صفحه اصلی
مهرداد صدیقیان، بازیگر سینما و تلویزیون است.
از آثاری که تاکنون صدیقیان بهعنوان بازیگر در آنها حضور داشته است میتوان به «اتوبوس شب»، «تا ابد»، «عصر جمعه»، «دیوار»، «ماجرای نیمروز»، «درخت بلوط»، «اروند»، «سونامی»، «شماره ۱۷ سهیلا»، «ناخواسته»، «زرد»، «رقص روی شیشه»، «ایده اصلی»، «سمفونی نهم»، «طلا»، «شهبانو» و «لامینور» اشاره کرد.
صدیقیان در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر توانست با چهار فیلم لقب پرکارترین بازیگر سال را از آن خویش کند.
مهرداد صدیقیان ۳۰ بهمن ۱۳۶۷ در تهران و در خانوادهای چهارنفره به دنیا آمد. از همان دوران کودکی به بازیگری علاقه نشان داد و با نقشآفرینی در نمایشهای گروه تئاتر مدرسه فعالیت خویش را آغاز کرد.
او از کودکی بهصورت غیرحرفهای در نمایشهای مدرسه بازی میکرد و سرپرست گروه تئاتر مدرسهشان بود و بهواسطه حضور در همین نمایشها در مسابقات تئاتر بین مدارس مقام اول را کسب کرد.
صدیقیان دیپلم ریاضی و فیزیک دارد و از ۱۷ سالگی بهصورت جدی و حرفهای وارد عرصه هنری شد و به همین دلیل از تحصیل در دانشگاه انصراف داد.
مهرداد صدیقیان به دلیل علاقه بسیار زیادش به بازیگری در دفاتر متعدد سینمایی حضور پیدا کرده و تست میداد، تا اینکه در سال ۱۳۸۴ برای فیلم «عصر جمعه» مونا زندی حقیقی تست داده و قبول میشود و با بازی در این فیلم فعالیت حرفهای خویش را آغاز میکند.
پس از حضور موفق در فیلم سینمایی «عصر جمعه»، صدیقیان بار دیگر توانست از میان ٣٠٠ نفر برای نقشآفرینی در فیلم «اتوبوس شب» به کارگردانی کیومرث پوراحمد تست داده و انتخاب شود.
«اتوبوس شب» سکوی پرتابی برای وی محسوب میشود و با بازی در این فیلم کاندیدای بهترین بازیگر آسیا در جشنواره آسیا پاسیفیک، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر و برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن خانه سینما در سال ۱۳۸۵ شده است.
سال ۱۳۹۰ وقتی ۲۳ساله بود با سریال «سقوط یک فرشته» جلوی دوربین رفت که بهشدت دیده شد اما شهرت اصلی او با ایفای نقش «بهمن» در سریال مناسبتی ماه رمضان به نام «مدینه» به کارگردانی سیروس مقدم در سال ۱۳۹۳ آغاز شد.
او قبلتر یعنی در سال ۱۳۹۱ در دیگر سریال سیروس مقدم با عنوان «دیوار» در نقش «امیرحسین» پسر مأمور نیروی انتظامی بازی کرده بود.
مهدی سلطانی و سیروس مقدم برای بازی و کارگردانی در این سریال از چهاردهمین جشن دنیای تصویر تندیس حافظ را به دست آوردند.
صدیقیان با بازی در فیلم «حیران» بار دیگر با خسرو شکیبایی و البته باران کوثری همبازی شد. «حیران» نخستین فیلم سینمایی شالیزه عارفپور در مقام کارگردان و محصول سال ۱۳۸۷ است.
این فیلم سینمایی در سه بخش «بهترین موسیقی متن»، «بهترین بازیگر نقش اول زن» و «بهترین کارگردانی» از بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده بود.
مهرداد صدیقیان در سال ۱۳۹۵ با بازی در نقش «حامد» در فیلم «ماجرای نیمروز» به ایفای نقش پرداخت.
این فیلم که محمدحسین مهدویان آن را ساخته است به ترورهای سال ۱۳۶۰ توسط گروه «منافقین» و ماجراهای پیرامون آن میپردازد، نقشی که صدیقیان در این فیلم ایفا کرد بهمانند باقی نقشها ما بهازای بیرونی و واقعی نداشت و صرفاً زاده فکر نویسنده بود.
او با بازی در این فیلم سینمایی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
مهرداد صدیقیان با ایفای نقش «بهداد مقیمی» در فیلم سینمایی «سونامی» که یک درام ورزشی است و به زندگی و مسابقات یک تکواندوکار میپردازد در کنار بهرام رادان نقشآفرینی کرد.
صدیقیان برای بازی در این فیلم از دوازدهمین جشنواره فیلمهای ورزشی ایران برگزیده بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است.
صدیقیان و رادان در فیلمهای دیگری نظیر «زرد» به کارگردانی مصطفی تقیزاده، «ایده اصلی» به کارگردانی آزیتا موگویی و سریال نمایش خانگی «رقص روی شیشه» به کارگردانی مهدی گلستانه نیز با یکدیگر همبازی بودهاند.
مهرداد صدیقیان در سال ۱۳۹۸ در فیلم سینمایی «لامینور» به کارگردانی داریوش مهرجویی و تهیهکنندگی رضا درمیشیان به ایفای نقش پرداخته است. این فیلم که بیست و سومین اثر مهرجویی محسوب میشود پس از شش سال از آخرین کار او (اشباح) تولید شده است.
این فیلم قرار بود در اکران نوروزی ۱۴۰۱ به نمایش عمومی درآید که پس از منقضی شدن پروانه نمایش، اکران فیلم در نوروز منتفی شده و باعث اعتراض مهرجویی به مسئولان سینمایی و بهوجودآمدن حواشی و جنجالهای بسیاری شد و اما در نهایت این فیلم در اکران عید فطر ۱۴۰۱ در سینماهای کشور به روی پرده رفت.
مهرداد صدیقیان به همراه لیلا حاتمی در فیلم سینمایی «تصور» با نام انگلیسی «Imagine» به ایفای نقش پرداخته است. این فیلم که نخستین ساخته بلند علی بهراد است بهعنوان یکی از هفت فیلم بلند در بخش مسابقه هفته منتقدین جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ به نمایش در آمد.
بخش هفته منتقدین جشنواره فیلم کن از سال ۱۹۶۲ و توسط سندیکای منتقدین سینمای فرانسه برگزار میشود و ویژه فیلمهای اول و دوم کارگردانان سراسر جهان است.
مهرداد صدیقیان از جمله بازیگرانی است که در موزیک ویدئوی «عاشقانه نیست» با صدای علیرضا قربانی بازی کرده است.
در این ویدئو او نقش فردی را بازی میکند که از میان جمعیتی از افراد که با چشمهای بسته دور و اطرافش دیده میشود دنبال گمشده خود میگردد و سرگردان است.
صدیقیان که از حامیان حسن روحانی کاندیدای ریاستجمهوری سال ۱۳۹۶ بود پس از وقایع آبان ۱۳۹۸ به همراه تعدادی از هنرمندان ایرانی در اعتراض به این وقایع پیشآمده بیانیهای با عنوان «صدای آبان ۹۸» را منتشر و در صفحه اینستاگرام خویش بازنشر کرد.
«در این روزهای تلخ که از پسِ آبان ۹۸ گذشته است، لحظهای چهره جوانانِ جانباخته، مردمان زخمخورده، مادران داغدار و پدران بیتاب از برابر چشم دور نمیشود. جوانانی که خونِ پاک آنها با بیتدبیری بر خاک ریخته شد و با انتسابشان به بیگانگان سعی بر نادیدهگرفتنشان شده است. مردمانی که امروز از پسِ غبارِ غلیظِ بیخبری و بیارتباطی، نام و نشانِ یکان یکانشان آشکار میشود، به کدام گناه کشته شدهاند؟ آنها فقط بهجانآمدگانی بودند که چون هیچ گوش شنوایی نیافتند، ناکارآمدیها را در کوی و برزن فریاد زدند. با مردم چه میکنید؟ کدام روزن را برای شنیدن صدای مردم باز گذاشتهاید؟ کدام تجمع اعتراضیِ مردم را تاب آوردهاید؟ کدام حزب و تشکیلاتی که بتواند بیانگر خواستهای مردم باشد را باقی گذاشتهاید؟ همچنان بر آن هستید تا با خشونت، مردم را از ابتداییترین حقوق انسانی و بدیهیترین نیازهای شهروندیشان محروم کنید؟ بدانید که فریاد فروخفته در گلوی مردم این سرزمین در تاریخ ماندگار خواهد شد.» (۹ آذر ۱۳۹۸)
پس از انتشار این بیانیه واکنشهای تندی در فضای مجازی نسبت به هنرمندانی که این بیانیه را امضا کرده بودند به راه افتاد.
پرستو گلستانی که ابتدا پست بیانیه صدای آبان ۹۸ را امضا کرده بود بعد از ساعاتی آن را پاککرده و علت پاککردن این پست اینستاگرامی را اینگونه توضیح داد:
«باید بگم به نظرم این کار نوعی موجسواری است. مرتکب اشتباه شدم اما هیچوقت موجسواری نکردم.
همین»
او در متن تصویر خود به طور تلویحی هنرمندانی که در پروژههای پولشویی و مشکوک شرکت میکنند، در نشریههای اصلاحطلبان مطلب مینویسند و همزمان در پروژههای حکومتی بازی و در ضمن با امضای این بیانیه به حکومت اعتراض میکنند را نقد کرده بود.
صدیقیان در واکنش به انتشار تصاویر بیحجاب آزاده نامداری در شبکههای اجتماعی و هجمه شدید منتقدین نسبت به این واقعه در حمایت از نامداری در صفحه اینستاگرام خویش اینگونه نوشت: «بعضی چیزها بسیار گران به دست میآیند ولی بسیار ارزان از دست میروند.
شاید نتوان باور کرد که پس از ایمان، چیزی گرانتر از آبروی مسلمان وجود ندارد.
آبروی یک فرد محصول یکعمر زندگی، تلاش و سختی است که ممکن است در یکلحظه از دست برود بنابراین گناهی نیز بالاتر و بزرگتر از ریختن آبروی مسلمان وجود ندارد.»
مجموعه «رقص روی شیشه» بدون توجه به مخاطب و تنها بهخاطر منافع شخصی در قسمت دوازدهم پایان یافت، درحالیکه از ابتدا قرار بود در بیست و شش قسمت تولید شود. کارگردان این سریال، قسمتهای بعدی آن را با به هم چسباندن سکانسهایی که پیشتر فیلمبرداری کرده بود منتشر کرد؛ اتفاقی که باعث شد سریال در قسمت دوازدهم با اعلام پایان فصل اول تمام شود. در پایانبندی این سریال نیز پس از اتمام صحنههای فیلمبرداری شده، ادامه داستان که تصویری از آن وجود نداشت، بهصورت نریشن و خوانش رادیویی برای مخاطب سریال خوانده و پخش شد.
اما اختلاف بازیگران سریال بر سر مسائل مالی و پرداخت نشدن دستمزدشان، باعث شد «مهرداد صدیقیان»، «بهرام رادان» و «امیر آقایی» از بازی در این سریال انصراف دهند و این مجموعه ناتمام بماند و کارگردان و عوامل تولید به آن صورت سریال را جمع کرده و پایان دهند.
پس از این اتفاقات مهرداد صدیقیان و امیر آقایی در صفحات اینستاگرام خویش نسبت به این ماجرا اعتراض و انتقاد کردند و سپس بهرام رادان در واکنش به حواشی پیشآمده در صفحه اینستاگرام خویش اینگونه نوشت:
«تولید مجموعه «رقص روی شیشه» در ۲۶ قسمت با قصهای بسیار جذاب و با گروهی از بهترین عوامل حرفهای سینما از مهرماه ۹۷ آغاز شد. دو ماه پس از شروع فیلمبرداری متوجه اتفاقات غیرطبیعی شدیم.
از اوایل دیماه ۹۷ در خانه سینما، وزارت ارشاد و دادسرا به هر دری زدیم که این مجموعه نباید به این زودی پخش شود، بخشهایی از فیلمبرداری مانده، مبالغی ناپدید شده و باید شفاف شود، با این شیوه به بنبست میخوریم. گفتند اگر مجموعه پخش شود، پول میرسد، بدهیها پرداخت میشود و همه چیز حل میشود، شرکت پخش فشار آورد، آقایان کوتاه آمدند، پخش شد، باز پولها ناپدید شد، نهتنها بدهی عوامل پرداخت نشد، بلکه چندبرابر شد. حالا سروته قصه را هم آوردند و به اسم پایان فصل اول به خورد مخاطب میدهند، خودشان آبرو ندارند و آبروی عوامل هم برایشان اهمیتی ندارد، مشکل اینجاست که نبود قانون بازدارنده، قلدری پخشکننده و همکاری سهوی برخی همکاران سادهاندیش همه در حال تکمیل این پازل فاسد هستند.
بااینوجود بنده در کنار امیر آقایی و مهرداد صدیقیان و سرمایهگذار اصلی تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا نهتنها حقوق مادی و معنوی عوامل پروژه، بلکه اعتماد مخاطبین عزیز بیش از این از بین نرود.»
۱۳۸۷: بهترین بازیگر از نگاه مردمی، برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از جشنواره دالیان چین (خروس طلایی)
۱۳۸۶: برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از یازدهمین دوره جشن بزرگ خانه سینما
۱۳۸۵: برنده جایزه بهترین بازیگر نوجوان برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از جشنواره کودک و نوجوان همدان
۱۳۹۶: نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم «ماجرای نیمروز» از یازدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران
۱۳۹۵: نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم «ماجرای نیمروز» از سی و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر
۱۳۸۸: نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد سینما برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از یازدهمین دوره جشن دنیای تصویر (حافظ)
۱۳۸۶: نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از یازدهمین دوره جشن خانه سینما
۱۳۸۶: نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از اولین دوره جشنواره سینمای آسیا - پاسیفیک
۱۳۸۵: نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم «اتوبوس شب» از بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر