در سلامسینما جستجو کنید
ابوالفضل کاهانی نویسنده، مستندساز و کارگردان سینما و تئاتر و متولد فروردینماه دهه شصت شمسی (اواخر دهه شصت) در نیشابور است.
ابوالفضل کاهانی برادر عبدالرضا کاهانی از کارگردانان معروف سینما میباشد. آنها یک برادر دیگر به نام رسول دارند.
ابوالفضل کاهانی کارگردانی و نویسندگی در تئاتر را با نمایشهایی نظیر «پذیرایی»، «جشن بیخودی» و «مایبر» تجربه کرده است. اجراهای کاهانی فاقد دکور و اکسسوری صحنه است.
نمایش «پذیرایی» در سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش نسل نو حضور داشته است.
نمایش «جشن بیخودی» نیز در بخش مسابقه هفدهمین جشنواره تئاتر دانشجویی، تندیس بهترین اجرا، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگری مرد را به دست آورده است.
وی نویسنده نمایشنامه «بدون تماشاگر» (۱۳۹۷) به کارگردانی امید اخوین و تهیهکنندگی سعید خوانی با بازی علی سرابی و آزاده صمدی بوده است.
ابوالفضل کاهانی در سال ۱۳۹۸ به همراه غزل اسکندرنژاد و عباس جمالی از اعضای هیئت داوران بخش بزرگسال دومین جشنواره تئاتر مان بوده است.
نمایش «گیاهخوار» به نویسندگی و کارگردانی ابوالفضل کاهانی محصول آموزشگاه هشت میلیمتری مرداد و شهریور ۱۴۰۱ در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود. نوید محمدزاده اعلام کرده است که این نمایش با بازی او و شاگردانش روی صحنه میرود.
نوید محمدزاده، میلاد معیری، ملیکا پازوکی، کوشان همتی از بازیگران نمایش «گیاهخوار» هستند.
ابوالفضل کاهانی بازیگری در سینما را در سال ۱۳۹۰ با بازی در نقشی حاشیهای در فیلم سینمایی «شب» به کارگردانی رسول صدرعاملی، در کنار هنرمندانی چون عزتالله انتظامی، خسرو شکیبایی و امین حیایی تجربه کرد.
او سال ۱۳۹۰ در فیلم «بیخود و بیجهت» به کارگردانی برادرش، عبدالرضا کاهانی تصویربردار پشتصحنه فیلم بود و در دو فیلم دیگر عبدالرضا کاهانی، یعنی «اسب حیوان نجیبی است» و «استراحت مطلق» نیز در مقام دستیار کارگردان حاضر بوده است.
ابوالفضل کاهانی در فیلم سینمایی «نگار» به تهیهکنندگی و کارگردانی رامبد جوان نیز فیلمبردار پشتصحنه بوده است.
ابوالفضل کاهانی نویسنده فیلم سینمایی «زیر نظر» به کارگردانی مجید صالحی است. این فیلم سینمایی که نخستین تجربه بلند سینمایی مجید صالحی در مقام کارگردان میباشد به تهیهکنندگی محمد شایسته در سال ۱۳۹۷ ساخته شده است.
همچنین سریال شبکه نمایش خانگی «رقص روی شیشه» به نویسندگی طلا معتضدی و کارگردانی مهدی گلستانه بر اساس طرحی از ابوالفضل کاهانی ساخته شده است.
ابوالفضل کاهانی سابقه تولید چندین فیلم کوتاه، همچون «بدون مرتضی»، «محسن و اصغر باهم شوخی ندارند» و «موهای زنتو کسی ندید» را در کارنامه هنری خویش دارد.
فیلم کوتاه «بدون مرتضی» به نویسندگی و کارگردانی ابوالفضل کاهانی است که در آن نادر فلاح، سجاد تابش، مجید یوسفی و ژیلا دایی نقشآفرینی کردهاند. این فیلم در هشتمین دوره جشنواره ملی و چهارمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی در بخش مسابقه «نقش زن در بنیاد خانواده» نامزد دریافت تندیس و جایزه شده بود.
همچنین فیلم کوتاه «موهای زنتو کسی ندید» در همین جشنواره برنده جایزه نیلوفر زرین شده بود.
فیلم کوتاه «محسن و اصغر با هم شوخی ندارند» نیز در سال ۱۳۹۱ در دومین جشن فیلم کوتاه مستقل خورشید در بخش بهترین کارگردانی فیلم داستانی برگزیده شده است.
کاهانی نویسنده فیلم کوتاه «بین ما» به کارگردانی مرتضی خانجانی و تهیهکنندگی شهرداری اصفهان بوده است.
ابوالفضل کاهانی در فیلم سینمایی «جنایت بیدقت» به کارگردانی شهرام مکری و نویسندگی شهرام مکری و نسیم احمدپور و تهیهکنندگی نگار اسکندرفر نقشآفرینی کرده است.
«جنایت بیدقت» فیلمی با مضمون مرتبط با سینما دارد. این فیلم در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه از منتقدان سینمایی شد. همچنین این فیلم در چهاردهمین مراسم آسیا پاسیفیک نامزد دریافت جایزه بهترین فیلمنامه، برای شهرام مکری و نسیم احمدپور بود.
- ابوالفضل کاهانی با نمایش «پذیرایی» در جشنواره تئاتر فجر در بخش نسل نو حضور داشت و به دلیل عبور از خطوط قرمز و استفاده از صدای خواننده زن لوس آنجلسی با مخالفت بازبینهای نمایش مواجه شد.
در تاریخ ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۱ در صفحه اینستاگرام «جنبش من هم ایران» چندین گزارش از آزار و خشونت جنسی ابوالفضل کاهانی نسبت به هنرجویان و هنرمندان تئاتر منتشر شد.
پس از انتشار این اخبار هجمهها و انتقادات فراوانی نسبت به کاهانی در صفحات مجازی و شبکههای اجتماعی به راه افتاد و به همین دلیل پسر عموی او عبدالرضا کاهانی نیز در صفحه اینستاگرام خویش بیانیهای صادر کرد.
بخشی از بیانیه عبدالرضا کاهانی:
«بهعنوان یکی از امضاکنندگان بیانیه پیشنهاد میدهم؛ بهمنظور هرچه سریعتر به نتیجه رسیدن اهداف به حق جنبش - همانطور که همگان انتظار دارند - پیش از هر چیز، سراغ آدمهای تأثیرگذار بروید. آنها که سالهاست در سینما قدرت دارند و حتی در شوراهای کلان تصمیم گیرندهاند! ما همه، آنها را میشناسیم. شما هم میشناسید. وقت را تلف نکنید و نام آنها را بگویید. لطفاً رفتار حاکمیت را تکرار نکنید! حاکمیت در چنین مواقعی سراغ مجرمان رده پایینتر میرود که اصلیها را تبرئه کند! مجرم، مجرم است و باید طبق قانون مجازات شود اما نامبردن از افراد رده پایین - حتی اگر نام خانوادگیشان شهره باشد - جنبش شما را پیش نمیبرد!
توصیه من:
از خودتان آغاز کنید. مطمئن هستم کمتر از یک هفته به نتیجه دلخواه میرسید. من شاهد درد و دلها و اشکهای برخی از شما بودهام. من بارها و بارها سنگ صبور شما بودهام. سنگ صبور خود خود خود شما. اگر امکان اعتراف ندارید، به شما کمک خواهم کرد. در اولین فرصت منتظر شما هستم و چنانچه نشد، اعترافهای شما را در راستای خدمت به خود شما در پنج دقیقه بیان میکنم و جنبشی که اگرچه دیر اما سرانجام پا گرفته است را جان میبخشم.»
بعدازاین بیانیه برخی از زنان همراه با جنبش «من هم»، ادبیات کاهانی را دور از الگوی همدلی و بهنوعی قلدرمآبانه تلقی کرده و به این یادداشت واکنش نشان دادند و این بار هجمه و انتقاد نسبت به شخص عبدالرضا کاهانی صورت گرفت و او برای توضیحات تکمیلی در ویدئویی که در صفحه خویش منتشر کرده بود، دلیل این امر را برداشت اشتباه از متن بیانیهاش بیان کرد و باری دیگر اعلام کرد که حامی این جنبش است و حرف او با مطالبه گران این جنبش یکی است و باید به جرم مجرمین بر اساس قانون رسیدگی شود.
از مجموع ۳۵ رای
از مجموع ۷ رای
از مجموع ۷۴۷ رای
از مجموع ۳۵۴۵ رای
از مجموع ۶۳۳ رای
از مجموع ۲۹۲ رای