علی شادمان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و متولد ۴ آذر ۱۳۷۵ در ایلام است.
محمدعلی شادمان ۴ آذر ۱۳۷۵ در ایلام و در خانوادهای هنردوست و تحصیلکرده به دنیا آمد. پدرش مسعود شادمان دکترای تاریخ و استاد دانشگاه و مادرش بتول رشنوادی دبیر علوم است.
علی شادمان فرزند اول خانواده میباشد و تنها یک خواهر کوچکتر از خود بنام «آرینا» دارد.
علی شادمان دیپلم علومتجربی دارد و فارغالتحصیل کارشناسی کارگردانی است.
علی شادمان فعالیت حرفهای خویش را از ۱۰ سالگی و در سال ۱۳۸۵ (زمانی که کلاس چهارم بود) با نقشآفرینی در فیلم «میم مثل مادر» به کارگردانی رسول ملاقلیپور آغاز کرد. ملاقلیپور شادمان را به علت توانایی در خوب نواختن ویولن برای فیلمش انتخاب کرد.
فیلم «میم مثل مادر» به کارگردانی رسول ملاقلیپور بهعنوان نماینده ایران در هشتادمین دوره جوایز اسکار در سال ۲۰۰۷ انتخاب شد.
شادمان پس از بازی در فیلم «میم مثل مادر» در فیلم «صدسال به این سالها» ایفای نقش نمود که البته این فیلم با وجود داشتن مجوز اکران بهصورت عمومی اکران نشد و تنها در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشته و بهنمایشدرآمده است.
علی شادمان در سومین تجربه حرفهای خویش در سریال «سرزمین کهن» بازی کرد و از ۱۳ تا ۱۵ سالگی درگیر ایفای نقش در این سریال بود.
نقشآفرینی شادمان به دلیل عدم پخش ادامه سریال «سرزمین کهن» دیده نشد اما در سال ۱۳۹۴ با بازی در نقش کیوان پارسا در کنار مهراوه شریفی نیا در سریال «کیمیا» به کارگردانی جواد افشار شهرت قابلتوجهی به دست آورد. او در این سریال نقش برادر کیمیا را بازی کرد که در جنگ اسیر شده و بعد از آزادسازی خرمشهر در حالی به وطن بازگشت که پای خود را ازدستداده بود.
او در سریالهایی چون «محکومین»، «ماه و پلنگ» و «دیواربهدیوار ۱ و ۲» حضور داشته و نقشآفرینی کرده است.
«مردن در آب مطهر» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی است که در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
علی شادمان در این فیلم نقش سهراب (جوانی افغانستانی) را بهخوبی ایفا کرده و بسیار خوش درخشید. او برای بازی در این فیلم، نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
علی شادمان بازی در تئاتر را نیز تجربه کرده است، او در نمایشهایی چون «قصر موروثی خاندان فرانکنشتاین» آتیلا پسیانی (۱۳۹۸)، «بداهه» آروند دشتآرای (۱۳۹۸)، «شاهماهی» رضا بهاروند (۱۳۹۸)، «زهرماری» علی احمدی (۱۳۹۷)، «طناب» نصیر ملکیجو (۱۳۹۷)، «شماعیزاده» رضا بهاروند (۱۳۹۶)، «زبان تمشکهای وحشی» شیوا مسعودی (۱۳۹۶)، نمایش نامه خوانی «حشره» آیدا کیخایی (۱۳۹۵)، «مردگان بی کفنودفن» منوچهر هادی (۱۳۹۴) و «خشم اژدها» علی احمدی (۱۳۹۴) به ایفای نقش پرداخته است.
نمایش «شاهماهی» به کارگردانی رضا بهاروند در سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در طراحی صدای نمایش، طراحی صحنه نمایش و کارگردانی تقدیر شده است.
همچنین نقشآفرینی در این نمایش، لوح تقدیر بهترین بازیگری مرد از سی و هشتمین دوره جشنواره تئاتر فجر را برای علی شادمان به ارمغان آورد.
آدرس رسمی علی شادمان در پلتفرم اینستاگرام @alishadman است.
سریال نمایش خانگی «میخواهم زنده بمانم» سریالی به کارگردانی شهرام شاهحسینی و به تهیهکنندگی محمد شایسته است که داستان آن در سال ۱۳۶۸ کمی پس از پایان جنگ تحمیلی و قبل از ادغام کمیته، شهربانی و ژاندارمری در نیروی انتظامی، رخ میدهد.
علی شادمان در این سریال بسیار خوش درخشید و نقش کاوه پسرعموی هما با بازی سحر دولتشاهی را برعهده داشته است.
علی شادمان در سریال نمایش خانگی «یاغی» به کارگردانی محمد کارت در نقش «جاوید» نقشآفرینی کرده است.
این سریال قصه جوانی به نام جاوید را روایت میکند که به دنبال اثبات هویت خود و گرفتن شناسنامه است و در این مسیر با مشکلاتی روبرو میشود.
فیلمنامه این سریال را پدرام پورامیری، حسین دوماری و محمد کارت بر اساس رمان «سالتو» به نگارش درآوردهاند.
علی شادمان برای بازی در سریال تلویزیونی «سرزمین کهن» داروهایی برای جلوگیری از رشد و بلوغ مصرف کرده است او در این باره توضیح داد:
«برای « سرزمین كهن » من از ۱۳ سالگی تا ۱۵ سالگی درگیر كار بودم، در سن بلوغ هم بودم ولی باید راكوردهای نقش را حفظ میكردیم؛ چراكه من هم باید سن ۷ سالگی آن شخصیت را بازی میكردم و هم سن ۱۴ سالگی و این كار را بسیار سخت كرده بود و من هم روزبهروز داشتم بزرگتر میشدم. با مشاوره چند دكتر و با درمان عجیب و غریب و ریسكی كه كردیم، پذیرفتیم كه یک سری داروها را مصرف كنم كه از رشد و بلوغ من جلوگیری كند. پدر و مادرم هم خیلی در این زمینه تحقیق كردند و تضمینهایی از دكترها گرفتند؛ ولی با این حال كار پرریسكی بود و خوشبختانه اتفاق بدی هم نیفتاد.»
او با نوشتن متنی در صفحه اینستاگرام خویش از حسن روحانی نامزد ریاستجمهوری در سال ۱۳۹۶ دفاع کرد، شادمان اینگونه نوشت:
«هشت سال از سال پنجاه و نه جنگیدیم هشت سال هم از سال هشتاد و چهار ...
هنوز فخر بار اول را به جهان میفروشیم؛
اما بار دوم ...
به یک نفر،
اجازه دادیم در مقام رئیسجمهور،
با آبروی این خاک بازی کند.»
پس از تیتر جنجالی روزنامه یالثارات مبنی بر «مسئول وارونگی معروف و منکر کیست؟ شکایت حوزههای علمیه از وزیر ارشاد بهخاطر جشن مفتضح حافظ» علی شادمان در صفحه اینستاگرام خویش اینگونه پاسخ داد:
«جهل تا کی؟ توهین تا کی؟ چند بار دیگر باید شاهد این تیترهای جاهلانه باشیم تا تمهیدی عملی اندیشیده شود؟ جامعه حرمت دارد، شنیدن این دسته از یاوهگوییها پرده حرمت افکار عمومی را میدرد و ذهن و روح جامعه هنری را زخمخوردهتر میکند. امیدوارم قوه محترم قضائیه پیشازاین که شاهد یک شماره دیگر از این جریده نمای بیمحتوا باشیم به فکر چارهای جدی باشند تا شاید ذهنهای یخزده این بهاصطلاح قلم به دستان کمی با آداب اولیه آشنا شوند.
۱۳۸۶: برنده تندیس بهترین بازیگر کودک برای بازی در فیلم «میم مثل مادر» از سی و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد
۱۳۸۷: برنده جایزه ویژه جشنواره سینه کید هلند برای بازی در فیلم «زمانی برای دوست داشتن»
۱۳۸۷: برنده پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان برای نقشآفرینی در فیلم «زمانی برای دوست داشتن» از بیست و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان
۱۳۹۰: برنده پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان برای باز در فیلم «رؤیای سینما» از بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان
۱۳۹۸: برنده لوح تقدیر بهترین بازیگری مرد برای نقشآفرینی در نمایش «شاهماهی» از سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
۱۳۹۸: نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم «مردن در آب مطهر» از سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر