لقب گرفت.

 

مغزهای کوچک زنگ زده یکی از مهم ترین آثار هومن سیدی

مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی

 

و اما یکی از مهم‌ترین فیلم‌های هومن سیدی «مغزهای کوچک زنگ‌زده» با بازی متفاوت و تحسین‌برانگیز نوید محمدزاده، فرهاد اصلانی، فرید سجادی حسینی، نوید پور فرج، مرجان اتفاقیان و لادن ژاوه‌وند است.
این فیلم کاندیدای یازده جایزه از سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر و برنده چهار جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شده است.

این فیلم به سبک درام گانگستری در فضایی اجتماعی، تلخ و جنایی می‌باشد.

بعضی از منتقدین این فیلم را اقتباسی از فیلم «شهر خدا»  فرناندو میرلس و کاتیا لوند می‌دانند. سیدی برای این فیلم از تعداد بسیار زیادی از هنرجویان آموزشگاه بازیگری خودش بهره برده است. هنرجویانی که البته خود را استعدادهای درخشانی در زمینه بازیگری نشان دادند.

یکی از آن بازیگران بااستعداد نوید پورفرج است؛ بازیگر نقش امیر در این فیلم.

نوید پورفرج و هومن سیدی

 

قورباغه، اولین تجربه کارگردانی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی

سریال قورباغه - هومن سیدی

اولین تجربه سریال‌سازی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی هرچقدر در سکوت خبری و چراغ خاموش مراحل تولید را طی کرد، در مرحله پخش خبرساز و پرحاشیه بود.

این حواشی در تبلیغ سریال بی‌تأثیر نبود و قسمت اول سریال قورباغه، رکورد شگفت‌انگیز ۴۰ میلیون دقیقه تماشا در ۴۸ ساعت از پلتفرم نماوا و روبیکا را به دست آورد.

در سریال «قورباغه» به نویسندگی، تدوین و کارگردانی هومن سیدی و تهیه‌کنندگی علی اسدزاده، بازیگرانی همچون نوید محمدزاده، صابر ابر، سحر دولتشاهی، مهران غفوریان، آناهیتا افشار و فرشته حسینی بازی می‌کنند.

 

فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم، ششمین فیلم بلند هومن سیدی

جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی

 

 «جنگ جهانی سوم»، ششمین فیلم بلند هومن سیدی است.

این فیلم نخستین نمایش جهانی خود را در بخش افق‌های هفتاد ونهمین جشنواره فیلم ونیز تجربه کرد و موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگری مرد برای محسن تنابنده از این جشنواره شد. 

«جنگ جهانی سوم» همچنین به عنوان نماینده نهایی سینمای ایران برای آکادمی اسکار ۲۰۲۳ انتخاب شده است.

 
هومن سیدی در ونیز 2022 | برنده جایزه بهترین فیلم در بخش افق ها

هومن سیدی در ونیز 2022

هومن سیدی که با فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» در بخش افق‌های هفتادونهمین دوره فستیوال فیلم ونیز شرکت کرده بود، جایزه بهترین فیلم این بخش را دریافت کرد.

سیدی پس از دریافت جایزه آن را به مردم ایران تقدیم کرد.

 

حواشی

- ترک سیگار

هومن سیدی در مردادماه ۱۳۹۷ در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت:

«یک سال از ترک سیگارم گذشت، به دنبال ترک چیزهای بزرگ‌تر هستم، عادت‌های زشت، دروغ، نفرت، حسد، سیاهی و …»


نقل‌قول‌ها

هومن سیدی

- من قبل‌ترها بسیار معترض بودم، البته من در زندی خصوصی اصلاً معترض نیستم، بلکه در فضای حرفه‌ای و کارم، شیوه اکران‌ها و مسائل پیرامونی این‌گونه بودم چون ما با یک ایده‌آل وارد سینما شده بودیم، اما الان دیگر باگذشت زمان دیگر آن‌گونه به زندگی نگاه نمی‌کنم، فکر می‌کنم این شیوه رفتار هم برای خودم و هم برای اطرافیانم بهتر است. (برنامه من و شما)


- کسانی که بسیار ادعای بلد بودن می‌کنند من را اذیت می‌کنند. اصلاً دوست ندارم از آن دسته از افراد باشم. در حرفه ما متأسفانه این‌گونه افراد بسیارند، کسانی که ادعای خیلی چیزها را دارند اما بسیار توخالی هستند. (برنامه من و شما)


- وقتی من بچه بودم آرزو داشتم، فلان ماشین را داشته باشم، حتی همین چند سال پیش هم وقتی آن را داشتم از داشتنش لذت می‌بردم و از اینکه مردم من را سوار آن اتومبیل و پشت چراغ قرمز می‌دیدند، لذت می‌بردم. اما الان دوست ندارم هیچ‌کدام از داشته‌هایم را بیرون بیاورم. برای اینکه من زمانی حالم خوب است که آن کسی هم که در تقاطع در کنار من ایستاده حالش خوب باشد. من هر چه داشته‌ام و نداشته‌ام از مردم و برای مردم بوده است. فکر می‌کنم وظیفه من این است که در کاری که ورود کرده‌ام به نحو احسنت برای مردمم کار کنم. زمانی حال دل من خوب است که همه یکسان و برابر حالمان خوب باشد. باید بسیار بیشتر قدر این مردم شریف را بدانیم.

 

-من دوست ندارم داشته‌هایم را بیرون بیاورم زیرا وقتی من حالم می‌تواند خوب باشد که کسی که کنار من هست هم حالش خوب باشد. (هم رفیق)

 

جوایز و نامزدی‌ها

جوایز هومن سیدی

1389: سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم «آفریقا» از بیست و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1392: جایزه ویژه هیئت داوران برای از سی و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای فیلم «سیزده»
1393: سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «من دیه گو مارادونا هستم» از سی و سومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1393: جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» در بخش بین‌الملل سی و سومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1393: جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم «سیزده» از جشنواره فیلم پوسان
1393: جایزه بهترین فیلم برای فیلم «سیزده» از جشنواره بین‌المللی فیلم ورشو
1394: جایزه بهترین فیلم برای فیلم «سیزده» از جشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای
1394: جایزه ویژه هیئت داوران از سی و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای فیلم «خشم و هیاهو»
1395: نامزد جایزه بهترین فیلم برای فیلم «خشم و هیاهو» از جشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای
1396: سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» از سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1396: سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» از سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1396: نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» از سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1396: سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» از سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
1396: تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام برای سریال «عاشقانه» از هفدهمین جشن دنیای تصویر (حافظ)
1398: نامزد تندیس حافظ بهترین کارگردانی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» در نوزدهمین جشن دنیای تصویر (حافظ)

1401(2022): جایزه بهترین فیلم در بخش افق‌ها برای فیلم «جنگ جهانی سوم» از جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز

بستن

عکس‌های هومن سیدی


هومن سیدی در اکران فیلم «خشم و هیاهو» در کاخ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
فیلم «چهارشنبه سوری» با بازی هومن سیدی و ترانه علیدوستی
فرش قرمز «خشم و هیاهو» در کاخ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
فرش قرمز فیلم «خشم و هیاهو» ساخته هومن سیدی در کاخ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
هومن سیدی در اکران «خشم و هیاهو» در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
هومن سیدی در اکران «خشم و هیاهو» در کاخ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
هومن سیدی در اکران فیلم «خشم و هیاهو» در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
فیلم-سریال-رایگانفیلم-سریال-رایگان

ویدیو و مصاحبه تصویری

فتوکال فیلم «طلا»
آنونس فیلم «طلا»
بخشی از فیلم «طلا» در آستانه ...
پوستر در مدت معلوم
۶.۲۵ /۱۰

از مجموع ۴۳۴ رای

امتیاز شما
پوستر مهمونی
۷.۲۲ /۱۰

از مجموع ۱۰۵ رای

امتیاز شما
پوستر حیرانی
۵.۷ /۱۰

از مجموع ۱۰ رای

امتیاز شما
پوستر سرگیجه
۵.۵۹ /۱۰

از مجموع ۴۹ رای

امتیاز شما
پوستر چهارشنبه سوری
۷.۰۷ /۱۰

از مجموع ۵۰۰۵ رای

امتیاز شما
پوستر در چشم باد
۸.۱۷ /۱۰

از مجموع ۴۶ رای

امتیاز شما
پوستر گیسو
۴.۳۷ /۱۰

از مجموع ۱۶۱ رای

امتیاز شما
پوستر تا ثریا
۵.۵۲ /۱۰

از مجموع ۲۱ رای

امتیاز شما
پوستر گلشیفته
۷.۶۱ /۱۰

از مجموع ۲۳۴ رای

امتیاز شما
پوستر راه بی پایان
۴.۸۳ /۱۰

از مجموع ۶ رای

امتیاز شما
پوستر آذر
۴.۷۶ /۱۰

از مجموع ۱۶۹ رای

امتیاز شما
پوستر مهرآباد
۶ /۱۰

از مجموع ۲ رای

امتیاز شما
پوستر من دیه گو مارادونا هستم
۶.۸۷ /۱۰

از مجموع ۹۷۷ رای

امتیاز شما
پوستر زخم شانه حوا
۵ /۱۰

از مجموع ۳ رای

امتیاز شما
پوستر سایه
0 /۱۰

از مجموع 0 رای

امتیاز شما
پوستر عاشقانه
۶.۹ /۱۰

از مجموع ۲۵۲ رای

امتیاز شما
پوستر قورباغه
۷.۷۷ /۱۰

از مجموع ۲۱۰ رای

امتیاز شما
پوستر خط ویژه
۷ /۱۰

از مجموع ۷۸۶۲ رای

امتیاز شما
پوستر مصادره
۶.۱۳ /۱۰

از مجموع ۵۸۳ رای

امتیاز شما
پوستر نیمرخ ها
۴.۷۹ /۱۰

از مجموع ۱۸۲ رای

امتیاز شما
پوستر طلا
۵.۸۲ /۱۰

از مجموع ۵۵۰ رای

امتیاز شما
پوستر داستان ما قصه تو
۴ /۱۰

از مجموع ۳ رای

امتیاز شما
پوستر پل خواب
۵.۸۳ /۱۰

از مجموع ۲۴۱ رای

امتیاز شما
پوستر اگر باران ببارد
۵.۳۳ /۱۰

از مجموع ۳ رای

امتیاز شما
پوستر یک وجب از آسمان
۹ /۱۰

از مجموع ۱ رای

امتیاز شما
پوستر یک لحظه دیرتر
0 /۱۰

از مجموع 0 رای

امتیاز شما
پوستر سی امین روز
۴.۷۵ /۱۰

از مجموع ۴ رای

امتیاز شما
پوستر ستاک
۱۰ /۱۰

از مجموع ۲ رای

امتیاز شما
پوستر یک تکه نان
۷.۸ /۱۰

از مجموع ۱۵ رای

امتیاز شما
پوستر پابرهنه در بهشت
۶.۲۱ /۱۰

از مجموع ۸۳۳ رای

امتیاز شما
پوستر کمدی انسانی
۴.۴۴ /۱۰

از مجموع ۱۸۲ رای

امتیاز شما
پوستر بوفالو
۳.۷۵ /۱۰

از مجموع ۲۱۶ رای

امتیاز شما
پوستر آزاد راه
۵ /۱۰

از مجموع ۳ رای

امتیاز شما
پوستر مادری
۶.۱ /۱۰

از مجموع ۲۴۸ رای

امتیاز شما
پوستر شب، بیرون
۴.۷۷ /۱۰

از مجموع ۱۸۵ رای

امتیاز شما
پوستر اینجا کسی نمی میرد
۵.۶۷ /۱۰

از مجموع ۶۳ رای

امتیاز شما
پوستر آنکه دریا می رود
۵ /۱۰

از مجموع ۱ رای

امتیاز شما
پوستر جنگ جهانی سوم
۷.۴۷ /۱۰

از مجموع ۶۲ رای

امتیاز شما
پوستر آفریقا
۶.۱۷ /۱۰

از مجموع ۶۵ رای

امتیاز شما
پوستر خشم و هیاهو
۶.۹ /۱۰

از مجموع ۴۳۸۷ رای

امتیاز شما
پوستر قورباغه
۷.۷۷ /۱۰

از مجموع ۲۱۰ رای

امتیاز شما
پوستر مغزهای کوچک زنگ زده
۸.۰۸ /۱۰

از مجموع ۱۷۷۱ رای

امتیاز شما
پوستر اعترافات ذهن خطرناک من
۶.۴۸ /۱۰

از مجموع ۸۱۳ رای

امتیاز شما
پوستر دندان آبی
۱۰ /۱۰

از مجموع ۱ رای

امتیاز شما
پوستر سیزده 13
۶.۹۸ /۱۰

از مجموع ۴۲۰ رای

امتیاز شما
پوستر جنگ جهانی سوم
۷.۴۷ /۱۰

از مجموع ۶۲ رای

امتیاز شما
پوستر آفریقا
۶.۱۷ /۱۰

از مجموع ۶۵ رای

امتیاز شما
پوستر خشم و هیاهو
۶.۹ /۱۰

از مجموع ۴۳۸۷ رای

امتیاز شما
پوستر قورباغه
۷.۷۷ /۱۰

از مجموع ۲۱۰ رای

امتیاز شما
پوستر مغزهای کوچک زنگ زده
۸.۰۸ /۱۰

از مجموع ۱۷۷۱ رای

امتیاز شما
پوستر اعترافات ذهن خطرناک من
۶.۴۸ /۱۰

از مجموع ۸۱۳ رای

امتیاز شما
پوستر سیزده 13
۶.۹۸ /۱۰

از مجموع ۴۲۰ رای

امتیاز شما
پوستر آفریقا
۶.۱۷ /۱۰

از مجموع ۶۵ رای

امتیاز شما
پوستر قورباغه
۷.۷۷ /۱۰

از مجموع ۲۱۰ رای

امتیاز شما
پوستر مغزهای کوچک زنگ زده
۸.۰۸ /۱۰

از مجموع ۱۷۷۱ رای

امتیاز شما
پوستر اعترافات ذهن خطرناک من
۶.۴۸ /۱۰

از مجموع ۸۱۳ رای

امتیاز شما
پوستر بی رویا
۵.۰۸ /۱۰

از مجموع ۶۶ رای

امتیاز شما
پوستر جنگ جهانی سوم
۷.۴۷ /۱۰

از مجموع ۶۲ رای

امتیاز شما

گالری تصاویر من

مهناز افشار در پشت صحنه سریال «گلشیفته»